Spiš. N. Ves – L. Mikuláš 3:1 (kon.) | Haniska – FC Košice 0:3 (kon.) | MFK Zvolen – Bardejov 1:0 (kon.)
Poprad – Lok. Košice 4:1 (kon.) | Trnava B – Pohronie 0:3 (kon.) | Slovan Bratislava U21 – Sereď 0:4 (kon.)
Martin – Žilina B 0:6 (kon.) | B. Bystrica – Skalica 2:1 (kon.) | Šamorín – Svätý Jur 4:0 (kon.)
konec
FK Poprad
4:1 (2:1)
FC Lokomotíva Košice
sk Neděle 19.03.2017, 15:30 • NTC Poprad • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Futbalová druhá liga má pred sebou posledné dva kolá a tímy čaká nemilosrdný boj o postup medzi najlepších 12 tímov. FK Poprad dnes v NTC Poprad privíta FC Lokomotíva Košice. Stretnutie sa začína o 15:30.

    Práve Popradčanom ide v posledných dvoch zápasoch základnej časti skupiny východ o veľa. Aktuálne sa síce nachádzajú na 6. priečke, ktorá im zabezpečuje postup, no siedmy Zvolen má len o dva body menej a pravdepodobne s týmto tímom budú Podtatranci na diaľku súperiť. Na jeseň sa odohralo 16 zápasov, Poprad zvíťazil 5-krát, 7 ráz remízoval a 4-krát prehral. Získal teda 22 bodov a skóre 22:16. Cez zimnú prestávku mužstvo posilnil bývalý dlhoročný slovenský reprezentant Stanislav Šesták, ktorého prítomnosť zatiaľ výrazne cítiť. Kľúčovým hráčom bol aj pri nečakanom postupe Popradu v štvrťfinále Slovnaft Cup-u cez Dunajskú Stredu. Šesták vtedy 7. marca strelil na trávniku DAC postupový gól.

    Lokomotíva Košice už má postup medzi najlepších 12 tímov istý. „Loky“ sa aktuálne nachádza na 3. mieste skupiny východ so ziskom 29 bodov a skóre 34:20. Lokomotíva stráca na vedúce Košice až 12 bodov a pred štvrtým Liptovským Mikulášom má iba jednobodový náskok. Lokomotíva na jeseň vyhrala 9 zápasov, 2 razy remízovala a pripísala si ešte 5 prehier. V Slovnaft Cup-e už Lokomotíva vypadla. Stalo sa tak 5. októbra, keď ju senzačne vyradil Liptovský Hrádok v penaltovom rozstrele.

    Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne sa skončil nerozhodne. 23. septembra sa na trávniku Lokomotívy zrodila remíza 1:1.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Hatok, Palša (C), Peciar, Maťaš, Hric, Kukoľ, Šesták, Poliaček, Kapláň, Šašinka
    Náhradníci: Knurovský, Daško, Medak, Bilas, Lukáč, Gruca, Tóth

    FC Lokomotíva Košice: Bréda – Korijkov, Dický, Gáll, Chmelo, Cicman, Zajac (C), Pavúk, Cmarko, Harvila, Jano
    Náhradníci: Kolek, Hloušek, Karaš, Kamenec, Horváth, Fabini

    Rozhodca: Horváth – Ferenc, Mihalík.
     
    Oba tímy prichádzajú na trávnik. Popradčania budú hrať v bielych dresoch, Košičania v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodným výkopom otvorili stretnutie futbalisti Popradu. Poliaček hneď centroval na pravú stranu, no lopta šla mimo.
     
    2
    Videli sme niekoľko súbojov o loptu na pravej strane ihriska. Situácia sa zakončila faulom hráča hostí, rozohrať už bude Peciar.
     
    3
    Poprad dal gól!
    Podtatranci bleskurýchle otvárajú skóre stretnutia! JAKUB ŠAŠINKA dostal do šestnástky skvelú prihrávku z pravej strany, z voleja nádherne trafil do brvna a lopta sa odrazila do siete!
     
    4
    Lokomotíva sa potrebuje po rýchlom inkasovanom góle ešte rýchlejšie otriasť. Lopta teraz preťala bránkovú čiaru a odkopávať bude Bréda.
     
    5
    Center Korijkova na ľavú stranu, kde ho mal dostať Chmelo, skončil iba na kopačke domáceho hráča. Lokomotíve sa opätovne podarilo získať loptu a bude z toho prvý roh v zápase.
     
    6
    Zajacov center bol odrazený. Dostal sa k nemu Harvila, ktorý sa snažil vylepšiť si streleckú pozíciu. Jeho úmysly však prečítal Maťaš a loptu mu ukradol.
     
    8
    Do ďalšej dobrej príležitosti sa vysunul domáci Kapláň. Bréda síce kopíroval jeho pohyb, no na rýchlu strelu reagovať nedokázal. Obranca Lokomotívy zasiahol sklzom v poslednej chvíli!
     
    9
    Maťaš prihrávkou po ľavej strane vysúval Kapláňa, ale ten sa cez Cicmana do prieniku nedostal. Nasledoval rohový kop, ktorý po ľahkej hlavičke Hrica zachytil Bréda.
     
    11
    Peciar odstránil loptu z obrannej polovice iba odkopnutím. Cicman ju zachytil zase pred vlastnou šestnástkou a posúval po kraji.
     
    12
    Poliaček centroval loptu po faule hráča Košíc. Popradčania si nabiehali v šestnástke, ale loptu napokon iba bezpečne uchopil Bréda.
     
    13
    Faulovali aj Popradčania. Center spoza šestnástky zahrával Dický, ale taktiež to nevyšlo. Domáci si s nakopnutou loptou poradili.
     
    14
    Domáci vybojovali loptu pri stredovom kruhu. Poliaček už intiuitívne centrom hľadal na útočnej polovici Kapláňa. Toho však tentokrát už pozorne strážil Dický.
     
    15
    Poprad získal ďalšiu štandardku. Poliaček centrom však v pokutovom území našiel iba rukavice brankára Brédu.
     
    17
    Kapláň rýchlou prihrávkou už v medzere hľadal Šašinku. Blízko k nemu sa však postavil Zajac, ktorý blokoval pas.
     
    18
    Poprad získal rohový kop. Poliačekov nákop sa dostal k Šašinkovi, ktorý však nedokázal pohotovo zakončiť. Preto situáciu striktne riešil Bréda.
     
    19
    Cmarko ľahkým podkopnutím poslal k trávniku Kapláňa. Hlavný rozhodca tento akt riešil iba krátkym dohovorom, karta nebola nutná.
     
    20
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Je vyrovnané. Popradčania pozabudli na RÓBERTA JANA, ktorý sa dokonale vyhol ofsajdovej pasci, spracoval si prihrávku a smeroval sám na Maleca. Prekonal ho strelou medzi nohy.
     
    22
    Zajaca nedokázali domáci futbalisti odstaviť od lopty. Prihral Chmelovi, ktorý centroval do pokutového územia, ale k strele sa už nik nedostal.
     
    23
    Michal Cmarko si pripísal na konto ďalší faul, tentokrát proti Kapláňovi. Hlavného rozhodcu to už nenechalo chladným a vytiahol žltú kartu.
     
    25
    Košičania získali loptu pred šestnástkou a rýchlo trielili do útoku. Jano si pripravil loptu na strelu a pálil. Jeho pokus však letel ďaleko vedľa.
     
    26
    Maťaš ostal po zákroku Patrika Zajaca ležať na trávniku a zatiaľ to s ním nevyzerá dobre. Každopádne, kapitán Lokomotívy Zajac dostáva žltú kartu.
     
    28
    Pred Kukoľom sa na hranici šestnástky otvoril priestor. Hráč Popradu to však nedokázal rýchlo využiť a loptu mu Košičania odobrali.
     
    29
    Dický odcentroval z rohového kopu. Domáci sa postavili rozumne a aj s prehľadom zlikvidovali pokusy súpera.
     
    30
    Peciar teraz trošku komplikovane prihrával dozadu na brankára Maleca. Už bol pri ňom blízko Chmelo a takmer sa dostal k lopte.
     
    32
    Jano si počas hlavičkového súboja s Kapláňom počínal nedovolene a hra musela byť prerušená. Na kartu to teraz nebolo.
     
    33
    František Pavúk vybehol s loptou po osi ihriska a dostal sa pred šestnástku. Tu ho však už domáci hráči zastavili a Malec teda zakročiť nemusel.
     
    34
    Gáll rýchlou prihrávkou aj vysúval dopredu po pravej strane Chmela. K lopte však ako prvý dobehol Malec a pohotovo ju odkopol.
     
    35
    Štefan Harvila si spracoval loptu pred pokutovým územím a pálil. Pokus to však bol veľmi nepresný, letel pár metrov nad bránku.
     
    37
    Poliaček zo stredu ihriska iba posunul loptu. Následne hráči Lokomotívy opäť zahrali mierne zákerne. Zákrok Gálla na Peciara však nie je potrestaný kartou.
     
    38
    Poprad získava pokutový kop! Center Hatoka do pokutového územia šiel zachytiť domáci hráč, no František Pavúk ho stiahol za dres a hlavný rozhodca okamžite pískal faul!
     
    40
    Poprad dal gól!
    Domáci idú opäť do vedenia! K lopte sa postavil VLADIMÍR PALŠA a prízemnou strelou k pravej žrdi skóroval. Bréda síce vystihol smer strely, ale už ju zastaviť nedokázal.
     
    41
    Popradčania si mierne nerozumeli v defenzíve. K lopte sa dostal Zajac a centroval do vápna. Tam však už nehlavičkoval nik z hosťujúcich hráčov.
     
    43
    Jozef Kapláň si v šestnástke spracoval center od Hatoka a pripravoval si loptu na strelu. Veľmi to však prešpekuloval a nakoniec ani nezakončil.
     
    45
    Zajac sa rýchlo zvrtol okolo Jakuba Hrica a vypýtal si faul. Lokomotíva má štandardku z miesta približne tri metre za šestnástkou.
     
    45
    Strela Róberta Dického obišla múr a nebezpečne letela k ľavej žrdi. Malec sa hodil do strely a zachytil ju pri žrdi! To bola bodka za prvým polčasom.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme videli tri góly a pár dobrých šancí. Za domácich otvoril v 3. minúte skóre Šašinka, v 20. minúte vyrovnal Jano. To nebolo všetko, v 40. minúte domácich opäť poslal do vedenia Palša gólom z penalty.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Boris Gáll, prichádza Kamil Karaš.
     
    47
    Hneď v úvodnej zaujímavej šanci boli hostia. Chmelo šikovnou prihrávkou našiel v šestnástke Karaša, ktorý sa oprel do lopty a pálil. Mieril tesne vedľa ľavej žrde.
     
    47
    Poprad dal gól!
    Popradčania zvyšujú svoje vedenie! Šašinka centrom do šestnástky našiel Kapláňa. Vo vápne nastal zmätok, Bréda nevedel, kde je lopta. Ocitol sa pri nej STANISLAV ŠESTÁK a do odkrytej brány loptu dorazil!
     
    49
    A Šesták sa ocitol v ďalšej dobrej možnosti. Kukoľ mu posunul loptu na hranicu vápna, odkiaľ vystrelil. Jeho delovka mierila šikovne k pravej tyčke, ale Bréda ju vystihnúť dokázal.
     
    50
    Hneď po tejto akcii ešte nabehol k bránke Jakub Šašinka. Fauloval protihráča, za čo dostal žltú kartu.
     
    51
    Kapláň bol faulovaný pri ľavej strane ihriska a získal pre svoj tím voľný kop. Zahrávať ho zrejme bude Poliaček.
     
    52
    Lopta dopadla pekne na hlavu Stanislava Šestáka v pokutovom území. Bréda sa však po nej vrhol a šikovné hlavičkové zakončenie domáceho hráča zlikvidoval.
     
    54
    Futbalisti Lokomotívy sa pokúsili prekvapiť Maleca. Strela z kopačky Karaša však letela iba mimo priestoru bránky.
     
    56
    Šesták sa snažil centrom z pravej strany nájsť Kapláňa. Pri ňom však pozorne stál Korijkov a nedovolil mu spracovať si center.
     
    57
    Kukoľ nepríjemne zasiahol hosťujúceho Karaša, ktorý potom chvíľu ostal ležať na trávniku. V hre sa však pokračovalo a následne uvidíme rohový kop.
     
    58
    Domáci po zisku lopty chceli vyraziť dopredu, no Karaš uchmatol loptu Kukoľovi, ktorý ho potom fauloval. Lokomotíva teda získava štandardku.
     
    59
    Zajac iba nastrelil do múru a domáci už vyrážali do protiútoku. Šašinka chcel prihrávať na ľavú stranu Kapláňovi, no Pavúk prihrávku zablokoval.
     
    60
    Šesták šikovne pätičkou uvoľnil Kukoľa, ktorý následne vysunul priamočiaro Šašinku. Ten síce nasadil jasličky Pavúkovi, ale už sa k strele nedostal.
     
    62
    Poliaček zahrával roh nakrátko dozadu na Hatoka. Ten následne odcentroval, ale Šesták sa uvoľniť nedokázal.
     
    63
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Miroslav Poliaček, prichádza Duje Medak.
     
    64
    V tejto minúte sme videli nieľkolko hlavičkových súbojov v strede poľa. Ten posledný sa skončil faulom domáceho futbalistu a Dický bude odkopávať.
     
    66
    Chmelo vyrazil dopredu po pravom krídle a odcentroval smerom do vápna. Tam zaúradovali domáci futbalisti a Lokomotíva získava roh.
     
    68
    Šašinka sa za každú cenu chcel dostať pred brankára Brédu. Nakoniec to však nevyzeralo byť ideálne, a tak iba vystrelil z ostrého uhla. Lopta letela do bočnej siete.
     
    69
    Poprad zahrával štandardku. Z pravej strany posielal do pokutového územia center Kukoľ. Lopta však iba preletela ponad Brédu a skončila mimo ihriska.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 211 divákov.
     
    70
    Šikovný pokus domácich. Šesták sympatickou prihrávkou hľadal v malom vápne rozbehnutého Medaka, ale ten na loptu tesne nedosiahol.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Maťaš (FK Poprad).
     
    71
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Rastislav Chmelo, prichádza Martin Hloušek.
     
    72
    Popradčania mierne zazmätkovali v strede ihriska. Kukoľ si nedobre spracvoal Šašinkovu prihrávku a hrozil útok Košíc. Nakoniec domáci odkopli k Brédovi.
     
    74
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Stanislav Šesták, prichádza Rudolf Bilas.
     
    75
    A striedajúci Rudolf Bilas sa ihneď zapojil do ofenzívnych aktivít. Dostal sa s loptou na hranicu vápna a vypálil. Bréda loptu zachytil pri žrdi.
     
    75
    Domáci Duje Medak sa nedovoleným spôsobom previnil voči Harvilovi a hlavný rozhodca mu za jeho faul udelil žltú kartu.
     
    77
    Hloušek zahrával štandardku Lokomotívy. Loptu prakticky z bránkovej čiary posunul nebezpečne do vápna. Popradčania sa ubránili.
     
    78
    Košičania zahrávali rohový kop. Hatok síce odhlavičkoval smerujúci center, ale hlavný rozhodca následne odpískal. Nariadil, že sa bude zahrávať od Maleca.
     
    80
    Šašinka predviedol svoju bojovnosť pri pokutovom území. Loptu síce stratil, následne ju získal späť. Následná prihrávka na Kukoľa však už dostačujúca nebola.
     
    81
    Mimo hlavného diania na trávniku sa niečo stalo domácemu kapitánovi Palšovi, ktorý odchádza ešte aj na krátke ošetrenie za postrannú čiaru.
     
    82
    Košičania si tentokrát na útočnej polovici nerozumeli. Lopta prenikla cez bránkovú čiaru a rozohrávať ju bude Malec.
     
    83
    Kukoľ dobehol kĺzajúcu sa loptu po pravej strane. Spracoval si ju a centroval. V šestnástke ju však do ruky uchopil Bréda.
     
    84
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti pridávajú poistný gól. Kapláň si počkal na správnu chvíľu, loptu prihral v šestnástke na kopačku voľného RUDOLFA BILASA, ktorý iba jednoducho zblízka dorazil do brány!
     
    86
    Šašinka sa rozbiehal po ľavom krídle. Prihrávku svojho spoluhráča Maťaša sa mu však spracovať nepodarilo.
     
    87
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Jakub Šašinka, prichádza Szymon Gruca.
     
    88
    Hlavný rozhodca zo svojho vrecka ešte vyťahuje žltú kartu. Namieril ju proti Štefanovi Harvilovi.
     
    89
    Poprad má už toto stretnutie vo svojich rukách a už mu iba stačí takticky zvládnuť záver.
     
    90
    Domáci sú ešte pri chuti, najmä striedajúci hráči. Do šestnástky sa pretláčal Gruca. Napálil to však iba do hráča Lokomotívy.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme ešte videli dva góly. V 47. minúte zvýšil Šesták a na konečných 4:1 uzavrel v 84. minúte Bilas. Poprad výhrou 4:1 získal dôležité tri body. Do konca základnej časti ostáva jedno kolo.

    Ďakujem za pozornosť. (17:17:46)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 3. Šašinka, 40. Palša (pen.), 47. Šesták, 84. Bilas – 20. Jano

    Karty:   50. Šašinka (PPD), 70. Maťaš (PPD), 75. Medak (PPD) – 23. Cmarko (LKE), 26. Zajac (LKE), 88. Harvila (LKE)


    FK Poprad: Malec – Hatok, Palša (C), Peciar, Maťaš, Hric, Kukoľ, Šesták, Poliaček, Kapláň, Šašinka
    Náhradníci: Knurovský, Daško, Medak, Bilas, Lukáč, Gruca, Tóth

    FC Lokomotíva Košice: Bréda – Korijkov, Dický, Gáll, Chmelo, Cicman, Zajac (C), Pavúk, Cmarko, Harvila, Jano
    Náhradníci: Kolek, Hloušek, Karaš, Kamenec, Horváth, Fabini

    Rozhodčí: Horváth – Ferenc, Mihalík

    Diváci: 1 211
    thejrc.org