Middlesbrough – Manchester Utd. 1:3 (kon.) | Tottenham – Southampton 2:1 (kon.) | Manchester City – Liverpool 1:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
2:1 (2:0)
Southampton FC
Neděle 19.03.2017, 15:15 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:15.
     
    Příjemné nedělní odpoledne. Anglická Premier League má na programu 29. kolo, ve kterém Southampton FC zavítá do Londýna, na stadion White Hart Lane, kde ho přivítá domácí Tottenham Hotspur. Toto utkání bude řídit hlavní sudí Andre Marriner, na čarách mu budou asistovat S. Beck a A. Garratt. No a jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat K. Friend. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Jasným favoritem na vítěze je rozhodně Tottenham Hotspur, který má výhodu domácího prostředí a hlavně má mnohem lepší formu, než jeho dnešní soupeř. Nicméně Southamptonu se v posledních dvou zápasech podařilo zvítězit a nerad by tuto šňůru přerušil, a tak pokud chce bojovat, bude muset dnes pořádně zabojovat.
     
    Tottenham Hotspur se v tabulce nachází na 2. místě a na svém kontě má 56 bodů. Kohouti šestnáctkrát zvítězili, osmrktá remizovali a jen třikrát byli poraženi. Dosavadní stav skóre je 53:20. Gólman Lloris na sebe i defenzivní řadu může být pyšný, protože ze všech týmu inkasoval Tottenham v lize nejméně branek.
     
    Southampton FC je v tabulce na 10. pozici a na svém kontě má 33 bodů. Fotbalisté Southamptonu devětkrát zvítězili, šestkrát remizovali a už jedenáctkrát byli poraženi. Dosavadní stav skóre je 32:34.
     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Wanyama, Dembélé, Davies – Eriksen, Alli – Son Heung-min.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Wimmer, Winks, Onomah, Moussa Sissoko, V. Janssen.

    Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Romeu, Jošida – S. Davis (C), Bertrand – Ward-Prowse, Tadić, Redmond – Gabbiadini.
    Náhradníci: Hassen – Cáceres, McQueen, Boufal, Højbjerg, Jay Rodriguez, S. Long.

    Rozhodčí: Marriner – Beck, Garratt.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -4
    Obě základní jedenáctky jsou již připraveny v tunelu.
     
    -4
    Andre Marriner přivádí dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    -2
    Na dnešní zápas si hráči Southamptonu oblékli pruhované červenobílé dresy a černé trenýrky. Kapitánem hostů je Steven Davis.
     
    -1
    Kapitánem domácího mužstva je Hugo Lloris. Hráči Tottenhamu nastoupili v tradičních bílých dresech a v tmavě modrých trenýrkách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozhodčí Marriner foukl dnes poprvé do píšťalky, a zahájil tak utkání mezi Tottenhamem a Southamptonem. O úvodní výkop se postarali fotbalisté Southamptonu, ale s míčem se příliš dlouho nepomazlili, protože jejich rozehrávku doprovodila nepřesnost.
     
    1
    Míč pro sebe tak získali domácí hráči, ale ani oni ho na kopačkách příliš dlouho neudrželi, protože se dopustili faulu na Tadiće. Viníkem byl Wanyama.
     
    2
    Soares měl dobrý nápad, když ze své kopačky vyslal zajímavou přihrávku za obranu, ale Gabbiadini nenabral potřebnou rychlost a k balonu se nedostal.
     
    4
    Gólman Forster si připisuje dnešní první zákrok, který byl velmi důležitý. Eriksen měl míč na pravém křídle a všiml si, že se mu rozbíhá Son, tak mu rychle poslal balon do vápna. Son se ocitl ve velmi dobré pozici a před sebou měl jen brankáře Forstera, ale překonat ho nedokázal. Pozorný gólman Southamptonu střelu zneškodnil a následuje roh pro domácí tým.
    4.
     
    5
    Domácí tým ze standardní situace vůbec nic nevytěžil, a tak se stav skóre v 5. minutě nemění.
     
    7
    Hra byla chvíli přerušena, protože na trávníku zůstal ležet Tadić, který v souboji s protihráčem inkasoval ránu, ale už je v pohodě a pokračuje ve hře.
     
    8
    V úvodních minutách se toho příliš zajímavého neděje, ale Lloris teď dostal velmi riskantní přihrávku od Vertonghena a pod tlakem musel míč odehrát do zámezí. Vhazovat tak bude Southampton.
     
    8
    Hosté chtěli zaútočit, ale ofenzivní akci zastavil praporek sudího, protože do ofsajdu se chytil Gabbiadini.
     
    9
    Jošída teď mizerně rozehrál, protože míč namazal svému protihráči přímo na kopačku, nicméně obránce Southamptonu si mohl ulevit, protože jeho protihráč si balon nezpracoval.
     
    10
    Eriksen dostal přihrávku od spoluhráče, ale nikdo mu nezakřičel, že k nemu dobíhá bránící protihráč, a tak se ke střele nedostal.
     
    11
    Rozhodčí odpískal faul a dnes poprvé udělil žlutou kartu, kterou vyfasoval Dier.
     
    11
    Tottenham teď musí být pozorný, protože Southampton bude zahrávat rohový kop.
     
    12
    Ward-Prowse poslal na přední tyč nadýchaný centr, ale k míči se jako první dostal Ali a odvrátil ho do bezpečí. Odražený balon pak stihl sebrat Davis, který přihrál Tadićovi, který však nestřílel, ale pouze centroval. Gólman Lloris číhal u zadní tyče pozorně a pohodlně si balon stáhl k sobě do náruče.
     
    14
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Moussa Dembélé se prezentoval učebnicovou přihrávkou pro CHRISTIANA ERIKSENA, který mu pak poděkoval vstřeleným gólem. ERIKSEN si navedl míč na levačku, ze které vyslal nádhernou technickou ránu, proti které byl gólman Forster krátký.
    14. Christian ERIKSEN - 1:0
     
    15
    Tentokrát už byl Forster úspěšný. Alli totiž dostal přihrávku do vápna od Vertonghena a pak okamžitě pálil, ale Forster byl tam, kde být měl a míč ukryl do náruče.
     
    17
    Romeu chtěl nepříznivé skóre změnit, ale nepodařilo se mu to. Hráč Southamptonu se totiž dostal k odraženému míči a okamžitě do něj prudce kopl, jeho jedovatá rána k zadní tyči branku však minula.
     
    22
    Gólman Forster parádně rozehrál, když dlouhým míčem hledal až ve vápně soupeře Redmonda. Nicméně Dier byl pozorný a přihrávkou prodloužil hlavou pro Llorise. Pokud by byl Dier o něco pomalejší, mohlo to pro Tottenham dopadnout špatně, to se však nestalo.
     
    24
    Alli vypálil, ale trefil pouze bránícího protihráče, který střelu zablokoval. Tottenham ještě u míče vydržel a vybojoval rohový kop.
     
    24
    K vidění byl velmi důležitý a parádní zákrok od Forstera! Eriksen totiž zahrával rohový kop a k centrovanému míči se dostal hlavičkující Alderweireld, jehož střela vypadala dost nebezpečně, ale Forsterovi se podařilo míč vyškrábnout do bezpečí.
     
    26
    Máme tu další žlutou kartu, tentokrát ji vyfasoval Redmond.
     
    28
    Přihrávku do velkého vápna obdržel Gabbiadini, jenž na nic nečekal a tvrdě se opřel do míče, avšak jeho střela trefila pouze boční síť.
     
    28
    Na hranici malého vápna obdržel přihrávku Tadić a okamžitě pálil z voleje, avšak jeho pokus skončil nad brankou.
     
    31
    Gabbiadini je zraněný a ve hře pokračovat nemůže. Na hrací plochu přichází Long.
     
    32
    Tottenham bude zahrávat pokutový kop, protože Davis fauloval ve vápně.
    32.
     
    33
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Míč na penaltovou značku si položil DELE ALLI a pokutový kop bezpečně proměnil. Gólman Forster nevystihl směr střely, a tak inkasované brance nedokázal zabránit
    33. Dele ALLI - 2:0
     
    38
    Long se provinil faulem a rozhodčí ho musel napomenout. Rozehrávat budou hosté.
     
    39
    Jako další fauloval Walker, kterému už žlutá karta neunikla.
    Tottenham drží na domácí půdě už čtrnáctizápasovou neporazitelnost. Tak skvělou bilanci má od sezóny 1964/65 vůbec poprvé.
     
    41
    Eriksen se rozhlédl a pak poslal velmi chytrou přihrávku ke vzdálenější tyči, kam si nabíhal Son, ale míč mu o krok utekl. Pokud by se Son k balonu dostal, nejspíš by byl Southmapton ve velkém průšvihu.
     
    44
    Ward-Prowse byl s míčem v pokutovém území, ale zodpovědně k němu přispěchal Vertonghen a čistě mu balon sebral.
     
    45
    Walker nastartoval Eriksena, ale míč s k němu nedostal, protože přihrávku zastavil pozorný Jošída. Následuje aut pro domácí tým.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o 3 minuty.
     
    45+1
    Spraví si Southampton chuť před odchodem do šaten? Hosté mají k dispozici standardní situaci, a to z velmi dobré pozice.
     
    45+2
    Hosté chtěli vsadit na nacvičený signál, ale ten jim nevyšel. Nicméně hráči Southamptonu i tak Llorise zaměstnali. Odražený míč totiž sebral Soares a ze své kopačky vyslal parádní technickou ránu, která smeřovala pod břevno, avšak gólman Lloris vytáhl parádní zákrok a jedovatou ránu zneškodnil.
     
    45+3
    Do akce se pak chtěl zapojit ještě Tadić, který to měl k míči velmi blízko, ale byl tam i Davies, který mu vystřelit nedokázal. Nicméně vypadalo to, že Davies trefil ve vápně Tadiće do kolene a měla se pískat penalta. Rozhodčí však toto rozhodnutí neučinil.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas byl ukončen za stavu 2:0, ve prospěch Tottenhamu. Domácí tým je od úvodních minut aktivnější, nebezpečnější a dle skóre i produktivnější, takže vede naprosto zaslouženě. Nicméně i Southampton si dokázal připravit zajímavé šance, ale proměnit je nedokázal. Pokud dnes budou chtít hosté bodovat, tak budou muset zabrat, protože Tottenham má k tříbodovému zisku nakročeno velmi blízko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli fotbalisté Tottenhamu.
     
    46
    Rozehrávka však domácím hráčům úplně nevyšla a míč se přestěhoval na kopačky hostů. Teď má Southampton k dispozici autové vhazování na polovině soupeře.
     
    49
    Prozatím probíhá druhý poločas mezi pokutovými územími a nic zajímavého k vidění není.
     
    50
    Son teď našel Eriksena, který se dostal do zakončení, ale jeho pokus skončil vysoko nad brankou.
     
    52
    Southampton právě vstřelil branku!
    Pokud chtěli hosté na začátku druhého poločasu dát rychlou branku, pak se jim to podařilo na jedničku. Na levé straně měl míč Bertrand, který se prezentoval parádním centrem do vápna, který do bezpečí nedokázal odvrátit Alderweireld, a dal tak hostům dáreček. K propadnutému balonu se dostal jako první JAMES WARD-PROWSE, který se z šesti metrů nemýlil a přesnou trefou k tyči snížil na 2:1.
    52. James WARD-PROWSE - 2:1
     
    55
    V dobré šanci se na druhé straně ocitl Son, ale štěstí mu nepřálo.
     
    58
    V posledních minutách jsou u míče domácí hráči, kteří by rádi získali zpět dvougólové vedení, nicméně cestička k soupeřově brance je trnitá.
     
    62
    Wanyama se snažil zastavit rozběhnutého protihráče, což se mu sice podařilo, ale bylo to s faulem, takže vyfasoval žlutou kartu. Rozehrávat budou hosté.
     
    62
    Southampton z volného přímého kopu nic nevytěžil, protože Ward-Prowse se prezentoval pouze nevydařeným centrem. Rozehrávat bude gólman Lloris.
     
    69
    Long teď čekal na přihrávku, aby mohl postupovat sám na branku, ale nedokázal si pohlídat ofsajd, a tak rozhodčí musel hru přerušit.
     
    69
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Dušan Tadić, přichází Sofiane Boufal.
     
    71
    Eriksen zahrával volný přímý kop Tottenhamu a jeho nadýchaný centr se dostal do vápna, ale tam byl připravený Jošída.
     
    73
    Druhý poločas není tolik zajímavý, jako tomu bylo v první polovině zápasu. Na obou stranách je k vidění řada nepřesností a hraje se hodně mezi pokutovými územími. Gólmani jsou tak téměř bez práce.
     
    75
    Long se opět dostal do ofsajdu a rozhodčí musel hru znovu přerušit.
     
    75
    Hrací plochu opustil Son, místo kterého přišel Winks.
     
    77
    Eriksen zahrával standardní situaci, ale ze své kopačky vyslal jen nepřesný centr, který skončil mimo hrací plochu.
     
    78
    Domácí tým udělal další změnu v sestavě: dohrál Walker, místo kterého naskočil Trippier.
     
    80
    Do konce utkání už mnoho času nezbývá, ale k tříbodovému zisku je stále blíž domácí Tottenham. Southampton však neztrácí na aktivitě a rád by se dočkal vyrovnání, protože bod z White Hart Lane by byl cenný.
     
    80
    Poslední střídání provedli hosté: do hry na poslední minuty naskočil Rodriguez a na lavičku zamířil Redmond.
     
    82
    Hlavní rozhodčí teď musel sáhnout do své kapsičky a vytáhnout žlutou kartu, kterou ukázal Boufalovi.
     
    84
    Trippier teď centroval, ale tento centr nijak nebezpečný nebyl, navíc s ním obrana Southamptonu neměla potíže.
     
    86
    Ze hřiště odešel Eriksen, který se dnes blýskl parádním gólem. Na poslední minutky se na zelený pažit dostal taky Janssen.
     
    90
    Forster si připsal parádní zákrok a Southampton velmi podržel! Ve vápně se s míčem pohyboval Alli, kterého k zemi poslal Romeu, ale sudí penaltu nenařídil. K míči se pak dostal Janssen, který se prezentoval nepříjemnou střelou, ale Forster ji dokázal vytěsnit a nabídl domácímu celku rohový kop.
    90.
     
    90+2
    Tottenham z rohového kopu nic nevytěžil a k míči se dostali hosté.Čerstvý Boufal se prodral do zakončení, ale jeho rána skončila vysoko nad brankou.
     
    90+4
    V závěru utkání byl žlutou kartou potrestán Romeu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí Marriner ukončil dnešní utkání, ve kterém Tottenham zvítězil nad Southamptonem 2:1. Na listinu střelců se zapsal Eriksen a Alli (Tottenham), no a také Ward-Prowse (Southampton). První poločas patřil domácím fotbalistům, ten druhý už byl vyrovnaný a Southampton zaslouženě snížil na 2:1, ale gólu, který by zajistil bod už se hosté nedočkali. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek nedělního dne. (17:29:09)

    Lucie Rapantová

    Branky: 14. Eriksen (Dembélé), 33. Alli (pen.) – 52. Ward-Prowse (Bertrand)

    Karty:   11. Dier (TOT), 39. Walker (TOT), 62. Wanyama (TOT) – 26. Redmond (SOT), 82. Boufal (SOT), 90+4. Romeu (SOT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 12:13.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker (78. Trippier), Wanyama, Dembélé, Davies – Eriksen (86. V. Janssen), Alli – Son Heung-min (75. Winks).
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Wimmer, Winks, Onomah, Moussa Sissoko, V. Janssen.

    Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Romeu, Jošida – S. Davis (C), Bertrand – Ward-Prowse, Tadić (69. Boufal), Redmond (80. Jay Rodriguez) – Gabbiadini (31. S. Long).
    Náhradníci: Hassen – Cáceres, McQueen, Boufal, Højbjerg, Jay Rodriguez, S. Long.

    Rozhodčí: Marriner – Beck, Garratt
    thejrc.org