Mohuč – Schalke 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 0:1 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
0:1 (0:0)
Bayern Mnichov
Neděle 19.03.2017, 17:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky německého fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola Bundesligy představí před vlastním publikem Borussia Monchengladbach, na jejíž hřiště zavítá Bayern Mnichov.
     
    Borussia Monchengladbach

    Hříbata v týdnu vypadla z Evropské ligy po porážce se Schalke, a tak se plně mohou soustředit výhradně na domácí soutěž. V tabulce jim momentálně patří ale až deváté místo se ziskem 32 bodů za devět výher, pět remíz a deset porážek, přičemž na pohárové příčky ztrácejí bodů pět.

    V posledním ligovém zápase zavítala Borussia na půdu Hamburku, kde nakonec tahala za kratší konec a prohrála po urputném boji 1:2.

    Nejlepším střelcem domácích je německý útočník Lars Stindl, který má v letošní sezóně na svém kontě již 7 přesných tref.
    Šatna domácích byla na dnešní klání skvěle připravena!

     
    Bayern Mnichov

    Bavorský celek si také letos brousí zuby na vítězství ve všech soutěžích napříč Evropou. Zatímco Lize mistrů na něj po vyražení Arsenalu čeká ve čtvrtfinánle věhlasný Real Madrid, tak na ligové scéně vládně pevnou rukou. V tabulce mu patří jasně první místo se ziskem 59 bodů za osmnáct výher, pět remíz a jednu porážek, a především desetibodovým náskokem na druhé RB Lipsko.

    V posledním ligovém zápase dokázal Bayern poměrně hladce doma přehrát Frankfurt, kterému nasázel tři branky a zvítězil hladce 3:0!

    Nejlepším střelcem hostů je polský kanonýr Robert Lewandowski, jenž má na svém svém kontě 21 přesných zásahů.
    Rozcvička je za námi, za chvíli jdeme na věc!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Vestergaard, Wendt (C) – Herrmann, Jantschke, Strobl, J. Hofmann – Hahn, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Kolodziejczak, T. Hazard, Drmić, N. Schulz, Bénes, Korb.

    Bayern Mnichov: Neuer – Lahm (C), Javi Martínez, Hummels, Alaba – Alonso, Th. Alcântara – Robben, T. Müller, Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Bernat, J. Boateng, Rafinha, Kimmich, Sanches, Coman..
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí nastupují v tradičních bílých dresech, hosté se oděli do červeného.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující fotbalisté uvedli míč do hry a svou první akci dnešního zápasu rozjíždějí z hloubi vlastní obranné poloviny.
     
    2
    A hned po minutě hry dostal nabito Alaba, jemuž akrobatické zakončení nevyšlo, nicméně míč se odrazil doprava k Robbenovi, který prudkou přízemní ranou trefil náruč brankáře Sommera.
     
    3
    Domácí jsou od úvodních minut pod hodně velkým tlakem, zatímco hosté jsou hodně aktivní a rozehrávku hříbat skvěle napadají.
     
    4
    Až nyní se Gladbach dostal do své první kombinace, ale rána Hahna byla zablokována a tečovaný centr Herrmana skonči jen na boční síti.
     
    5
    Po centru z rohového praporku směrem na bližší tyč vznikl ve vápně velký závar, ale Javi Martínez dvakrát skvěle zablokoval střelu a následně dorážka Hahna mířila nad branku.
     
    6
    Na druhé straně se za dlouhým míčem za obranu hnal Thomas Muller, zradil jej ale první dotek, a tak se k balón dostali stopeři Gladbachu.
     
    7
    Další centr směroval do šestnáctky Lahm, ale Lewandowski nemá zatím ve vápně ani metr místa, a tak se k hlavičce neprobil.
     
    8
    Bavorský celek pokračuje v kombinaci na útočné polovině, nicméně s opakovanými centry do nahuštěné obrany soupeře slavit úspěch rozhodně nebude.
     
    9
    Nakonec si nerozuměl Ribery s Mullerem, kteří takřka zadarmo vrátili míč domácím a ti začínají v kombinaci od branky Sommera.
     
    10
    Robben dostal míč na pravé straně a typicky si jej navedl na levačku, ze které nakonec přihrál do ulice na Mullera, ale jeho střílený centr do vápna Borussia odvrátila.
     
    11
    Arjen Robben znovu na pravé straně rozkmital své nohy a intuitivně nahrál pod sebe přesně do míst, kam si nakonec nabíhal Ribery, ale tomu bylo zakončení znemožněno.
     
    12
    Domácí vyrazili v brejku dopředu, nakonec vzniklo přečíslení, ale Hofmann svou šanci doslova prospal, když jej na hranici vápna Thiago čistým skluzem odzbrojil od míče.
     
    13
    Dopředu se vydal také David Alaba, ten se však vědomě nacházel v ofsajdovém postavení a nakonec míč jen pustil k brankáři Sommerovi.
    Thomas Muller dnes hraje své 250. bundesligové utkání za Bayern Mnichov!

     
    15
    Domácí útočník Hahn cítil šanci na brejk, rychle si nabíhal za obranu na míč od Hofmanna, ale nakonec jej v rozletu zastavil praporek rozhodčího – ofsajd.
     
    16
    Robben se stál na střed, odkud chtěl hodně odvážným pasem najít Roberta Lewandowskiho, ale polský snajpr jeho úmysl vůbec nepochopil.
     
    17
    Utkání zatím chybí potřebný náboj a oboustranné zaujetí, hraje se sice nahoru dolů, ale na vážnější šanci zatím marně čekáme.
     
    18
    Ta mohla přijít nyní, když Muller křižně roztáhl hru na Riberyho, ten z druhého doteku odcentroval na zadní na volného Lewandowskiho, ale ten zády k brance poslal míč hlavou nad břevno.
     
    19
    Naopak na druhé straně kazí domácím radost z další akce směrem dopředu praporek rozhodčího – v ofsajdu se tentokrát nacházel Herrmann.
     
    20
    Javi Martínez se vydal podpořit ofenzívu, ale ukousl si příliš velké sousto a na hranici vápna mu po individuálním průniku míč utekl od kopačky.
     
    21
    Po pasu od Robbena přiklepával Lewandowski míč patičkou na Riberyho, Elvedi však jeho pas zablokoval.
     
    22
    Domácí měli míč pod kontrolou, ale zbytečně jej darovali zpět hostům. Alonso narýsoval kolmici na Alabu, který už už chtěl dávat v plném běhu balón na Lewandowskiho, ale obránce Vestergaard v poslední chvíli srazil míč na rohový kop.
     
    23
    Po rohu hlavičkoval Hummels, jeho zakončení mohl na zadní tyči doklepnout do sítě Robben, ale chyběly mu zhruba dva kroky.
     
    24
    A po další přímočaré akci nejprve obrana Gladbachu odvrátila centr Robbena k Thiagovi, který připravil palebnou pozici Xabi Alonsovi, ale ten poslal pouze jemný pozdrav do rukavic brankáře Sommera.
     
    25
    Ribery na polovině hřiště zachytil rozehrávku domácích, rozběhl se dopředu a přesným pasem do běhu nastartoval Lewandowskiho, který však sám proti Sommerovi neuspěl!
    Hostující fanoušci se dnes mohou těšit z velké podpory svých fanoušků!

     
    27
    Hosté buší do obrany Gladbachu zatím jako do hodně mohutných vrat. Domácí brání v devíti mužích a projít středem hřiště přes jejich defenzívu je téměř nemožné.
     
    28
    Hofmann dostal míč už na polovině hřiště, po levé straně vyrazil dopředu, nakonec se odhodlal k individuálnímu zakončení, ale jeho pokus skončil na boční síti.
     
    29
    Vepředu je tak opět usazen mnichovský Bayern, který se opět drží v aktivním pohybu směrem dopředu.
     
    30
    Ribery povedeným centrem našel křižně Robbena, jehož ale zradil první dotek a nakonec nedokázal vrátit balón zpět do ohně.
     
    31
    Hosté více než dvě minuty okupovali polovinu soupeře, ale nakonec s ani jedním ze všech tří centrů z pravé strany neuspěli.
     
    32
    Vzápětí ale Ribery krásně našel za obranu Alabu, který už chtěl dávat míč před prázdnou branku na Lewandowskiho, ale celou akci hostů zhatil ofsajd.
     
    33
    A svěřenci Carla Ancelottiho se dostali do zakončení ani posléze, kdy Robben obešel dva soupeře a už byl ve vápně, ale jeho rána zblokoval obětavým pádem Christensen.
     
    34
    Robben dostal na pravé straně ke svým tradičním kličkám, v nichž se však tentokrát sám utopil a k centru se vůbec nedostal.
     
    35
    Na opačné straně dostal rychlou přihrávku po zemi Hahn, prvním dotekem si míč připravil na střelu, ale svou ránu nasměroval jen na tribunu.
     
    36
    Po dobré práci hostujícího kapitána Lahma mají Mnichovští k dispozici rohový kop.
     
    37
    Rohový kop hříbata odvrátila, ale Bayern pokračuje ve své kombinaci směrem dopředu.
     
    38
    A nakonec si Mnichovští dost možná sami ukradli gól. Robbenův centr našel mezi beky Lewandowskiho, který se už chystal do zakončení, ale v ofsajdu mu míč nepochopitelně sebral Muller, a rozhodčí celou akci přerušil.
    Momentka z prvního poločasu!

     
    40
    Lahm se opět na pravé straně odhodlal k centru, ten nebezpečně proletěl šestnáctkou, ale nikdo v červeném se k němu nedostal.
     
    41
    Bayern ale dohrává první poločas ve velké aktivitě hostujících fotbalistů, kteří zapínají s postupem času své obrátky a jsou vepředu hodně nebezpeční.
     
    42
    Alaba nyní navíc skvěle zastavil brejk domácích, když perfektně načasoval svůj skluz a nepustil Hahna dopředu.
     
    43
    Největší šance zápasu! Do míče se kousek za vápnem opřel Robben, jehož krásnou technickou ránu kolem obrany zastavila spojnice branky a Roberta Lewandowskiho z dorážky do prázdné branky fantasticky vychytal jednoruč brankář Sommer!
    43. Dvojitá šance hostů - Robben trefil břevno, Lewandowskiho vychytal Sommer!
     
    44
    Ribery se zbavil dvou soupeřů a poslal míč na střed k Lewandowskimu, jemuž se však balón zamotal pod nohama a ke střele se nedostal.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:31.
     
    První poločas je minulostí a branky jsme se zatím nedočkali. Více ze hry měli hosté, kteří si svou první šanci vypracovali až v závěru poločasu, kdy Robben trefil břevno a z dorážky Lewandowskiho vychytal skvěle Sommer. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
    První půle branku nepřinesla

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté uvedli míč do hry a kombinují na obranné polovině.
     
    47
    U míče jsou však po neúspěšném útoku Gladbachu hosté, kteří se ženou dopředu.
     
    48
    Lahm se dostal na pravé straně k míči, posunul jej na Robbena, ale ten nenacentroval přesně a navíc nabídl domácím šanci jít do brejku.
     
    49
    Hosté ale pokračují ve svém trendu prvního poločasu a snaží se překonat obranu soupeře dlouhým centrem, s nimi si však obrana Gladbachu zatím radí bez chyb.
     
    51
    A po další nepřesné přihrávce vyrazil směrem dopředu Hahn, který oběhl dva hráče, ale stopku mu jakožto poslední hráč vystavil Mats Hummels, který ve skluzu míč odehrál.
     
    52
    A další dlouhý balón, tentokrát na Raffaela, zastavil skvělý výběhem brankář Manuel Neuer, jenž nekompromisním odkopem odvrátil míč zpět na polovinu soupeře.
     
    53
    Na levé straně byla faulován Strobl, domácí fotbalisté budou zahrávat volný přímý kop.
     
    54
    Standardku rozehrál Hofmann, který ale svůj centr hodně přetáhl, a na zadní tyči našel jen Martíneze, který jej odvrátil.
     
    55
    Ribery mohl využít rozhozené obrany domácích, ale celou akci hodně překombinoval a místo přihrávky zvolil kličkovanou, při níž o míč přišel.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Xabi Alonso (Bayern Mnichov).
     
    57
    Prudký centr Lahma doputoval až k Robbenovi, ten zakončoval netradičně hlavou, ale poslal svůj pokus vysoko nad branku.
    Momentka Jana Sommera, který v prvním poločase skvěle vychytal Lewandowskiho!

     
    59
    Thiago se prosmýkl kolem dvou hráčů, nicméně poté jakoby jeho akce ztratila myšlenku a míč po hodně nepřesné přihrávce na Mullera skončil jen u beků domácího celku.
     
    60
    Přesně po hodině si hry na aut z pravé strany naběhl Muller, který z první z otočky poslal střílený centr na Lewandowskiho, ale ten z jedničky pálil po zemi kousek vedle!
    60. Lewandowskiho rána mířila těsně vedle!
     
    61
    Na druhé straně zahrozil Raffael, který dostal přihrávku od Hahna, ale z hranice vápna pálil kousek vedle pravé tyče. Na tribunách to jen zahučelo.
     
    62
    Neuer rychle rozehrál a jeho spoluhráči se opět velmi rychle ženou dopředu.
     
    63
    Bayern právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Velký podíl na gólu má Thiago, který si z levé strany navedl míč na střed hranice vápna, natáhl na sebe pozornost všech obránců a poté našel geniálním obloučkem za stopery naběhnutého THOMASE MULLERA, který měl dost času, aby si míč zpracoval a poté z voleje poslal balón nad ležícím Sommer do odkryté části branky – 0:1!
    63. Thomas MÜLLER - 0:1
     
    64
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Patrick Herrmann, přichází Thorgan Hazard.
     
    66
    Domácí rozehrávali standardní situaci, ale rozehráli ji hodně zbrkle a navíc se sami vystavili v ofsajd.
     
    68
    Hosté tak mohou znovu v poklidu kombinovat na útočné polovině a šetřit cenné vteřinky při jednobrankovém náskoku.
     
    69
    Ale Mnichovští se o míč sami připravili a dopředu vyrážejí hříbata. Na pravé straně kombinuje Hoffmann a Hermann.
     
    70
    Jenže akce Gladbachu byla hodně sporadická, a tak se dopředu vydal Frank Ribery, dostal se k centru, ale v nahuštěném prostoru před brankou nenašel žádného ze svých spoluhráčů.
     
    71
    A další možnost měl právě po přihrávce Riberyho Robben, který dostal pas do běhu a zkusil Sommera elegantně přelobovat, jenže ten se nenechal nachytat.
     
    72
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Kingsley Coman.
     
    73
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Tony Jantschke, přichází Josip Drmić.
     
    73
    Rohový kop pro domácí Borussii.
     
    73
    Z něj se však domácí fotbalisté ohrožení branky nedočkali, bavorský celek velmi rychle otáčí hru směrem dopředu.
     
    74
    A nakonec to vzal na sebe Thiago, který z levé strany vypálil pravačkou, nicméně jeho pokus zamířil jen na tribunu.
     
    75
    Na druhé straně musel zasahovat Manuel Neuer proti ráně Hahna, která byla tečována a německý reprezentační brankář ji nakonec ukryl ve svém náručí.
     
    77
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Xabi Alonso, přichází Joshua Kimmich.
     
    78
    Rohový kop pro Bayern.
     
    79
    Po rohovém kopu se k hlavičce protáhl aktivně Hummels, jeho zakončení v dobré pozici skončilo ale nad brankou.
     
    79
    Na druhé straně si musel dát pozor opět Neuer, když Javi Martínez nebezpečně tečoval střílený centr soupeře, ale nakonec jej srazil na roh.
     
    80
    Z rohu se domácí družina své šance nedočkala, hosté se ubránili a míří směrem dopředu.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází André Hahn, přichází László Bénes.
    Thomas Muller dnes vstřelil svou 93. branku za Bayern a stal se nejlepším střelcem v historii klubu!

     
    82
    Dvě rány zablokoval obětavě David Alaba, domácí rozehrají ještě jeden rohový kop.
     
    83
    Ale opět bez větší šance, obrana Bayernu pohodlně celou situaci ustála a odvrátil míč do bezpečí.
     
    84
    Robben hledal obloučkem za obranu Mullera, ten si ale nepohlídal svůj náběh a byl načapán v ofsajdu.
     
    85
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Arjen Robben, přichází Renato Sanches.
     
    86
    Hostující fotbalisté drží míč na obranné polovině na svých kopačkách a šetří cenné vteřinky, zatímco domácí musejí hodně rychle napadat.
     
    87
    To se jim povedlo a získali míč, přičemž stoper hostů Javi Martínez zajel do soupeře skluzem, obdržel žlutou kartu a hosté se navíc budou muset bránit standardní situaci soupeře.
     
    88
    Přímý kop ale domácímu mužstvu vůbec, ale vůbec nevyšel, centr střídajícího Hazarda byl hodně přetažený a skončil v zámezí.
     
    89
    Dalším faulem se na obranné polovině provinil Renáto Sanches, domácí budou mít z dalšího přímého kopu ještě jednu možnost k ohrožení branky.
     
    90
    Nakonec se míč zakroutil na hlavu Elvediho, který hlavičkoval razantně, ale nasměroval míč jen nad branku soupeře.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Domácí v závěru Bayern neskutečně mačkají, hosté nyní zblokovali tři střely, nakonec centroval zprava hodně prudce Hazard, ale ani jeho pobídka nebyla tou gólovou.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Bayern nakonec zvládl velmi těžký zápas na půdě Gladbachu, kde zvítězil 1:0 a upevňuje si po tříbodovém zisku vedení v tabulce!

    O osudu utkání rozhodla jediná trefa z dílny Thomase Muller, který si po hodině hry zaběhl na dlouhý míč od Thiaga, rychle si jej zpracoval a nad padajícím brankářem vstřelil jedinou branku dnešního večera.
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 6:9. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 5:11.

     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek večera. U sledování dalších on-line přenosů na počtenou! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (19:31:27)

    Daniel Kinc

    Branky: 63. T. Müller (Th. Alcântara)

    Karty:   56. Alonso (BAY), 87. Javi Martínez (BAY)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 6:9. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 5:11.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Vestergaard, Wendt (C) – Herrmann (64. T. Hazard), Jantschke (73. Drmić), Strobl, J. Hofmann – Hahn (81. Bénes), Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Kolodziejczak, T. Hazard, Drmić, N. Schulz, Bénes, Korb.

    Bayern Mnichov: Neuer – Lahm (C), Javi Martínez, Hummels, Alaba – Alonso (77. Kimmich), Th. Alcântara – Robben (85. Sanches), T. Müller, Ribéry (72. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Bernat, J. Boateng, Rafinha, Kimmich, Sanches, Coman.
    thejrc.org