Toronto – Chicago 1:2 (po pr.) | Tampa – Washington 3:5 (kon.) | Carolina – Nashville 4:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 2:3 (kon.) | Ottawa – Montreal 3:4 (0:2 po s.n.) | Arizona – St. Louis 0:3 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Florida 4:0 (kon.)
New Jersey – Columbus 1:4 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.)
po s.n. (0:2)
Ottawa Senators
3:4 (0:0, 2:1, 1:2 - 0:0)
Montreal Canadiens
Neděle 19.03.2017, 00:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Paul BYRON - 3:4
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Montreal Canadiens.
    Autorem vítězné branky je PAUL BYRON.
     
    63:04
    Až nyní se Montreal dostal k puku a Max Pacioretty (MTL) míří na trestnou lavici. Proviněním bylo držení protihráče.
     
    61:51
    První opravdu velká šance prodloužení! Ryan Dzingel již mohl zakončovat, ale ještě obkroužil bránu a našel Ceciho. Tomu však střela z mezikruží vůbec nesedla.
     
    56:42
    Po nebezpečné přihrávce od zadního mantinelu puk netrefil Shaw. Následně ještě zakončoval Lehkonen, ale toho již vychytal Anderson.
    55:03 Erik KARLSSON - 3:3
     
    55:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Opět je stav nerozhodný! Velmi rychle po vhazování v pásmu Montrealu šel puk na hokejku ERIKA KARLSSONA, který rychle vypálil zápěstím a střela od modré čáry skončila přesně u tyče Priceovy brány. Utkání se tak přibližuje k prodloužení. Asistence: Marc Methot, Derick Brassard.
     
    52:35
    Zdálo se, že Ottawa další akci překombinovala. Karlsson si však počkal na ideální okamžik a poté trefil tyč!
     
    51:37
    Ottawa dostane šanci v podobě přesilové hry. Brandon Davidson (MTL) je potrestán za hákování.
     
    49:36
    Dvakrát teď kotouč proskákal těsně vedle odkryté části Priceovy brány. Především zakončení Stålberga rozhodně mohlo znamenat vyrovnání.
    46:46 Brendan GALLAGHER - 2:3
     
    46:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    Máme tady další obrat ve skóre! Hosté se znovu nastěhovali do útočného pásma, BRENDAN GALLAGHER zkusil štěstí zakončením z téměř nulového úhlu a kotouč se dostal za záda domácího brankáře. Tento gól si však Anderson rozhodně nedá za rámeček. Asistence: Andrej Markov.
    46:15 Phillip DANAULT - 2:2
     
    46:15
    Montreal právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru sice hosté nevyužili, ale záhy poté vyrovnávají. Sražená střela z pravé strany se šťastně odrazila k PHILLIPU DANAULTOVI, který se dostal k Andersonovi a tomu rychlou střelou nedal šanci. Asistence: Artturi Lehkonen, Andrew Shaw.
     
    44:06
    Derick Brassard (OTT) po otočce praštil do Shawovy hokejky, která skončila na ledové ploše. Jsou z toho dvě trestné minuty za sekání.
     
    38:40
    Ottawa provedla rychlý výpad, po kterém z předbrankového prostoru zakončoval Pageau. Bránu ale vůbec netrefil a Price poté přežil dvě dorážky.
    33:52 Ryan DZINGEL - 2:1
     
    33:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí dokonale otáčejí nepříznivý vývoj zápasu. Před chvílí měl Montreal dobrý tlak, ale Senátoři odpověděli stejnou mincí a byl to nakonec RYAN DZINGEL, jenž ze strany protlačil puk za brankovou čáru. Nyní Price nezasáhl ideálně. Asistence: Alexandre Burrows, Erik Karlsson.
    32:36 Derick BRASSARD - 1:1
     
    32:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Karlsson sice ztratil útočné pásmo, ale Senátoři se před Price rychle vrátili a vyrovnávají. Kyle Turris dobře viděl najíždějícího si DERICKA BRASSARDA, který dostal přihrávku před bránu a zakončením z prvního doteku prostřelil dosud nepřekonatelného Price! Asistence: Kyle Turris, Mike Hoffman.
     
    32:07
    Sens si zahrají přesilovou hru. Methot byl na levé straně útočného pásma podražen Phillipem Danaultem (MTL), jenž je potrestán.
     
    27:16
    Zničehonic se puk od modré čáry dostal ke Kingovi, jenž okamžitě zakončoval z hranice brankoviště. Craig Anderson byl pozorný!
     
    24:09
    Domácí mohli přispěchat s rychlou odpovědí. Přečíslení totiž Bobby Ryan vyřešil přihrávkou do středu hřiště, ale pak trefil pouze hostujícího gólmana.
    22:37 Andrew SHAW - 0:1
     
    22:37
    Montreal právě vstřelil branku!
    Defenzíva Ottawy naprosto propadla a hosté jdou do vedení! Rychlonohý Lehkonen zabránil odpískání icingu, kotouč šel posléze k Danaultovi, který okamžitě oslovil ANDREWA SHAWA. Útočník Montrealu byl sám u tyče Andersonovy brány a bez problémů skóroval. Asistence: Phillip Danault, Shea Weber.
     
    21:16
    A nyní mohl pro změnu skórovat Danault, jenž šel sám na Andersona. Domácí brankář si pohlídal rychlou střelu mířící do horní části brány.
     
    20:52
    Tak teď byli domácí blízko. Nejprve nevyužili přečíslení dvou na jednoho, ale poté ještě zakončoval Turris. Zazněla však pouze tyč!
     
    18:52
    Početní výhoda Habs předčasně končí. Za sekání je totiž potrestán Phillip Danault (MTL).
     
    18:07
    Dvě trestné minuty dostává Mark Borowiecki (OTT), který vysokou holí zasáhl Paciorettyho.
     
    18:00
    Domácí špatně střídali a Montreal toho okamžitě využil k velké šanci! Rychlé přečíslení bylo zakončeno přihrávkou na Radulova, ale ten si na Andersona opět nepřišel.
     
    14:00
    Další těžší zákrok Craiga Andersona! Kelly pod tlakem za bránou ztratil puk, Byron ho rychle dostal před domácího gólmana, ale bekhendem pak trefil pouze natažený pravý beton!
     
    13:05
    Zakončení po obkroužení brány si Anderson pohlídal a poté zvládl i nebezpečnou dorážku z hole Artturiho Lehkonena. Velká šance Montrealu!
     
    10:03
    I přes neurovnaný přechod do útočného pásma se puk rázem zjevil u Lehkonena, jenž zblízka vystrašil domácího gólmana. Ten si nebyl jistý, ale touš přeci jenom vyrazil.
     
    08:58
    Jean-Gabriel Pageau šel tentokrát úplně sám na Price, nicméně jeho váhavost dala šanci obránci, který ho zezadu v rozhodujícím momentu odzbrojil.
     
    08:04
    Teď ale hosté chybovali za vlastní bránou a Ryan kotouč bleskově posunul před Turrise. Domácí útočník však z mezikruží nepřekonal dobře postaveného Price.
     
    03:06
    První důležitý zákrok zápasu! Puk se zpoza brány odrazil před Radulova, ale ten střelou z předbrankového prostoru nechal vyniknout Andersona.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 33. Brassard (Turris, Hoffman), 34. Dzingel (Burrows, E. Karlsson), 56. E. Karlsson (Methot, Brassard) – 23. A. Shaw (Danault, S. Weber), 47. Danault (Lehkonen, A. Shaw), 47. Gallagher (Markov), rozh. náj. Byron

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Bobby Ryan (OTT)
    0:1   Paul Byron (MTL)
    2. série:
    0:1   Kyle Turris (OTT)
    0:2   Alexandr Radulov (MTL)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Z. Smith, Turris (A), B. Ryan – Dzingel, Brassard, Burrows – Hoffman, Pageau, Pyatt – Stålberg, Kelly, Wingels.
    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Markov (A), S. Weber, Davidson, Petry, Beaulieu, Jo. Benn – Pacioretty (C), Galchenyuk, Radulov – Byron, Plekanec (A), Gallagher – Lehkonen, Danault, A. Shaw – King, Ott, T. Mitchell.

    Rozhodčí: Tim Peel, Dean Morton – Brad Kovachik, Michel Cormer

    Diváci: 19 531
    thejrc.org