Boston – Ottawa 2:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 1:3 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 3:2 (po pr.)
Washington – Calgary 4:2 (kon.) | Montreal – Detroit 1:2 (po pr.) | Tampa – Arizona 3:5 (kon.)
Florida – Carolina 3:4 (kon.) | Winnipeg – Philadelphia 3:2 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:2 (kon.)
Chicago – Vancouver 4:5 (po pr.) | Colorado – St. Louis 2:4 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Philadelphia Flyers
Středa 22.03.2017, 01:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Blake Wheeler (WPG) (1 + 2)
    Mark Scheifele (WPG) (1 + 2)
    Michael Hutchinson (WPG) (24 zásahů) (03:48:05)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 17:33)
    Radko Gudas (PHI) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 20:42)
    Marko Daňo (WPG) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 4:03)
     
    Střely na branku v zápase

    Winnipeg Jets: 33

    Philadelphia Flyers: 26
     
    Je konec utkání, které sice skončilo rozdílem jedné branky, ale v jeho druhé polovině měli domácí hráči navrch. Zejména ve třetí třetině převzali otěže hry a dvěma povedenými akcemi rozhodli zápas. Co je pozoruhodné, všechny tři góly Winnipegu připravila jedna útočná formace. A tu dnes trenér Jets jistě pochválí. Naopak Flyers se opět vzdalují od příček pro play-off a z kanadského města odjíždí bez bodového zisku, dnes jim nepomohly ani dvě vstřelené branky. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
    59:58 Michael Del Zotto - 3:2
     
    59:58
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Dvě vteřiny před koncem zápasu je tu přeci jen ještě branka hostů. MICHAEL DEL ZOTTO překonal Hutchinsona střelou pod horní tyčku. Už to vypadalo, že gól nebude platit, ale přeci jen to ještě hokejista Flyers stihl před sirénou. Philadelphii ovšem tento zásah k zisku bodů z utkání nepomůže. Bez asistence.
     
    59:23
    Začíná krátká přesilovka domácích, ale to už se blíží konce třetí třetiny.
     
    59:11
    Další problémy pro Philadelphii. Bude hrát oslabení poté, co musí odejít za katr Wayne Simmonds za vysokou hůl. Doplní jej Jakub Voráček, jenž neudržel nervy a dostává menší trest za hrubost.
     
    59:06
    Začala poslední minuta základní hrací doby. Giroux poslal dobrou střelu na branku a dokonce ještě došlo k dorážce. Obě šance ale Hutchinson dobře viděl a také je zastavil.
     
    58:51
    Flyers si vybírají oddechový čas.
     
    58:51
    Výtečný zákrok Hutchinsona lapačkou, gólman Winnipegu je dnes velmi dobře připraven a zastavuje jednu akci za druhou. Ještě ale bude muset dávat pozor.
     
    58:28
    Stále má Philadelphia puk na hokejkách, jenže téměř nestřílí. Jeden z obránců v bílém dresu pak sice vypálil, ale úplně vedle.
     
    58:07
    Hutchinson zasahuje lapačkou a necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny přerušuje hru. Bude se samozřejmě opět vhazovat po jeho levé ruce.
     
    57:58
    Hosté odvolávají brankáře a zkouší hru se šesti muži na ledě.
     
    57:30
    Flyers vyhráli buly na začátku přesilovky a Voráček už si hledal z levého kruhu místo na střelu. Ale nenašel jej, místo toho ještě hledal některého ze svých spoluhráčů.
     
    57:21
    Poslední šance pro hosty, jak s výsledkem něco udělat. Zahrají si totiž přesilovou hru poté, co míří na trestnou lavici útočník Jets Bryan Little. Provinil se podražením Del Zotta.
     
    57:10
    Zkusil to také Patrik Laine, jehož následoval obránce Morissey. Oba pokusy Steve Mason zastavuje.
     
    56:34
    Lowry a jeho moc dobrá práce u pravého mantinelu. Dlouho tam kličkoval, aby se pak málem dostal do zakončení. Tohle jsou pochopitelně cenné vteřinky pro domácí mužstvo.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 28. Perreault (Wheeler, Scheifele), 48. Wheeler (Scheifele, Perreault), 54. Scheifele (Wheeler) – 25. Weal (Simmonds, Giroux), 60. Del Zotto


    Winnipeg Jets: Hutchinson (Hellebuyck) – Melchiori, Byfuglien, Morrissey, Strait, Stuart, Nogier – Ehlers, Little, Laine – Perreault, Scheifele, Wheeler – Copp, Lowry, Armia – Daňo, Petan, Thorburn.
    Philadelphia Flyers: S. Mason (Neuvirth) – Provorov, MacDonald, Del Zotto, Gudas, N. Schultz, Gostisbehere – Weal, Giroux, Simmonds – Konecny, Filppula, Voráček – B. Schenn, Couturier, Read – VandeVelde, Bellemare, Ljubimov.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Watson – Knorr, Mills

    Diváci: 15 294
    thejrc.org