Toronto – Chicago 1:2 (po pr.) | Tampa – Washington 3:5 (kon.) | Carolina – Nashville 4:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 2:3 (kon.) | Ottawa – Montreal 3:4 (0:2 po s.n.) | Arizona – St. Louis 0:3 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Florida 4:0 (kon.)
New Jersey – Columbus 1:4 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
2:3 (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1) Stav série: 2:1
HC Oceláři Třinec
Neděle 19.03.2017, 16:50 • SD ARÉNA • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný den z Chomutova! Na severu Čech pokračuje čtvrtfinále Generali play-off, které po zápasech v Třinci vedou překvapivě Piráti. Ti zvládli oba duely ve Slezsku, to vše budou chtít potvrdit na domácím ledě. Proti budou hokejisté Třince, jenž mají nůž na krku.
     
    Jak vypadaly první zápasy v Třinci?

    Obratem série předkola nabuzení Piráti vyrazili do Třince, kde ve své fazóně pokračovali. V prvním zápase byli sice Oceláři přestřílení, Ján Laco ovšem ani jednou neinkasoval. Druhé utkání měli domácí dobře rozjeté, ale své vedení 3:1 trestuhodně ztratili. Vladimír Růžička pak v závěru prodloužení rozhodl o druhém bodu.

    ČF1: Oceláři Třinec 0:2 Piráti Chomutov
    16. Vondrka (Rutta, Huml), 25. Poletín (Rutta, Huml)

    ČF2: Oceláři Třinec 3:4pp. Piráti Chomutov
    21. Netík (Krajíček), 28. Kane (Krajíček, Martin Růžička), 30. Roth (Kreps, Petružálek) – 19. Koblasa (Raška, Kaše), 33. Skokan (Flemming, Kämpf), 39. Huml (Skokan), 77. V. Růžička
    Hrdina druhého utkání pro klubou televizi

     
    Statistické okénko

    Zatím nejproduktivnějším hráčem série je i vedoucí hráč celého play-off Ivan Huml. Piráti ale odehráli již sedm utkání, a tak je tato statistika hodně zavádějící. Chomutovský útočník v prvním zápase nahrál na dvě branky, v tom druhém důležitě vyrovnal na 3:3. Dva body má obránce Jan Rutta a útočník Dávid Skokan.

    Na straně Ocelářů byl u dvou branek ze tří obránce Lukáš Krajíček. Gólově se jednou prosadili Tomáš Netík, Cory Kane a Vladimír Roth.

    Ján Laco má po dvojzápase s Oceláři luxusní úspěšnost zákroků, aktuálně čítá 96,74%. Šimon Hrubec je na tom hned o jedenáct procent hůře.
    V Chomutově dnes bude vyprodáno
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: J. Laco (Král) – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Dlapa – Skokan, Huml, Tomica – Vondrka, V. Růžička, Sklenář – Kaše, Kämpf, Koblasa – Raška, Šťovíček, Poletín – Lauko.

    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, L. Galvas, Nosek, Hrabal, Adámek – Rákos, Kreps, Kane – Netík, Jašek, Irgl – Adamský, Redenbach, Petružálek – Dravecký, Marosz, Martin Růžička.

    Rozhodčí: Pešina, Souček – Brejcha, Suchánek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásný den všem! Vše je připraveno na úvodní vhazování, postupně jsou představovány sestavy a za pár minutek se hráči obou celků představí na ledové ploše.
     
    Na ledě jsou již hokejisté Třince, které sem do Chomutova přijelo podporovat nad sto fanoušků! Za pár chvilek se z útrob stadionu vynoří také domácí hráči.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Třinečtí vyhráli úvodní vhazování a z obranné třetiny se ženou do prvního útočného výpadu v tomto utkání.
     
    00:50
    Zatím se ani jednomu celku nepovedlo projít s pukem do nějakého zakončení. Stále jsou ovšem u puku hokejisté v červených dresech.
     
    01:27
    Třinec se i nadále pokouší dávat puky do útočného pásma, ale nahození za branku Jána Laca zachytávají bránící hráči Chomutova.
     
    02:17
    Piráti nyní aktivně napadali a hosté museli vyhodit kotouč až za branku Laca, jmenovitě to byl Vladimír Roth. První buly před Hamerlíkem.
     
    02:42
    Piráti se pokoušeli aktivně kombinovat v pásmu, ale bránící hráči Třince zafungovali naprosto na jedničku. Několikrát vložili hokejku do rozehrávky.
     
    03:15
    Následně Vladimír Růžička hledal přihrávkou od pravého mantinelu najíždějícího Sklenáře. Ten jeho rychlou příhru ovšem nezpracoval.
     
    03:55
    Po této akci se Třinec opět dostal ke kotouči a již jej nepustil. Kombinuje na obranné polovině a vymýšlí, jak se svou akcí naložit.
     
    04:14
    Celek ze Slezska nic nevymyslel. Útočníci najeli do ofsajdové pozice, a tak se bude vhazovat pouze ve středním pásmu.
     
    04:45
    Následně byl útok Třince přerušen a hra vykázaná do středního pásma. Jeden z hostů totiž zašlápl kotouč u levého mantinelu.
     
    05:03
    Ivan Huml si hodil kotouč kolem bránícího Noska a pokoušel se jej objet. To se mu nepovedlo, a tak se píská icing.
     
    05:42
    Nahazovaný kotouč o mantinel se dostal až před branku Laca, kde slovenský brankář pohotově lapil puk. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    06:08
    Na druhé straně vyslal hodně nebezpečný projektil obránce Juraj Valach. Jeho dělovka ale nakonec skončila jen těsně vedle pravé tyčky Petera Hamerlíka.
     
    06:44
    Na druhé straně v dobré šanci také Daniel Rákos. Ten obdržel přihrávku zpoza branky a na hranici brankoviště zakončoval. Branku ale netrefil.
     
    07:14
    Následně individuálně postupoval Tomáš Netík. Hostující útočník to zkoušel z obranné třetiny až do té útočné. Zastavil ho ovšem pískot rozhodčího – ofsajd.
     
    Dnešní utkání sleduje vyprodaná SD ARÉNA, je zde 5250 diváků.
     
    08:05
    Hodně dlouho se o kotouč bojovalo u pravého mantinelu v útočném pásmu Chomutova. Tento souboj vyhráli sice hosté, ale následně byl odpískán icing.
     
    08:14
    Piráti sice vyhráli vhazování, Martin Adamský se ale ujal puku a pádil s ním do útoku. Ze středního pásma ho nahazoval za branku Laca.
     
    08:42
    Rychlý útok hostů ukončil jasným hákováním v gólové pozici Ivan Huml. Nejproduktivnější chomutovský hráč v play-off inkasuje dvě minuty.
     
    09:01
    Pirátům se zatím daří bránit a puk už jednou poslali až do střední třetiny. Třinečtí tak musejí začít z této pozice.
     
    09:18
    Nyní se jim to povedlo, ale ani tak nezaútočili. Jeden z hostů se nacházel v ofsajdové pozici, vhazovat se tak bude ve středu ledové plochy.
     
    09:38
    A další vyhození domácích Pirátů, nyní se o to postaral zámořský bek Brett Flemming. Hosté musí zaútočit až od branky Petera Hamerlíka.
     
    10:04
    Nebezpečné nahození na branku Laca vyslal obránce Vladimír Roth. Jeho pokus ovšem nebyl dostatečně tečován a puk tak skončil na betonech slovenského brankáře.
     
    10:29
    Následně se hostujícímu celku nepovedlo ideálně zakombinovat a puk skončil pouze na zakázaném uvolnění. Oslabení Pirátů je pomalu u konce.
     
    10:42
    Domácí v plném počtu.
     
    11:14
    Ivan Huml po opuštění trestné lavice hned vjel do pásma a společně se svými spoluhráči aktivně napadal. Třinec ale neudělal žádnou chybu.
     
    11:50
    Nahození Juraje Valacha ze střední třetiny směrem na branku Hamerlíka nebylo nikým zachyceno. Píská se tak další zakázané uvolnění.
     
    11:52
    Hned po buly zakončoval Daniel Rákos. Jeho střela přes obránce neprošla, puk se otřel o brusle hráčů a skončil jen v rohu za brankou.
     
    13:00
    Hraje se opravdu vyrovnaný a bojový zápas. Nevidíme žádné střely ani šance. Uvidíme, kdy přijde první.
     
    13:25
    První přesilovka také pro domácí. Tomáš Linhart míří na trestnou lavici za napadení, do zakončení nepustil Adama Rašku.
    SJEDNEJTE SI CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ U GENERALI

     
    13:59
    Piráti se nedostali do pásma a na obranné modré chyboval Jan Rutta. Martin Adamský unikal osamocen na branku, z levého kruhu ale Laca nepřekonal!
     
    14:15
    Hosté se osvobodili i následně a pirátská přesilovka zatím nestojí za nic. Třinečtí se brání opravdu znamenitě.
     
    14:29
    Následně to Piráti vyzkoušeli ještě jednou, ale ani nyní to nevyšlo. Rozhodčí viděl ofsajdové postavení, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    14:29
    Před vhazování se lehce pošťuchovali Dávid Skokan a Vladimír Roth. Oba inkasují dvě minuty za sekání.
     
    15:08
    Nyní byli Piráti nebezpeční. David Kämpf dvakrát zakončoval z mezikruží, ani jedna jeho střela ovšem nebyla pro Hamerlíka nebezpečím. Bránící hráči zafungovali skvěle.
     
    15:25
    Hosté v plném počtu.
     
    15:57
    Hodně rychle střílel od pravého mantinelu Jakub Petružálek. Jeho bomba ale neletěla na branku, puk skončil jen vysoko nad.
     
    16:42
    Do pásma si po pravé straně najel Marek Tomica, který přenechával kotouč Michalu Poletínovi. Ten z nápřahu mířil jen vedle pravé tyčky.
     
    16:59
    Následoval pokus Jakuba Sklenáře z mezikruží, ani rychlý útočník ale neotevřel skóre. Trefil pouze připraveného slovenského brankáře.
     
    17:50
    V dobré pozici byl na druhé straně Zbyněk Irgl. Nadvakrát ale nedostal puk na Laca, skvěle to nyní vyřešili bránící hráči domácího celku.
     
    18:38
    První třetina se dohrává, ani jeden celek nechce inkasovat. Puk drží za svou brankou hokejisté hostujícího Třince.
     
    19:15
    Nebezpečné nahazování Třince ukončil v pozici obránce Michal Vondrka, který rychle poslal puk až do střední třetiny.
     
    19:38
    Chomutovský kapitán následně vjel do pásma a od pravého mantinelu přihrával na levý kruh, kam si najížděl Jakub Sklenář. Jeho následná dělovka ale skončila na betonech Hamerlíka!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce. Vidíme hodně vyrovnaný a bojovný zápas. Oba celky nechtějí inkasovat a udělat nějakou výraznou chybu. Na první větší šanci utkání stále čekáme!

    Střely na branku: 5:7
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:41.
     
    Aktéři utkání jsou zpátky na ledové ploše a druhá třetina třetí čtvrtfinále tak brzy začne. Dočkáme se první branky?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Úvodní vhazování třetiny vyhrál útočník Ivan Huml. Obránci Chomutova se ale do útoku nedostali, a tak se kotouče ujali hosté.
     
    20:39
    Ti ale nic nevymysleli a Piráti tak mohou kombinovat za svou brankou a pomalu vymyslet nějakou akci, která by je dostala do vedení.
     
    20:58
    Následovalo nahození na branku Jána Laca, které obstaral z hranice kruhu Zbyněk Irgl. Slovenský brankář puk raději přidržel.
     
    21:46
    Pokračuje se ve hře, jaká byla nastavena v první třetině. Hraje se bojovně, bez chyb a nějakých střeleckých pokusů.
     
    22:06
    Následně to zkoušel hostující Tomáš Linhart. Jeho bomba od modré čáry byla ale ztečována obětavým Skokanem, puk skončil v ochranné síti.
     
    22:45
    Ivan Huml si nyní najel do střední třetiny a puk takovým obloučkem poslal až za branku Petera Hamerlíka. Třinec si následně vybojoval vhazování před Lacem.
     
    23:04
    A to si nyní zopakuje. Domácí hráči poslali kotouč jen po mantinelu až na icing, jmenovitě to byl obránce Brett Flemming.
     
    23:31
    Dobrou přihrávku dostával před volnou branku Kamil Kreps. Zkušený útočník ale nedokázal zakončit, puk totiž ani asi neviděl.
     
    24:52
    Po špatné rozehrávce Jána Laca se do zakončení dostával Tomáš Netík. Ten zakončoval na přední tyč, kam se ale slovenský brankář dokázal vrátit!
     
    25:23
    Mnohem častěji jsou u puku hokejisté Třince, kteří se ale do vyložených šancí nedostávají. Piráti skvěle brání střední pásmo.
     
    26:03
    Nyní si hosté zkusí přesilovou hru. Ondřej Dlapa byl u mantinelu důrazný a díky tomu dostává dvouminutový trest za vražení na hrazení.
     
    26:13
    Rychlou střelu po ledě vyslal Josef Hrabal. Ján Laco jeho pokus ovšem viděl a vyrazil. Ivan Huml následně osvobodil Piráty.
     
    26:44
    Mezitím domácí ještě dvakrát poslali kotouč mimo své pásmo. Lukáš Krajíček poté zahrál vysokou holí, vhazovat se bude před Hamerlíkem.
     
    27:02
    Třinec se hned dostal dopředu a od modré čáry zakončoval Vladimír Roth, jeho pokus ale skončil jen na betonu připraveného Laca.
     
    27:38
    Následovalo další snažení, ani Josef Hrabal ale nezakončil přesně a Piráti se již poněkolikáté v tomto oslabení osvobodili.
     
    27:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ale následně se třinečtí hokejisté prosazují a jdou do důležitého vedení! CORY KANE si najel do pásma a takovou lehkou střelou překonal Jána Laca. Puk lehce tečoval obránce Jan Rutta, Laco nedokázal zareagovat. Asistence: Lukáš Krajíček a Jakub Petružálek.
    27:52 Cory KANE - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:59
    Piráti se hned vydali do útočného pásma, kde se pokoušeli zakombinovat. Písknut jim byl ovšem ofsajd.
     
    28:49
    Vyloučení na obou stranách. Jan Rutta inkasuje dvě minuty za hákování, hostující Lukáš Jašek dostává trest za držení hole.
     
    29:15
    Individuálně si do pásma najel obránce Brett Flemming, který z levého kruhu zakončoval. Jeho rána přes obránce ale na branku neprošla.
     
    29:48
    Ideální pas před branku dostal Michal Vondrka, který hned zakončoval. Domácí kapitán se ale do puku trestuhodně netrefil.
     
    30:02
    Následně nahodil puk na branku slovenského brankáře domácí Kämpf. Vhazovat se tak bude po levici Petera Hamerlíka.
     
    30:34
    Krásná akce domácích! Dávid Skokan poslal do útoku Davida Kämpfa, který z pravé strany zakončoval bekhendem. Branku ovšem netrefil!
     
    31:19
    Do dobré šance se po levé straně dostal Kamil Kreps. Hostující forvard svižně pálil, Jána Laca se mu ale svou střelou nepovedlo překonat!
     
    31:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následoval protiútok domácích, který po luxusní akci končí vyrovnávací brankou! Vladimír Růžička objel branku, otočil se a na zadní tyčce našel připraveného MICHALA VONDRKU, jenž nastavil jen hokejku a skóroval. Asistence: Vladimír Růžička a Jakub Sklenář.
    31:53 Michal VONDRKA - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:43
    Piráti právě vstřelili branku!
    A vzápětí je tu druhá branka domácích Pirátů, to je euforie v chomutovské aréně! Ivan Huml si najel do pásma a počkal si na najíždějícího DÁVIDA SKOKANA, který svižnou ránou nedal Hamerlíkovi jedinou šanci. Asistence: Ivan Huml a Marek Tomica.
    32:43 Dávid SKOKAN - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:43
    Oddechový čas pro hosty.
     
    33:14
    Z levého úhlu to hodně nebezpečně zkoušel Martin Adamský. Ján Laco byl ovšem pozorný a jeho pokus svým betonem dokázal vyrazit.
     
    33:54
    Po střele od modré čáry se k dorážce dostával Martin Růžička. Ani dříve nejproduktivnější hráč extraligy nedokázal překonat Jána Laca!
     
    34:23
    Následně to zkoušel také Daniel Rákos, ani on ovšem nenašel recept na chomutovského brankáře. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    34:43
    Další parádní zákrok Jána Laca, nyní opět proti němu stál Daniel Rákos. Pokus hostujícího útočníka od modré čáry ale skončil v betonech brankáře.
     
    35:14
    Na ledě se hodně jiskří. Tomáš Linhart nyní udělal několik zákroků a rozhodčí mu to tak spočítali. Hostující bek inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
    SJEDNEJTE SI POJIŠTĚNÍ PRO PŘÍPAD SRÁŽKY SE ZVĚŘÍ U GENERALI

     
    35:24
    Střela od modré čáry skončila na betonech Hamerlíka a k dorážce hned spěchal Poletín. Ten nemohl zakončit kvůli jednomu z obránců, jenž vyhodil branku z postavení. Vylučovat se ale nebude.
     
    35:29
    Jan Rutta nahazoval kotouč do brankoviště, kde se pokoušeli domácí prosadit. Nikdo v bílém ale kotouč nedokázal tečovat za záda Hamerlíka.
     
    35:53
    Následně Piráti přišli o pásma a při jeho zpětném získání vjeli pouze do ofsajdu. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    36:32
    Oceláři skvěle brání obranné pásmo a Piráti se již nějakou dobu nedostali do nějakého zakončení. Přesilovka pomalu končí.
     
    37:05
    Zbyněk Irgl se dostával do dobrého úniku, z pravého kruhu se mu ale nepovedlo překonat slovenského brankáře! Oslabení Ocelářů je téměř u konce.
     
    37:14
    Hosté v plném počtu.
     
    37:21
    Juraj Valach si najel do útočné třetiny a hned po přejetí modré čáry tvrdě pálil. Jeho pokus ale nakonec neskončil v brance, ale jen nad.
     
    37:48
    Na dvě minuty putují domácí hokejisté. Dávid Skokan zahrál vysokou hokejkou a bude dvě minuty trpět na lavici hanby.
     
    38:21
    Cory Kane dostal přihrávku zpoza branky a před sebou měl druhou branku v utkání. Jána Laca ale zblízka nedokázal překonat!
     
    38:58
    Soustavný tlak hostů byl ukončen Jakubem Sklenářem, jenž ze střední třetiny poslal puk pomalu za branku Petera Hamerlíka.
     
    39:20
    Při následném snažení se Oceláři dostali do ofsajdového postavení. Nyní jim do konce přesilovky zbývá necelá půl minutka.
     
    39:48
    Domácí v plném počtu.
     
    39:58
    V poslední sekundách hledal Dávid Skokan žabičkou od levého mantinelu Ivana Humla. Ten nastavoval hokejku, ale puk skončil jen na betonech Hamerlíka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina konečně nabídla branky, Piráti vedou 2:1!
    Hosté poprvé v sérii otevřeli skóre, Cory Kane prostřelil s nutnou dávkou štěstí Jána Laca a Třinec vedl. Piráti se ale vzmohli a během padesáti sekund utkání otočili. Nejdříve se trefil Michal Vondrka, na kterého navázal Dávid Skokan. Domácí mají tak nakročeno ke třetímu bodu.

    Střely na branku: 16:21 (11:14 v této třetině)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Piráti vyhráli vhazování a hned poslali kotouč za branku Petera Hamerlíka. Tam se ale puku ujali hostující borci.
     
    40:39
    Bekhendem z pravého kruhu zkoušel pozornost Laca Daniel Rákos, kterému se ale nepovedlo překonat pozorného brankáře.
     
    41:09
    Následovalo nebezpečné snažení hostů, které ale v brance neskončilo! Ján Laco předvedl světoborné zákroky, Piráti následně vyhodili na icing.
     
    41:09
    Oddechový čas pro domácí.
     
    41:50
    Vladimír Růžička se dostal k odraženému kotouči a od pravého kruhu mířil na vzdálenější tyč. Peter Hamerlík se ale skvěle roztáhl a puk vyrazil!
     
    42:09
    Následně hosté vyhodili na zakázané uvolnění, a tak se píská. Vhazovat se bude před jejich brankou.
     
    42:44
    Následně se hra přerušuje poté, co puk opustil ledovou plochu. Vhazovat se bude po pravici Jána Laca.
     
    43:28
    Snažení hostů bylo zakončeno nahozením Lukáše Galvasa. Jeho pokus byl ale tečován nad branku Laca, tam se puku zmocnili Piráti.
     
    43:54
    Následoval průnik Michala Vondrky, který se pokoušel dostat přes bránícího hráče. Ten ale chomutovského kapitána zakončit nenechal.
     
    44:26
    Třinečtí hokejisté následně vyhodili během pěti sekund dvakrát na icing. Pokračovat se tak bude vhazováním před Hamerlíkem.
     
    45:00
    Nyní kombinace nevyšla Brettu Flemmingovi, který svou přihrávkou hledal Dávida Skokana. Ten jeho přihrávku ale nezachytil a píská se icing.
     
    45:24
    A další zakázané uvolnění. Třineckým se nepovedlo zakombinovat a puk skončil opět jen za brankou Jána Laca.
     
    46:07
    Bojovné utkání pokračuje. Oba celky hrají na plný plyn a dlouho dobu jsme neviděli nějaký pokus, jenž by mohl skončit v brance.
     
    46:27
    Marek Tomica objížděl branku a zakončoval z pravého kruhu do přední šibenice. Zkušený bojovník ovšem branku netrefil.
     
    46:41
    Hru přerušil Ivan Huml, jenž nahazoval puk na branku z úhlu. Hostující brankář byl připraven, pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    47:24
    Svižné nahození na branku od Vondrky tečoval těsně před Hamerlíkem obránce Doudera. Puk nakonec ale v brance neskončil.
     
    47:53
    Přesilovka domácích. Pronikající Valach byl podražen v gólové pozici Galvasem, je tu tak šance pro Piráty.
     
    48:01
    Třineckým se hned po vhazování povedlo vyhodit. Prvotní tlak Pirátů tak bránící hráči rázně odmítli.
     
    48:46
    Domácím nevyšla kombinace a Milan Doudera se dostal do útoku. Byl sám před Lacem, kterého ale svižnou střelou nepřekonal!
     
    49:08
    A další vyhození a únik hostů. Cory Kane pláchl podél levého mantinelu, střelou na přední tyčku ovšem neskóroval, střelu ještě blokoval Flemming.
     
    49:25
    Následně se hosté pokoušeli osvobodit. Puk se dostal přes mantinel a ačkoliv se zpátky dostal na ledovou plochu, pískalo se.
     
    49:49
    Ivan Huml nyní měl jasnou úlohu. Najel do pásma a nahozením po ledě vybojoval buly před Hamerlíkem. Přesilovka Pirátů je u konce.
     
    49:53
    Hosté v plném počtu.
     
    50:13
    Ján Laco následně podržel nahození na jeho branku. Pokračovat se tak bude vhazování před brankou slovenského mága.
     
    50:34
    Tak to byl zákrok z říše snů! Ján Laco naprosto vymazal Rostislava Marosze, který střílel od odkryté branky. Narazil ovšem na lapačku slovenského brankáře.
     
    51:11
    Po dvou dost tvrdých zákroků od třineckých hráčů se přerušuje. Dávid Skokan má rozseknutý nos, Ivan Huml atak přežil a odjel na střídačku.
     
    51:11
    Pokračovat se bude vhazováním ve středním pásmu. Rozhodčí ani jednu situaci nepotrestal nějakým vyloučením.
     
    51:24
    Hokejisté Třince se hned dostali do útočné třetiny, kde jim byl ovšem odpískán ofsajd. Vhazovat se tak bude ve středu ledové plochy.
     
    51:37
    A další ofsajd. Nyní Oceláři nedokázali udržet útočné pásmo běhe své kombinační hry.
     
    52:16
    Snažení Třince bylo zakončeno pokusem od modré čáry, dělovka Vladimíra Rotha ovšem skončila jen vedle branky Jána Laca.
     
    53:11
    Domácí se nyní prokličkovali do pásma, kde byl ale Vladimír Růžička nachytán v ofsajdu. Michal Vondrka se už dostával do zakončení.
     
    53:38
    Přihrávku mezi kruhy dostával Milan Doudera. Žabičku nezpracoval, a tak zvolil zakončení. To ale nezpůsobilo nějaké nebezpečí.
     
    54:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    A hosté přecijen vyrovnávají, začínáme od znova! Nahození VLADIMÍRA ROTHA zapadlo přesně do levé šibenice, neskutečná branka třineckého beka! Asistence: Vladimír Dravecký a Martin Růžička.
    54:31 Vladimír ROTH - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:57
    Hra se přerušuje pro hru vysokou holí jednoho z hostů. Pokračovat se tak bude vhazování po pravici Petera Hamerlíka.
     
    55:25
    Petr Koblasa postupoval po levé straně a nahazoval kotouč do brankoviště. Zde hledal Kämpfa, který byl ale hodně těsně bráněn.
     
    56:38
    Vladimír Růžička nyní našel na modré čáře Jaroslava Mrázka, který zakončoval k levé tyči. Peter Hamerlík ovšem jeho tvrdý pokus vyrazil!
     
    57:23
    Následný forčeking třetí chomutovské lajny skončil zákrokem Petera Hamerlíka. V závěru třetí třetiny se tak bude vhazovat před jeho svatyní.
     
    58:16
    Michal Vondrka se prodral individuálně až za branku, aby následně přihrál mezi kruhy. Tam ale nikdo z domácích nebyl a k puku se dostali hosté.
     
    59:01
    Puk do jízdy dostával David Kaše, který svou akci zakončil střelou z levého kruhu. Peter Hamerlík ale neměl nějaké větší problémy.
     
    59:44
    Třinečtí se vydali do posledního útoku třetí třetiny a zpoza branky poslali kotouč k Lacovi. Ten nepochybil a touš ukryl v rukavici.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Tři třetiny vítěze neurčily, a tak se podruhé v sérii bude prodlužovat! Aktivní část z obou stran nabídla jedinou branku, v závěru třetiny se krásnou střelou prosadil obránce Vladimír Roth! Po přestávce tak uvidíme prodloužení.

    Střely na branku: 19:31
     
    Prodloužení začne přibližně v 19:37.
     
    Oba celky se vracejí na ledovou plochu. Prodloužení tak za pár sekund začne.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:07
    Domácí byli na vhazování úspěšní, Marek Tomica následně nahazoval na branku, Hamerlík hned rozehrával.
     
    60:36
    Třinečtí hokejisté se pokoušeli zakombinovat, ale jejich akce skončila odpískáním icingu. Vhazovat se tak bude před brankou Třince.
     
    61:01
    Hodně nebezpečně nahazoval Lukáš Krajíček. Puk proskákal kolem Laca a nakonec skončil jen vede jen vedle jeho branky.
     
    61:40
    Piráti následně kombinovali. Michal Vondrka dostal puk před branku, v gólové pozici ovšem mířil jen těsně vedle branky!
     
    62:44
    Dávid Skokan dostal přihrávku na pravou stranu a následným bekhendem zakončoval. Peter Hamerlík jeho nedůraznou střelu vyrazil.
     
    63:45
    Hraje se opatrně, něco aktivnější jsou ale domácí Piráti. Uvidíme, zda se jim povede vstřelit rozhodující branku tohoto duelu.
     
    64:30
    Ján Laco nyní musel ukrýt v lapačce tvrdou střelu ze středního pásma. Vhazovat se bude po pravici zkušeného brankáře.
     
    65:04
    Do zakončení se prodíral chomutovský Jakub Sklenář. Tomu se ale přes dvojici bránící hráčů nepovedlo propasovat kotouč.
     
    65:15
    Hra se přerušila poté, co se na ledové ploše objevil Vladimír Roth. Ke střelci zatím poslední branky přispěchali lékáři hostujícího týmu.
     
    65:15
    Vladimír Roth dnes nejspíše dohrál, v předklonu zamířil do kabin.
     
    65:42
    Hosté kombinovali hodně aktivně. Vše bylo nakonec ukončeno nepřesnou přihrávkou zpoza branky. Kotouč skončil za brankou Petera Hamerlíka.
     
    66:43
    Hodně nebezpečně nahazoval na branku Ondřej Dlapa. Puk se dostal od hokejky Skokana na betony Hamerlíka, nakonec ale skončil vedle.
     
    67:24
    Aktivita Pirátů pokračuje. Ondřej Dlapa dvakrát nebezpečně zakončoval, ani jeden jeho pokus ovšem v brance neskončil.
     
    67:32
    Oceláři pak nemohli udělat nic jiného, než poslat kotouč za branku Jána Laca. Píská se zakázané uvolnění.
     
    67:47
    Z levého kruhu pálil bez přípravy Michal Vondrka, jenž svým pokusem napálil pouze tyč! Pokračuje se aktivní hrou Pirátů.
     
    68:06
    Piráti následně vyhodili kotouč za branku slovenského brankáře hájící barvy Třince. Po komerční pauze se tak bude vhazovat před Lacem.
     
    68:35
    Hosté se dostávali do dobrého útoku. Puk dostal na pravé křídlo jeden z hostů, který byl ovšem nachytán pouze v ofsajdovém postavení.
     
    69:28
    Od levého mantinelu zkoušel štěstí obránce Brett Flemming. Tomu se ale nepovedlo prostřelit bránící hráz před ním. U puku Oceláři.
     
    70:08
    Následně se Piráti nedomluvili a přihrávka na Vondrku nebyla zachycena. Po icingu se tak bude vhazovat po prav ruce Jána Laca.
     
    70:11
    Hned po buly vyslal střelu tahem Tomáš Linhart. Jeho pokus, který byl spíše nahozením, skončil v lapačce hodně pozorného Laca.
     
    70:26
    David Nosek následně zatížil Laca, jeho pokus od modré čáry musel slovenský brankář vyrazit svým ramenem. Pěkná rána.
     
    71:02
    Třinečtí hokejisté vybojovali útočné pásmo takovým nahozením na branku slovenského vicemistra světa. Pokračovat se bude vhazováním před ním.
     
    71:23
    Nepřesnost v domácí obraně mohl potrestat Martin Růžička. Jeho pokus z mezikruží byl ovšem bránícím Flemmingem přizvednut do ochranné sítě.
     
    71:49
    Po delší době střela také domácího celku. Ondřej Dlapa se na modré tvrdě opřel do puku, ten ale skončil ve výstroji připraveného Hamerlíka.
     
    72:17
    Ivan Huml zasekl kotouč u pravého mantinelu a hledal najíždějícího obránce Chalupu. Ten těsně na jeho nabídku nedosáhl.
     
    72:35
    Následně si před branku najel Vladimír Růžička, který nakonec zakončoval až po jejím objetí. Skulinku mezi tyčí a betony ovšem nenašel!
     
    72:54
    Puk na pravou stranu dostal obránce David Nosek, jenž stál sám před Lacem. Slovenský brankář ovšem předvedl další pohotový zákrok.
     
    73:04
    Po pravé straně postupoval Marek Tomica, který zakončoval přes bránícího hráče. Ten jeho střelecký pokus dokázal zblokovat.
     
    73:45
    David Kämpf dostával dlouhou přihrávku a následně mohl unikat na brankáře. Rychle se ovšem vrátili bránící hráči třineckého celku.
     
    74:33
    Obrovská šance domácích a obrovské štěstí na straně Třince. Jakub Sklenář objel branku a těsně před ní zakončoval bekhendem. Ten skončil na spojnici břevna a tyčky!
     
    75:33
    Začala poslední pětiminutovka prodloužení a tempo je stále větší. Rozhodne se o vítězi již v nastaveném čase?
     
    76:05
    Aktivní Piráti vybojovali nahozením na branku pásmo. Pokračovat se bude vhazováním před branku Petera Hamerlíka.
     
    76:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Třinec dává branku a určitě se série vrátí na jejich led! Střela od levého mantinelu byla Lacem vyražena před najíždějícího CORYHO KANEA, kterému neudělalo problém trefit odkrytou branku! Asistence: Daniel Rákos.
    76:52 Cory KANE - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Druhé prodloužení v sérii končí výhrou Třince, který tak snižuje stav série! Prodloužení bylo vyrovnané, více šancí měli nejspíše Piráti, ale rozhodující trefu zaznamenal Cory Kane! Já bych vás rád pozval na čtvrtý duel, který se zde v Chomutově hraje již zítra.

    Střely na branku: 29:42
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost!

    Nejlepší hráči utkání: Ján Laco – Vladimír Roth (20:12:23)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 32. Vondrka (V. Růžička, Sklenář), 33. Skokan (Huml, Tomica) – 28. Kane (Krajíček, Petružálek), 55. Roth (Dravecký, Martin Růžička), 77. Kane (Kreps, Rákos)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Král) – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Dlapa – Skokan, Huml, Tomica – Vondrka, V. Růžička, Sklenář – Kaše, Kämpf, Koblasa – Raška, Šťovíček, Poletín – Lauko.
    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, L. Galvas, Nosek, Hrabal, Adámek – Rákos, Kreps, Kane – Netík, Jašek, Irgl – Adamský, Redenbach, Petružálek – Dravecký, Marosz, Martin Růžička.

    Rozhodčí: Pešina, Souček – Brejcha, Suchánek

    Diváci: 5250 (vyprodáno)
    Chomutov 4 2 Třinec
    #1 Středa 15.03.2017 • 17:00
    Třinec - Chomutov 0:2
    #2 Čtvrtek 16.03.2017 • 17:20
    Třinec - Chomutov 3:4 po prodl.
    #3 Neděle 19.03.2017 • 16:50
    Chomutov - Třinec 2:3 po prodl.
    #4 Pondělí 20.03.2017 • 17:30
    Chomutov - Třinec 2:1 po prodl.
    #5 Středa 22.03.2017 • 17:20
    Třinec - Chomutov 3:2 po prodl.
    #6 Pátek 24.03.2017 • 17:30
    Chomutov - Třinec 5:3
    thejrc.org