Turín – Udinese 2:2 (kon.) | Janov – Atalanta BC 0:5 (kon.) | Fiorentina – Bologna 1:0 (kon.)
Palermo – Cagliari 1:3 (kon.) | Chievo – Crotone 1:2 (kon.) | Pescara – AC Milán 1:1 (kon.)
Neapol – Juventus 1:1 (kon.)
konec
Chievo Verona
1:2 (0:0)
FC Crotone
Neděle 02.04.2017, 15:00 • Marco Antonio Bentegodi, Verona • Italská Serie A • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (16:57:22)
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a tři body překvapivě získává Crotone. Po bezbrankovém prvním poločase se jako první dostal do vedení právě hostující celek, jenž v 57. minutě slavil díky přesné hlavičce Giana Marca Ferariho. Následně sice Sergio Pellissier stejným způsobem vyrovnal, ale poslední slovo mělo přeci jenom Crotone. V 82. minutě totiž krásnou technickou střelou skóroval Diego Falcinelli, jenž svému týmu zařídil důležité tři body v boji o záchranu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nadále hosté hrají hodně daleko od Alexe Cordaze. Nyní dokonce kombinují až u protější brankové čáry, kde domácí fotbalisty drží v šachu.
     
    90+3
    Na začátku třetí minuty nastavení je navíc žlutou kartou potrestán Ivan Radovanović (CHV).
     
    90+2
    Crotone hraje s velkým přehledem a troufnu si říct, že dnešní utkání již dotáhne do vítězného konce. Domácím se vůbec nic nedaří.
     
    90+1
    Domácí se sice dostali až do pokutového území soupeře, ale po hlavičce Meggiorina je odpískáno ofsajdové postavení kapitána Chieva, Sergia Pellissiera.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut.
     
    89
    Hosté si naprosto v pohodě kontrolují poslední minuty řádné hrací doby. Frey navíc soupeři pomáhá zbytečným nedovoleným zákrokem.
     
    88
    Crotone rozehrávalo hned dva rohové kopy, nicméně ani jeden nepřinesl přímé ohrožení Seculinovy brány. Domácí hru rychle přenáší k půlící čáře.
     
    87
    Diego Falcinelli opravdu není schopen pokračovat. Místo něj se na hřišti ukáže Mario Sampirisi.
     
    86
    Zdá se, že Diego Falcinelli si nějak ublížil při oslavách gólu a zřejmě bude muset být vystřídán. Na hřišti již jsou i nosítka.
     
    85
    Po další nepřesnosti domácích teď ke střele z nějakých třiceti metrů natáhl Stoian. Prudký pokus mířil pod břevno, ale Seculin míč vytáhl na roh.
     
    83
    Chievo na gól reaguje střídáním. Na plac míří Serge Gakpé, kterému přenechal místo Roberto Inglese.
    82. Diego FALCINELLI - 1:2
     
    82
    Crotone právě vstřelilo branku!
    Domácí zpackali rozehrávku volného kopu a následně se zrodil smrtící protiútok. Celou akci zakončoval DIEGO FALCINELLI, který si míč navedl na levou nohu a nádherným technickým zakončením skóroval k tyči Seculinovy brány.
     
    81
    Rychlá akce hostujícího celku vyústila pouze v nepřesnou kolmici na rozběhnutého Falcinelliho. Crotone musí okamžitě zařadit zpátečku.
     
    80
    Posledních deset minut řádné hrací doby si zahraje Andrea Barberis, jenž vystřídal Leonarda Capezziho.
     
    79
    Laxního obránce hostujícího celku teď skvěle obral Inglese, jenž si pak v pokutovém území posunul míč na levou nohu, avšak tou bránu vůbec netrefil.
     
    78
    Posléze se k míči dostal Frey, jenž nestřílel, ale centroval na vzdálenější tyč. Hodně nepovedená přihrávka dolétla až vedle brány.
     
    77
    Crotone se nedokázalo vymanit z vlastní poloviny a míče se tedy ujal Meggiorini. Střídající hráč domácího celku volil zakončení zpoza vápna, avšak tvrdou ranou trefil jen protihráče.
     
    76
    Ani Crotone však nepředvedlo moc dobrou kombinaci. K míči se chtěl dostat Falcinelli, ale místo k jeho nohám šel kulatý předmět za brankovou čáru.
     
    75
    Jenže následná akce Chieva vyústila pouze v útočný faul. Do ofenzívy se tedy mohou vydat hostující fotbalisté.
     
    74
    Krátké ošetření stačilo na to, aby se Aleandro Rosi (COE) postavil zpátky na nohy a spatřil žlutou kartu, která mu byla udělena.
     
    73
    Po tvrdé srážce sprintujícího Freye s Rosim se oba aktéři ocitají na trávníku. Na plac již vbíhají doktoři Chieva i Crotone.
     
    72
    Tentokrát se Lucas Castro odhodlal k zakončení pravou nohou, nicméně střelecký pokus zpoza pokutového území letěl mimo tři tyče.
     
    71
    Velmi blízko gólu se teď dostal Lucas Castro. Domácí záložník si v pokutovém území našel centr na vzdálenější tyč, ale hlavičkou orazítkoval jen konstrukci brány.
     
    69
    Přímý volný kop Crotone byl ve zdi tečován a následovala standardní situace od rohového praporku. Hosté sice centrovali hned dvakrát, ale v obou případech si poradil Seculin.
     
    68
    Po rychlé ztrátě domácích si to dopředu neohroženě namířil Falcinelliho. Toho za cenu žluté karty zastavil Lucas Castro (CHV).
     
    67
    Volný kop pro změnu zahrávali fotbalisté Crotone. Výsledkem byl pouze obranná hlavička jednoho z domácích, který míč poslal k zámezí.
     
    66
    K exekuci volného kopu se postavil Jonathan de Guzmán, nicméně jeho zakončení z velmi nadějné pozice vylétlo vysoko nad břevno.
     
    65
    Výborný průnik Meggiorina byl zastaven až nedovoleným zákrokem Federica Ceccherina (COE). Ten navíc dostává žlutou kartu.
     
    64
    Podruhé střídají domácí. Hřiště opouští Alesandro Gamberini, jenž místo přepouští Nicolási Spollimu.
     
    63
    Hra se teď velmi rychle přenáší ze strany na stranu. Blíže k ohrožení gólmana se sice dostávají fotbalisté Chieva, avšak defenzíva Crotone zatím odolává.
     
    61
    Chievo se natlačilo na polovinu soupeře, nicméně jediné zakončení obstaral Pellissier a tomu míč za pokutovým územím vůbec nesedl. Jednoduchý zákrok pro Cordaze.
     
    60
    První střídání na straně Crotone. Odpracováno má Marcus Rohdén, kterého nahrazuje Andrea Nalini.
     
    59
    Velmi aktivní Falcinelli se sice v ofenzívě snaží dostávat k zakončení, zapojuje se, ale nyní mu byl znovu odpískán ofsajd.
     
    58
    Po vyrovnávací brance přichází střídání Chieva. Místo nevýrazného Valtera Birsy jde na trávník Riccardo Meggiorini.
    57. Sergio PELLISSIER - 1:1
     
    57
    Chievo právě vstřelilo branku!
    Místo stavu 0:2 tak přichází vyrovnání. Parádně kopnutá přihrávka zleva našla nabíhajícího si SERGIA PELLISSIERA, jenž na malém vápně trkl hlavou a Cordazovi nedal sebemenší šanci.
     
    56
    Hosté už už slavili druhou branku! Centrovaný míč z levé strany našel hlavu skvěle postaveného Marcella Trotty, ale jeho gólové zakončení přišlo z ofsajdu.
     
    54
    Nadále se domácím nedaří proniknout blíže k bráně Cordaze. Nutno říci, že Crotone už se teď může soustředit jen na pozornou defenzívu.
     
    53
    Chievo se logicky okamžitě vydalo na útočnou polovinu. Rozvážná kombinace však přinesla pouze zbytečnou ztrátu míče a bleskový protiútok. Ten Trotta nezakončil přesnější střelou.
    51. Gian MARCO FERRARI - 0:1
     
    51
    Crotone právě vstřelilo branku!
    Hostující celek jde překvapivě do vedení! Dlouhý centr od rohového praporku přistál přesně na hlavě GIANA MARCA FERRARIHO, který své zakončení poslal hodně do země, ale od trávníku se míč odrazil pod břevno Seculinovy brány.
     
    50
    Trotta si našel prostor na pravé straně pokutového území, tvrdě vypálil k bližší tyči, avšak Seculin byl připraven. Rohový kop pro hosty.
     
    50
    Na začátku 50. minuty se hned čtyři hráči domácích bleskově vydali na bránu Alexe Cordaza, ale celou akci poněkud pokazil Castro, který to vzal hamižně na sebe. Zakončením vysoko přestřelil.
     
    49
    Falcinelli sice ukazuje, že nefauloval, což měl pravdu, ale ofsajdovému postavení se bohužel pro hosty nevyhnul. Chievo rozehrává ze středového kruhu.
     
    48
    Dopředu se znovu pro změnu vydalo Crotone. Ani to však nekombinovali zrovna ideálně a míč doputoval znovu jen za brankovou čáru.
     
    47
    Pokus o vysunutí Ingleseho nebyl úspěšný. Domácí útočník se sice velmi snažil, avšak na příliš rychlou přihrávku nedostáhl.
     
    46
    Hosté se hned v úvodu druhé půle dostali hluboko na polovinu soupeře. Poněkud kostrbatá souhra ale nepřinesla finální přihrávku do vápna.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je minulostí a týmy jdou do kabin za vyrovnaného stavu. Na obou stranách jsme viděli několik velmi solidních šancí, ale gólmani tomuto utkání zatím naprosto kralují a ani jeden z nich míč nepropustil za svá záda. Doufejme, že se v druhé půli dočkáme aspoň jedné branky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Dopředu se v posledních minutách první půle natlačilo také Crotone. Rosi byl však až příliš důrazný a ve výsledku mu byl odpískán faul na levého beka Chieva.
     
    42
    Po rychlém manévru za pokutovým územím se ke střele odhodlal Lucas Castro. Technický pokus argentinského záložníka jen o decimetry minul vzdálenější tyč Alexe Cordaze.
     
    41
    Navíc hosté dokáží hrozit z rychlých protiútoků. Po dalším takovém se míč odrazil za hranici pokutového území, ale následná střela byla hodně nepovedená.
     
    40
    S blížícím se koncem poločasu je Chievo aktivnějším týmem, avšak k zakončení se vůbec nedostává. Crotone se velmi pozorně brání.
     
    39
    Po odehrání míče byl zezadu důrazně atakován Caccherini. Znovu se provinil Inglese, jenž se zatím nemůže dostat do herního tempa.
     
    38
    Akce hostujícího celku teď na pravé straně vyústila v průnikovou přihrávku na rozběhnutého Martellu. Příliš rychlý míč ale skončil pouze vedle brány.
     
    37
    Volný kop nyní rozehrávalo Crotone, nicméně následná kombinace skončila již po pár přihrávkách. Ani Chievo však na útočné polovině nezahrálo dobře.
     
    36
    Na další centr do pokutového území soupeře si teď nabíhal Roberto Inglese. Domácí útočník ale pouze povalil Rosiho a míč doputoval za brankovou čáru.
     
    34
    Chievo se znovu velmi rychle dostalo k míči a po akci na pravé straně vybojovalo rohový kop. Ten však nebyl vůbec nebezpečný.
     
    33
    Až nyní registrujeme další zakončení. Po obdržení přihrávky zevnitř pokutového území to razantní střelou zkusil Radovanović, nicméně jeho rána šla příliš vysoko.
     
    32
    Jenže ani Crotone se nevyvarovalo velké nepřesnosti a domácí již kombinují u půlící čáry. Nějaký rychlejší posun ke Cordazovi se ale nekoná.
     
    31
    I tentokrát se Chievo uchýlilo k pouhému odkopu míče k půlící čáře. Předposlední tým Serie A nadále pokračuje v ofenzivním tažení.
     
    29
    Po výborné pasáži ze strany Crotone se hra poněkud uklidnila. Každopádně jsou ale domácí hodně zatažení a prakticky se nedostávají do šancí.
     
    28
    Hodně nepovedené rozehrání standardní situace. Míč šel od rohového praporku příliš vysoko, prolétl nad hlavami všech hráčů a skončil až za brankovou čárou.
     
    28
    Chievo hru po dlouhé době přesunulo na útočnou polovinu. Nic více než rohový kop ale domácí fotbalisté nevybojovali.
     
    27
    No tak domácí si koledují o gól. Proti nedůraznému Freyovi se teď dokázal uvolnit Trotta, který okamžitě vypálil a tvrdou ránu skvěle zastavil až Seculin.
     
    26
    Pokračující akce hostujícího Crotone již neznamenala další ohrožení Seculinovy brány. Dokonce se svěřenci kouče Nicoly dopustili útočného faulu.
     
    24
    Další rohový kop Crotone již přinesl pořádné zakončení. Míč se odrazil na hranici pokutového území, kde ke střele natáhl Rohdém a Seculin musel bleskově na trávník!
     
    24
    Přímo po standardní situaci sice hosté nezahrozili, ale Birsa poté ztratil míč v nebezpečném prostoru a zrodil se rychlý výpad. Ten zakončoval Falcinelli, avšak jeho střela byla sražena.
     
    23
    Do hry se nyní zapojil Seculin, který těsně před skákajícím Falcinellim zasáhl jedovatý centr z nohy GIana Marca Ferrariho. Rohový kop pro Crotone!
     
    22
    V posledních desítkách vteřin se hraje především ve středu hřiště, ke mají zatím navrch domácí. Jejich kombinace ale nyní nepřináší výrazný posun k bráně soupeře.
     
    20
    Po centru od rohového praporku však Crotone nedokázalo zahrozit. Rozvážnou kombinaci tak mohou zahájit fotbalisté veronského týmu.
     
    19
    Dobrá akce hostů. Nalevo si zaběhl rychlonohý Capezzi, jenž okamžitě centroval na hlavu Falcinelliho. Ten byl sice obsazený, ale Crotone získává aspoň rohový kop.
     
    18
    Navíc přišla nepřesnost na levé straně, po které mohou vhazovat fotbalisté Crotone. Tohle se domácím hráčům vůbec nepovedlo.
     
    17
    Domácí uklidňují hru kombinací poblíž středové čáry. Přes dobře zahuštěný prostor se zatím nedostávají blíže ke Cordazově bráně.
     
    16
    Vinou nepřesné rozehrávky přišla ztráta Chieva, nicméně hosté posléze nezahráli ideálně. Finální centr přeletěl pokutové území a skončil u postranní čáry.
     
    15
    Standardní situace Chieva nepřinesla ohrožení Cordazovy brány. Následoval daleký odkop hostů, po kterém se míče znovu ujímají domácí fotbalisté.
     
    14
    Faulem v poměrně velké vzdálenosti od brány svého týmu se nyní provinil Ferrari. Hlavní rozhodčí si ho volá na pohovor, ale zatím to bude bez žluté karty.
     
    13
    Falcinelli se pohyboval na hranici ofsajdu, avšak sudí ho nechal hrát. Hostující útočník se zničehonic zjevil sám před Seculinem, jenže jemný dotekem poslal míč těsně vedle brány.
     
    13
    De Guzmán teď dotekem na dlouhou nohu přeloboval bránící hráče Crotone, avšak nejblíže k míči měl znovu pozorný Cordaz.
     
    12
    Na druhé straně se mohl do šance řítit jeden z domácích. Míč byl ale příliš rychlý a Cordaz ho díky včasnému vyběhnutí z brány schoval v rukavicích.
     
    11
    Nyní již střelu z hranice vápna obstaral Marcello Trotta a bylo to o poznání lepší. Přesto se ale jednalo spíše o slabší pokus, jenž po zemi doputoval přesně k Seculinovi.
     
    10
    Hostující celek se poprvé v utkání dostal až k zakončení. Zpoza šestnáctky to vzal na sebe Falcinelli, nicméně jeho zakončení levou nohou vylétlo vysoko nad bránu.
     
    9
    Solidní centr do vzdálenější části pokutového území teď bohužel pro domácí nikdo nezpracoval. Crotone tak posléze bude vhazovat.
     
    8
    Nedovolený zákrokem se nyní provinil jeden z hostujících fotbalistů. Chievo bude zahrávat volný kop od postranní čáry.
     
    7
    Až teď se hosté znovu vrátili do blízkosti soupeřova pokutového území. Rohdénova akce na pravé straně nevypadala vůbec špatně, ale finální přihrávky před bránu jsme se nedočkali.
     
    6
    Crotone se ne a ne vymanit z vlastní poloviny. Nyní sice přihrávka do pokutového území propadla až ke Cordazovi, ale ten musel volit pouze odkop k půlící čáře.
     
    5
    Po dvou obrovských šancích se domácí celek znovu dostává do kombinace. Zatím však hraje poměrně daleko od Cordazovy brány.
     
    4
    A další šance Chieva! Jedovatý centr z levé strany si na hranici malého vápna našel Pellissier, který se opřel do hlavičky a Cordaz musel znovu zasahovat až na brankové čáře.
     
    3
    Teď se ale musel vytáhnout Cordaz. Po akci na pravé straně totiž přihrávka do vápna propadla až k Inglesemu, jenž přízemní střelou donutil hostujícího gólmana k zákroku.
     
    2
    Domácím se zatím vůbec nedaří kombinace ve středu hřiště. Crotone má na začátku zápasu jednoznačně více ze hry.
     
    1
    Až do pokutového území se nyní poprvé v zápase dostali fotbalisté Crotone. Výsledkem byl pouze útočný faul Diega Falcinelliho.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Chievo Verona: Seculin – Frey, Dainelli, Gamberini, Cacciatore – L. Castro, Radovanović, de Guzmán – Birsa – Pellissier (C), Inglese.
    Náhradníci: Pavoni, Sorrentino – Spolli, Gakpé, Cesar, Izco, Bastien, Meggiorini, Kiyine, Depaoli.

    FC Crotone: Cordaz (C) – Rosi, Ceccherini, Ferrari, Martella – Rohdén, Crisetig, Capezzi, Stoian – Falcinelli, Trotta.
    Náhradníci: Festa, Viscovo – Claiton, Nalini, Barberis, Kotnik, Dussenne, Tonev, Acosty, Sampirisi, Suljić, Tochukwu Nwankwo.

    Rozhodčí: Gianpaolo Calvarese.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 57. Pellissier (L. Castro) – 51. Ferrari (Crisetig), 82. Falcinelli (Stoian)

    Karty:   68. L. Castro (CHV), 90+3. Radovanović (CHV) – 65. Ceccherini (COE), 74. Rosi (COE)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 8:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:8.
    Chievo Verona: Seculin – Frey, Dainelli, Gamberini (64. Spolli), Cacciatore – L. Castro, Radovanović, de Guzmán – Birsa (58. Meggiorini) – Pellissier (C), Inglese (83. Gakpé).
    Náhradníci: Pavoni, Sorrentino – Spolli, Gakpé, Cesar, Izco, Bastien, Meggiorini, Kiyine, Depaoli.

    FC Crotone: Cordaz (C) – Rosi, Ceccherini, Ferrari, Martella – Rohdén (60. Nalini), Crisetig, Capezzi (80. Barberis), Stoian – Falcinelli (87. Sampirisi), Trotta.
    Náhradníci: Festa, Viscovo – Claiton, Nalini, Barberis, Kotnik, Dussenne, Tonev, Acosty, Sampirisi, Suljić, Tochukwu Nwankwo.

    Rozhodčí: Gianpaolo Calvarese
    ocianews.com