Toronto – Chicago 1:2 (po pr.) | Tampa – Washington 3:5 (kon.) | Carolina – Nashville 4:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 2:3 (kon.) | Ottawa – Montreal 3:4 (0:2 po s.n.) | Arizona – St. Louis 0:3 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Florida 4:0 (kon.)
New Jersey – Columbus 1:4 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Florida Panthers
Neděle 19.03.2017, 18:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    45:00 Sidney CROSBY - 4:0
     
    45:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Čepice na led protože SIDNEY CROSBY kompletuje hattrick! a potřeboval k tomu jen přibližně deset minut hrací doby. Za brankou dobře operoval Conor Sheary a Jake Guentzel, který vyjel zpoza levé tyči a přihrávkou přes brankoviště našel na levé straně pravého kruhu prvně jmenovaného, který k bližší tyči překonal Reimera již po třetí! Asistence: Jake Guentzel a Conor Sheary.
    36:07 Sidney CROSBY - 3:0
     
    36:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují skóre! Ian Cole od modré čáry našel na pravém kruhu Conora Shearyho, který přihrál na levý kruh Jaku Guentzelovi, jenž přiklepl kotouč před branku na SIDNEY CROSBYHO, ten se s obtížemi dokázal vymanit a z otočky trefuje bekhendem branku k pravé tyči. Asistence: Jake Guentzel a Conor Sheary.
    34:15 Sidney CROSBY - 2:0
     
    34:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Poté co hosté zaváhali při přečíslení přihrál Conor Sheary na modrou čáru Jaku Guentzelovi. Ten našel na středu pravého kruhu dobře postaveného SIDNEY CROSBYHO, který chvíli váhal zda ještě kombinovat, ale po chvíli vyslal velmi rychlou střelu a překonává Reimera k bližší tyči. Asistence: Jake Guentzel a Conor Sheary.
    16:14 Patric HÖRNQVIST - 1:0
     
    16:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí celek otevírá stav utkání po velmi neobvyklé brance! Za branku poslal přihrávku Matt Cullen na Phila Kessela, na kterého startovali obránci a tak jen dloubl do kotouče, který přeletěl brankovou konstrukci a PATRIC HÖRNQVIST ze vzduchu pod úrovní horní tyče trefil přesně volné místo zcela zaskočeného Reimera. Asistence: Phil Kessel a Matt Cullen.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 17. Hörnqvist (Kessel, Cullen), 35. Crosby (Guentzel, Sheary), 37. Crosby (Guentzel, Sheary), 45. Crosby (Guentzel, Sheary)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (M. Murray) – J. Schultz, Dumoulin, Cole, D. Pouliot, Ruhwedel, Streit – Sheary, Crosby (C), Guentzel – S. Wilson, Bonino, Kunitz (A) – Kessel, Cullen (A), Hörnqvist – Tom Sestito, Rowney, Kühnhackl.
    Florida Panthers: Reimer (Berra) – Demers, Yandle, Petrovic, Matheson, Pysyk, Kindl – Jágr, Barkov, Huberdeau – R. Smith, Trocheck (A), J. Jokinen (A) – Marchessault, Bjugstad, Vanek – Sceviour, MacKenzie (C), S. Thornton.
    thejrc.org