Toronto – Chicago 1:2 (po pr.) | Tampa – Washington 3:5 (kon.) | Carolina – Nashville 4:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 2:3 (kon.) | Ottawa – Montreal 3:4 (0:2 po s.n.) | Arizona – St. Louis 0:3 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Florida 4:0 (kon.)
New Jersey – Columbus 1:4 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:5 (2:2, 0:0, 1:3)
Washington Capitals
Neděle 19.03.2017, 00:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:17
    Lightning se nevzdávají a i přes inkasovanou branku to zkouší se šesti hráči v poli.
    59:17 T. J. Oshie - 3:5
     
    59:17
    Washington právě vstřelil branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto! Domácí celek nezvládl přechod ve středním pásmu a po přihrávce Nicklase Bäckströma se dostal na červené čáře ke střele autor hattricku T. J. OSHIE, jenž obloučkem trefuje prázdnou branku. Asistence: Nicklas Bäckström.
    58:30 Nikita KUČEROV - 3:4
     
    58:30
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí dávají kontaktní branku! a ještě mají minutu a půl na vyrovnání utkání. Brayden Point vyhrál čistě buly na levém kruhu pro vhazování po zakázaném uvolnění hostů a NIKITA KUČEROV nic nevymýšlel a švihem zápěstím prostřelil Holtbyho a snižuje na těsný stav 3:4! V dnešním zápase si připisuje tak druhou branku. Asistence:Brayden Point.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty a trenér Cooper odvolává Vasilevskije z branky! Domácí posílají na led šestého hráče.
    45:30 John CARLSON - 2:4
     
    45:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Hráči Capitals jedou na plný plyna a navyšují tak svůj náskok další brankou! Nicklas Bäckström z levé strany přihrával na T.J. Oshieho za brankou, který jen poslal kotouč před branku. V brankovišti si na přihrávku sáhl holí Vasilevskij, jenž kotouč vyhodil do vzduchu a golfovým úderem se na spodní části pravého kruhu trefil JOHN CARLSON. Asistence: T. J. Oshie a Nicklas Bäckström.
    43:14 Matt NISKANEN - 2:3
     
    43:14
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté opět v dnešním utkání získávají vedení po využité přesilové hře po vyloučení domácího Drouina! Alexander Ovečkin našel Andre Burakovskyho, který přihrál na modrou čáru na již napřaženého Matta Niskansena, jehož střela propálila vše co stálo v cestě, ale předtím než kotouč se zastavil o síť za Vasilevskijeho zády, byla trasa střely upravena tečujícím JUSTINEM WILLIAMSEM. Asistence: Matt Niskansen a Andre Burakovsky.
     
    41:01
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Jonathan Drouin – 2 min., hákování).
     
    36:58
    Froese se na pravém kruhu dostal k dorážce, když Holtby vyrazil střelu od modré čáry. Po této střele hostující gólman vyrazil kotouč pouze před sebe a z levého kruhu se v dobré rychlosti řítil za dorážkou Dumont, ale Holtbyho nepřekonal.
     
    31:57
    Na levou stranu modré čáry dostal přihrávku z obranného pásma Connolly, jenž rychlým pasem našel mezi kruhy Ellera, ten ale nezvládl procedit kotouč za Vasilevskiho záda.
     
    27:00
    Okamžitě z buly se dostal ke střele z mezikruží opět Burakovsky, který trefil brusli spoluhráče Connollyho a z dorážky trefil Vasilevskije do oblasti krku. Rozhodčí přerušili hru, aby zjistili zda je domácí gólman v pořádku.
     
    23:45
    Velká šance hostů na znovuzískání vedení! Kučerov ne levém kruhu čekal komu přihrát, ale rozhodl se pro Shattenkirka z druhé vlny, který se snažil vrátit kotouč zpět Kučerovovi.
     
    18:37
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Greg McKegg – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (J.T. Brown – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Tom Wilson – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (John Carlson – 2 min., hrubost).
    16:11 Alex KILLORN - 2:2
     
    16:11
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je srovnáno a domácí k tomu potřebovali pouhých devatenáct sekund! Jonathan Drouin získal na modré čáře kotouč a rychlou přihrávkou našel na středu pravého kruhu volného ALEXE KILLORNA, který si dovolil kličku do středu útočného pásma. Během kličky byl podražen, ale i v pádu dokázal prostřelit Holtbyho k levé tyči a tímto zásahem srovnává stav utkání. Asistence: Jonathan Drouin.
    15:52 Nikita KUČEROV - 1:2
     
    15:52
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a jsou v kontaktu! Victor Hedman dostal nabídku na modré čáře a svým nápřahem zadělal před brankou Capitals velké zmatky! Holtby nejprve vyrazil kotouč před sebe a dorážející Ondřej Palát a Brayden Point odrazili kotouč k pravé tyči, kde byl zcela volný střelec první branky domácích NIKITA KUČEROV, trefil přesně pravé růžek! Asistence: Ondřej Palát a Brayden Point.
     
    15:24
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (T. J. Oshie – 2 min., vysoká hůl).
    11:52 T. J. Oshie - 0:2
     
    11:52
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí propadli v útočném pásmu a kvůli této chybě inkasují druhou branku! Alexander Ovečkin se kličkou na pravém kruhu pro vhazovaní v obranném pásmu zbavil jednoho z domácích hráčů a dostal se tak do přečíslení dva na jednoho. Ze středu levého kruhu našel žabičkou přesně čepel připraveného T. J. OSHIEHO, který nasměroval kotouč za Vasilevskijho záda a připisuje si tak druhou branku v tomto zápase! Asistence: Alexander Ovečkin a Nicklas Bäckström.
     
    04:06
    Střídání v týmu Tampa Bay Lightning: ze hřiště odchází Peter Budaj, přichází Andrej Vasilevskij.
     
    03:44
    Střídání v týmu Tampa Bay Lightning: ze hřiště odchází Andrej Vasilevskij, přichází Peter Budaj.
    03:44 T. J. Oshie - 0:1
     
    03:44
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru po vyloučení Witkowsiho za příliš mnoho hráčů na ledě. Skvělou kombinační hru předvedli hráči Capitals! Nicklas Bäckström z pravého kruhu přihrál za branku, zpoza které Marcus Johansson přihrál volnému T. J. OSHIEMU, jenž k levé tyči prostřelil domácího Vasilevskije. Ten po inkasované brance opouští branku. Asistence: Marcus Johansson a Nicklas Bäckström.
     
    02:33
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 16. Kučerov (Palát, Point), 17. Killorn (Drouin), 59. Kučerov (Point) – 4. Oshie (Ma. Johansson, Bäckström), 12. Oshie (Ovečkin, Bäckström), 44. Williams (Niskanen, Burakovsky), 46. Carlson (Oshie, Bäckström), 60. Oshie (Bäckström)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (4. Budaj) – Dotchin, Hedman, Strålman (A), Garrison, Šustr, Coburn (A), Witkowski – Kučerov, Point (A), Palát – Gourde, Drouin, Killorn – J.T. Brown, McKegg, Dumont – Froese, Erne.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Shattenkirk, Orpik (A) – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Ma. Johansson – J. Vrána, Eller, Connolly – T. Wilson, Beagle, Winnik – Burakovsky.
    thejrc.org