Turín – Udinese 2:2 (kon.) | Janov – Atalanta BC 0:5 (kon.) | Fiorentina – Bologna 1:0 (kon.)
Palermo – Cagliari 1:3 (kon.) | Chievo – Crotone 1:2 (kon.) | Pescara – AC Milán 1:1 (kon.)
Neapol – Juventus 1:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
1:1 (0:1)
Juventus FC
Neděle 02.04.2017, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký večer! Je tady dle všeho šlágr tohoto kola italské fotbalové ligy. Neapol proti Juventusu. To je zajímavé menu, které by si žádný fanoušek kopané neměl nechat ujít. Utkání začíná ve 20:45 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    Zaznělo před zápasem:
    „Nebereme nic jiného než tři body. Ale bude to utkání jako každé jiné. Neapol je velice těžkým soupeřem. Ale věřím, že úroveň naší hry bude podobná jako proti jiným soupeřům. Neapol je organizovaný tým, musíme si dát pozor zejména na Allana. Nesmíme zapomenout ani na motivace Neapole. Vždyť hraje proti Juventusu. Bude to výborné utkání!“ Alex Sandro, hostující hráč o Neapoli

    „Jsme zklamaní, smutní z toho, že bude chybět Marko Pjaca. Jsme si vědomi, že je to světový hráč.“ Alex Sandro o absenci chorvatského spoluhráče.

    „Jsem spokojený se svojí pozicí v týmu. Dělám maximum a snažím se být prospěšný. V budoucnu bych si rád zahrál za brazilskou reprezentaci!" Alex Sandro o svých plánech

    „To pravé, kvůli čemu hrajeme fotbal, to právě nyní přichází. Trvalo to devět měsíců než jsme se dostali do takové pozice. Hráči hrají pro tyhle momenty fotbal. Vždycky jsme měli problémy s Neapolí. Můžeme na sebe ale být pyšní. Můžeme dojít daleko v Lize mistrů, Serii A i v Italském poháru. Je to období, kdy můžete dané trofeje získat, ale i rázem snadno ztratit.“ Gianluigi Buffon o plánech Juventusu před čtvrtfinále Ligy mistrů s Barcelonou a budoucnosti svého týmu v italské lize.
     
    Trenér Neapole zvolen koučem roku
    V tomto týdnu se dostalo italskému trenérovi domácího celku významného ocenění. Maurizio Sarri obdržel cenu pro nejlepšího trenéra v Serii A v roce 2016.
     
    Hamšík nejlepším slovenským fotbalistou roku
    Marek Hamšík. To už je víceméně tak trochu symbol domácího mužstva. Tento hráč získal počtvrté trofej pro nejlepšího slovenského fotbalistu loňského roku. Jedná se o rekord ankety. Druhé místo obsadil bývalý bek Liverpoolu Martin Škrťel, třetí skončil Róbert Mak, hráč Petrohradu.
     
    Koulibaly (prý) po sezoně neodjede z Neapole
    Senegalec ve službách bývalého působiště Diega Maradony zůstane v Neapoli i pro sezonu 2017/18. Alespoň tohle prohlásil jeho agent. Afričan je již delší dobu spojován s londýnskou Chelsea. Zmiňovaný hráč má v Neapoli smlouvu do roku 2021.
     
    Pjaca v letošní sezoně dohrál
    Chorvatský fotbalista ve službách Juventusu se zranil při reprezentačním utkání s Estonskem. Následně se ukázalo, že hráč Juventusu má přetržený přední zkřížený vaz v koleni. Jeho absence je odhadována minimálně na šest měsíců.
     
    Buffon překonal rekord
    A sice ten v počtu odchytaných minut v dresu Juventusu. Zkrátka, brankář hostů je v současné době legendou svého mužstva. A kolik minut, že odchytal mistr světa 2006 v dresu svého působiště? 39 711. A koho překonal? Giampiera Bonipertiho.
     
    Stojí Allegri před podpisem nové smlouvy?
    Kouč hostujícího mužstva byl spojován v posledních týdnech především s londýnským Arsenalem. Nicméně, trenér Juventusu se netají tím, že by svůj tým vedl i nadále. Mezi novináři se šušká cosi o tom, že by Allegri měl brzy podepsat novou smlouvu do roku 2020 (ta stávající mu končí v červnu 2018).
     
    Italská liga – poslední zápas
    Neapol: Marek Hamšík a spol. se trápili, trápili, ale nakonec se dotrápili k výhře nad Empolií v poměru 3:2. Dick Mertens neproměnil pokutový kop na začátku zápasu v sedmé minutě. Aktuálně třetí tým italské ligy vedl 3:0, soupeř v závěru snížil na rozdíl jedné branky, ale na srovnání to v souboji nejlepšího útoku s tím nejlepším v nejvyšší italské soutěži nestačilo.

    Juventus: Jediný gól nabídl poslední zápas hostů v italské lize. Přesto se lídr Serie A mohl radovat ze zisku tří bodů ze stadionu Sampdorie Janov. Mohla za to přesná trefa Juana Cuadrada ze sedmé minuty. Do utkání zasáhl jakožto střídající hráč od 53. minuty Patrick Schick.
     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Rafael Cabral – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Strinić – Allan, Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Sepe, Reina – Giaccherini, Ch. Maggio, Nikola Maksimović, P. Zieliński, Chiricheş, Rog, Ghoulam, Pavoletti, Diawara, Milik.

    Juventus FC: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Asamoah – S. Khedira, Marchisio – Lemina, Pjanić, Mandžukić – Higuaín.
    Náhradníci: Neto, Audero Mulyadi – Benatia, Cuadrado, Sandro, Barzagli, Dybala, Dani Alves, Rugani, Sturaro, Rincón, Mandragora.

    Rozhodčí: Orsato – Di Fiore, Manganelli (všichni Itálie).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání zahájeno, Juventus v modrém, Neapol v bílém.
     
    1
    Domácí tým kombinuje na polovině soupeře, Juventus se nemůže dostat k míči.
     
    2
    Higuáin nebyl v souboji s jedním z domácích hráčů faulovaný, Neapol se ovšem nedostala k zakončení.
     
    3
    Je to hostující tým, kdo za vydatného pískotu domácích fanoušků tvoří hru na polovině Neapole.
     
    4
    Pjanič s Higuaínem si vyměnili balon, následně se těžiště hry přesunulo na polovinu Juventusu...
     
    7
    Juventus právě vstřelil branku!
    Hosté tvořili hru na pravé straně, k odraženému míči se nedostal zhruba dvacet metrů od domácí branky Pjanič, ale pak si SAMI KHEDIRA právě s Pjaničem narazil na levé straně v blízkosti balon. Německý fotbalista Juventusu zakončil pravačkou k pravé tyči. Myslím, že Cabral si balon i sáhl.
    7. Sami KHEDIRA - 0:1
     
    9
    Calejjón uspěl v souboji jeden na jednoho na pravé straně, ale jeho centr patřil do těch přetažených.
     
    9
    Hostující obránci neměl prostor na rozehrávku a konstruktivní řešení akce, je z toho dobrý presink Neapole, ale nakonec bude Buffon vykopávat.
     
    10
    Marek Hamšík začal celou akci domácích po levé straně, jeden z hráčů Neapole centroval z levé strany křížem, Chiellini hlavičkou odvrátil míč na roh.
     
    11
    Centr na první tyč odvrátil Buffon za pomocí vyboxování míče, u balonu je momentálně domácí celek na vlastní polovině.
     
    12
    Asamoah na pozici levého beka hostů věděl o tom, že má soupeře za zády, ukázal přehled, ale Juventus nepřešel ani polovinu hrací plochy.
     
    13
    Jeden z domácích hráčů šel důrazně do souboje s Pjaničem, zase byla Neapol výborná při napadání a získala balon.
     
    13
    Dick Mertens se obtočil kolem soupeře, ale svým centrem nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    14
    Jeden z hostů měl špatný první dotek s míčem, Strinič neodcentroval v souboji na levé straně s Leminou.
     
    15
    Celé to začal Buffon, ale Pjanič jako kdyby ve středovém kruhu nevěděl o tom, kde má své soupeře, a tak je u míče Neapol.
     
    16
    Jednoduchý zisk hostů, takže následoval nákop na rozběhnutého Higuáina na levé straně, ten snadno obešel Hysaje a vybojoval roh.
     
    16
    Hostující hráč našel na hranici vápna rozehrávku levého rohového kopu Marchisia, následný odražený balon po centru na penaltu poslal Higuáin levačkou nad branku Neapole.
     
    18
    Khedira kvůli zbrklosti soupeře získal balon, nicméně Higuáin, ačkoliv byl důrazný na pravé straně, tak se k ničemu podstatnému nedostal.
     
    19
    Marchisio vystoupil z obranného bloku hostů proti soupeři. Neapol je trpělivá v kombinaci, ale centr Hamšíka z levé strany odvrátil hlavou Chiellini.
     
    19
    Allan si seběhl při kombinaci domácích hráčů pro balon, jenže Bonnuci byl koncentrovaný na pozici stopera hostů.
     
    20
    Asamoah na pozici levého beka po přihrávce Buffona chtěl vyřešit fotbalově rozehrávku se stoperem hostů, ale to se mu vůbec nepovedlo, po aktivitě domácích hráčů napálil odražený míč pravačkou z hranice šestnáctky Hamšík vedle levé tyče.
     
    21
    Marchisio byl soustředěný na svojí práci v obraně, ale centr domácího hráče znamenal zmatky v obraně hostů, kdy si Chiellini s Buffonem neřekli, kdo odehraje míč, prostě tam byla špatná kombinace brankáře s bekem, následným rohem se Neapol nedostala ke srovnání vinou útočného faulu.
     
    23
    Pjanič sice držel soupeře v souboji na polovině Neapole, ale sudí Orsato odpískal přestupek hráči Neapole.
     
    24
    Pjaničův rohový kop z levé strany měl letět na penaltu, Juventus zůstal u míče, Strinič byl solidní, co se týče poziční hry v souboji s Higuaínem, hosté zůstanou u balonu.
     
    26
    Albiol zůstal otřesený po souboji na polovině hřiště, domácí bek musí opustit na chvíli hrací plochu.
     
    27
    Jako kdyby se hostům nechtělo hrát, přišli mi pasivní při rozehrávce, a tak domácí celek sáhl k presinku. Nakonec jsme viděli faul Leminy na Striniče.
     
    27
    Insigne byl výborný v souboji jeden na jednoho, kdy si navedl míč na pravou nohu, ale poté v obklíčení tří soupeřů ztratil míč. Zkrátka, měl nedostatečnou podporu spoluhráčů ve finální fázi.
     
    28
    Na centr z levé strany, jehož autorem byl Asamoah si zadní tyči naskočil Lemina, ale prvně jmenovaný hráč dal svému centru příliš velkou razanci.
     
    29
    Nejprve Albiol chtěl na pravé straně zrychlit svým pohybem hru, ale to se mu nepovedlo. Juventus kontroval přihrávku Higuaína na levou stranu na Khediru, jenž přenesl hru na pravou stranu na Marchisia. Ten si ovšem nerozuměl se spoluhráčem.
     
    30
    Lemina sice nezískal míč v souboji se soupeřem, ale to mu vadit nemusí. Juventus byl pevný v obraně. Výborná poziční hra hostů znamená to, že domácí tým nezakončil.
     
    31
    Přihrávka křížem v podání Albiola na pravou stranu na Hysaje nebyla špatná, ale centr pravého beka domácího týmu neohrozil Buffona.
     
    32
    Mario Mandžukič se nedostal k míči, protože soupeř dobře pracoval tělem po výkopu Buffona, následně to vypadalo na faul Pjaniče, sudí nechal výhodu Neapoli.
     
    33
    Chiellini odvrací centr z levé strany okamžitě, aniž by nechal balon spadnout na zem. Neapol vhazuje.
     
    33
    Neapol teď včas přistupovala k hráčům Juventusu, Bonnuci na pozici stopera ztratil díky tomuto faktu míč.
     
    34
    Raúl Albiol byl na začátku celé kombinace, následně míč převzal Dick Mertens, který měl na pětadvaceti metrech strašně místa, ale jeho levačka poslala míč doprostřed branky.
     
    35
    Pjanič našel na pravé straně na polovině hostů Leminu, ten si chtěl obhodit soupeře, což se mu nepovedlo, nicméně Juventus zůstává u míče.
    35.
     
    36
    Neapol byla opět trpělivá, vše ovšem skončilo křižným centrem z levé strany, ke kterému se dostal Buffon, ale nikoliv Mertens.
     
    37
    Chiellini si počínal aktivně v souboji s Mertensem u rohového praporku, ale Neapol bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Lorenzo Insigne (SSC Neapol).
     
    37
    Lichtsteiner na pozici pravého beka nepustil výbornou poziční hrou Insigneho k vyrovnání. Domácí hráč si navedl míč na pravou nohu, ale zhruba z dvacet metrů pálil křížem mimo tři tyče.
     
    38
    Mandžukič si počínal velice nejistě v souboji s Hysajem, teď bylo znát, že Chorvat není zvyklý hrát na pozici beka, soupeř jej snadno obešel, ale domácí celek se nedostal k zakončení po přihrávce pravého beka Neapole pod sebe!
     
    40
    Juventus dobře zhustil prostor na pravé straně ze svého pohledu, Lemina si posléze narazil míč se spoluhráčem na polovině hřiště, ale tím také akce hostů skončila.
     
    41
    Insigne jako kdyby chtěl ze sebe strhnout dres a já se mu ani nedivím, mezi třemi hráči prošel, ten první byl za ním a byl nedůrazný, pak si udělal domácí hráč slalomové branky z Bonucciho, respektive z Lichtsteinera, hráč Neapole zakončoval z levé strany technicky pravou nohou na vzdálenější tyč, ale míč minul hostující branku.
    41.
     
    42
    Mario Mandžukič byl pomalý při prvních zhruba pěti vteřinách akce po levé straně, následně si Chorvat stáhl míč, zbrzdil hru a vypadalo to, že jej soupeř drží, je z toho pouze aut pro Juventus.
     
    43
    Chiellini na pozici levého beka si narazil míč se spoluhráčem, posléze si také zahraje brankář Buffon.
     
    44
    Po centru z pravé strany šel Lichtsteiner důrazně do souboje s Calejjónem. Možná si fanoušci Neapole přáli penaltu, ale tohle by bylo hodně přísné.
     
    45
    Hysaj vhazoval z pravé strany a mohl klidně poslat aut až do šestnáctky, což se nestalo. Dobrou obranou vyhnal Juventus Neapol až na polovinu domácího týmu.
     
    45
    Khedira chtěl hned prvním dotekem zrychlit hru přihrávkou na pravou stranu svojí pravou nohou, do všeho ovšem zasáhl jeden z domácích hráčů, takže vhazování pro Juventus.
     
    45+1
    Pjanič našel Khediru ten na levé straně Asamoaha, jenž nepřešel přes beka Neapole, uvidíme ovšem vhazování Juventusu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Skončil první poločas, v němž jsme viděli jedinou branku. Vstřelil ji Sami Khedira po rychlé narážečce s Pjaničem a střele k pravé tyči. Juventus zaslouží pochvalu za vynikající obranu. Neapol má více ze hry. Více drží míč. Má územní převahu. Hostující tým ovšem dobře pozičně brání. To je zatím faktor, který rozhoduje o tom, že fotbalisté z dějiště zimní olympiády 2006 jdou do kabiny spokojenější, co se týče poločasového výsledku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ztráta domácích hráčů na polovině hřiště, ale hosté se nechopili šance, neženou se do útoku.
     
    47
    Higuaín napadal Striniče na pozici levého beka, Neapol nebyla jistá při rozehrávce, akci po levé straně na chvíli přerušil Mandžukič.
     
    48
    Lemina se dostal k míči poté, co jeho spoluhráči přenesli těžiště hry na pravou stranu, ale hostující hráč zapsal hodně nepovedenou střelu z jedničky pravou nohou.
     
    49
    Marek Hamšík sice obešel dva soupeře, které víceméně vyřadil ze hry, ale jeho spoluhráči nepochopili přihrávku kapitána Neapole po pravé straně, takže výkop Buffona.
     
    49
    Mandžukič s Higuaínem napadali rozehrávku domácího celku, Neapol bude vhazovat.
     
    50
    Pjanič byl výborný, co se týče čtení hry v té první fázi presinku, následně mezi ním a jedním hostem prošel domácí hráč, díky důrazu Asamoaha na pozici levého beka získala Neapol balon.
     
    52
    Hysaj na pozici pravého beka naskočil nesmyslně do souboje s Mandžukičem, obránce Neapole se držel za rameno, ale už je připravený pokračovat v zápase, což neplatí o hostujícím hráči.
    52.
     
    52
    Chorvatský hráč se drží za levé koleno a bude muset opustit hrací plochu, Juventus bude hrát na chvíli o desíti.
     
    53
    Zase výborný presink Neapole, díky kterému Bonucci na pravé straně ztratil balon, který momentálně drží domácí celek.
     
    54
    Neapol rozpohybovala obranu Juventusu, ale zatím tomu chybí jednoduchost ve finální fázi.
     
    55
    Začátek druhé půle mi připomíná postupný útok v házené, kdy jeden tým (Neapol) se snaží zakončit, ale nakonec soupeř (Juventus) tím dobrým pohybem si vynutí ztrátu domácího celku.
     
    56
    Strinič si na levé straně narazil s Insignem, který poslal míč na prsa Chiellinimu.
     
    56
    Neapol se radovala ze srovnání, ale to nepřichází! Hamšík byl rychlejší než dva soupeři, nahrál spoluhráči na pravou stranu, Buffon vyrazil míč před Calejjóna, ten dorazil míč do sítě, ale byl z toho ofsajd. Opakované záběry ukazují, že pomezní sudí měl pravdu.
     
    58
    Pjaničovi se po faulu soupeře zezadu na polovině hřiště nechtělo na nohy...
     
    58
    Jeden z domácích hráčů neměl přehled o situaci na polovině hřiště, takže se k míči dostal Marchisio. Následovalo zrychlení hry křížem na pravou stranu, kde Strinič trošku zbrkle poslal míč do zámezí.
     
    59
    Domácí rychle vhazovali z vlastní poloviny, míč posléze převzal Dick Mertens, Belgičan si obhodil postupně dva soupeře, ale jeho pokus pravou nohou z pětadvaceti metrů zablokovala obrana hostů.
     
    60
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak to klobouk dolů. Vše to začalo u Striniče na levé straně, Neapol zase byla trpělivá v kombinaci, Mertens krásně našel křižnou přihrávku ze středu pětadvacet metrů od hostující branky MARKA HAMŠÍKA, který po přihrávce Belgičana mezi dvěma hráči Juventusu zakončil druhým, nebo třetím dotekem pravou nohou do pravého horního rohu hostující branky. Tady neměl Buffon šanci zasáhnout. 1:1!
    60. Marek HAMŠÍK - 1:1
     
    61
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Mario Lemina, přichází Juan Cuadrado.
     
    63
    Pjanič na Khediru, ten zpátky na spoluhráče...Neapol zase tím aktivním presinkem nedává Juventusu šanci na dobrou rozehrávku...
     
    64
    Neapol drží balon na polovině hřiště a nikam se nežene, z hráčů Juventusu ani nenapadá Higuaín.
     
    65
    Jeden z hostů pokazil útok Juventusu na polovině hřiště přihrávku vzduchem na pravou stranu, kterou nemohl Cuadrado adekvátně zpracovat.
     
    66
    Po přihrávce Marchisia neměl klid na zpracování Mandžukič, protože Hysaj se dobře pohyboval a málem se domácí bek dostal k míči.
     
    67
    Asamoah vrátil míč na polovinu hřiště, posléze se dostal míč právě k tomu obránci Juventusu, ale tím, že měl bek hostů špatný první dotek, tak Neapol už je pevná v obraně a už je soustředěná na svojí defenzivu.
     
    68
    Chiellini nejprve nepustil soupeře v hlavičkovém souboji před sebe po výkopu Rafaela Cabrala, následně šel důrazně skluzem do souboje s Insginem a tím, jak na něj domácí hráč padal, tak zasáhl hostujícího beka do obličeje.
     
    68
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Allan, přichází Piotr Zieliński.
     
    69
    Zdálo se mi, že Pjanič byl po přihrávce Asamoaha držený, ale sudí Orsato nechal hru plynout až přišla ztráta hostů krátce za polovinou hřiště na levé straně.
     
    70
    Pjanič byl včas v souboji se soupeřem a ihned poté, co jeho sok se dotkl míče hlavou, tak si přivlastnil hostující hráč balon, ale na pravé straně se k míči nedostal Cuardado.
     
    71
    Mandžukič v souboji s Hysajem na levé straně zklidnil hru a přihrál dozadu na spoluhráče, který křižným centrem nenašel Marchisia na penaltě.
     
    71
    Neapol tím, jak srovnala zápas, tak přinutila Juventusu k tomu, aby nebyl zalezlý. Aby jen nečekal na to, co předvede tým kapitána Hamšíka.
     
    72
    I Pavel Nedvěd viděl na stadionu Neapole souboj Samiho Khediry a Marka Hamšíka, který posoudil sudí Orsato jednoznačně – faul kapitána Neapole.
     
    73
    Zhruba třicet metrů. Tolik dělilo míč, který si postavil hostující Pjanič od branky Cabrala. Hostující pětka centrovala křížem z levé strany na zadní tyč, brankář domácích si bez problémů došel pro balon.
     
    74
    Strinič měl problémy s rozehrávkou na pozici levého beka, protože jej Higuaín a Cuadrado napadali, a tak si zahraje Cabral.
     
    74
    Cuaradado nepřešel přes prvního soupeře na vlastní polovině, ale míč už momentálně drží Pjanič.
     
    75
    Nejprve Khedira pokazil kombinaci hostů špatnou přihrávkou na Marchisia, při kontru domácích po levé straně byl aktivní především Mertens, ale Buffon nemusel zasahovat, protože mu pomohla obrana.
     
    76
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Marko Rog.
     
    77
    Celé to začalo u Pjaniče, který si seběhl na pozici stopera, posléze Lichtsteiner fauloval Striniče v době, kdy hostujícímu hráči utekl balon.
     
    78
    Domácí tým kombinoval a byl trpělivý, nakonec to na sebe křižným pokusem z třiceti metrů pravou nohou vedle levé tyče hostující branky vzal Rog.
     
    79
    Pjanič získal balon pro Juventus a následně si šikovně počkal na faul soupeře zezadu.
     
    79
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Ivan Strinić, přichází Faouzi Ghoulam.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Claudio Marchisio, přichází Paulo Dybala.
     
    80
    Hostům zatím nevyšel útok po levé straně podle představ, Higuaín se nedostal k balonu, Juventus ale bude vhazovat.
     
    81
    Myslím si, že Albiol byl aktivní a dirigoval domácí akci po levé straně, ale Juventus dobrou poziční hrou nepustil Neapol ke střele.
     
    82
    Pjanič hasil zmatky v rozehrávce hostů přihrávkou na Khediru, těžiště hry se přesunulo nakonec na pravou stranu. Juventus bude vhazovat.
     
    83
    Velice jednoduše sebrala domácí obrana výkop Buffona, který měl skončit na levé straně, momentálně je u míče Neapol.
     
    83
    Bonucciho napadali dva hráči domácího celku, ale i tak přihrál hostující hráč z pozice stopera na pravého beka Lichtsteinera.
     
    84
    Vypadalo to, že Cuadrado fauloval, ale sudí nechal hru pokračovat, Neapol se nedostala ke střele.
     
    85
    Pjanič nezvládl souboj s Insignem, který jej snadno obešel. Vše podstatné vyřešil obranným zákrokem Khedira.
     
    86
    Juventus je prostě dnes vynikající v obraně. Zase ten klid v defenzivě hostů nedostal Neapol k zakončení, ba dokonce nyní ani do určité finální fáze.
     
    86
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Miralem Pjanić, přichází Tomás Rincón.
     
    87
    Rincón se zapojil do kombinace hostů na levé straně, která trvala dlouho až právě skončila držením na střídajícího fotbalistu.
     
    88
    Znovu výborný Juventus v obraně....
     
    88
    Mandžukič získal pro hosty míč, následně přihrál Khedirovi...
     
    90
    Juventus se nedostal k ničemu, pouze zbrkle odevzdal míč do náruče domácího brankáře.
     
    90+1
    Jeden z domácích hráčů přenesl křížem hru na Insigneho na levé straně, ten počkal na spoluhráče, při centru na pravou stranu na zadní tyč byl v ofsajdu Mertens.
     
    90+1
    Do kombinace Neapole se zapojil třeba také Callejón, ale míč momentálně má ve své moci Rafael Cabral.
     
    90+2
    Útočný faul Dicka Mertense, konkrétně držení v souboji s bekem hostů, přisuzuje míč Juventusu.
     
    90+3
    Bonucci si pomohl přihrávkou na Buffona, ten hledal na pravé straně Lichtsteinera, jenž zřejmě nepochopil záměr svého brankáře.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí remízou 1:1. Lepším týmem byla Neapol, aktivní zejména Belgičan Dick Mertens. Juventus vystřelil jednou na branku soupeře a přesto si odveze z Neapoli cenný bod.

    Skóre otevřel v sedmé minutě Sami Khedira po krásné narážečce s Pjaničem a střelou k pravé tyči. Ve druhé půli, stejně jako v té první, předváděl vynikající obranu...Jenže ani tento fakt nestačil k tomu, aby slovenští fanoušci neměli radost z toho, co ukázal v 60. minutě jediný zástupce této země v utkání. Marek Hamšík dostal krásnou přihrávkou od Dicka Mertense a pravou nohou poslal míč do pravého horního rohu hostující branky. Situace, se kterou nemohl Buffon vůbec nic dělat.

    Ve zbytku duelu byla Neapol nadále aktivnější, ale Juventus i s troškou štěstí ubránil remízu 1:1.
     
    Pro dnešek je to vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera! (22:49:53)

    Vít Muzikář

    Branky: 60. Hamšík (D. Mertens) – 7. S. Khedira (Pjanić)

    Karty:   37. L. Insigne (NEA)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:8.
    SSC Neapol: Rafael Cabral – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Strinić (79. Ghoulam) – Allan (68. P. Zieliński), Jorginho, Hamšík (C) (76. Rog) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Sepe, Reina – Giaccherini, Ch. Maggio, Nikola Maksimović, P. Zieliński, Chiricheş, Rog, Ghoulam, Pavoletti, Diawara, Milik.

    Juventus FC: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Asamoah – S. Khedira, Marchisio (79. Dybala) – Lemina (61. Cuadrado), Pjanić (86. Rincón), Mandžukić – Higuaín.
    Náhradníci: Neto, Audero Mulyadi – Benatia, Cuadrado, Sandro, Barzagli, Dybala, Dani Alves, Rugani, Sturaro, Rincón, Mandragora.

    Rozhodčí: Orsato – Di Fiore, Manganelli (všichni Itálie)
    thejrc.org