Toronto – Boston 4:2 (kon.) | Detroit – Buffalo 1:2 (kon.) | Nashville – Arizona 3:1 (kon.)
Dallas – San Jose 1:0 (kon.) | Edmonton – Los Angeles 2:0 (kon.)
konec
Dallas Stars
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
San Jose Sharks
Úterý 21.03.2017, 01:40 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:58
    Křížná přihrávka prošla na hůl Vlasica, který tvrdou střelou prověřil domácího gólmana. Ten se stačil přesunout!
     
    58:02
    Hosté už nemohou dále čekat a odvolávají gólmana! Aaron Dell je tedy na střídačce, v útočném pásmu pro změnu nastěhováno šest hokejistů Sharks.
     
    50:45
    Nebezpečné nahození hostujícího obránce teď Lehtonena donutilo k dobrému zákroku. Navíc poté přišla dorážka, jenž ale nebyla úspěšná.
     
    47:57
    Aaron Dell parádně zastavil dorážku Patricka Sharpa, ke kterému se puk odrazil po zakončení od modré čáry. Poté mohl jít Benn sám na gólmana, avšak zastavil ho ofsajd.
     
    47:25
    Marc-Edouard Vlasic (SJS) úplně mimo hru sekl do soupeře a dostává zbytečné dvě trestné minuty.
     
    46:18
    Jiří Hudler se dostal k puku, rychle vyjel z rohu kluziště, nicméně bekhendovým zakončením na bližší tyči neuspěl.
     
    42:11
    Remi Elie (DAL) si v souboji se Schlemkem příliš noho pomáhal rukami. Dostává dvě trestné minuty za hrubost.
     
    40:54
    Dvakrát musel Dell likvidovat nebezpečné zakončení Patricka Sharpa! Ani jedna střela z bezprostřední blízkosti však nepřinesla druhou branku zápasu.
     
    39:05
    Naopak však Dallas mohl přidat druhou trefu. Bleskové přečíslení dospělo v zakončení Bretta Ritchieho, avšak Dell se famózně přesunul.
     
    37:15
    Skvělý zákrok Kariho Lehtonena! Finský brankář pouze vyrazil Dillonovu tečovanou střelu, ale poté si poradil i s bezprostřední dorážkou Sörensena!
    34:54 Curtis MCKENZIE - 1:0
     
    34:54
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí se dlouho drželi v útočném pásmu a nakonec jdou do vedení. Dobře zapracoval Cracknell, který se u modré čáry uvolnil k nahození a právě to dokázal tečovat před bránou postavený CURTIS MCKENZIE. Aaron Dell v bráně San Jose byl tentokrát bez šance. Asistence: Adam Cracknell, Jiří Hudler.
     
    29:26
    Zajímavá možnost pro San Jose! Kotouč se zjevil v blízkosti Lehtonenova brankoviště, ale Couture z dorážky trefil jen skvěle postaveného Oleksiaka.
     
    18:19
    Konečně se Sharks dostali ke kotouči a Brent Burns (SJS) může zamířit na trestnou lavici, neboť dostává dvě trestné minuty za hákování.
     
    13:57
    Parádní přihrávka Sharpa teď našla hokejku Codyho Eakina. Zrzavý útočník Dallasu zakončoval z prvního doteku, nicméně v obrovské šanci trefil jen přesunujícího se Della.
     
    11:44
    První velká šance zápasu. Logan Couture byl sám na levé straně útočného pásma, rychlým manévrem si puk posunul na bekhend, ale zakončení do prázdné brány se nekonalo. Proti byl levý beton Kariho Lehtonena!
     
    03:52
    Rychlý výpad San Jose přináší první vyloučení. Na trestnou lavici jde Patrick Sharp (DAL), který se provinil krosčekem vůči Pavelskému.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 35. McKenzie (Cracknell, Hudler)


    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Pateryn, Nemeth, Oleksiak – Ja. Benn (C), Eakin, Hemský (A) – Elie, Seguin, B. Ritchie – D. Shore, Faksa, Sharp (A) – McKenzie, Cracknell, Hudler.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – J. Thornton, Pavelski (A), Marleau (C) – Couture, J. Ward (A), Donskoi – Hertl, Bødker, Haley – Sörensen, Meier, O'Regan.

    Rozhodčí: Garrett Rank, Ghislain Hebert – Brian Mach, Jonny Murray

    Diváci: 17 687
    thejrc.org