Toronto – Chicago 1:2 (po pr.) | Tampa – Washington 3:5 (kon.) | Carolina – Nashville 4:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 2:3 (kon.) | Ottawa – Montreal 3:4 (0:2 po s.n.) | Arizona – St. Louis 0:3 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Florida 4:0 (kon.)
New Jersey – Columbus 1:4 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Nashville Predators
Neděle 19.03.2017, 00:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:34 Elias LINDHOLM - 4:2
     
    59:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Sebastian Aho před střídačkami zasekl puk a krásnou diagonální přihrávkou našel ELIASE LINDHOLMA, který střelou zápěstím z vrcholu mezikruží poslal puk po ledě do prázdné brány! Gól v oslabení, ale hosté hráli samozřejmě v závěru bez brankáře. Asistence: Sebastian Aho.
     
    58:16
    Juuse Saros je znovu na střídačce! Brána je prázdná. Dokáží hokejisté Nashvillu ještě vyrovnat? Nyní hrají v šesti proti čtyřem.
     
    58:11
    Victor Rask dostal po inkasování branky dvouminutový trest za sekání a Predators ještě mají šanci vyrovnat!
    58:11 Filip FORSBERG - 3:2
     
    58:11
    Nashville právě vstřelil branku!
    Calle Järnkrok z pravého křídla nádhernou diagonální přihrávkou od modré čáry našel v levém kruhu pro vhazování FILIPA FORSBERGA, který bez přípravy napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která nad pravým ramenem Eddieho Läcka zasvištěla do bližšího levého horní rohu brány! Nashville snížil na rozdíl jedné branky a ještě živí naději na vyrovnání! Hosté prohrávají 3:2. Asistence: Calle Järnkrok a Ryan Ellis.
     
    57:46
    Colin Wilson v blízkosti pravé tyče krátkou bekhendovou přihrávkou předložil puk Jamesovi Nealovi, od jehož brusle se puk odrážel mezi betony Eddieho Läcka, brankář Caroliny ho ale skvěle vyrazil pravým betonem! Skvělý zásah.
     
    57:22
    Juuse Saros vystartoval ze své brány na střídačku a hokejisté Nashvillu to již necelé tři minuty před koncem zkouší bez brankáře!
     
    53:10
    Eddie Läck levým betonem vyrazil střelu Predators od modré čáry a poté si poradil i s pokusem Ryana Johansena, který pálil také od modré čáry, brankář Caroliny ale na přední tyči puk vyrazil hrudí do levého rohu ledové plochy!
     
    50:21
    Eddie Läck ukryl střelu z levého kruhu pro vhazování v lapačce, ale mnohem důležitější byl zákrok, který předvedl předtím. Mattias Ekholm od modré čáry nahodil puk na přední tyč, kde ho zablokoval Colin Wilson a z otočky mohl kotouč uklízet do odkryté brány, o což se také pokusil, jenže brankář Caroliny předvedl úžasný tygří skok, po kterém ho vyrazil! Zákrok noci?!
     
    48:55
    Calle Järnkrok číhal před bránou a po krásném zpracování a otočce mířil zápěstím k bližší pravé tyči, Eddie Läck ale výtečně zasáhl levým betonem a puk vyrazil! Další obrovská šance.
    47:50 Juuse Saros maskou rozbil přečíslení hostů 2 na 1!
     
    47:50
    Sebastian Aho vyrazil společně s Teuvo Teräväinenem do přečíslení dva na jednoho a krásnou žabičkou z vrcholu levého kruhu pro vhazování mu puk přes ležícího Romana Josiho předložil parádní žabičkou, druhý jmenovaný hráč táhlou střelou zápěstím mířil bez přípravy do pravého horního rohu brány, Juuse Saros ale opět puk vyrazil maskou před sebe a poté hru přerušil! Další spektakulární zákrok brankáře.
     
    44:19
    Teuvo Teräväinen na pravém křídle vypálil od hrazení a Juuse Saros puk maskou vyrazil do pravého rohu útočného pásma domácích hráčů!
     
    43:51
    Carolina z pravého křídla přenesla hru skvěle doleva, kde na vnitřním oblouku levého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné táhlé střele zápěstím Jeff Skinner a střelou nad levé rameno Juuseho Sarose mohl zkompletovat hattrick, jenže jeho střela se od horní tyče odrazila do ochranné sítě! Další obrovská šance Caroliny!
     
    43:19
    Viktor Arvidsson dostal menší trest za podražené poté, co ve středním pásmu fauloval Brocka McGinna.
     
    42:22
    Phillip Di Giuseppe předvedl nádhernou individuální akci, když středem ledové plochy zavezl puk do útočného pásma, v pravém kruhu pro vhazování si prohodil kotouč do jízdy mezi nohama Mattiase Ekholma, který nevěděl, kde mu hlava stojí a skončil na ledě, a v blízkosti pravé tyče zvedal puk do bližšího horního rohu brány, puk se ale od tyče odrazil zpět do hry! Vzápětí útočník Caroliny pálil na pravém křídle od hrazení a Juuse Saros puk bez problému sevřel v náručí. To byl nejkrásnější moment!
     
    40:44
    Brock McGinn se ve stejném prostoru jako Justin Faulk rychle otočil s pukem a zasouval ho mezi betony Juuseho Sarose, ten je ovšem včas sevřel a puk zastavil! Cans měli dvě velké šance.
     
    40:40
    Justin Faulk se ocitl v blízkosti pravé tyče po nabrání rychlosti ve skvělé šanci, jenže Juuse Saros skvěle zasáhl pravým betonem, kterým puk vyrazil před sebe a jeden z jeho spoluhráčů ho zametl pravou bruslí pod svého gólmana!
    38:24 Obránce Justin Faulk sebral gól Calleovi Järnkrokovi!
     
    38:24
    Eddie Läck vyrazil střelu Yannicka Webera od modré čáry a na levém křídle mohl z ostrého úhlu uklízet puk do odkryté brány Calle Järnkrok, jeho bekhendový pokus z úhlu ale fantasticky zablokoval obránce Justin Faulk!
     
    34:52
    Elias Lindholm se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jenže jeho střela ztroskotala na levém betonu fantastického Juuseho Sarose!
     
    34:46
    Filip Forsberg dostal menší trest za hákování a Carolina si zahraje druhou přesilovou hru, která přijde na řadu po krátké reklamní přestávce. První domácí nevyužili.
    34:35 Jeff SKINNER - 3:1
     
    34:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jaccob Slavin na levém křídle vypálil od modré čáry a po zablokování jeho střely se dostal před bránou k odraženému a volnému puku JEFF SKINNER, který ho nad levým betonem Juuseho Sarose bekhendem poslal z blízkosti pod horní tyč! Asistence: Jaccob Slavin a Jordan Staal.
     
    33:51
    Kevin Fiala vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování a Eddie Läck pravým ramenem před několika okamžiky vyrazil do ochranné sítě, na opačné straně poté mohl udeřit Joakim Nordström, jenže v blízkosti pravé tyče nedokázal puk zasunout mezi betony Sarose!
     
    32:06
    Jordan Staal se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže jeho prudká střela skončila na pravém betonu Juuseho Sarose, který puk po skvělém zákroku vykopl mimo tři tyče brány!
     
    29:35
    Phillip Di Giuseppe se pokusil vrátit Carolině dvoubrankové vedení střelou z levého kruhu pro vhazování, která těsně nad ledem mířila k přední tyči, Juuse Saros ji ale pravým betonem vykopl!
     
    28:46
    Matt Irwin na levém křídle prudce vypálil od hrazení a Eddie Läck jeho pokus maskou vyrazil do ochranné sítě! To byl parádní zákrok.
     
    25:59
    Kevin Fiala prudce vypálil od modré čáry a Juuse Saros puk pravým betonem skvěle vykopl!
    25:38 Viktor ARVIDSSON - 2:1
     
    25:38
    Nashville právě vstřelil branku!
    VIKTOR ARVIDSSON po přihrávce Ryana Ellise zpoza brány na pravém křídle z nulového úhlu praštil bez přípravy do puku, který podél brankové čáry zamířil ke vzdálenější levé tyči! Nemožný úhel ke skórování se stal možným a Predators se dostali na dostřel jedné jediné branky! Asistence: Ryan Ellis a Kevin Fiala.
     
    25:01
    Calle Järnkrok nebo James Neal nebezpečně vypálil před pár okamžiky z pravého kruhu pro vhazování a puk mířil do levého horního rohu brány, Eddie Läck ho ale vyrazil vyrážečkou!
     
    20:09
    Joakim Nordström se po pouhých devíti sekundách ocitl v blízkosti pravé tyče v úvodu druhé části ve velké šanci, jeho prudká střela zápěstím ale nad ledem zamířila těsně mimo!
     
    16:53
    Ryan Johansen se řítil po levé straně do přečíslení dva na jednoho a z ostrého úhlu posílal puk před bránu, jenže vracející se Jaccob Slavin vleže jeho pas zablokoval! Parádní zákrok.
     
    14:46
    Yannick Weber dostal dvě minuty za nedovolené bránění a tentokrát si zahraje přesilovou hru krátké po reklamní přestávce domácí Carolina Hurricanes.
     
    14:34
    Lee Stempniak vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování a Juuse Saros levým betonem skvěle vyrazil puk mimo tři tyče své brány!
     
    10:43
    Hurricanes na levém křídle od modré čáry nahodili puk těsně nad ledem směrem mezi kruhy pro vhazování, kde došlo k nepříjemné teči, a Juuse Saros poté musel předvést své skvělé bruslařské schopnosti, aby se dostal tělem doleva a levým betonem puk mířící mezi tři tyče zastavil! Těžký a skvělý zákrok brankáře.
    08:59 Jeff SKINNER - 2:0
     
    08:59
    Carolina právě vstřelila branku!
    Juuse Saros se vydal za svou bránu, kde prohrál souboj o puk s Leem Stempiakem, po jehož zpětné přihrávce JEFF SKINNER bez přípravy střelou zápěstím nad lapačkou vracejícího se brankáře Nashvillu mezi tři tyče zamířil do bližšího horního rohu brány! Carolina opět udeřila a vede už 2:0! Asistence: Lee Stempniak.
     
    06:13
    Klas Dahlbeck dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Nashville má k dispozici po krátké reklamní přestávce přesilovou hru. Predators mohou vyrovnat.
     
    05:15
    James Neal skvěle tečoval ve vzduchu mezi kruhy pro vhazování nahození spoluhráče od modré čáry a z pravého křídla a puk sražený k ledu se od přední pravé tyče odrazil zpět do hry!
     
    02:21
    Hokejisté Nashvillu vzápětí pálili z levého kruhu pro vhazování a Eddie Läck puk tentokrát vyrazil pravým ramenem do ochranné sítě! Skvělý zákrok brankáře Caroliny, který drží čisté konto.
     
    00:44
    James Neal se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci a mohl rychle vyrovnat, jeho střela ale těsně minula bližší levý horní roh brány! To je úvod dnešního zápasu jako hrom!
    00:29 Jordan STAAL - 1:0
     
    00:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jaccob Slavin na levém křídle od modré čáry nahazoval puk před bránu na teč, ke které skutečně došlo, a kotouč po teči JORDANA STAALA pod levým betonem Juuseho Sarose prošel ke vzdálenější pravé tyči! Carolina skórovala z první střely utkání a po necelé půlminutě vede 1:0! Asistence: Jaccob Slavin.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. J. Staal (Slavin), 9. Skinner (Stempniak), 35. Skinner (Slavin, J. Staal), 60. E. Lindholm (Aho) – 26. Arvidsson (Ellis, Fiala), 59. Forsberg (Järnkrok, Ellis)


    Carolina Hurricanes: Läck (C. Ward) – Slavin, Faulk (A), Hanifin, Pesce, Dahlbeck, R. Murphy – Aho, J. Staal (A), Teräväinen – Skinner, D. Ryan, Stempniak – B. McGinn, V. Rask (A), E. Lindholm – Nordström, P. Brown, Di Giuseppe. Hlavní trenér: Bill Peters.
    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (A), Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Fisher (C), Parenteau – C. Wilson, Järnkrok, Neal (A) – McLeod, Sissons, Watson. Hlavní trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Ian Walsh, Steve Kozari. Čároví: Brian Mach, Pierre Racicot

    Diváci: 10707
    thejrc.org