Dunajská Streda – Trnava 0:0 (kon.) | Trenčín – Senica 1:1 (kon.)
konec
AS Trenčín
1:1 (0:0)
FK Senica
sk Neděle 19.03.2017, 17:30 • Mestský štadión Trenčín • Niké liga • 24. kolo
     
    V poradí 24. kolo najvyššej slovenskej futbalovej súťaže je plne prekvapení. Po zaváhaní bratislavského Slovana nepotvrdil pozíciu jasného favorita ani AS Trenčín. Ten síce viedol po góle Rangela Jangu, no záver zápasu nezvládol. Striedajúci Antonio Mance mohol rozhodnúť o triumfe domácich, no opäť platilo staré známe nedáš – dostaneš. Tomáš Brigant z poslednej akcie zápasu vyrovnal skóre na 1:1 a Senica si tak spod hradu Matúša Čáka odváža cenný bod. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:29:57)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Senica dala gól!
    Tak to je neuveriteľné! Seničania pokračujú vo svojej spanilej jarnej jazde a zrejme ozbíjajú o body aj ďalšieho favorita. Daniel Turyna vyhral hlavičkový súboj pred šestnástkou, do nej vnikol TOMÁŠ BRIGANT a prvou strelou na bránu prekonal Igora Šemrinca – 1:1.
     
    90+1
    Dnešný zápas sa predĺži ešte o tri nadstavené minúty. Na konci tej prvej bude odkopávať od svojej brány Igor Šemrinec a s rozohrávkou sa vôbec neponáhľa.
     
    90
    Tomáš Brigant teraz zviedol chlapský súboj s Rodneym Kloosterom. Ten ho podľa názoru rozhodcu nefauloval, a tak sa Trenčín oslobodil.
     
    89
    Senici sa nedarí dostať do nejakej streleckej pozície, z ktorej by mohlo prísť vyrovnanie. Trenčín kontroluje priebeh zápasu a zrejme so Senicou vyhrá aj piaty domáci zápas v rade.
     
    88
    Antonio Mance mohol skórovať po necelej minúte pobytu na trávniku. Desley Ubbink prešiel stredom poľa, krásnym centrom našiel svojho spoluhráča, ale chorvátsky útočník hlavičkoval vedľa brány.
     
    87
    Strelec gólu Rangelo Janga už pomaly smeruje na lavičku náhradníkov. Na záverečné minúty sa na jeho miesto zaradí Antonio Mance.
     
    86
    Trenčín sa snaží kontrolovať záverečné minúty zápasu. Pomerne dosť mu pomáhajú aj futbalisti súpera, ktorí faulujú možno až príliš veľa.
     
    85
    Giorgi Beridze opäť utekal za loptou, no pred ním dobre čítal hru brankár František Plach. Aj on pri svojom debute určite očakával viac práce na pôde Trenčína.
     
    84
    Po dlhom čase sa nám pripomenul aj Giorgi Beridze. Poľahky prešiel cez Branislava Šušolíka a spoza šestnástky prudko vystrelil. Jeho pokus ale vyráža František Plach.
     
    83
    Seničania zvyšujú aktivitu. Najmä Tomáš Brigant sa snaží trošku narobiť problémy trenčianskym obrancom. Na jeho center číhal Matej Kosorín, ale pred ním zasiahol Julien Keston.
     
    82
    Hostia mali výhodu rohového kopu, ale Igor Šemrinec zasahovať nemusel. Dvakrát mal síce šťastie pri zakončeniach Tomáša Briganta, no zatiaľ na neho nesmerovala ani jedna priama strela.
     
    81
    Teraz sme sledovali veľmi rozháraný úsek hry. V strede poľa sme videli množstvo osobných súbojov, ktoré prakticky k ničomu neviedli.
     
    80
    Tomáš Brigant sa nedokázal presadiť a Senici sa čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu kráti. Do konca riadneho hracieho času zostáva desať minút.
     
    79
    Seničania si teraz nerozumeli v rozohrávke, a tak prichádzajú o loptu. Skôr by ale potrebovali oživiť útočnú formáciu, inak sa im nepodarí skórovať.
     
    78
    Abdul Zubairu ukazuje hneď po svojom príchode na trávnik, že je veľmi platným hráčom. Aj teraz dobre dokázal odobrať loptu a herným štýlom mi pripomína N'Golo Kantého z londýnskej Chelsea.
     
    77
    Domáci sa dostali do zakončenia po priamom kope, ale Milton Klooster hlavičkoval nepresne. Na druhej strane centroval Tomáš Brigant, ale loptu upratal do bezpečia Abdul Zubairu.
     
    76
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu z ľavej strany. Ešte predtým ale má Martin Ševela nachystané striedanie. Na ihrisko príde Abdul Zubairu, ktorý vymenil Jakuba Paura.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 54. Janga (Beridze) – 90+2. Brigant (Turyna)

    Karty:   65. Kopičár (SEN)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:3.
    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Keston, Klooster, Beridze – Lawrence – Paur (76. Zubairu), Ubbink, Janga (87. Mance), Adekunle (46. Klooster) – Kleščík (C).
    Náhradníci: Chovan – Zubairu, Šulek, Nwofor, Klooster, Kvocera, Mance.

    FK Senica: Plach – Šušolík, Ranko (46. Pajer), Pillár (C), Bališ (61. Kosorín) – Brigant – Kováč, Kopičár (75. Turyna), Blažek, O. Šašinka – Kotula.
    Náhradníci: Šulla – Pajer, Hušek, Turyna, Kosorín.

    Rozhodčí: Július Straka – Michal Tomčík, Peter Kováč

    Diváci: 2 089
    ocianews.com