Přerov – Sparta 2:5 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 5:4 (2:1 po s.n.) | Chomutov – HC Plzeň 1:10 (kon.)
po s.n. (2:1)
HC Vítkovice Ridera
5:4 (1:2, 2:1, 1:1 - 0:0)
Mountfield HK
Středa 22.03.2017, 15:00Mistrovství ČR - 8. třída
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Vítkovice Ridera.
    Rozhodující pokus proměnil ve druhé sérii JOSEF KREJSA!
     
    2. série
    2:1
    Ovšem Josef Krejsa neméně krásným zakončením mezi betony vrací Rideře náskok.
     
    2. série
    1:1
    Forhendová klička Matyáše Budiny byla zcela nechytatelná, Lvi vyrovnávají.
     
    1. série
    1:0
    Naopak René Smolka o tyčku skóruje a Vítkovice vedou.
     
    64:57
    Neuvěřitelné! Marek Slíž za pomoci váhajícího spoluhráče namazal puk Matyáši Budinovi, který už už střílel do prázdné klece. Slíž ale naprosto fantastickým tygřím skokem kotouč vyrazil! To bylo něco!
     
    64:26
    Hradecká střídačka si 34 sekund před koncem prodloužení vybírá oddechový čas.
     
    59:59
    Ještě jedna obrovitá šance pro Hradec! Pajerovu dělovku tečoval volný Šimon Marha těsně před brankou nad břevno!
     
    59:23
    Marek Slíž Beneše vychytal a nedovolil Hradci rozhodnutí! Brankář vytrčil svou hůl, Beneš pak střílel, ale nepřekonal Slížův levý beton.
     
    59:23
    Marek Pelda (HKM) ho ale nepojede, neboť zřejmě cosi řekl proti následnému krosčeku brankáře Slíže a vysloužil si osobní desetiminutový trest.
     
    59:23
    Pozor! Obránce Marek Pelda ujel do sóla, byl faulován a Hradec pojede trestné střílení!
     
    58:42
    Pěkná švihovka Šimona Marhy protáhla Marka Slíže. Marha je na ledě jedním z rozdílových hráčů.
     
    51:22
    Budeme sledovat hru čtyři na čtyři. Nejprve sudí dlouho signalizovali hákování Petra Moravce (HKM), ale pak se podražení dopustil Pavel Makovec (VIT). Jejich jména se pěkně rýmují.
     
    50:35
    Matyáš Budina je zpátky ve hře a nyní se protáhl do samostatného úniku! Dostal se před protivníka, jenže v klíčovém momentu mu kotouč sjel a Budina nevystřelil.
     
    48:39
    Modrobílí tentokrát přesunuli hru na hokejku Tomáše Elbla, jenž musel kotouč chvíli zpracovat. Mezitím se už Tichý přesunul, ucpal místo u tyče a střelu schoval v lapačce.
     
    46:29
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Krásná akce Josefa Krejsy vyrovnává skóre, Vítkovice už potřetí mažou náskok soupeře! Krejsa se vydal s kotoučem za branku a pak ho kolem druhé tyčky křížem vrátil zpátky do brankoviště. Nádherná přihrávka našla hůl volného PAVLA MAKOVCE, jenž se před odkrytou svatyní nemohl mýlit – 4:4! Asistence: Josef Krejsa.
     
    42:54
    Šimon Marha (HKM) je následně vyloučen za sekání. Toho se skutečně dopustil, ale rozhodčí si asi nevšiml proč. Soupeř mu totiž bránil v dorážení volného puku, tohle bylo naprosto jasné nedovolené bránění. Leč nepotrestané.
     
    42:54
    Nehlídaný Šimon Marha dostal pas od spoluhráče, ale Slíž secvakl betony a gólovou šanci zastavil!
     
    42:31
    Při dojíždění souboje u hrazení bojující dvojička upadla a zejména hradecký Matyáš Budina bolestivě narazil na mantinel. Poranil si levé koleno, na ledě se svíjí v bolestech a už je u něj lékař.
     
    40:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield vlétl do třetí části o kus lépe než soupeř a potřetí v zápase se ujímá vedení! LUKÁŠ PAJER, autor hattricku z finále soutěže akademií, si křikl Petru Moravcovi o přihrávku. Tu taky hned dostal a sám před Slížem zavěsil do jeho bližšího růžku – 3:4! Asistence: Petr Moravec.
     
    39:19
    Z protiútoku mohl Vítkovice opařit Šimon Marha, ale klec těsně přestřelil!
     
    38:48
    Skvělý Jakub Tichý! Nejdřív zastavil střely Dobeše a Macha, následně lapačkou vyškrábl dorážku Martina Kubíka!
     
    38:05
    Šimon Marha protečoval puk do jízdy Matěji Benešovi, který mu ho následně v přečíslení vracel, ovšem na brusle.
     
    34:45
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Další přesilovka Hradce má přesně opačný účinek, Vítkovice tentokrát v oslabení skórují a znovu vyrovnávají skóre! Ridera se dostala do krátkého tlaku a Cubova střela se odrazila od tyčky před odkrytou klec na hokejku JANA MOŠKOŘE, jenž nezaváhal – 3:3! Asistence: Ondřej Cubo.
     
    33:18
    A na Moravany se sypou další potíže. Josef Krejsa (VIT) odchází pykat za podražení, jeho tým se bude znovu bránit.
     
    32:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hostitelský tým využívá i druhou početní výhodu v zápase a bere si zpátky vedení! Byla to opravdu nádherná kombinace, Budina našel Marhu, a ten křížem vyzval rozjetého MARKA PELDU, jenž důrazně poslal kotouč do úplně prázdné branky – 2:3! Asistence: Šimon Marha, Matyáš Budina.
     
    32:34
    Hradeckého gólmana vzápětí sekl Martin Kubík (VIT), což přináší Mountfieldu přesilovku.
     
    32:34
    Moškoř v přečíslení vyzval Dominika Petra k obratu, ale Tichý se skvěle přesunul a puk nepustil z výstroje!
     
    31:31
    Jakub Macho zůstal nehlídán na levé straně. Tichý mu však zmenšil úhel a pro Macha to byla už dost těžká pozice, nakonec minul vzdálenější tyčku.
     
    30:23
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Čtvrtou přesilovku už Vítkovice využívají a naprosto po zásluze vyrovnávají skóre! Od modré střílel René Smolka a Tichý vyrazil puk před sebe. Jeden z mladíků Ridery ještě dorážel marně, ale pak se do situace přimotal JAN MOŠKOŘ a byl nekompromisní – 2:2! Asistence: René Smolka.
     
    29:23
    Další oslabení nedisciplinovaného hradeckého týmu. Šimon Táborský (HKM) je vyloučen za sekání.
     
    27:09
    Nyní dorážel Jan Moškoř, ale už byl k Tichému příliš blízko, aby ho dokázal překonat.
     
    25:18
    Neznám podrobně pravidla hry do těla v osmé třídě, ale toho důrazu je teď od hráčů Mountfieldu skutečně příliš. Adam Jirků (HKM) je vyloučen na 2 + 10 minut za naražení zezadu.
     
    23:47
    Právě Martin Kubík vzápětí zůstal úplně sám před hradeckou klecí. Puk mu ale stál a Kubík ho poslal vysoko nad břevno.
     
    22:36
    Vítkovický útočník Marek Brada putuje na nosítkách do útrob stadionu. Přál bych si, aby do mládežnického mistrovství ještě mohl zasáhnout, ale nevidím to příliš optimisticky.
     
    22:36
    Štěpán Králík u mantinelu přitlačil Marka Bradu, který se teď na ledě svíjí v bolestech. Vypadá to, že si poranil nohu.
     
    21:19
    Obrany jsou hodně otevřené, teď to mohl potrestat jeden z Vítkovických. Tichý proti němu vyjel a zmenšil mu úhel, následná přihrávka před prázdnou bránu projela mimo!
     
    20:36
    Hradecký Matěj Beneš se hned po buly tlačil do šance, ještě mu najížděl spoluhráč. Beneš chvíli váhal, potom mu soupeř klepl do hokejky a střela nebyla přesná.
     
    19:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po hodně nepovedeném začátku přesilovky ji Hradec přece jenom využívá! Lukáš Pajer předvedl na levém hrazení výborné oko, viděl před brankou úplně volného MATYÁŠE BUDINU. Tomu stačilo správně nastavit hokejku a pak už se mohl jet radovat z obratu – 1:2! Asistence: Lukáš Pajer, Adam Jirků.
     
    17:29
    A je tu první početní výhoda i pro Hradec. Pavel Makovec (VIT) je vyloučen za hákování.
     
    17:23
    Do útoku se natlačili zase Vítkovičtí a Josef Krejsa dorážel, Tichý však na poslední chvíli natlačil svůj beton k levé tyčce.
     
    16:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenom jsem to dopsal, máme vyrovnáno! Vítkovice se totiž dopustily obrovské chyby v rozehrávce, dnes ne první. Jeden z hráčů namazal puk na hokejku silnému ŠIMONU MARHOVI, který se okamžitě vydal před branku a bekhendem do růžku nedal Slížovi nárok – 1:1! Bez asistence.
     
    12:38
    Marhovu střelu nebezpečně tečoval Matěj Beneš, třetí člen jejich útoku Petr Moravec pak dorážel v nepřehledné situaci. Marek Slíž už byl na zádech, přesto obrovský závar vyřešil! Vyrovnání bylo výrazně na spadnutí.
     
    10:26
    Další hradecký protiútok a hrozba pro soupeře. Petr Moravec si od mantinelu vybruslil do výtečné pozice, ale s jeho střelou si Slíž poradil.
     
    09:57
    Jako lasička se do sóla protáhl hradecký Šimon Marha, rozhodl se rychle střílet, ale vzdálenější růžek minul!
     
    06:46
    Krásná kombinace Vítkovic druhým gólem nekončí. Dominik Petr našel Jana Moškoře, ten ale zblízka poslal puk jen do hrudi Tichého!
     
    06:22
    Hradeckou útočnou akci přerušuje druhý faul. Kapitán Milan Souček (HKM) je vyloučen za krosček.
     
    05:38
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ridera na půl minuty sevřela Mountfield do kleští a záhy slaví svou první branku na turnaji! V závaru ještě Krejsa dorážel těsně vedle, po chvíli střílel od modré čáry a puk vyrazil Tichý před sebe. Tam byl jako první připraven TOMÁŠ ELBL, obkroužil brankáře a dorazil puk za jeho záda – 1:0! Asistence: Josef Krejsa.
     
    03:44
    Šimon Marha nejdřív přesunul hru na Petra Moravce, jehož střelu na poslední chvíli zblokoval soupeř. Potom Marha střílel sám, Marek Slíž si se skákavým kotoučem poradil.
     
    01:14
    Paradoxně z přečíslení mohly Vítkovice otevřít skóre, Kubík vyzval Jana Moškoře. Tomu ale kotouč nesedl ideálně, navíc se Tichý stačil přesunout a velkou šanci zastavil.
     
    00:06
    Bývalý vynikající hokejista Jakub Šindel, nyní v roli rozhodčího, poprvé zvedl svou pravici a vylučuje. Adam Jirků (HKM) je vyloučen za podražení, hosté si zahrají přesilovku.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 6. Elbl (Krejsa), 31. Moškoř (Smolka), 35. Moškoř (Cubo), 47. Makovec (Krejsa), rozh. náj. Krejsa – 17. Marha, 20. Budina (Pajer, Jirků), 33. Pelda (Marha, Budina), 41. Pajer (Moravec)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Pajer (HKM)
    1:0   Smolka (VIT)
    2. série:
    1:1   Budina (HKM)
    2:1   Krejsa (VIT)
    3. série:
    2:1   Marha (HKM)


    HC Vítkovice Ridera: Slíž – Vřeský, Bystroň, Smolka, Dobeš, Javora, Cubo, Bialy, Elbl – Holanik (C), Tošenovjan, Macho, Makovec, D. Petr, Brada, Moškoř, Kubík, Krejsa, Šedivý. Trenér: Luděk Krayzel.
    Mountfield HK: Tichý (Pavlíček) – Němec, Králík, Táborský, Sodomka, Pelda, Hočevar – Moravec, Beneš, Budina, Jirků, Marha, Pajer, Beneš, Souček (C), Kleštinec, Hrčka, Křeček, M. Petr. Trenér: Jiří Janoušek.

    Rozhodčí: Šindel – Řezníček, Vepřovský.
    ocianews.com