Setúbal – Moreirense 2:0 (kon.) | Belenenses – Feirense 1:2 (kon.) | Arouca – Sporting 1:2 (kon.)
Braga – Marítimo 3:3 (kon.)
konec
FC Arouca
1:2 (1:2)
Sporting Lisabon
Neděle 02.04.2017, 19:00 • Estádio Municipal de Arouca, Arouca (kapacita: 7.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:53:08)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 30:19.
     
    Je konec! Sporting nakonec zvládl utkání na půdě Aroucy a vybojoval cenné vítězství 2:1! Arouca sice vlétla do utkání jako velká voda a už v 9. minutě se prosadil Mateus, ale Sporting od té doby tlačil na pilu a dočkal se vyrovnání. Na to ale musel čekat až do 35. minuty, kdy se po individuální akci prosadil Alan Ruiz a hned o minutu později poslal Sporting do vedení Bruno César! Ve druhém poločase jsme se šancí nedočkali a hosté si s přehledem pohlídali své vítězství!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Patrício (Sporting Lisabon).
     
    90+2
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Martins, přichází Oliveira.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Mateus, přichází Tomane.
     
    89
    Kapitán Sportingu Carvalho raději zastavil rodící se protiútok domácího celku a z rukou hlavního arbitra vidí žlutou kartu.
     
    88
    Dost upadl v pokutovém území v souboji s Jubalem, ale hlavní rozhodčí měl celou akci přímo před sebou a rozhodl se neodpískat pokutový kop.
     
    87
    Bernandes vybojoval pro Aroucu vhazování na polovině Sportingu. Domácí celek pokračuje v kombinaci, nicméně stále se ne a ne příblížit pokutovému území.
     
    86
    Kuca si troufl na efektní patičku u postranní čáry, jenže jeho kousek nebyl dostatečně efektivní. Obránce Zeegelaar jeho pobídku zastavil.
     
    85
    Na druhou stranu pelášil po pravém křídle střídající Podence, který chtěl uvolnit rozběhnutého Dosta, ale jeho pobídku zastavil obránce Jubal.
     
    84
    Centr od rohového praporku nabral velké množství rotace a stáčel se přímo do branky. Brankář Patrício byl ale na místě a schoval balón v rukavicích.
     
    83
    Arouca měla k dispozici přímý kop. Centrovaný míč se nebezpečně stáčel na zadní tyč a stoper Semedo jej raději přizvedl na roh.
     
    82
    Jubal vybojoval míč na vlastní polovině a okamžitě rozjel akci domácího celku. Arouca se nevzdává. Domácí stále živí naději na bodový zisk.
     
    81
    Podence se pustil do rozmíšky s Andersonem. Hlavní rozhodčí musí uklidňovat emoce a ukazuje oběma hráčům žlutou kartu.
     
    80
    Exekuce rohového kopu se ujal střídající Valente. Jeho prudký centr na malé vápno odhlavičkoval do bezpečí připravený stoper Semedo.
     
    79
    Kuca postupoval proti statickému Zeegelaarovi a nakonec vybojoval alespoň rohový kop. Arouca se nadále tlačí do útoku a Sporting se ještě musí bránit.
     
    78
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází B. Ruiz, přichází Podence.
     
    77
    Hosté nyní kombinují s míčem na vlastní polovině. Je nutno říci, že po přestávce se na hrací ploše zajímavé věci zrovna nedějí.
     
    76
    Domácí v posledních minutách zlepšili svůj výkon a tlačí se do útoku. Obrana Sportingu však zatím pracuje na výbornou a nenechává soupeři prostor.
     
    75
    Kuca znovu operoval s míčem na levé straně. Tentokrát se domácí záložník pustil do souboje se Schelottem, ale ani nyní neuspěl.
     
    74
    Střídající Kuca dostal spoustu prostoru na levé straně, ale nadějně vyhlížející akci domácího celku zpomalil a nechal se odzbrojit Coatesem.
     
    73
    Coates nyní nepředvedl zrovna přesvědčivý obranný zákrok. Hostující obránce váhal s odkopem a dostal se pod tlak, ale nakonec nezaváhal.
     
    72
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Adilson, přichází Valente.
     
    71
    Střídající Kuca se vydal napadat rozehrávku Sportingu, dokonce vybojoval míč, jenže nepřesnou přihrávkou se jej zbytečně zbavil.
     
    70
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází A. Ruiz, přichází Palhinha.
     
    69
    Po delší době se Sporting vydal do útoku také po levé straně. Zeegelaar vyslal prudkou přízemní přihrávku na malé vápno, ale Jubal byl na místě.
     
    68
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Sami, přichází Kuca.
     
    67
    Bernandes to přehnal s agresivitou v souboji na polovině hrací plochy a složil jednoho ze soupeřů. Sporting bude znovu rozehrávat.
     
    66
    Martins si řekl o přihrávku do pokutového území, jenže míč před ním přizvedl jeden z obránců. Hostující záložník chtěl zakončit akrobaticky, ale nakonec si jen pěkně natloukl.
     
    65
    Sporting nadále pokračuje v kombinaci s míčem na kopačkách. Hostující celek drží balón v blízkosti pokutového území.
     
    64
    Semedo sice neuspěl v souboji s Gonzálezem, ale jeho zaváhání napravil Carvalho, který důrazným nárezem odstavil soupeře od míče.
     
    63
    Sami si řekl o přihrávku na pravou stranu hřiště, ale asistent rozhodčího si všiml ofsajdového postavení. Sporting může pokračovat v útočení.
     
    62
    Gonzálezet se vydal na individuální průnik středem hrací plochy. Domácí útočník se dokonce dostal ke střele, ale zamířil vysoko nad břevno.
     
    61
    Fanoušci Sportingu už zcela ovládli tribuny poloprázdného stadionu. Příznivci hostujícího celku si užívají vedení a domácí příznivce přes jejich snahu není slyšet.
     
    60
    Patrício vystartoval ven z branky, aby schoval do rukavic nepřesnou přihrávku na Samiho. Domácí se snaží útočit, jenže se zatím perou s nepřesností.
     
    59
    Schelotto byl faulován na polovině hřiště a Sami jej ještě požduchl na trávník. Hlavní rozhodčí měl celou akci před sebou, ale nechal souboj bez karetního trestu.
     
    58
    Bernandes si zpracoval míč hrudí, posunul si jej na polovinu soupeře a Semedo jej faulovat. Domácí budou rozehrávat přímý kop.
     
    57
    Coates pohlídal nepřesnou přihrávku pro Gonzáleze. Hostující obránce ještě vrátil balón Patríciovi. Sporting nepouští soupeře do šancí.
     
    56
    Mateus je i po přestávce hodně aktivní, ale tentokrát neudržel míč na levé straně hrací plochy. Sporting vybojoval autové vhazování. Na šance po přestávce čekáme.
     
    55
    Dost vyhrál hlavičkový souboj na hranici pokutového území, nicméně Alan Ruiz jej nenapodobil a Jubal dostal balón daleko od branky.
     
    54
    Mateus spěchal za dlouhou přihrávkou a v hlavičkovém souboji naskočil do Semeda. Domácí střelec se dopustil útočného faulu.
     
    53
    Arouca zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, ale králem vzdušného prostoru byl obránce Semedo.
     
    52
    Zeegelaar se bleskově vrátil na svou polovinu, kde se pustil do souboje se Samim a nakonec odkopl míč do zámezí. Arouca bude vhazovat.
     
    51
    Před domácí branku přilétl vysoký centr z pravé strany. Za míčem se hnal Martins, před kterým však schoval míč do rukavic brankář Bolat.
     
    50
    Na stadionu panuje vynikající atmosféra! Fanoušci obou táborů se skvěle baví a ženou své oblíbence do ofenzívy. Ze hry má více Sporting.
     
    49
    Sami se hnal za dlouhou přihrávkou na levou stranu. Domácí fotbalista ale neudržel balón na hrací ploše. Sporting nemůže kombinovat.
     
    48
    Do kombinace Sportingu se zapojil také brankář Patricio. Hostující brankář nakopl míč na polovinu soupeře, ale nikdo v zeleném balón nevybojoval.
     
    47
    Dost sprintoval za obranu domácího celku, avšak radost mu pokazil asistent rozhodčího, který si všiml ofsajdu. Arouca bude rozehrávat.
     
    46
    Arouca obstarala výkop do druhého poločasu. Hosté se ihned vydali do útoku, ale pozorná záložní řada Sportingu vrátila míč na polovinu Aroucy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Fotbalisté Sportingu odcházejí do kabin o něco veselejší. Arouca sice vlétla do utkání jako velká voda a už v 9. minutě se prosadil Mateus, ale Sporting od té doby tlačil na pilu a dočkal se vyrovnání. Na to ale musel čekat až do 35. minuty, kdy se po individuální akci prosadil Alan Ruiz a hned o minutu později poslal Sporting do vedení Bruno César! Do kabin se proto odchází za stavu 1:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hosté stále drží balón v blízkosti vlastní šestnáctky a do kombinace se zapojuje také brankář Patrício. Hostující fanoušci se mezitím skvěle baví.
     
    44
    Semedo si počíhal na nepřesnou přihrávku za obranu Sportingu a nedal napadajícímu Samimu šanci na úspěch. Sporting může kombinovat.
     
    43
    Sporting už se snaží dohrát první poločas bez zbytečných problémů. Hostující fotbalisté kombinují s míčem na vlastní polovině a vyčkávají na skulinku v defenzívě Aroucy.
     
    42
    Sporting se znovu vydal do útoku. Před branku přilétl centr z pravé strany, na který si brousil zuby Dost, ale hostující hlavičkář nezakončil.
     
    41
    Centr od rohového praporku se však domácím vůbec nevydařil. Přízemní pobídka přiletěla na přední tyč, kde stál připravený Zeegelaar.
     
    40
    Domácí zahrávali přímý kop. Na centr z pravé strany ale vyšplhal Carvalho, který jej hlavou raději prodloužil na rohový kop.
     
    39
    Hra je přerušena po faulu na Bruno Césara. Hostující záložník si pokryl míč u pravé postranní čáry a byl faulován. Podle všeho ale bude pokračovat.
     
    38
    Sporting je parádním obratem pořádně nabuzený a nyní se nadále tlačí do útoku. Naopak domácí zadáci jsou pořádně zaskočení.
    36. Bruno CÉSAR - 1:2
     
    36
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    A hned vzápětí je na světě další branka! Tak to je obrat jako hrom! Carvalho ustál souboj na levé straně, poslal přihrávku pod sebe a volný BRUNO CÉSAR uklidil míč k tyči!
    35. Alan RUIZ - 1:1
     
    35
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Sporting z ničeho nic dotahuje krok! Martins prodloužil hlavou míč do pokutového území, kde si jej převzal ALAN RUIZ, který si jej zasekl kolem obránce a přízemní střelou rozvlnil síť!
     
    34
    Arouca měla k dispozici přímý kop. Jeho exekuce se chopil Santos, jehož centr směřoval přímo do branky, ale Patrício byl na místě.
     
    33
    Hra je znovu přerušena! Na trávníku tentokrát zůstává ležet domácí Bernandes, který schytal úder v souboji se Schelottem.
     
    32
    Další prudká přihrávka za domácí obranu hledala rozběhnutého Césara, nicméně hostující záložník zaspal a balón na hřišti nezastihl.
     
    31
    Domácí fotbalisté se díky rozmíšce soupeře s rozhodčím dočkali odpočinku a nasbírali cenné vteřinky. Bolat poté ale zpackaným výkopem vrátil balón Sportingu.
     
    30
    César se rychlou kličkou na levém křídle zbavil svého strážce, jenže následnou nepovedenou přihrávkou odevzdal balón soupeře. Hostující hráč se navíc projevil hodně emotivně.
    29. Martinsova překvapivá střela
     
    29
    Až nyní se Sporting dočkal své první šance! Martins dostal míč na levou stranu a pokusil se překvapit domácího brankáře, jenže Bolat míč reflexivně vyrazil!
     
    28
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Bryan Ruiz. Hostující exekutor vyslal technický pokus, avšak trefil jen čtyřčlennou zeď.
     
    27
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Vitor Costa si pomohl loktem v hlavičkovém souboji a je zaslouženě odměněn.
     
    26
    Sporting zahrával rohový kop. Schelotto poslal prudký centr na přední tyč, kde byla hradba žlutých těl a domácí obránci dostali balón daleko od branky.
     
    25
    Brankář Bolat vystartoval z branky až na hranici pokutového území, kde sebral prudkou pobídku před napadajícím Dostem.
     
    24
    Hra je přerušena. Po dalším z velkého množství soubojů zůstává na hrací ploše ležet jeden z domácích hráčů. Podle všeho ale bude pokračovat.
     
    23
    Bernandes si v hlavičkovém souboji naskočil do Schelotta a dopustil se útočného faulu. Sporting z toho ale vytěžil jen rozehrávku na své polovině.
     
    22
    Až nyní se Sporting díky centru do pokutového území dostal před domácí svatyni. Na centr z pravé strany si brousil zuby César, ale na míč nedosáhl.
     
    21
    González vyhrál hlavičkový souboj na polovině hrací plochy, jenže nikdo ve žlutém dresu jeho pobídku nedostihl. Sporting může znovu kombinovat.
     
    20
    Arouca zatím hraje hodně bojovně a nepouští slavného soupeře do šancí. Domácí fotbalisté se skvěle pohybují a Sporting nemá čas na kombinaci.
     
    19
    César zahrával rohový kop. Na jeho centr mezi značku pokutového kopu a malé vápno si naskočil Coates, jenže svou hlavičku nasměroval jen do rukavic připraveného brankáře.
     
    18
    Bryan Ruiz táhl akci Sportingu po levém křídle. Hostující záložník poslal přihrávku za obranu a Sporting se alespoň přiblížil šestnáctce.
     
    17
    Schelotto vybojoval míč na pravém kraji obrany Sportingu, jenže krajní zadák hostujícího celku s ním daleko nedošel. Nakonec vybojoval jen aut.
     
    16
    Semedo svedl sprinterský souboj s napadajícím Gonzálezem. Domácí útočník soupeře ve snaze vybojovat míč fauloval a Sporting bude rozehrávat.
     
    15
    Před domácí branku přilétl další vysoký centr z pravé strany. Na malém vápně ale stál připravený stoper Jubal, jež odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    14
    Bryan Ruiz se hnal za dlouhou přihrávkou na levou stranu, nicméně ani tato akce Sportingu Lisabon nemohla pokračovat kvůli ofsajdu.
     
    13
    Sporting zahrával přímý kop. Do pokutového území přilétl centr z levé strany, na který si naběhl Semedo, ale zakončení stopera Sportingu skončilo v Bolatových rukavicích.
     
    12
    Sporting se ale snaží o rychlou odpověď. Zeegelaar vybojoval vhazování na levé straně hřiště, jenže obrana Aroucy se stačila srovnat.
     
    11
    Po vstřeleném gólu se probudili také domácí fanoušci. Příznivci Aroucy ženou svůj celek do ofenzívy hlasitými chorály.
    9. MATEUS - 1:0
     
    9
    Arouca právě vstřelila branku!
    Tak to je šok! Domácí Arouca se dostává do vedení! Do pokutového území přilétl vysoký centr z levé strany, na který si mezi stopery naskočil MATEUS a hlavičkou do dolního rohu nedal Patríciovi šanci!
     
    8
    Také domácí Arouca se poprvé v utkání vydala do útoku. Anderson potáhl míč po pravé straně a odcentroval. Patrício si pro balón došel.
     
    7
    Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu! Martins vlétl do pokutového území, kde upadl po souboji s Jubalem, ale hlavní rozhodčí se rozhodl nechat pokračovat ve hře.
     
    6
    Bryan Ruiz dostal přihrávku na levou stranu, potáhl si míč na hranici pokutového území, odkud vyslal prudký centr, ale nikdo v zeleném na míč nedosáhl.
     
    5
    Stopeři Sportingu sice poněkud zaváhali při zpracování prudké přihrávky, ale Semedo stačil zkoordinovat svůj pohyb a dopravil míč do bezpečí.
     
    4
    Za dlouhou přihrávku mezi domácí stopery spěchal Dost, nicméně útočník Sportingu si nepohlídal své postavení a nechal se chytit v ofsajdu.
     
    3
    Domácí si nyní neporozuměli v kombinaci na polovině hřiště. Santos odevzdal míč soupeři a Sporting se může vydat do ofenzívy.
     
    2
    Carvalho napadal rozehrávku domácího celku na polovině hrací plochy, jenže Bryan Ruiz se v dalším souboji dopustil faulu.
     
    1
    Domácí Arouca obstarala výkop do dnešního utkání. Domácí celek rozjel kombinaci na vlastní polovině, ale hráči ve žlutém se rychle zbavili míče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Arouca: Bolat – Anderson, Coelho, Jubal, Vitor – Moreira, Santos, Goiano – Mateus, González, Sami
    Náhradníci: Basto, Velázquez, Valente, Sacramento, Tómané, Kuca, Crivellaro

    Sporting Lisabon: Patrício – Scholotto, Coates, Semedo, Zeegelaar – Martins, A. Ruiz, Carvalho, César, B. Ruiz – Dost
    Náhradníci: Oliveira, Castaignos, Beto, Esgaio, Podence, Palhinha, Pereira.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu v letošní sezóně střetli dvakrát. V ligovém duelu uspěl na podzim Sporting doma 3:0 a v pohárovém klání rovněž na svém stadionu zvítězil 1:0.
     
    FC Arouca

    Arouca má úplně opačné starosti. Dosud vybojovala dvacet sedm bodů, což sice znamená desetibodový náskok na sestupové pozice, ale dnešní domácí celek už šestkrát v řadě prohrál. V minulém kole prohrála Arouca 3:1 na půdě Marítima.
     
    Sporting Lisabon

    Sporting se i v letošní sezóně drží mezi špičkou portugalské ligy a aktuálně drží třetí příčku, která zaručuje postup do předkola Ligy mistrů. Na druhé Porto už má celek z hlavního města devítibodovou ztrátu. Z dolních pater dotírá na Sporting ambiciózní Guimaraes, ale Sporting by si třetí příčku měl pohlídat. V minulém kole vyhrál 2:0 doma proti Nacionalu.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům portugalského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Primeira Ligy. Společně se zaměříme na duel mezi FC Arouca a Sportingem Lisabon. Duel startuje v 19 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 9. Mateus – 35. A. Ruiz, 36. César

    Karty:   27. Vitor (ARC), 81. Anderson (ARC) – 81. Podence (SPL), 89. Carvalho (SPL), 90+3. Patrício (SPL)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 30:19.
    FC Arouca: Bolat – Anderson, Coelho, Jubal, Vitor – Adilson (72. Valente), Santos, Goiano – Mateus (90. Tómané), González, Sami (68. Kuca)
    Náhradníci: Basto, Velázquez, Valente, Sacramento, Tómané, Kuca, Crivellaro

    Sporting Lisabon: Patrício – Scholotto, Coates, Semedo, Zeegelaar – Martins (90+2. Oliveira), A. Ruiz (70. Palhinha), Carvalho, César, B. Ruiz (78. Podence) – Dost
    Náhradníci: Oliveira, Castaignos, Beto, Esgaio, Podence, Palhinha, Pereira
    bahis siteleri