Rennes – Lyon 1:1 (kon.) | Lorient – Caen 1:0 (kon.) | Montpellier – Toulouse 0:1 (kon.)
Nantes – Angers 2:1 (kon.) | Nice – Bordeaux 2:1 (kon.)
konec
Stade Rennes
1:1 (0:0)
Olympique Lyon
Neděle 02.04.2017, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzská nejvyšší soutěž Ligue 1 pokračuje jednatřicátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Rennes, které před domácím publikem přivítá Olympique Lyon.
     
    Stade Rennes FC

    Rennes se po osmém místě v minulém ročníku pohybuje na podobných příčkách. Tým okolo útočníka Giovanniho Sia se nyní nachází na deváté pozici. Zásluhu na tom má až neuvěřitelný počet nerozhodných výsledků v poslední době. Z posledních deseti zápasů si Rennes připsalo bod za remízu rovnou osmkrát! Před reprezentační pauzou se nepodařilo zvítězil ani proti oslabenému Toulouse, které dohrávalo po vyloučení Blinda poslední půlhodinu v deseti, navíc se Rennes nepodařilo ani vstřelit branku.
     
    Olympique Lyon

    Lyon obsadil v loňském ročníku Ligue 1 druhou pozici za suverénním PSG, letos to však vypadá na umístění mimo stupně vítězů a tedy i bez Ligy mistrů v následující sezoně. Na třetí místo ztrácí tým trenéra Genesia propastných čtrnáct bodů. Lyon stále postupuje také v Evropské lize, když se nejprve vypořádal v playoff s nizozemských Alkmaarem, následně také AS Řím a za méně než dva týdny už čeká francouzský celek první čtvrtfinále s Besiktasem. V posledním ligovém kole si Lyon nepřišel na PSG. Lyon poslal na půdě pařížského celku do vedení Lacazette, poté ale odpověděli domácí brankami Rabiota s Draxlerem a všechny body tak zůstaly v hlavním městě.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    11.12. 2016 Lyon – Rennes 1:0
    13.03. 2016 Rennes – Lyon 2:2
    22.08. 2015 Lyon – Rennes 1:2
    23.05. 2015 Rennes – Lyon 0:1
    10.08. 2014 Lyon – Rennes 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Costil – Danzé (C), Mexer, Gnagnon, Bensebaini – Chantôme, Prcić, André, Amalfitano – Gourcuff – Sio.
    Náhradníci: M'Bolhi – G. Fernandes, Mubele, Saïd, Hunou, Figueiredo, Diakhaby.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Yanga-Mbiwa, Diakhaby, Morel – Tolisso, Tousart, Darder – Cornet, A. Lacazette (C), Valbuena.
    Náhradníci: Gorgelin – Mammana, Depay, Ghezzal, Ferri, Jallet, Fékir.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne (všichni Francie).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas jednatřicátého kola tak může za několik okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté měli k dispozici rozehrávku ze středového kruhu. Balon se však rychle dostal až ke Costilovi, který musel sáhnout k nákopu.
     
    3
    Na pravé straně se rozběhl za míčem Chantome, ale vynikajícím zákrokem ho poslal mimo hru Morel, který může uvést míč do hry vhazováním.
     
    4
    Zatím je v úvodu zápasu překvapivě aktivnější domácí Rennes. Domácí kontrolují hru postupnou kombinací.
     
    5
    Také Lyon si chce říct svoje. Jérémy Morel si našel balon na pravé straně, dokázal se dostat do vápna a bude z toho pokutový kop! Bensebaini zahrál rukou a dostává červenou kartu.
    5. Červená karta
     
    6
    Míč si postavil na pokutový bod Alexandre Lacazette. Střelou k tyči ale domácího brankáře nepřekoval. Parádní zákrok Costila drží Rennes ve hře.
    6. Neproměněná penalta
     
    8
    Takový start do zápasu jsem si představovali. Oba týmy hrají na plný plyn. Rennes však bude hrát po zbytek zápasu jen v deseti.
     
    9
    Lyon je pochopitelně v laufu. Valbuena si došel pro balon do středu vápna, ale přes zhuštěný prostor se nedostal ke střele.
     
    10
    Úvodní šílená desetiminutovka je za námi. Lyon ovládá hru ve středu pole, ale domácí celek poháněn publikem se rozhodně nevzdává.
     
    12
    Cornet získal míč ve středu pole, rychle ho předal Lacazettovi. Ten ale proti Mexerovi neuspěl.
     
    13
    Podobně jako v páté minutě se dostal Morel po levé straně až do vápna. Nyní jeho centr zblokoval na rohový kop Danzé.
     
    14
    Hned tři hráči Lyonu pádili s míčem na branku soupeře. Trochu nepochopitelně před vápnem Cornet zastavil a zvolil jen technickou střelu se kterou si Costil poradil.
     
    16
    Na Rennes se žene jeden kontr za druhým. Nyní ale nepřesně centroval po trávníku Tolisso. K balonu se tak zadarmo dostal Costil.
     
    17
    Po dlouhé době se také Rennes dostalo na útočnou polovinu. Chantome si nepočínal špatně, ale přihrávka se mu příliš nevyvedla. Celý tým se tak musí přesunout opět do obrany.
     
    18
    Valbuena uvolnil Lacazetta v pokutovém území, ale hostující kapitán dnes není ve formě. Jeho střela končí jen na obránci.
     
    19
    Lyon už je znovu u míče a také v útočném postavení. Tolisso opět nepředal přesný centr na Lacazetta a akce Lyonu končí bez zakončení.
     
    20
    Gourcuff si vysloužil potlesk stadionu. Domácí útočník vybojoval proti třem obráncům rohový kop.
     
    21
    Rohový kop nebyl vůbec špatně kopnutý. Do malého vápna, Lopes zůstal na brankové čáře, ale nakonec se nikdo do zakončení nedostal.
     
    22
    Domácí se osmělují směrem dopředu. Gourcuff vybojoval míč u postranní lajny, ale asistent rozhodčího signalizuje faul.
     
    23
    Tolisso byl konečně přesný při centru, našel Valbuenu, který je mimo pokutové území faulován. Následovat bude nadějné pozici pro Lyon.
     
    24
    Právě Tolisso si vzal míč pro sebe. Pravačkou zakroutil balon do pokutového území, ale Costil je dnes v parádní formě.
     
    25
    Amalfitano byl nakopnut před pokutovým územím Lyonu a také domácí celek rozehraje nebezpečnou standardní situaci.
     
    26
    Anthony Lopes si nechal postavit pětičlennou zeď. Gourcuff a Sio byli připraveni ke střele přes zeď. Nakonec to byl právě Giovani SIo, který ale jen otečoval hráče ve zdi.
     
    28
    Po několika příležitostech domácího celku se znovu Lyon dostal do hry. Hosté se však nemohou dostat do zakončení.
     
    29
    Valbuena centroval od rohového praporku do středu vápna. Tam byl atakovaný Tolisso, ale i tak se dostal k hlavičce a jen těsně minul břevno.
     
    30
    Přesně po půlhodině hry se dostal do skluzu Cornet. Stačil ještě otřít balon o domácího hráče a tak z toho je další roh.
     
    31
    Opět Mathieu Valbuena centroval do vápna, ale nyní z toho nebylo také nebezpečí. Tousart hlavičkoval jen daleko od Costila.
     
    32
    Lacazette přenechal v běhu balon rozběhnutému Cornetovi. Ten ale nevyužil prostor ve kterém byl a přidal jen nepřesný centr.
     
    33
    Domácí hrají zatím i v deseti s Lyonem vyrovnanou partii. Lyon je více u míče, ale do velkých šancí se zatím nedostává.
     
    34
    Sio běžel za nakopnutým balonem až do vápna soupeře a jen těsně předním skočil Lopes to dlouhém pasu. Velká škoda pro Rennes.
     
    35
    Valbuena hraje dnes velmi aktivně, teď si našel prostor u levé lajny, kličkou se dostal do středu a střílel na zadní tyč. Je z toho rohový kop.
     
    36
    A znovu nebezpečný centr Valbueny. Na jeho pas si naskočil zcela volný Tolisso, ale ani nyní nepřekonal Costila.
     
    37
    Rennes se stačí přesouvat ze strany na stranu, tam kde pokračuje kombinace Lyonu. Po odražením balonu pálil zpoza vápna Tolisso, ale tomu dnes není přáno se trefit mezi tři tyče.
     
    39
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Lyon má proti oslabenému soupeři více míč na kopačkách, ale zatím toho nedokázal využít. Costil vyběhl pro míč až před pokutové území a byl sestřelen Cornetem. Oba hráči zůstávají na trávníku.
     
    40
    Oba hráči už jsou na nohou. Pokračovat bude rozehrávkou domácí gólman.
     
    41
    K balonu se rychle dostali hosté, konkrétně Darder. Po jeho přiťuknutí šel po levém kraji do úniku Valbuena, ale i tak zkušený fotbalista si dokáže ukopnout balon do zámezí.
     
    42
    Na pobídku Dardera Lacazette nereagoval a balon tak bez problémů sbírá z trávníku Costil.
     
    43
    V závěru poločasu se dostali na útočnou polovinu na delší dobu také hráči Rennes. Vše ale ukončil nepřesnou přihrávkou Amalfitano.
     
    44
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Morgan Amalfitano, přichází Firmin Ndombe Mubele.
     
    45
    V poslední minutě před pauzou ještě měl Valbuena možnost poslat míč do vápna od rohového praporku. Nyní ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas končí. Zápas odstartoval parní akcí Valbueny, který našel na hranici vápna Lacazetta. Jeho střelu zastavil rukou Ramy Bensebaini a musel již v páté minutě ze hřiště. Nařízenou penaltu ale právě hostující kapitán neproměnil. Střelou k levé tyči Costila nepřekonal, domácí brankář skvěle vyrazil balon na tyč. Lyon měl proti oslabenému Rennes převahu, ale další šanci si již nevytvořil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Lyon rozehrál druhý poločas ze středového kruhu. Ihned po rozehrání předvedli hosté kvalitní práci s míčem. Ve vápně si však pomohl faulem Cornet.
     
    48
    Další rychlá akce Lyonu končí na nepřesné přihrávce Dardera. Hosté ale rychle získávají balon znovu pod kontrolu.
     
    49
    Valbuena si chtěl narazit s Tousartem, ale druhý jmenovaný mu nevrátil míč přesně do běhu a i proto končí balon až za brankovou lajnou.
     
    50
    Také Rennes se dostalo ve druhém poločase na útočnou polovinu. André mohl dokonce rozehrát po faulu z klidové pozice, ale po několika sekundách už mohou pádit do útoku hráči Lyonu.
     
    51
    Gionavi Sio si zpracoval dlouhý pas hrudí a hned poté byl poslán k zemi. Faulem se provinil Morel.
     
    52
    Lyon měl co dělat v obraně. Opět byl u míče Sio, nyní našel Goucuffa, ale ten proti třem protihráčům raději zvolil přihrávku zpět.
     
    52
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon využívá svou převahu na hřišti. MAXWEL CORNET skvěle předskočil obránce, který jen čekal na centr Morela. Cornet šel balonu naproti a poté už měl jednoduché zakončení do středu branky z velké blízkosti.
    52. Maxwel CORNET - 0:1
     
    54
    Rennes se snaží útočit, ale proti skvěle bránícím soupeřům se nedosátá do zakončení lekce, navíc když hraje domácí celek v oslabení.
     
    55
    Střídající Mubele má ještě dostatek sil na rychlou akci na pravé straně. Před bránícího Rafaela se však nedostal. Rennes bude pokračovat po autovém vhazování.
     
    57
    Už se zdálo, že Sion vybojuje faul před vápnem soupeře, ale domácí útočník vybíhal z ofsajdového postavení.
     
    59
    Valbuena ztratil balon v nebezpečném prostoru a musel tak spoléhat na poslední obránce. Tím byl Diakhaby, který naštěstí pro Lyon zasáhl přesně.
     
    60
    Valbuena to chtěl nyní vykompenzovat přesnou přihrávkou na Lacazetta. Ta se mu vyvedla, ale následná střela kapitána Lyonu byla nepřesná.
     
    61
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Clément Chantôme, přichází Afonso Figueiredo.
     
    61
    Danzé skluzem sestřelil útočícího Valbuenu a dostává od rozhodčího žlutou kartu. Navíc má Lyon velkou šanci z volného přímého kopu.
     
    62
    Právě faulovaný Valbuena si vzal míč místo přestupku. Střelou přes zeď nechal vyniknout domácího brankáře, který se dnes již podruhé stává hrdinou okamžiku.
    62. Costil zneškodnil parádní volný přímý kop Valbueny
     
    64
    Domácím začínají docházet síly a to se projevuje i větším počtem šancí Lyonu. Nyní pálil z dobré pozice Tolisso, ale přestřelil.
     
    65
    Domácí již téměř rezignovali na útočnou aktivitu. Rennes se zaměřuje na obranu, chce z dnešního zápasu odejít s dobrým výsledkem.
     
    67
    Gourcuff si došel pro faul na pravé straně. Sám rozehrál volný přímý kop, našel na zadní tyči volného Sia, který ale pálil z voleje jen do boční sítě.
     
    68
    Lacazette šel velmi agresivně za míčem až do pokutového území, tam ale byl Mexer, který hostujícího kapitána nenechal zakončovat.
     
    69
    Rafael nepřesně odvrátil dlouhý balon, našel jen dobře postaveného Gourcuffa, který ale než se dostal k vápnu, tak byl obklopen několika protihráči.
     
    70
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Mathieu Valbuena, přichází Memphis Depay.
     
    71
    Další nepřesnost v hostující rozehrávce. Anthony Lopes musel dokonce ve z branky, před dotírajícím Siem dokázal sebrat míč ze země.
     
    72
    Rennes se nadechují k náporu. Po přesné přihrávce do vápna vybojoval alespoň rohový kop Prcić.
     
    73
    Právě z rohového kopu mohlo být vyrovnáno. Lopes zůstal na brankové lajně a tak mohl zakončovat Sio. Byl však důrazně bráněn a jeho hlavička nebyla přesná.
     
    74
    Lacazette si zabíhal za posledního obránce, ale Tousart ho přihrávkou nenašel. Balon končí mimo tři tyče a Costil může rozehrávat.
     
    75
    Dnes to rozhodně není Lacazettův zápas. Hostující kapitán se nedostal k míči v šestnáctce a dokonce musel použít i faul. Hra se tak přesouvá od Costila.
     
    77
    Velká šance Lyonu. Depay vysunul milimetrovou přihrávkou do útoku Corneta, ale těsně před ním mu balon ustřelil skluzem od kopačky Mexer.
     
    78
    Memphis Depay rozproudil hostující ofenzivu. Znovu byl s míčem v pokutovém území, ale jeho střela šla jen přesně do středu, kde byl připravený Costil.
     
    79
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Giovanni Sio, přichází Adama Diakhaby.
     
    80
    Rennes má stále o co hrát. Nyní měl domácí celek k dispozici dokonce rohový kop, ale nikdo z hráčů Rennes se nedostal k hlavičce.
     
    81
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Nabil Fékir.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut pro Rennes, aby se vstřelenou brankou dostalo aspoň na remízový stav a tím získalo z dnešního zápasu bod.
     
    82
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Rennes dokázalo vyrovnat! Fanoušci domácího týmu se radují! FIRMIN NDUMBE MUBELE si zpracoval míč, kličkou do středu si vytvořil prostor pro rychlou střelu a tu umístil k přední tyči. Anthony Lopes dnes neměl moc práce a i přesto inkasuje.
    82. Firmin Ndombe Mubele - 1:1
     
    84
    Zápas dostává nový náboj. Domácí jsou najednou všude a mohl být pro Lyon ještě hůře. André pálil ze středu vápna, ale na Lopese nevyzrál ani z dorážky.
     
    86
    Fanoušci ženou domácí celek do útoku. Nyní se ale prodral do vápna hostující Rafael, dokázal dokonce vystřelit, ale jeho dělovka postrádala přesnost.
     
    87
    Lyon však nechce z dnešního zápasu odejít jen s bodem. Čtvrtý tým tabulky tlačí na soupeře, oba týmy chtějí vstřelit rozhodující branku.
     
    88
    Rafael je v posledních minutách velmi aktivní na pravé straně. Po jeho centru se dostal k balonu Diakhaby, ještě vracel míč na do středu na Lacazetta, ale ten dnes není v optimálním rozpoložení.
     
    89
    Mubule se tlačil pro balon směřující mezi dva obránce. Lyon však vše zvládl, především vyběhnutý Lopes byl včas u balonu.
     
    90
    Morel byl blízko zakončení z vápna. Při zpracování si však pomohl rukou a musí balon odevzdat. Rozehrávat tak může domácí brankář.
     
    90+1
    Mubele byl znovu v náběhu, ve středu pole si obhodil soupeře, ještě mu nabíhal na opačné straně Diakhaby, ale střelec vyrovnávací branky to vzal na sebe. Minul.
     
    90+1
    Na druhé straně mohl rozhodnout Alexandre Lacazette, ale ze stoprocentní šance trefil jen patu bránícího hráče, který odrazil balon vedle pravé tyče.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    Yanga-Mbiwa se nechal předskočil Mubelem a poté ho musel faulovat. Dostává žlutou kartu a navíc ještě daroval soupeři nebezpečnou standardní situaci. Z té se však už nic neudálo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Fantastický závěr zápasu z obou stran. Šťastnější nakonec mohou být domácí, kteří po téměř celém zápase v deseti vybojovali alespoň bod. Již v páté minutě musel po hraní rukou v pokutovém území ze hřiště Bensebaini. Nařízenou penaltu ale zahodil dnešní smolař Alexandre Lacazette. Lyon se přece jenom dostal do vedení. Po přihrávce Morela zasunul balon z blízkosti do sítě Cornet. Už to vypadalo, že si Lyon dojde s přehledem pro vítězství, ale v závěru fanoušci podpořili domácí celek a ten se jim odvděčil vyrovnání. Mubele obešel soupeře a střelou na přední tyč vyrovnal. V závěru už se ani na jedné straně šance neujala a tak dnešní zápas končí remízou 1:1.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:17.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (16:54:16)

    Vít Schück

    Branky: 82. Mubele (Mexer) – 52. Cornet (Morel)

    Karty:   61. Danzé (REN) – 90+2. Yanga-Mbiwa (LYO)   5. Bensebaini (REN)

    Neproměněná penalta: 6. A. Lacazette (LYO), brankář Costil zneškodnil


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:17.
    Stade Rennes: Costil – Danzé (C), Mexer, Gnagnon, Bensebaini – Chantôme (61. Figueiredo), Prcić, André, Amalfitano (44. Mubele) – Gourcuff – Sio (79. Diakhaby).
    Náhradníci: M'Bolhi – G. Fernandes, Mubele, Saïd, Hunou, Figueiredo, Diakhaby.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Yanga-Mbiwa, Diakhaby, Morel – Tolisso, Tousart, Darder (81. Fékir) – Cornet, A. Lacazette (C), Valbuena (70. Depay).
    Náhradníci: Gorgelin – Mammana, Depay, Ghezzal, Ferri, Jallet, Fékir.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne (všichni Francie)
    thejrc.org