Swansea – Middlesbrough 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester City 2:2 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:2 (1:2)
Manchester City
Neděle 02.04.2017, 17:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Nedělní program Barclays Premier League uzavře velký souboj mezi Arsenalem a Manchesterem City. Svěřenci Pepa Guardioly usilují o nejlepší čtyřku a na rozdíl od domácího manažera Arséna Wengera je před zápasem na Emirates Stadium pod menším tlakem. Arsenal potřebuje vyhrát, pokud chce pomýšlet na pozice zajišťující v příští sezóně účast v evropských pohárech.
    FOTO: Emirates Stadium je dokonale připraveno. Kdo vyhraje?

    ☀️ #AFCvMCFC #AFC #COYG #gunners #arsenal

    Příspěvek sdílený Arsenal Official (@arsenal),


     
    ARSENAL FC

    Arsenal se nenachází ve zrovna ideálním rozpoložení poté, co prohrál šest z posledních devíti zápasů a vypadl z UEFA Champions League. Gunners čeká na domácím Emirates Stadium důležitý souboj o nejlepší čtyřku, během něhož se pokusí utišit neustále debaty o odchodu dlouholetého manažera Arséna Wengera, který s týmem slavil naposledy ligový titul v roce 2004.
    VIDEO: Fanoušci Arsenalu si připomínají krásný gól Wilsherea.

     
    MANCHESTER CITY

    Manchester City se může v případě vítězství na Emirates Stadium dotáhnout na třetí Liverpool, který má před nedělním soubojem mezi dvěma rivaly před Citizens náskok dvou bodů, Reds ovšem odehráli o dva zápasy více. City naposledy dokázalo v lize Arsenal porazit v obou zápasech v ligové sezóně 1975/76.
    VIDEO: City a pět jeho nejlepších gólů na Emirates Stadium.

     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    18.12.16 Manchester City – Arsenal 2:1
     
    Arsenal se bude muset proti Manchesteru City obejít bez českého brankáře Petra Čecha, kterého v bráně zastoupí David Ospina, zatímco do sestavy Manchesteru City se vrací Kevin De Bruyne a Raheem Sterling. Na cestě za uzdravením je Gabriel Jesus.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Coquelin – Walcott, Özil, Welbeck – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: E. Martínez – Gabriel, Gibbs, Elneny, Maitland-Niles, Iwobi, Giroud.

    Manchester City: Caballero – Fernandinho, Stones, Otamendi, Clichy – Navas, De Bruyne, Silva (C), Sané – Sterling – Agüero.
    Náhradníci: Bravo – Kolarov, Kompany, Zabaleta, Delph, Y. Touré, Nolito.

    Rozhodčí: Andre Marriner. Asistenti: S. Beck, R. West. Čtvrtý rozhodčí: C. Pawson.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Andre Marriner dal právě pokyn k zahájení ostře sledovaného souboje o nejlepší čtyřku, v němž Arsenal hostí na Emirates Stadium fotbalisty Manchesteru City.
     
    2
    Mesut Özil rozehrál ve druhé minutě standardní situaci, po které Fernandinho usměrnil míč hlavou do náruče Willyho Caballera. Úvodní standardní situace utkání nic nepřinesla.
     
    3
    Gaël Clichy hledal vpředu dobrou přihrávkou Sergia Agüera, jenže ji nedokázal ideálně načasovat a byl pískán ofsajd.
     
    4
    Raheem Sterling se ocitl ve velké šanci, když si naběhl do šestnáctky na kráskou přihrávku od Fernadinha, jenže brankář David Ospina se mu včas vrhl pod nohy a tečovaný míč skončil mimo! Manchester City málem otevřel skóre!
     
    5
    Pep Guardiola nabádá své svěřence, aby přešli na rozestavení 4-3-3. Manchester City chce hrát útočný fotbal.
     
    5
    Manchester City právě vstřelil branku!
    LEROY SANÉ si naběhl na nádherný kolmý pas Kevina De Bruynea, který posílal míč do šestnáctky z vlastní poloviny hřiště, udělal kličku vybíhajícímu Davidovi Ospinovi a z levé strany šestnáctky míč po zemi poslal do brány! City vede 1:0! Asistence: Kevin De Bruyne.
    5. Leroy Sané (MAC) - 0:1
     
    7
    Manchester City se ujal vedení a Danny Welbeck se pokoušel na opačné straně odpovědět, jenže se k hlavičce nedostal a City bez problému uklidilo míč do bezpečí. Vzápětí přišla střela, kterou skvěle zablokoval Gaël Clichy.
     
    8
    Nacho Montreal byl ostře faulován Jesúsem Navasem, který za svůj ostrý skluz viděl první žlutou kartu zápasu.
     
    10
    Ze zápasu uplynulo téměř deset minut a Manchester City vede na Emirates Stadium po brzkém gólu 1:0.
     
    11
    Kevin De Bruyne krásnou přihrávkou našel Davida Silvu, který zpoza šestnáctky napřáhl ke krásné střele a jeho následná střela se od břevna odrazila mimo!
     
    11
    David Silva se v šestnáctce krásně uvolnil a poté napřáhl ke střele, která skončila vedle přední tyče mimo! David Ospina byl potřetí překonaný, ale zatím inkasoval jen jednou.
     
    13
    Arsenal se vydal směrem dopředu a Alexis Sánchez roztáhl hru doleva na Nacha Monreala, který stál v ofsajdu.
     
    15
    Francis Coquelin ve středu hřiště fauloval Davida Silvu a tentokrát viděl žlutou kartu hráč domácího Arsenalu.
     
    17
    Kevin De Bruyne byl v souboji s Danny Welbeckem příliš pozdě a Mesut Özil poslal do šestnáctky okamžitě dlouhý pas, Nicolás Otamendi byl ale pozorný a míč odvrátil.
     
    19
    Francis Coquelin se pokoušel do šestnáctky poslat kolmý pas, stejně jako pár okamžiků předtím Granit Xhaka, jenže Manchester City zatím brání absolutně bezchybně.
     
    21
    Jesús Navas krásně odcentroval, jenže uprostřed šestnáctky byl připravený Héctor Bellerín, který nebezpečný centr odhlavičkoval do bezpečí. City bude rozehrávat rohový kop.
     
    22
    Rohový kop rozehrál David Silva a Fernandinho napřáhl k parádnímu pohotovému voleji, jeho pokus ale zablokoval Laurent Koscielny a nebezpečí uhasil Héctor Bellerín.
     
    23
    Arsenal předvedl krásnou kombinační akci, během které Alexis Sánchez našel Mesuta Özila, který se pokoušel dostat do zakončení z otočky, což se mu podařilo, následná střela ale skončila na připraveném Willym Caballerovi!
     
    25
    Theo Walcott bez přípravy odcentroval z pravého křídla, jenže v šestnáctce byl připravený John Stones společně s Nicolásem Otamendim, který míč definitivně odvrátil.
    STATISTIKY: Sané vstřelil během posledních 15 utkání osmý gól, zatímco De Bruyne v počtu asistencí vyrovnal Sigurdssona.

     
    29
    Theo Walcott posílal do šestnáctky dlouhý kolmý pas, který přelétl Dannyho Welbecka a Willy Caballero míč lapil do náruče. Akci předcházel ostrý souboj, po kterém se na zemi ocitl Fernandinho.
     
    31
    Alexis Sánchez se ocital na levé straně šestnáctky ve velké šanci a z prvního dotyku skvěle pohotově vypálil, jeho prudká střela ale o vlásek minula vzdálenější tyč a skončila mimo!
     
    32
    Granit Xhaka uviděl žlutou kartu poté, co přišel do souboje s Nicolásem Otamendim příliš pozdě. Další ostrý faul.
     
    35
    Alexis Sánchez vypomohl obraně, když skvělým způsobem přerušil kombinaci mezi Davidem Silvou a Jesúsem Navasem. Arsenal má šanci deset minut před koncem prvního poločasu vyrovnat.
     
    36
    A opět v akci Alexis Sánchez, který do šestnáctky neposílal špatný centr, jenže v pokutovém území nenašel zhola nikoho a brankář Willy Caballero v klidu odkopával od své brány.
     
    38
    Arsenal vybojoval standardní situaci, kterou rozehrál Mesut Özil. Střelec úvodního gólu Leroy Sané ale vypomohl obraně a odhlavičkoval míč do bezpečí. Manchester City skvěle brání.
     
    Leroy Sané vstřelil na Emirates Stadium v Barclays Premier League pátý nejrychlejší gól po Louisovi Zahovi, který skóroval do sítě Arsenalu v dresu Tottenhamu v únoru 2012.
     
    40
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Arsenal se pět minut před koncem prvního poločasu vrací zpět do zápasu poté, co Shkodran Mustafi načechral za obranu nádherný míč a THEO WALCOTT vyhrál osobní souboj s Gaëlem Clichym, po kterém přišla střela z blízkosti, která po zemi zamířila k levé tyči, a vyrovnání na 1:1! Asistence: Shkodran Mustafi.
    Theo Walcott (ARS) - 1:1
     
    41
    Fotbalisté Manchesteru City reklamovali ofsajd, jenže marně. Arsenal vyrovnává stav utkání na 1:1.
     
    42
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Kevin De Bruyne se sice po zmatcích v obraně Arsenalu uprostřed šestnáctky ke střele nedostal, odražený míč ale David Silva roztáhl doprava na SERGIA AGÜERA, který krásnou přízemní střelou z úhlu zamířil ke vzdálenější levé tyči! Dvojice hráčů Arsenalu se snažila míč odvrátit, ale marně. Asistence: David Silva.
    42. Sergio Agüero (MAC) - 1:2
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastavena 2 minuty.
     
    45+2
    Ještě není konec prvního poločasu. Alexis Sánchez našel v pokutovém území Thea Walcotta, který po pěkném zpracování pohotově vypálil, jeho střela ale minula pravý horní roh brány a zamířila nad! Velká šance.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Theo Walcott sice v dramatickém závěru prvního poločasu odpověděl na brzký gól z kopačky Leroye Saného, jenže hned vzápětí vrátil Manchesteru City ztracené vedení Sergio Agüero. Zatím sledujeme nádherný souboj o pozice mezi nejlepší čtyřkou. Skóre po prvním poločase: Arsenal FC 1 Manchester City 2.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Yaya Touré.
     
    46
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Laurent Koscielny, přichází Gabriel.
     
    46
    Jsme zpět na Emirates Stadium, kde právě začal druhý poločas. Manchester City vede nad Arsenalem těsně 2:1.
     
    47
    Gabriel se zapojil ihned po příchodu na hřiště do hry, jenže neměl komu přihrát a rozhodl se pro zpětnou přihrávku, za kterou spěchal Yaya Touré, David Ospina ale míč odkopl.
     
    47
    Fernandinho ve středu hřiště fauloval unikajícího Alexise Sáncheze a stal se čtvrtým potrestaným hráčem utkání.
     
    50
    Kevin De Bruyne dokázal obejít v souboji jeden na jednoho Alexise Sanchéze a po skvělém sprintu hledal v šestnáctce Sergia Agüera, jenže míč mířil argentinskému útočníkovi na paty a Arsenal se nakonec snadno ubránil.
     
    52
    Manchester City pohodlně kontroloval míč a výsledkem jeho kombinační hry byla šance Sergia Agüera, který po krásném centru Jesúse Navase hlavičkoval nikým neatakovaný z obrovské blízkosti mimo! City málem vedlo o dvě branky.
     
    53
    Arsenal právě vstřelil branku!
    SHKODRAN MUSTAFI si naběhl na krásný centr Mesuta Özila a po rohovém kopu hlavou zamířil přesně do vzdálenějšího pravého spodního rohu brány! Willy Caballero byl bez šance a Arsenal vyrovnává na 2:2! Asistence: Mesut Özil.
    53. Shkodran Mustafi (ARS) - 2:2
     
    55
    Emirates Stadium znovu ožilo a hučí to v něm jako v úle. Arsenalu se krátce po přestávce podařilo vyrovnat a nyní je hra naprosto vyrovnaná. Dokáže některý z týmů zvítězit?
     
    57
    Manchester City dvakrát přišel o vedení, které se opět snaží získat zpět. David Silva našel na pravé straně Jesúse Navase, jehož ostrý střílený centr odvrátil na rohový kop Gabriel.
     
    59
    Kevin De Bruyne rozehrál rohový kop a po odvráceném centru pohotově vypálil Fernandinho, jehož krásně trefená střela mířila přesně k levé tyči, David Ospina se k ní ale dokázal dostat včas a fantastickým zákrokem podržel Arsenal!
     
    61
    Leroey Sané dnes hraje velký zápas a nyní se snažil prosadit podél levé postranní čáry, kde ho nevybíravým zákrokem fauloval Shkodran Mustafi a viděl žlutou kartu.
     
    63
    Shkodran Mustafi viděl volného Dannyho Welbecka, kterého po inkasovaní žluté karty hledal pěkným centrem, jenže John Stones k němu skvěle přistoupil a střelu zablokoval.
     
    65
    Kevin De Bruyne je dnes hodně aktivní a nyní posílal do šestnáctky přízemní centr, který Gabriel odvrátil na rohový kop. Belgický reprezentant se sám ujal jeho rozehrávky, následný centr ale odvrátil bez problému Nacho Montreal.
     
    67
    Leroy Sané to udělal na levé straně výborně, když vyřadil ze hry Héctora Bellerína a poté našel Davida Silvu, který byl sice zastaven, k míči se ale dostal na pravé straně Jesús Navas, na jehož krásný centr si naběhl Sergio Agüero! Argentinský útočník mířil hlavou přesně do vzdálenějšího levého horní rohu brány, David Ospina ale vytáhl další fenomenální zákrok! City málem potřetí v utkání vedlo, je to ale stále 2:2!
     
    68
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Theo Walcott, přichází Olivier Giroud.
     
    70
    Theo Walcott nebyl během posledních okamžiků příliš vidět a na hřišti ho nahradil útočník Olivier Giroud.
     
    71
    Yaya Touré málem našel pěknou přihrávkou na levém křídle rozeběhnutého Leroey Saného, jenže jeho následný pas byl příliš prudký a akce Manchesteru City k ničemu nevedla.
     
    73
    John Stones se stal středem pozornosti Pepa Guardioly, který mu od postranní čáry hlasitě udává pokyny.
    STATISTIKY: Mesut Özil od svého debutu v Barclays Premier League asistoval u více gólů, než kterýkoliv jiný hráč.

     
    75
    Alex Iwobi se začíná rozcvičovat patnáct minut před koncem utkání a vypadá to, že za chvíli přijde na hřiště.
     
    77
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Danny Welbeck, přichází Alex Iwobi.
     
    79
    David Silva se sice na levé straně šestnáctky nedokázal prosadit přes Shkodrana Mustafiho, vybojoval ale pro svůj tým rohový kop, který sám rozehrál na krátko. Kevin De Bruyne mu vzápětí míč vrátil, následný přízemní centr španělského playmakera ale odvrátil Shkodran Mustafi.
    FOTO: Sergio Agüero oslavující svůj letošní 26. ligový gól.

     
    80
    Hostující Nicolás Otamendi se dostal do velkých problému a posílal vzad zpětnou přihrávku, po které se málem dostal do zakončení Mesut Özil, Willy Caballero ale ve správný čas vyběhl z brány a míč ukryl v náručí.
     
    81
    Manchester City vyrazil do přečíslení 3 na 2 a Francis Coquelin ho zastavil taktickým faulem, po kterém mohl vidět druhou žlutou kartu a být vyloučen, Andre Marriner byl ale shovívavý. Fotbalisté Arsenalu hrají stále v jedenácti.
     
    83
    Střídající Alex Iwobi rozjel pěknou akci, po které Mesut Özil hledal Héctora Bellerína, poslední jmenovaný hráč se ale ve středu hřiště k ničemu nedostal. City se ubránilo.
     
    85
    City se vydalo směrem vpřed a Kevin De Bruyne si na pravé straně vyměnil míč s Jesúsem Navasem. Následná kombinace sice šanci nepřinesla, rohový kop ale ano.
     
    86
    Kevin De Bruyne rozehrál rohový kop na krátko a David Silva z ostrého úhlu napřáhl ke střele, která skončila mimo.
     
    87
    Alexis Sánchez ve středu hřiště zbytečně přišel o míč, David Silva toho ale nedokázal využít. Skvělým obranným zákrokem se prezentoval obránce Shkodran Mustafi.
     
    88
    Arsenal se snaží nadechnout k závěrečnému tlaku. Héctor Bellerín našel střídajícího Alexe Iwobiho, který si uprostřed šestnáctky míč dobře zpracoval, jeho střela ale skončila nad.
     
    89
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází Pablo Zabaleta.
     
    90
    Jesús Navas našel krásným obloučkem Sergia Agüera, jehož pohotový volej byl tečovaný a zamířil mimo. City se krátce na to dostalo do další šance, centr Kevina De Bruynea ale odvrátil skvěle bránící Shkodran Mustafi.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Jesús Navas krásně obešel Nacha Monreala, který zřejmě zahrál rukou. Andre Marriner penaltu nenařídil!
     
    90+3
    Konec zápasu.
    FOTO: Shkodran Mustafi krátce po přestávce vystřelil Arsenalu bod! Manchester City dvakrát vedl, ani jednou ale na Emirates Stadium náskok neudržel. Nakonec zřejmě zasloužená remíza.

     
    Dramatické střetnutí na Emirates Stadium přineslo čtyři branky a Arsenal si v důležitém souboji o pozice mezi nejlepší čtyřkou s Manchesterem City nakonec body rozdělil, navzdory tomu, že v zápase dvakrát prohrával. Na trefu Leroye Saného ale odpověděl Theo Walcott, zatímco na následnou trefu Sergia Agüera krátce po přestávce obránce Shkodran Mustafi. Konečný výsledek: Arsenal FC 2 Manchester City 2. (18:57:46)

    Tomáš Reiner

    Branky: 40. Walcott (Mustafi), 53. Mustafi (Özil) – 5. Sané (De Bruyne), 42. Agüero (Silva)

    Karty:   15. Coquelin (ARS), 32. Xhaka (ARS), 61. Mustafi (ARS) – 8. Navas (MAC), 47. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 5:6. Fauly: 8:15.
    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C) (46. Gabriel), Monreal – Xhaka, Coquelin – Walcott (68. Giroud), Özil, Welbeck (77. Iwobi) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: E. Martínez – Gabriel, Gibbs, Elneny, Maitland-Niles, Iwobi, Giroud.

    Manchester City: Caballero – Fernandinho, Stones, Otamendi, Clichy – Navas, De Bruyne, Silva (C) (89. Zabaleta), Sané – Sterling (46. Y. Touré) – Agüero.
    Náhradníci: Bravo – Kolarov, Kompany, Zabaleta, Delph, Y. Touré, Nolito.

    Rozhodčí: Andre Marriner. Asistenti: S. Beck, R. West. Čtvrtý rozhodčí: C. Pawson

    Diváci: 60001
    ocianews.com