Žilina – Ružomberok 3:1 (kon.) | Prešov – Michalovce 2:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 1:1 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
1:1 (0:1)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 18.03.2017, 17:00 • Štadión na Pasienkoch, Bratislava • Niké liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zlaté Moravce získali na bratislavských Pasienkoch cenný bod. Počas celého zápasu húževnato bránili a inkasovali len z kopačky Seydoubu Soumaha. Ten premenil pokutový kop v úvode druhého polčasu, no Slovanu sa nepodarilo streliť ďalšie góly. Smoliarom zápasu je jednoznačne Tamás Priskin, ktorý dvakrát opečiatkoval žrď brány Pavla Kováča. Tento výsledok teší najmä Žilinu, ktorá má pred Bratislavčanmi opäť sedembodový náskok. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:05:50)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Na druhej strane sa snažil rozhodnúť dnešného stretnutie Peter Orávik. Stela kapitána hostí ale bola veľmi nepresná, a tak sa zrejme na Pasienkoch už nič nestane.
     
    90+3
    Seydouba Soumah kúzlil s loptu v šestnástke Zlatých Moraviec. Do koncovky sa dostal aj Róbert Vittek, ale jeho strele chýbala dostatočná razancia.
     
    90+2
    František Kubík centroval z ľavej strany. Na jeho pas ale reagoval len brankár Pavel Kováč, ktorý bez problémov chytá loptu zo vzduchu.
     
    90+1
    Prvá zo štyroch nadstavených minút pomaly uplynula. Zlaté Moravce dokázali držať loptu ďaleko od svojej brány a nazbierali cenné sekundy.
     
    90
    Domáci to naďalej skúšajú, ale stred pokutového územia súpera je mimoriadne prehustený. Seydouba Soumah ani Tamás Priskin sa nedokázali presadiť.
     
    89
    Seydouba Soumah peknou prihrávkou poslal do šance Vukana Savičeviča. Ten to vyskúšal strelou z ťažkého uhla, ale na jeho pokus dokázal reagovať Pavel Kováč.
     
    88
    Martin Boszorád bol v ofsajde a následne dostáva zbytočnú žltú kartu za nešportové správanie. Napriek tomu hostia držia stále nerozhodný stav.
     
    87
    Boris Sekulić teraz zachránil svoj tím od totálnej pohromy. Belasí podcenili center z pravej strany a len dobrý obranný zákrok kapitána Slovana zabránil Martinovi Válovčanovi v skórovaní.
     
    86
    Zlaté Moravce teraz dobre kúskujú hru a dokonca zostanú pri lopte po faule Kornela Salátu. Samozrejme, nejaké sekundičky zbiera aj Samir Nurkovič.
     
    85
    Slovanu sa čas na strelenie rozdielového gólu kráti veľmi rýchlo. Z pravej strany neuspel ani Boris Sekulić, kedže jeho prízemný pas nikoho v belasom drese nenašiel.
     
    84
    Martin Chren prerušil akciu Vukana Savičeviča, a tak mali domáci výhodu ďalšieho rohového kopu. Ten zahrali nakrátko a následný center Aleksandara Čavrića nebol vydarený.
     
    83
    Zlaté Moravce už bránia so všetkými hráčmi na vlastnej polovici ihriska. Opäť dobre zapracoval Karol Karlík, ktorý odvrátil center Aleksandara Čavrića.
     
    82
    Michal Pintér teraz dobre zakročil pred Róbertom Vittekom, a tak nasledoval len roh. Ten zahral Seydouba Soumah, ale hostia dokázali loptu upratať do bezpečia.
     
    80
    Hostia sa teraz dostali do brejku, ktorý potiahol Martin Válovčan. Následne posunul loptu doprava na Samira Nurkoviča, ktorý však dlho váhal a celú akciu pokazil.
     
    79
    Martin Boszorád má zjavné problémy s pohybom, ale hostia už striedať nemôžu! Obranca sa tak zaradil do oblasti stredového kruhu a snaží sa aspoň znepríjemniť rozohrávku Slovanu.
     
    78
    Na druhej strane sa dostali do akcie aj futbalisti Zlatých Moraviec. Vybojovali si aj rohový kop, no ich akciu prerušuje útočný faul Martina Boszoráda.
     
    77
    Brankár hostí mal teraz veľké šťastie. Domáci zahrali priamy kop nakrátko, k strele spoza šestnástky sa dostal Aleksandar Čavrić, no jeho zblokovaný pokus skončil na brvne.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 47. Soumah (pen.) – 18. Bariš (Boszorád)

    Karty:   19. Orávik (ZMO), 25. Kostadinov (ZMO), 68. Nurkovič (ZMO), 76. Pastva (ZMO), 88. Boszorád (ZMO)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 3:3.
    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Savičevič, Sekulić (C), Kubík, Kóňa – Soumah, Oršula (64. Vittek), Morlacchi, Saláta – Priskin, Čavrić.
    Náhradníci: Greif – M. Rigo, Ligeon, Nascimento, Šefčík, Vittek, de Sa.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Ujlaky (46. Pastva), Machuča (46. Válovčan), Chren – Karlík, Bariš, Orávik (C), Kostadinov – Yao (65. Nurkovič), Pintér.
    Náhradníci: Holec – Gešnábel, Nurkovič, Kapor, Válovčan, Pastva, Guilavogui.

    Rozhodčí: Pavol Chmura – Branislav Hancko, Rastislav Žákech
    thejrc.org