Prešov – Senica 1:0 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
1:0 (0:0)
FK Senica
sk Pátek 07.04.2017, 17:00 • NTC Poprad • Niké liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme taktiež sledovali vyrovnaný priebeh, ale padol aj jeden gól. Vďaka gólu Kubusa z 80. minúty Prešov získal prvé víťazstvo v jarnej časti a získal tri body.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:52:01)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Dupkala vyštartoval za loptou dopredu, no Bališ bol rýchlejší než on a bez problémov ho teda predbehol. Zápas sa už len dohráva...
     
    90
    Petko jemne podkopol Korosína a hlavný rozhodca okamžite pískal. Zároveň pripomínam, že rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    88
    Prešovčania mohli zvýšiť svoje vedenie. Dupkala potiahol akciu viacmenej po osi ihriska a dostal sa s ňou až do šestnástky. Haladejovi sa však následne nepodarilo si ju spracovať.
     
    87
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Peter Katona, prichádza Emil Haladej.
     
    85
    Po rohovom kope Senice sa to v šestnástke Tatrana trošku rozohnilo. Talian predviedol jasný zákrok, no začali tam nejaké strkanice. Kartou je potrestaný hosťujúci Matej Kosorín.
     
    83
    Šašinka posunul pred šestnástku Danielovi Turynovi, ktorý si pripravil loptu a odhodlal sa k strele. Prešovčani zablokovali tento pokus a aj následný rohový kop.
     
    82
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Tomáš Brigant, prichádza Matej Kosorín.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 153 divákov.
     
    80
    Prešov dal gól!
    Futbalisti Tatrana idú do vedenia v tomto zápase a majú šancu získať v podstate tretie víťazstvo v sezóne. Dupkala vnikol do šestnástky, pohral sa s obranou súpera, prihral do päťky úplne osamotenému LUKÁŠOVI KUBUSOVI a ten už iba doklepol do brány.
     
    76
    Prešovčania sa čosi snažia vymyslieť, Seničania však razantne odporujú. Zápas sa pomaličky chýli ku koncu a aj napriek takmer žiadnej dôležitosti tohto duelu z hľadiska ligy je zápas napätý.
     
    75
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Mojmír Trebuňák, prichádza Martin Dupkala.
     
    74
    Očakávania boli možno od divákov väčšie, no Tatran túto štandardku doslova premárnil. Center smeroval na miesto, kde poriadne nik nebol, iba hráči Senice.
     
    72
    Po faule dostáva senický hráč Branislav Šušolík žltú kartu. Prešov zahráva štandardku, bude z toho nepríjemný center.
     
    71
    Senica zahrávala rohový kop, no bolo to absolútne bez myšlienky. Kvôli následným vlastným chybám sa Seničania aj sami vyhnali von z útočného pásma.
     
    69
    Blažek vysúval priamočiaro po osi ihriska jedného zo svojich spoluhráčov, no neskončilo sa to dobre. Petko loptu zachytil a poslal dopredu.
     
    67
    Brigant bol aktérom rohového kopu Senice. Lopta mala byť nasmerovaná na kopačku Ondřeja Šašinku, ale neskončilo sa to veľmi dobre. Prešovčania bezpečne loptu zachytili.
     
    65
    Prešovskí priaznivci tu v hľadisku v NTC sa cítia byť trošku ukrivdení. Miroslav Petko bol napomínaný žltou kartou po spornej situácii. Kop pre Senicu.
     
    64
    Opäť sme raz boli blízko ku gólu. Daniel Turyna sa dostal do pokutového územia a tesne z blízkosti brankára vypálil. Lopta vyletela do vzduchu, už letela do brány, no Talian sa nevzdal, vyšprintoval a pred bránkovou čiarou ju zachytil!
     
    63
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Dávid Leško, prichádza Jakub Rolinc.
     
    63
    Šikovne premyslená štandardka. Kratochvíl iba preskočil loptu a pálil Ondřej Šašinka. Lopta bola prudká, ale letela tesne vedľa pravej žrde.
     
    61
    Senica zahrávala štandardku, ktorá však nebola príliš ohrozujúca pre Tatran. Situácia sa v podstate bude opakovať, ale z iného miesta po ďalšom faule.
     
    59
    Brankár Šulla sa po dlhšom čase musel poriadne ponaťahovať za loptou. Spoza pokutového územia totiž na neho vypálil Kačala. Jeho delovka mierila na brankára Senice.
     
    58
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Alan Kováč, prichádza Daniel Turyna.
     
    57
    Kotulovi sa podarilo vziať loptu na kopačku a poslať ju smerom do pokutového územia. Tam to bol veľmi prehustený priestor a hlavne Prešovčania poctivo bránili.
     
    55
    Futbalisti Senice získali štandardku. Hlavičkovať dokázal Kratochvíl, ale nepresadil sa. Lopta sa potom odrazila na hranicu šestnástky ku Kováčovi, ktorý vystrelil veľmi razantne, no ďaleko vedľa.
     
    53
    Dávid Leško sa dostal na hranicu pokutového územia a vystrelil loptu. Jeho pokus smeroval iba na brankára Šullu, ktorý sa ani veľa nenarobil.
     
    52
    V súboji dvadsaťsedmičiek sa postavili proti sebe Kratochvíl s Micherdom. Seničan Kratochvíl postrčil Prešovčana Micherdu a Prešov zahrával štandardku. Tá sa skončila odrazenou loptou smerujúcou mimo bránky.
     
    51
    Prešovčania boli opäť na ťahu. A znovu sa angažoval Petko. Jeho nakopnutá lopta smerom na hranicu šestnástky síce skončila pri Kubusovi, ale toho hneď odstavil Kotula.
     
    48
    Petko posúval centrom loptu smerom dopredu. Snažil sa nájsť Trebuňáka, no prešovskej dvojici nakoniec táto spolupráca nevyšla do samotného konca.
     
    46
    Cez prestávku sme nezaregistrovali žiadnu zmenu v zostavách tímov. Druhý polčas začnú štandardkou Seničania.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase sme videli niekoľko sľubných šancí na oboch stranách. Seničania väčšinou diktovali tempo hry, ale ani oni a ani Tatran gól nestrelili.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:02.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Seničanom sa nepodaril rohový kop a Prešovčania vyrazili dopredu. Katona potiahol loptu po pravom kraji, posunul ju pred šestnástkou Kubusovi. Ten si vytvoril pozíciu, nastavil loptu a šikovne strieľal. Šulla sa však taktiež vyznamenal pekným zákrokom!
     
    43
    Prešovčania sa po troch minútach opäť pripomenuli brankárovi Šullovi. Jeho pripravenosť vyskúšal delovkou spoza šestnástky Katona. Jeho pokus letel do rúk senického brankára.
     
    42
    Petko posúval loptu smerom do pokutového územia, kde však nebol nik z hráčov Tatrana. Seničania priestor zaistili a loptu následne odstrelili preč.
     
    40
    Protiútok Prešova. Dávid Leško potiahol loptu po ľavej strane. Veľmi pozorne si všímal pohyby hráčov, počkal si, kým sa uvoľní Peter Katona, ktorému následne prihrávku adresoval. Jeho strela však nebola premyslená, mierila od stredu brány, Šulla iba ľahko nadskočil a mal ju v rukách.
     
    39
    Brigant si šikovne obkopol Kačalu a pokračoval dopredu. Centrom hľadal pred šestnástkou Šašinku, ale Prešovčan Petko bol postavený správne.
     
    37
    Seničania sa dostali blízko k šestnástke a otvoril sa pre nich priestor. Miloš Kratochvíl chcel páliť z hranice vápna, ale jeho pokus letel iba do Taliana.
     
    35
    Dzuríkov center z obrannej polovice síce letel dobre smerom ku Katonovi, ale Seničania boli opäť nepriechodní. Následne sa snažili podniknúť rýchly protiútok, ale Brigant loptu na pravej strane nespracoval.
     
    33
    Lukáš Kubus si nabehol do pokutového územia, spracoval si prihrávku a podarilo sa mu aj vystreliť. Bol v ťažkej pozícii, keďže pri ňom blízko už bol futbalista Senice, no nakoniec sa to skončilo šikovnou strelou, ktorú Šulla zachytiť musel.
     
    32
    Prešovčania po dlhšom čase nejakým spôsobom ohrozili Šullu. Pôvodne to z pravej strany mal byť center z kopačky Katonu, no nepresnú loptu pre istotu brankár Senice zachytil.
     
    30
    Micherdova dlhá lopta mala nájsť v šestnástke Senice jedného z dvojice Kubus, Trebuňák. Obrancovia hosťujúceho mužstva však boli stopercentne pripravení.
     
    28
    Dávid Leško síce eliminoval Ondreja Šašinku, ale iba za cenu nedovoleného zákroku, z ktorého následne pramení štandardná situácia pre Senicu z kraja ihriska.
     
    26
    Keresteš posunul na obrannej polovici Petrovi Leškovi, ktorý loptu odpálil dopredu. Nie však ďaleko, Seničania loptu získali a šli dopredu. Šušolíkov center Talian iba vyboxoval, ale Šašinka našťastie pre Prešovčanov dorážať nedokázal.
     
    25
    Kačala veľmi umne presúval hru zo stredu na pravý kraj, kde sa už rozbiehal Kubus. Seničania sa však rovnako rýchlo presunuli a postavili "zátarasu".
     
    23
    Brigant posielal center spoza pokutového územia. Prešovčania prečíslili šestnástku a nedovolili svojmu súperovi zakončovať. Talian teda mal iba minimálnu prácu, a to takú, že iba pokojne zachytil pomalú odrazenú loptu.
     
    21
    Dávid Keresteš podkopol Ondreja Šašinku práve vo chvíli, keď už mohol ísť do zaujímavého úniku. Hlavný rozhodca okamžite pískal, vytiahol žltú kartu a je tu štandardka pre Senicu.
     
    20
    Prešovčanom v týchto chvíľach veľmi trvá, aby sa dostali na útočnú polovicu. Kubus to skúšal po kraji, ale protihráči ho prečíslili a veľmi už nemal kam ďalej nasmerovať svoje kroky.
     
    18
    Seničania obkľúčili Prešovčanov a zavreli ich vo vlastnom vápne. Lopta sa dostala na pravú stranu k Tomášovi Brigantovi, ktorý si ju pripravil cez Leška a vystrelil. Talian zachytil bezpečne.
     
    17
    Šušolík si vymieňal loptu s Kratochvílom pred pokutovým územím. Táto rýchla spolupráca vyzerala sľubne, no akosi sa už Seničania pred šestnástkou zastavili.
     
    15
    Trebuňák sa zrazil s hosťujúcim Seničanom Alanom Kováčom pri postrannej čiare. Rozhodca ihneď pribehol k nemu a uistil sa, či je Kováč v poriadku.
     
    13
    Futbalistom Senice sa príliš nedarí presadiť sa smerom dopredu. Prešovčania majú veľmi dobre zorganizovanú defenzívu, cez ktorú sa preniká naozaj ťažko.
     
    11
    Na ľavej strane si Trebuňák spracoval loptu a chcel ju posúvať ďalej do vnútra šestnástky. Prihrávka sa však prešovskému hráčovi následne veľmi nepodarila.
     
    9
    Bališ na útočnej polovici posúval na ľavú stranu Rankovi, ktorý aj chcel centrovať do pokutového územia, no veľmi sa mu to nepodarilo.
     
    8
    Keresteš posúval po ľavej strane, kde sa otváral priestor pre Petra Leška. Táto akcia tiež nepriniesla plody. Zatiaľ sledujeme niekoľko náznakov, kadiaľ by to mohlo viesť. Oba tímy sú aktívne a hľadajú voľné priestory.
     
    6
    Peter Leško hľadal dlhou nakopnutou loptou Dávida Leška. Branislav Šušolík zo Senice sa však nedal nachytať a bezpečne center zastavil.
     
    5
    Po súbojoch v strede ihriska sa lopta dostala ku Dávidovi Leškovi, ktorý to však následne nerozohral veľmi rozumne. Lopta šla za postrannú čiaru, kde bol Šušolík a ten už bude vhadzovať aut.
     
    3
    Lopta sa dostala po odrazení na kopačku brankára Šullu. Seničania sa teda môžu v pokoji rozostaviť a vytvoriť nejakú novú akciu.
     
    2
    Kubus ešte získal loptu v rohu ihriska. Posunul ju Petkovi, ktorý odcentroval z pravej strany do šestnástky. Seničania boli postavení dobre a loptu bezpečne zachytili.
     
    1
    Hneď sme mohli vidieť úvodný gól zápasu. Prešovčania si vôbec nevšimli Alana Kováča, ktorý utekal do šestnástky a bol úplne sám. Talian hneď od úvodných sekúnd zamestnaný.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Odznela nám štátna hymna, hráči sa rozmiestňujú, o maličkú chvíľu tu máme úvodný výkop.
     
    Oba tímy prišli na trávnik. Prešovčania v zelených dresoch, Seničania v červených.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní úvodného zápasu 26. kola futbalovej Fortuna ligy. 1. FC Tatran Prešov dnes vo svojom prechodnom "domove" pod Tatrami privíta FK Senica. Stretnutie sa začína o 17:00.

    Prešovčania a aj Seničania prakticky už iba dohrávajú sezónu, lebo z ich tabuľkového postavenia je jasné, že o pohárovú Európu alebo titul šancu zabojovať prakticky nemajú. Prešov sa nachádza na poslednom 11. mieste so ziskom 14 bodov a skóre 13:48. Na vedúcu Žilinu stráca neuveriteľných 41 bodov, čo už dávno bola nedosiahnuteľná strata.
    Senica je aktuálne na 8. mieste a má na konte zozbieraných 24 bodov vďaka 6 výhram a 6 remízam. Senica sa túto sezónu väčšinou pohybovala v strede tabuľky alebo v jej druhej polovici.
    V tejto sezóne odohrali Seničania a Prešovčania už dva vzájomné zápasy. Senica 6. augusta v 4. kole Prešov porazila 0:4 a následne v 15. kole 5. novembra Senica s Prešovom remízovala 0:0. Osud tretieho stretnutia teda môže byť zaujímavý.

    Oba tímy už vypadli z boja o titul a takisto aj z boja o Slovenský pohár. Dá sa povedať, že aj tento zápas bude pre oba tímy iba takým priateľským stretnutím a bolo by ideálne, keby z neho mali úžitok aj fanúšikovia, ktorí sa rozhodnú prísť pozrieť do NTC Poprad na tento zápas. Vám, ktorí chcete byť informovaní on-line, stačí náš prenos, vďaka sledovaniu ktorého vám neunikne nič podstatné. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 80. Kubus (Dupkala)

    Karty:   21. Keresteš (PRE), 65. Petko (PRE) – 72. Šušolík (SEN), 85. Kosorín (SEN)


    FC Tatran Prešov: Talian (C) – Dzurík, Kačala, Katona (87. Haladej), Keresteš – Kubus, Leško (63. Rolinc), Leško, Micherda – Petko, Trebuňák (75. Dupkala).
    Náhradníci: Ferenc – Dupkala, Haladej, Mikluš, Rolinc, Štefančík.

    FK Senica: Šulla (C) – Bališ, Blažek, Brigant (82. Kosorín), Kotula – Kováč (58. Turyna), Kratochvíl, Pillár, Ranko – Šušolík, O. Šašinka.
    Náhradníci: Plach – Kopičár, Kosorín, Miklós, Pajer, Turyna.

    Rozhodčí: Dohál – Tomčík, Pozor

    Diváci: 153
    thejrc.org