Pardubice – Ústí n. L. 2:1 (kon.) | Třinec – Varnsdorf 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Olomouc 2:5 (kon.)
Prostějov – Ostrava 0:2 (kon.) | Táborsko – Sokolov 1:1 (kon.) | Vítkovice – Znojmo 3:0 (kon.)
Vlašim – Opava 1:2 (kon.)
konec
FK Třinec
4:0 (3:0)
FK Varnsdorf
Sobota 08.04.2017, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Krásné sobotní dopoledne z Třince přeji všem fotbalovým příznivkyním a příznivcům! Vítejte při sledování textového online přenosu z utkání 21. kola Fortuna národní ligy. Druhá nejvyšší fotbalová soutěž u nás má v sobotu na programu celkem šest zápasů, kolo bude dohráno v neděli. V tomto přenosu se detailně zaměříme na utkání mezi týmy FK Fotbal Třinec a FK Varnsdorf.

    Slezané se v jarní části ziskem pěti bodů ve čtyřech kolech vzdálili sestupové zóně a dýchá se jim zase o něco lépe. Varnsdorf je na tom v tabulce ještě lépe a po nevýrazném podzimu má na dostřel pozice uprostřed. Utkání v Třinci slibuje zajímavou a vyrovnanou podívanou. Souboj dvanáctého a desátého týmu ligy začíná v 10:15 na stadionu Rudolfa Labaje. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     


    FK FOTBAL TŘINEC
    12. místo, 21 bodů, skóre 26:35


    Třinečtí fotbalisté se po příchodu trenéra Jiřího Nečka v polovině podzimní části nastartovali k lepším výkonům a po zimní přestávce drželi sérii neporazitelnosti. V šesti utkáních v řadě dokázal Třinec bodovat, na jaře remizoval na Žižkově, porazil doma Táborsko a jeden bod přivezl z Vítkovic. V posledním utkání této bodové sérii učinila přítrž olomoucká Sigma, která na Hané zdolala Třinec brankou z první minuty. Po čtyřech bude hrát mužstvo, které v zimě posílili záložník Šumbera a útočník Vávra, znovu před vlastním publikem.

    Poslední utkání Třince:

    20. kolo, pátek 30. dubna, 18:00:
    SK Sigma Olomouc – FK Fotbal Třinec 1:0 (1:0)
    Branka: 1. Petr.
    Diváci: 2 194 (17 % celkové kapacity).

    Sestava Třince: Paleček – Michal Stříž, Reintam, Benetka (26. Janoščín), Čelůstka – Šumbera, Janošík (71. Vávra), Ižvolt (46. Joukl), Motyčka, Krišto (C) – Dedič. Trenér: Neček.

    Nejlepší střelec Třince:
    Michal Stříž – 18 utkání, 5 gólů

    Brankář:
    Lukáš Paleček – 20 utkání, 4 čistá konta
     


    FK VARNSDORF
    10. místo, 25 bodů, skóre 28:27


    Varnsdorf skončil ve druhé lize před dvěma lety na druhém místě, ale postup mezi elitu musel odmítnout. V následující sezoně pak Severočeši bojovali o záchranu a ani letos to na návrat k nejvyšším příčkám nevypadá. K týmu se vrátil strůjce největšího klubového úspěchu Zdenko Frťala a úvod jarní části Varnsdorfu vyšel skvěle. Jeho hráči zvítězili v Českých Budějovicích a roznesli doma Prostějov. Pak ovšem přišla porážka na Žižkově a před týdnem také doma s Vítkovicemi, které tím ještě obnovily šanci na záchranu. V zimě se do Varnsdorfu vrátil brankář Porcal.

    Poslední utkání Varnsdorfu:

    20. kolo, neděle 2. dubna, 16:30, Varnsdorf:
    FK Varnsdorf – MFK Vítkovice 1:2 (0:1)
    Branky: 54. Cennerazzo – 41. Texl, 73. Fiala.
    Diváci: 853 (57 % celkové kapacity).

    Sestava Varnsdorfu: Porcal – Zieris (C) (46. Richter), Neuberg, Lischka – Beránek, Daníček (70. Bílek), Zbrožek, Cennerazzo – Švantner (55. Rudnytskyy), Dordič, Durděvič. Trenér: Frťala.

    Nejlepší střelci Varnsdorfu:
    Fahrudin Durděvič, Bojan Dordič – 17 utkání, 3 góly

    Brankáři:
    Miroslav Samoel – 11 utkání, 5 čistých kont
    Ondřej Kolář – 7 utkání, 1 čisté konto
    Radek Porcal – 2 utkání, 0 čistých kont
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ 2015/16+2016/17

    Fortuna národní liga 2015/16:
    Varnsdorf – Třinec 2:0
    Třinec – Varnsdorf 0:1

    Fortuna národní liga 2016/17:
    7. kolo, neděle 18. září, 17:00, Varnsdorf:
    FK Varnsdorf – FK Fotbal Třinec 2:2 (0:1)
    Branky: 64. a 86. Jakubov – 12. Zbrožek (vl.), 79. Ižvolt. Diváci: 555 (37 % celkové kapacity).

    ABSENCE

    Slezané v Olomouci postrádali Imricha Bedecse, jinak hráli v kompletním složení. Varnsdorfu bude v Třinci chybět dlouhodobě zraněný Jan Filip. Není jisté, zda budou připraveni Pavlo Rudnytskyy, Matěj Končal a Ondřej Bláha. Co se týče karetních trestů, žádný z hráčů obou týmů stát nebude.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Varnsdorfem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #FNLiga a #TRIvVDF.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Benetka, Čelůstka, Reintam, Janoščín – Joukl, Motyčka, Krišto (C), Šumbera, Michal Stříž – Dedič. Trenér: Jiří Neček.
    Náhradníci: Adamuška – Velner, Hošek, Janošík, Ižvolt, Avdič, Vávra.

    FK Varnsdorf: Porcal (C) – Zbrožek, Neuberg, Lischka – Cennerazzo, Bláha, Daníček, Knejzlík – Dordič, Kozma, Durděvič. Trenér: Zdenko Frťala.
    Náhradníci: Samoel – Beránek, Zieris, Novotný, Bílek, Richter, Švantner.

    Rozhodčí: Ondřej Berka – Valter Boček, Radim Dresler.
     
    Třinec udělal oproti utkání v Olomouci dvě změny v základní sestavě. Trenér Neček stáhl na lavičku Martina Janošíka s Matejem Ižvoltem, které na hřišti nahrazují Jiří Janoščín a Petr Joukl. Mimo soupisku se octl Pavel Tobiáš, místo kterého figuruje na lavičce náhradníků Michal Velner. Stále platí, že brankář Lukáš Paleček v této sezoně do branky Třince nikoho jiného nepouští. Druhým gólmanem je opět Jiří Adamuška. Třinci nadále chybí Slovák Imrich Bedecs.
     
    Ještě více změn nalezneme v sestavě Varnsdorfu. V bráně nastoupí znovu Radek Porcal, a tentokrát dokonce s kapitánskou páskou. Jeho náhradníkem Miroslav Samoel. Pouze na lavičce budou obvyklý kapitán Petr Zieris, Adam Beránek a Patrik Švantner. V základní sestavě se místo této trojice objeví Daniel Kozma, Karel Knejzlík a Ondřej Bláha, jenž před týdnem proti Vítkovicím úplně chyběl na soupisce. Dnes trenér Frťala nepočítá s Pavlem Rudnytským, Matějem Končalem ani zraněným Janem Filipem.
     
    Při zápasech Třince s Varnsdorfem vždy ožívá příběh jako z fotbalové pohádky. Mezi fanoušky obou klubů totiž panují nadstandardní vztahy a vypadá to, že také dnes budou příznivci Slezanů i Severočechů fandit společně. Nádhera, vzorová ukázka fotbalového ducha.
     
    Fotbalisté za pár minut nastoupí na trávník. V Třinci panuje v posledních dnech deštivé počasí a nejinak je tomu dnes. Lehký déšť a mokré hřiště by mohly přát rychlému fotbalu.
     
    Třinečtí nastupují v červených dresech, Varnsdorf ve žlutém. Svorně fandící příznivci zdraví obě mužstva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Třinec právě vstřelil branku!
    V Olomouci inkasovali Slezané z první akce soupeře, dnes jsou to oni, kdo jde do vedení v první minutě! Dedič po nákopu Janoščína přesprintoval Neuberga a přihrál před odkrytou bránu PETRU JOUKLOVI. Tomu nezbývalo než ve skluzu uklidit balon do sítě – 1:0!
     
    2
    Vynikající start pro domácí mužstvo, naopak tvrdá rána pro Varnsdorf. Severočeši se s balonem a hřištěm pořádně seznamují až teď.
     
    3
    V Třinci se se začátkem utkání rozednilo a přestalo pršet. Po dalším nebezpečném centru před branku Porcala budou Třinečtí rozehrávat roh.
     
    4
    Neuberg odhlavičkoval Šumberův centr, ale s balonem hrají nadále domácí. Čelůstka s Motyčkou uklidnili hru na polovině.
     
    5
    Třinečtí fotbalisté se dostali do další šance a Porcal musel zasahovat proti střele Dediče. Varnsdorfský brankář míč vyrazil a potom už mu pomohli obránci.
     
    6
    Dordič byl faulován před šestnáctkou a přímý kop rozehrál Daníček. Jeho centr vracel do ohně Zbrožek, ale třinecká defenziva si nadvakrát poradila.
     
    7
    Třineckou útočnou akci zastavil zdvižený praporek pomezního sudího. Po výkopu od Porcala odvracel balon proti dvojici soupeřů Benetka.
     
    8
    Neuberg zaváhal na půlce při rozehrávce a nastřelil Šumberu. Následně zimní posilu Třince fauloval a s míčem hrají domácí.
     
    9
    Lischkův nákop po levé straně si Reintam zpracoval a vyvážel balon. Při pokusu o odkop byl zezadu podražen Knejzlíkem.
     
    10
    Přihrávka od Dediče na nabíhajícího Michala Stříže přišla pozdě a byla zablokována. Po pasu od Reintama si v souboji s Dedičem počínal Zbrožek nedovoleně.
     
    11
    Jouklův centr ze standardní situace přelétl hlavu Čelůstky a balon zamířil do náruče Porcala. Varnsdorfu se pak ale pokus o protiútok nepovedl.
     
    13
    Zbrožek a Cennerazzo odvrátili bezprostřední nebezpečí třineckého útoku a následně se Severočechům podařilo zklidnit hru. Rozehrávají vzadu.
     
    14
    Durděvič se z hrotu stáhl na polovinu a rozehrál na pravou stranu. Spolupráce s Cennerazzem už mu ale nevyšla a vykopávat bude Paleček.
     
    15
    Janoščín se octl v obklíčení dvou varnsdorfských fotbalistů a vykoledoval si faul. Slezané jdou nyní do útoku po levé straně.
     
    16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Snový začátek zápasu pro Třinec pokračuje druhým gólem! Michal Stříž pronikl po levé straně a odcentroval přes hlavy varnsdorfských obránců přesně na RENÉHO DEDIČE. Hlavička slovenského útočníka vymetl pravý horní roh branky – 2:0!
     
    17
    Dedičova myšlenka přihrát Benetkovi nebyla špatná, ale míč se sklouzl na mokrém trávníku a dolétl až do autu. Porcal hecuje své spoluhráče a za malou chvíli bude rozehrávat.
     
    18
    Cennerazzo uplatnil důraz v souboji s Michalem Střížem a odcentroval na zadní tyč. Knejzlík odtamtud v první příležitosti Varnsdorfu hlavičkoval mimo.
     
    19
    Šumbera zamýšlel rozehrát standardní situaci z poloviny hřiště centrem před bránu. Trochu ale přetáhl, a tak neměl Porcal žádný problém.
     
    21
    Aktivní Michal Stříž postupoval zleva na bránu a přihrál Jouklovi. Ten chtěl ještě vylepšit pozici Dedičovi, ale narazil na Lischku. Tady to znovu zavánělo gólem.
     
    22
    Dordič kombinoval na hranici šestnáctky s Kozmou, ale ten mu nevrátil míč přesně. Místo zakončení bosenského útočníka tak přišel zákrok Palečka.
     
    23
    Janoščín si na levé straně počkal na nabíhající spoluhráče a centroval do kapsy za varnsdorfskou obranou. Na Motyčku byl ale centr příliš rychlý a k míči měl blíže Porcal.
     
    24
    Daníček se uvolnil zhruba na dvaceti metrech od branky a pokusil se vypálit. Janoščín dokázal ránu varnsdorfského záložníka zablokovat.
     
    25
    Dedič vysunul na pravé straně Joukla, ale ten si zpracovával míč v ofsajdu. Na opačné straně rozehrává Daníček standardní situaci.
     
    26
    Reintam odhlavičkoval Daníčkův centr a do protiútoku vyrážel Motyčka. Cennerazzo měl však spoustu času na malou domů Porcalovi.
     
    27
    V posledních minutách hodně aktivní Daníček vybojoval faul od Joukla. Jenomže Varnsdorf se nedokáže dostat do zakončení.
     
    28
    Na tribuně mezitím nadále panuje idylická atmosféra. Příznivci obou klubů chvilku podporují Třinec, o něco později zase Varnsdorf.
     
    29
    Na hřišti stále kralují domácí, kteří doposud nepustili Severočechy do žádné brankové příležitosti. Také Michal Stříž měl naposled k rychlému míči daleko.
     
    30
    Motyčka si nezpracoval Jouklovu přihrávku do dobré pozice, ale přihrál do druhé vlny Krištovi. Přízemní pokus třineckého kapitána zkrotil Porcal.
     
    31
    Dordič nedokázal zasáhnout Knejzlíkův centr a domácí odkopli míč na polovinu. Další centrovaný balon z kopačky Knejzlíka odvracel Janoščín.
     
    32
    Michal Stříž před dotírajícím Cennerazzem raději odkopl do zámezí. O něco později vyhlavičkoval centr skotského fotbalisty Reintam. Varnsdorf ožívá.
     
    33
    Joukl byl v době Benetkovy přihrávky v ofsajdu a stejně by míč na hřišti nestihl. Neuberg a Lischka si vzadu vyměňují balon po zemi.
     
    36
    Motyčka nestihl na hřišti Dedičovu přihrávku a hosté vhazují. Z důvodu výpadku internetu se omlouvám za menší četnost příspěvků v posledních minutách.
     
    37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nádherná akce v podání RENÉHO DEDIČE končí třetím gólem! Slovenský dlouhán si zpracoval vzdušnou přihrávku, zahrál na housle Neubergovi a prudkou střelou pod horní tyčku z úhlu propálil Porcala – 3:0!
     
    38
    Vedení 3:0 ještě před koncem prvního poločasu, to už v Třinci hodně dlouho nepamatují. Zdálo se, že se Varnsdorf postupem času trochu osmělil, ale ještě před přestávkou potřetí inkasoval.
     
    39
    Paleček nemusel ještě ani jednou zasahovat proti střele na branku, jedinou jeho prací je sbírat centry ze stran. A to zatím zvládá bez potíží.
     
    40
    Dedičovi vychází v dnešním zápase vše, na co sáhne. Zpracoval si těžký výkop od Palečka, a navrch si vynutil faul od Neuberga.
     
    41
    Benetka si za hranicí šestnáctky našel odražený balon, ale z voleje střílel nad branku. Bláha fauloval na polovině hřiště Krišta.
     
    42
    Joukl to při napadání rozehrávky přehnal s agresivitou a šlápl na nohu Lischkovi. Balon se dostal zpět ke gólmanovi Porcalovi.
     
    43
    Motyčka s Jouklem odvrátili skákavý balon na útočnou polovinu. Třinec se teď soustředí, aby před pauzou neinkasoval a nevrátil Varnsdorf do hry.
     
    44
    Palečkovi nevyšel výkop od branky ideálně, ale stejně je z toho vhazování pro Třinec. Knejzlík totiž hlavičkoval do zámezí.
     
    45
    Běží poslední minuta základního hracího času první půle. Cennerazzo při náběhu do vápna fauloval Janoščína, ale zranili se oba dva fotbalisté. Možná došlo ke srážce hlavami.
     
    45+1
    Domácí Janoščín se drží za kyčel, ale vypadá, že bude v pořádku. Podobně to vypadá i se Skotem Cennerazzem. Oba odešli po svých za postranní čáru.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:17.
     
    Máme za sebou první poločas zápasu mezi Třincem a Varnsdorfem, ve kterém zatím domácí naprosto dominují. Už v první minutě dopravil Dedičův centr do prázdné branky Joukl a dokonale zaskočil Severočechy. V páté minutě musel Porcal zasahovat proti Dedičovi, jehož střelu vyrazil. Za dalších jedenáct minut už ale podruhé kapituloval. Michal Stříž našel svým centrem Dediče a slovenský útočník hlavičkoval přesně do horního rohu.

    Fotbalisté Varnsdorfu jako by byli stále ještě v autobuse na dlouhé cestě ze Šluknovského výběžku. V další šanci Třince se Severočeši taktak ubránili náporu dvojice Dedič a Joukl. Ještě před přestávkou pak přidal výborně hrající Dedič třetí gól. Pronikl po pravé straně a napálil balon pod horní tyčku. Dedič zaznamenal v první půli dvě branky. Slezané mají utkání skvěle rozehrané, Varnsdorf se bude ve druhé části pokoušet o zázrak.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Varnsdorf o přestávce dvakrát střídal. Ze hry byli staženi Daniel Kozma a Gary Cennerazzo, novými muži na hřišti jsou Patrik Švantner a Vojtěch Novotný. Třinec pokračuje ve stejné sestavě.
     
    47
    Severočeši začali druhou půli aktivně a chtěli se natlačit před třineckou bránu. Míč ale skončil v autu, a tak rozehrává Paleček.
     
    48
    Novotný odhlavičkoval vhazování od Michala Stříže a následně rozehrál akci po pravé straně. Přihrávku Dordiče do vápna odvracel Čelůstka.
     
    49
    Varnsdorf se prokombinoval až k pokutovému území a Švantner dokázal předskočit Benetku. Jenže v nejdůležitějším momentu minul balon.
     
    50
    Dedičovi se nepodařilo dostat do šestnáctky Šumberův centr a Varnsdorf se ubránil. Další akci Slezanů zastavil ofsajd.
     
    51
    Knejzlík se na levé straně protlačil k centru, ale v šestnáctce narazil jen na připraveného Reintama. Později vybojoval Durděvič odrazem o Janoščína roh.
     
    52
    Daníčkův rohový kop odhlavičkoval z nebezpečného prostoru Dedič. Varnsdorf ale nadále zůstává na útočné polovině a nástup do druhé půle mu vychází dobře.
     
    54
    Krišto pouze odkopl za cenu odevzdání míče brankáři Porcalovi. Durděvičův centr pak Benetka srazil na rohový kop. Kdyby balon prošel před Palečka, měl by Varnsdorf velkou šanci na snížení.
     
    55
    Lischka prostrčil balon na Zbrožka, který zleva prudce odcentroval. Reintam odvracel v pádu znovu jen na roh.
     
    56
    Varnsdorfští si v pokutovém území pomohli faulem, ale Třinečtí balon dlouho neudrželi. Paleček musel poprvé v zápase zasahovat proti tečované střele Dordiče.
     
    57
    Vzápětí přišel další úspěšný zákrok Palečka, tentokrát proti pokusu Durděviče. Knejzlík vyčítá makedonskému spoluhráči, že ještě nepřihrál.
     
    58
    Novotný si musel pomoct přihrávkou dozadu na Neuberga, který přesunul hru na levou stranu. Tam už ale Varnsdorf o balon přišel.
     
    60
    Bojan Dordič (VDF) zatáhl v souboji dvou šestek za dres Michala Stříže a obdržel od sudího Berky první žlutou kartu. Jednalo se o faul na půlce hřiště.
     
    61
    Daníček byl faulován na hranici varnsdorfské šestnáctky a masíruje si pravé stehno. Mezitím vykopává brankář Porcal na útočnou polovinu.
     
    62
    Čelůstka to s varnsdorfskými hráči na zádech neměl vůbec lehké a chtěl hrát hlavou malou domů. Situace končí rohem pro Severočechy.
     
    63
    Míč se po Knejzlíkově rohu odrazil na šestnáctku, odkud pálil z voleje Bláha. Paleček se vrhl na levou stranu a skokem balon polapil.
     
    64
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hattrick RENÉHO DEDIČE je na světě. Třinec vede už o čtyři branky, ačkoliv nebyl v dosavadním průběhu druhého poločasu lepším mužstvem. Propadlý balon na pravé straně získal Dedič, poradil si s Porcalem a zakončil do odkryté brány – 4:0!
     
    65
    Třinečtí jako by dostali po čtvrtém gólu novou chuť a znovu se vrhají do útoku. Na pravém křídle kouzlí s balonem Joukl.
     
    66
    Benetkovi nevyšlo zpracování míče, ale Varnsdorfští záhy faulovali Krišta. Reintam si bere balon a nejspíš jej nakopne dopředu.
     
    67
    Varnsdorfu absolutně nevyšla rozehrávka a po chybě Zbrožka mohli Třinečtí do protiútoku. Proti Šumberovi ale vyběhl Porcal a odkopl míč do zámezí.
     
    68
    Porcal znovu v roli libera. Počíhal si na dlouhý balon za varnsdorfskou obranu a odvrátil hrozící nebezpečí před Jouklem.
     
    69
    Brankář Paleček bojuje o páté čisté konto v sezoně a zatím ho uhájil také proti Durděvičovi! Ten postupoval zleva sám na branku a snažil se ještě přihrát. Paleček míč vyrazil.
     
    69
    Střídání dvou zkušených záložníku na straně Třince. Hřiště opustil Martin Motyčka, nastupuje Slovák Matej Ižvolt.
     
    70
    Šumbera pronikal z levé strany do pokutového území a na poslední chvíli ho fauloval Zbrožek. Není z toho penalta, ale pořádně nebezpečná standardní situace pro Třinec.
     
    71
    Ižvoltův přímý kop vyhlavičkoval některý z hráčů ve zdi na roh. Ještě před rohem domácí podruhé střídají. Petra Joukla nahrazuje Stanislav Vávra.
     
    72
    Šumberův roh mířil na zadní tyč, kam si nabíhal Čelůstka. Jenže balon třineckého obránce přelétl a vhazovat bude Varnsdorf.
     
    73
    Dnešní utkání sleduje 325 diváků. To je spíše velmi podprůměrné číslo, ale přesto dokázali příznivci Třince a Varnsdorfu vytvořit skvělou a přátelskou atmosféru. Připomínám, že po celou dobu zápasu fandí společně.
     
    75
    Varnsdorf se ještě pokouší o vstřelení čestného zásahu, ale o vítězi utkání už je rozhodnuto. Třinec teď navíc nepouští hosty do žádných šancí.
     
    77
    Trenér Frťala střídá naposledy v zápase. Na místo Bojana Dordiče přichází Michal Bílek. Do konce utkání zbývá zhruba čtvrthodina.
     
    78
    Bílek se tlačil před branku, kam přilétl centr z kopačky Durděviče. Ještě před střídajícím hráčem ale míč zasáhl brankář Paleček.
     
    79
    Švantner promáchl vysoký balon, ale střílet mohl ještě Bílek. V dobré pozici o kousek přestřelil Palečkovu branku.
     
    80
    Pro tento zápas máme definitivně dostřídáno. Zahřát se do kabiny může jít Šimon Šumbera, posledních deset minut odehraje Petr Hošek.
     
    81
    Novotný si u rohového praporku poradil s Michalem Střížem, ale varnsdorfská akce úspěchem neskončila. Paleček rozehrává na Čelůstku.
     
    82
    Ižvolt si vytáhl míč z levé strany na střed hřiště a protože neměl komu přihrát, vypálil. Porcal skákavou střelu nadvakrát zkrotil.
     
    83
    Hošek se po levé straně protlačil až před branku, ale Porcal včas vyběhl a neumožnil střídajícímu hráči přidat pátý gól.
     
    84
    Varnsdorf dostal možnost rohového kopu, ale Knejzlíkův centr byl příliš vysoký. Přesto musel Paleček po Lischkově pokusu zasahovat.
     
    85
    Na druhé straně si vzal rohový kop na starosti Vávra. Jeho centr pak vracel před bránu Čelůstka, ale Porcalovi se podařilo míč vyboxovat.
     
    86
    Durděvič byl v momentu Neubergovy přihrávky v ofsajdu, a tak bude rozehrávat Paleček. Zbývá posledních pár minut druhého poločasu.
     
    87
    Bílek zablokoval centr Michala Stříže a Třinec pak rozehrál rohový kop nakrátko. Také napodruhé zastavil Bílek Michala Stříže a znovu je z toho roh.
     
    88
    Neuberg zvládl hlavičkový souboj s Reintamem a odvrátil rohový kop Šumbery. Na pravé straně se chystá vhazovat Vávra.
     
    89
    Knejzlík se dostal k odraženému balonu a pronikal k pokutovému území. Míč mu ukopl Krišto a Varnsdorf bude ještě kopat roh.
     
    90
    Michal Stříž vzal do své správy odražený míč a přes celé hřiště pláchl až před Porcala. Varnsdorfský brankář pak vyrazil střelu třineckého záložníka na roh.
     
    90+1
    Michal Stříž pak sám rozehrál rohový kop, po kterém zakončoval nad branku Janoščín. Více už se v dnešním zápase neudá.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, Třinec vítězí nad Varnsdorfem o čtyři branky. Po hodině hry musel zasahovat Paleček proti střele Bláhy, ale o minutu později už se prosadili domácí. Dedič si poradil s Porcalem, zakončil do odkryté brány a završil hattrick. V dalších minutách už se utkání víceméně dohrávalo. Paleček musel na zem při šanci Durděviče, naopak Bílek jeho bránu přestřelil. V poslední minutě ještě na druhé straně Porcal zlikvidoval šanci Michala Stříže. Slezané i tak dosáhli nejvyššího vítězství od návratu do druhé ligy v roce 2006, Paleček zaznamenal páté čisté konto v sezoně.
     
    Třinec i Varnsdorf zůstávají v tabulce po dnešku zatím na svých místech. Desátý Třinec bude hrát v pátek 14. dubna na hřišti Ústí nad Labem, Severočechy čeká v ten samý den střetnutí na půdě olomoucké Sigmy.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji dobrou chuť k obědu, příjemné sobotní odpoledne a někdy příště se těším, na počtenou. (12:16:09)

    Ondřej Zoubek

    Branky: 1. Joukl, 16. Dedič, 37. Dedič, 64. Dedič

    Karty:   60. Dordič (VDF)


    FK Třinec: Paleček – Benetka, Čelůstka, Reintam, Janoščín – Joukl (71. Vávra), Motyčka (69. Ižvolt), Krišto (C), Šumbera (80. Hošek), Stříž – Dedič. Trenér: Jiří Neček.
    Náhradníci: Adamuška – Velner, Hošek, Janošík, Ižvolt, Avdič, Vávra.

    FK Varnsdorf: Porcal (C) – Zbrožek, Neuberg, Lischka – Cennerazzo (46. Novotný), Bláha, Daníček, Knejzlík – Dordič (77. Bílek), Kozma (46. Švantner), Durděvič.
    Trenér: Zdenko Frťala.

    Náhradníci: Samoel – Beránek, Zieris, Novotný, Bílek, Richter, Švantner.

    Rozhodčí: Ondřej Berka – Valter Boček, Radim Dresler

    Diváci: 325 (16 % celkové kapacity)
    ocianews.com