Bohemians 1905 – Jihlava 1:0 (kon.) | Slovácko – Příbram 1:0 (kon.) | Teplice – Liberec 3:1 (kon.)
Karviná – Slavia 1:2 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:2 (1:1)
SK Slavia Praha
Sobota 08.04.2017, 20:15 • Městský stadion, Karviná - Ráj • ePojisteni.cz liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Druhý jarní fotbalový svátek právě přichází do Karviné! Domácí MFK Karviná má po třech týdnech opět možnost ovlivnit boj o ligový titul. Po nešťastné porážce s Plzní nyní před vyprodaným hledištěm přivítá SK Slavii Praha! Domácí by rádi po dvou porážkách bodovali, hosté si nesmí dovolit další ztrátu v boji o mistrovský pohár. Kdo bude v jenom ze šlágrů 23. kola ePojisteni.cz ligy úspěšnější?
     
    MFK Karviná

    Karviné sice vstoupila do jara solidně a začala atakovat příčky, ze kterých se dá postoupit do evropských pohárů, avšak porážky v posledních dvou utkáních s Plzní a v Liberci zase vrátily tým nohama na zem a v tabulce do klidného středu. Slezané sice ztrácí na 4. místo pouze 6 bodů, ale do konce zbývá již pouze 8 kol. I tak je jejich průběh sezóny nad očekávání většiny fanoušků a odborníků. Karviná hraje velmi účelně. Obvykle není týmem, který má územní převahu, ale dokáže efektivně udeřit z nabídnutých šancí. Slabinou je hra dozadu, hlavně hrubé chyby v rozehrávce a zbytečné ztráty míče na vlastní polovině, kterými dostávají soupeře do šancí. Ačkoliv nejznámější hráč kádru, brankář Jan Laštůvka, předvádí až na výjimky spolehlivé výkony, Karviná dostává více gólů, než by bylo úplně zdrávo. Je v tomto ohledu čtvrtá nejhorší v soutěži. To před soubojem s nejlépe střílejícím mužstvem ligy není dobré zjištění a hráči budou muset hodně bojovat, aby tuto statistiku nepotvrdili. Obecně je však čeká fotbalová odměna, kterou zápas s opět silnou Slavií rozhodně je. Budou mít dobrou náladu i po závěrečném hvizdu?

    Aspoň jednou v této sezóně nastoupilo v lize za Karvinou již 30 hráčů, ale ani jeden z nich se nemůže pyšnit plným počtem zápasů. Hned 6 z nich jedno utkání chybí, ať již z důvodu karetních trestů, zranění, nebo jiných. Nejlepším střelcem týmu je záložník Lukáš Budínský se 6 zásahy. Nejlepším nahrávačem je záložník Marek Janečka s 5 asistencemi. Nejtrestanějším hráčem je záložník Jan Šisler se 6 žlutými kartami. Vyloučen byl v sezóně dosud jediný hráč, záložník Filip Panák.

    Aktuální bilance Karviné:
    22 zápasů, 8 vítězství, 5 remíz, 9 porážek, skóre 30:34, 29 bodů a 8. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Liberec – Karviná 2:0
    Karviná – Plzeň 2:3
    Jihlava – Karviná 2:4
    Karviná – Zlín 1:0
    Dukla – Karviná 0:0
     
    SK Slavia Praha

    Po delší době finančně zajištěná Slavia se v této sezóně vrátila do špičky tabulky a v průběhu jarní části se již dokonce na chvilku dostala na vedoucí pozici. Po 8 letech bojuje o titul a náramně si to užívá. V posledních dvou utkáních však pouze remizovala, což ji vrátilo zpět do pozice lovce. Aktuálně ztrácí na vedoucí Plzeň jeden bod a třetí ztrát v řadě by rozhodně nebyla příjemná. Naposled proti Spartě navíc měla Slavia prohrát, po nevýrazném výkonu zachránila bod až v nastavení z nasimulované penalty. V nadcházejícím utkání tak má co napravovat a nebude to mít proti nahecovanému soupeři vůbec jednoduché. Sešívaní jsou suverénně nejlépe střílejícím týmem ligy, drží si průměr přes 2 vstřelené branky na zápas. V kombinaci se solidní obranou to znamená, že dosud pouze jednou odešli ze hřiště poraženi. Obvykle hrají atraktivní fotbal a své soupeře přehrávají. Otázkou je, jak si povedou proti soupeři, který se do pozice brejkového mužstva staví dobrovolně téměř v každém zápase.

    V dresu s pěticípou hvězdou v této sezóně naskočilo do ligového utkání dosud celkem 26 hráčů a hned dva z nich zatím nechyběli ani jednou. To se však změní, protože záložník Josef Hušbauer bude právě v Karviné absentovat kvůli trestu za 4 žluté karty. Jediným mužem s plným počtem zápasů tak zůstane záložník a reprezentant Jaromír Zmrhal. Nejlepším střelcem týmu a zároveň celé soutěže je známý zabiják ve vápně a reprezentant, útočník Milan Škoda se 13 zásahy, kterému zdatně sekunduje hráč z Bosny a Hercegoviny Muris Mešanović s 8 góly. Nejlepším nahrávačem je záložník Josef Hušbauer se 6 asistencemi, v tomto utkání však zcela jistě žádnou nepřidá. Nejtrestanějšími hráči jsou obránci Jan Bořil, Michael Ngadeu Ngadjui a právě Josef Hušbauer, všichni mají na svém kontě 4 žluté karty. Ani jeden Slávista dosud nebyl v sezóně vyloučen.

    Aktuální bilance Slavie:
    22 zápasů, 14 vítězství, 7 remíz, 1 porážka, skóre 45:16, 49 bodů a 2. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Slavia – Sparta 1:1
    Liberec – Slavia 1:1
    Slavia – Teplice 2:1
    Slavia – Plzeň 1:0
    Příbram – Slavia 1:8
     
    Vzájemné zápasy

    MFK Karviná a Slavia Praha se dosud v oficiálních utkáních střetly celkem 3x. V listopadu 2009 byla v osmifinále poháru úspěšnější Slavia, přestože první zápas v tehdy druholigové Karviné prohrála 1:0. V domácí odvetě však zvítězila 2:0 a její tehdejší tažení zastavil až Jablonec v semifinále. Poslední vzájemný zápas byl historicky prvním v některé ligové soutěži a Slavia loni v říjnu na domácí půdě vyhrála jen těsně 1:0. Dokáží Slezané na vlastním stadionu porazit Slavii i podruhé, v zápase, ve kterém se hraje o mnohem víc, než tehdy v poháru?
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Laštůvka – Jan Moravec, Jovanović, Košťál, Eismann (C) – Šisler, Janečka – Budínský, Panák, Kalabiška – Wágner.
    Náhradníci: Pindroch – Puchel, Smrž, Weber, Hošek, Dressler, Jurčo.

    SK Slavia Praha: Pavlenka – Frydrych (C), Lüftner, Deli, Flo – Ngadeu – Sýkora, Ščuk, Barák, Zmrhal – Mešanović.
    Náhradníci: Kovář – Mingazov, Van Buren, Tecl, Bořil, Bílek, Milan Škoda.

    Rozhodčí: Orel – Koval, Kubr.
     
    V domácí základní jedenáctce chybí Hošek. Trenéroům se nelíbila jeho práce v posledních zápasech a šanci od první minuty dostane Jovanović. Slavii podle očekávání chybí vykartovaný Hušbauer, s lehkými zdravotními problémy se v týdnu potýkal Škoda, takže od začátku nastupuje Mesanović.
     
    Po podmračeném dni se k večeru ve Slezsku vyjasnilo. Také nepříjemně studený vítr se utišil a fotbalisty čeká příjemný, jen poněkud chladnější, večer. Zahřát se musí vlastním přičiněním.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Stadion se postupně plní, má být vyprodáno. Plný bude také sektor hostů, který je parádně ověšen vlajkami. V tomto ohledu za nimi domácí silně zaostávají a mám pocit, že zaostávat budou také v hlasitosti podpory.
     
    Aktéři utkání právě přichází na trávník. Karviná v tradičních bílých dresech, Slavia v záložní sadě dresů, která má tmavě modrou barvu.
     
    Výkop do první půle provedou domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned na začátek pěkná akce Karviné. Janečka se uvolnil na pravém křídle, odcentroval, ale míč byl sražen na půlkruh. Tam se do něj chtěl opřít Šisler, ale od protihráče skončil za čárou. Rohový kop.
     
    2
    Polovina stadionu již křičela gól, ale sražený míč napálil Šisler těsně vedle branky!
     
    3
    Na druhé straně faul na hranici nějakých 23 metrů, Slavia má trestný kop. u míče je Barák.
     
    4
    Barák parádně zakroutil míč přes zeď, ale Laštůvka k němu doplachtil včas a vyráží na rohový kop!
     
    4
    Z rohu již nebezpečí nevzniklo a Slavia musí začít od vlastní branky.
     
    5
    Panák postupoval sám středem hřiště, lopotně klopýtal s míčem, a jakmile doběhl k obranné hrázi, přišel o něj.
     
    6
    Snaha Budínského a Janečky na levém kříádle přináší pouze aut.
     
    7
    Na centr po autovém vhazování vyskočil nejvýše Wágner, ale jeho koníček mířil do míst, kde stál připravený Pavlenka.
    7. S Wágnerovou hlavičkou si poradil Pavlenka.
     
    7
    Přihrávku do šestnáctky sice domácí odvrátili, ale rozehrát pořádně nedokázali, takže hosté pokračují v útoku.
     
    8
    Ne na dlouho. Eismann vhazuje.
     
    8
    Míč mezi beky překvapil Wágnera natolik, že se vůbec nerozběhl.
     
    8
    Z protiútoku pálil tvrdě po zemi z hranice vápna Barák, Laštůvka vyráží na roh.
     
    9
    Přetažený centr z rohu stihl ve hřišti Ngadeu, ale od jeho kopačky se již mimo hrací plochu ocitl.
     
    10
    Trestný kop od pravé lajny mířil hned k prvním hráčům ve vápně, ale Panák ho napálil daleko za rohový praporek.
     
    11
    Zatím fotbal jako řemen! Mešanović přiťukl míč Frydrychovi, který si ho nadhodil a pálil pod břevno. Laštůvka opět výborně zasáhl. Rohový kop.
    11. Laštůvka se vytáhl proti parádnímu pokusu Frydrycha.
     
    12
    Z rohu nezahrozilo, ale Slavia zůstala u míče a Sýkora si staví míč na trestný kop.
     
    12
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia se přeci jen prosazuje a jde do vedení! Po Sýkorově centru se k hlavičce nejprve dostal Michael Lüftner, míč do branky poté dotlačil Muris Mešanovič. Ač jeho první střelu zblízka ještě reflexivně vyrazil Laštůvka, na dorážku do prázdné branky již byl krátký! Dorážel znovu MURIS MEŠANOVIĆ! Asistence: Michael Lüftner.
    12. Muris MEŠANOVIĆ - 0:1
     
    13
    Po rozehrání domácí dlouho u míče nezůstali, Jovanović fauloval a dostává navíc žlutou kartu.
     
    15
    Z následného trestného kopu Slavia branku neohrozila, naopak. Útočným faulem se připravila o míč.
     
    15
    Kalabiška si z levé strany vyběhl až do střelecké pozice na vápně a technicky kroutil míč tak blízko tyče, že to stadionem jen zahučelo. Těsně minul.
    15. Kalabiška po své akci těsně minul.
     
    16
    Pavlenka dlouho otálel s odkopem, poté si hosté pomohli v souboji faulem.
     
    17
    Jak se dalo čekat, vzhledem ke stavu vládnou na stadionu fanoušci Slavie. Domácí kotel, když mu nepomůže zbytek stadionu, hraje druhé housle.
     
    18
    Slavia hraje krátké přihrávky na útočné polovině, postupně přenesla míč zprava doleva, ale přihrávka do pokutového území neprošla.
     
    19
    Kombinace hostů stále pokračuje. Karviná teď zvládá bránit pouze zónově.
     
    20
    Ale kolmice do vápna neuspěla.
     
    20
    Kalabiška vhtěl vysunout do křídla Eismanna, ale nepřehodil Frydrycha.
     
    21
    Další pokus o útok v podání Pražanů nebyl dobrý, míč se ocitá u Laštůvky, který ho razantním odkopem posílá vpřed.
     
    22
    Odkop Košťála málem atakoval střechu hlavní tribuny.
     
    23
    Lüftner upadl mezi dvěma hráči ve vápně, ale rozhodčí jasně ukázal, že o faul nešlo.
    23. Lüftner na neobvyklé straně hřiště penaltu nezískal.
     
    24
    Jovanović se zbavil Sýkory, nahrál Eismannovi, ale ten nedokázal poslat přesný pas Wágnerovi.
    24. Barák nadvakrát neuspěl.
     
    25
    Ngadeu vystihl na polovině rozehrávku, míč se dostal do křídla ke Zmrhalovi, jehož přihrávka byla sražena před Sýkoru, který ale netrefil dobře míč a přestřelil.
     
    26
    Košťál vystihl kolmici dopředu, ale rozehrávka se nepovedla a Slavia pokračuje v útoku.
     
    27
    Zmrhal se dostal ke střele z rohu šestnáctky, ale minul. Mešanović se chytá za hlavu, protože si ukazoval, kam by chtěl přihrávku.
    27. Zmrhal zamířil mimo.
     
    28
    Budínský pronikl do šestnáctky, ale z úhlu byla jeho střela tečována do boční sítě. Rohový kop.
    28. Budínský po průniku trefil jen boční síť.
     
    28
    Závar po rohovém kopu, Kalabiška vracel míč do ohně, ale obrana to nakonec ustála.
     
    29
    Na druhé straně centr na zadní tyč mířil pouze na Košťála.
     
    30
    Pro karvinský centr z levé strany se natáhl Pavlenka.
     
    30
    Kalabiška v rychlém útoku nejprve nedokázal prostrčit míč nabíhajícímu spoluhráči, vzápětí polostřelou polocentrem netrefil nikoho, ani branku.
     
    31
    Kalabiška tentokrát dobře v obranné práci, ale rozehrávka dopadla špatně.
     
    32
    Slavia od té doby kombinuje na útočné plovině a hledá cestu k brance.
     
    32
    Domácí se brání odkopem do hlediště na úrovni půlící čáry.
     
    33
    Trestný kpop hostů ze 40 metrů. Nejprve chtěli rychle rozehrát, ale to rozhodčí zastavil, takže Barák bude centrovat.
     
    33
    Z centru nic nebylo. Ani znovu vrácený míč do vápna se neujal. Laštůvka posílá hru na druhou stranu.
     
    34
    Jenže Karviná se v útoku dlouho neudržela.
     
    34
    Sražená přihrávka z klřídla znamená roh Sešívaných.
     
    35
    Ngadeu při pokusu o akrobatický zása míče u brankové čáry trefil nohou do obličeje jednoho z domácích. Ale nic vážného to nebude.
     
    35
    Janečka se otáčel ke střele ve vápně a míč trefil jednoho z obránců do ruky, penalta!
     
    36
    Míč si staví Wágner.
     
    36
    Karviná právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ WÁGNER poslal Pavlenku ke druhé tyči a z penalty vyrovnává na 1:1!
    36. Tomáš WÁGNER - 1:1
     
    38
    Slavia znovu usazena na útočné polovině, ale Ngadeu poslal přihrávku do země nikoho. Míč doputoval až za brankovou čáru a Laštůvka odkopává.
     
    39
    Oblouček za obranu, ale je máván ofsajd Wágnerovi, což se divákům vůbec nelíbí.
     
    40
    Wágner se nakonec za obranou ocitl, ale Pavlenka výborně vyběhl a dokázal zastavit pokus o přehození z bezprostřední blízkosti!
    40. Wágner se dostal za obranu, tentokrát si na Pavlenku nepřišel.
     
    41
    Přihrávku na malé vápno zakopl do autu Košťál.
     
    42
    Pokus o centr hned v zárodku zablokoval Budínský.
     
    42
    Mešanović se svíjí na hranici šestnáctky na zemi, publikum píská. Domácí zakopávají míč.
     
    42
    Útočník Slavie je na nohou a Karviná má míč zpět.
     
    43
    Ofsajd odmávaný i odpískaný Mešanovićovi hned za půlkou.
     
    44
    Ngadeu udržel míč na půlce, ale Zmrhal neprocpal míč na číhající spoluhráče v šestnáctce.
     
    45
    Frydrychův centr letěl do zakázané oblasti. Jinak nelze pochopit, že se pro něj nechtělo běžet vůbec nikomu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí a nabídl opravdu velmi dobrou podívanou. Oba týmy se do toho obuly od první minuty a šance střídala šanci. Šisler sřílel těsně mimo, Barák z přímého kopu do horního rohu, ale proti byl Laštůvka. Následně Wágner hlavičkoval jen doprostřed, aby Frydrych pálil pod břevno a protáhl brankáře. Vzápětí se již gólově urodilo a radovali se hosté. Po trestném kopu Sýkory se nadvakrát prosadil Mešanović. Vzápětí Kalabiška opět těsně minul. A to bylo odehráno jen 15 minut. Následně se hra poněkud uklidnila. Slavia si udržovala převahu, dlouho kombinovala v útoku a hledala cesty k brance. Domácím se nedařily pokusy o brejky. Zmrhal ve své příležitosti netrefil branku, Budínský na druhé straně pálil do boční sítě. Až přišla nevinně vyhlížející situace, ze které vznikala šance pro Janečku, jehož střelu z otočky zasáhl jeden z obránců rukou a kopala se penalta, kterou Wágner bezpečně proměnil. Wágner se ještě před poločasem ocitl v další šanci, ale výborně proti němu vyběhl Pavlenka. Jeden z nejlepších poločasů, jaký byl v Karviné v této sezóně k vidění, skončil nerozhodně a zápas je naprosto otevřený.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 39%-61%
    Střely na branku: 2-5
    Střely mimo: 4-2
    Rohové kopy: 2-4
    Ofsajdy: 1-1
    Fauly: 7-5
    Žluté karty: 1-0
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:15.
     
    Hráči se postupně vrací na hřiště. Zdá se, že se o poločase střídalo.
     
    Výkop do druhé půle provedou hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První střídání Slavie. Sýkoru nahrazuje Tecl.
     
    47
    Opatrnou rozehrávku hostů kazí faul při postupu vpřed.
     
    48
    Skvělá práce Kalabišky, který zachránil zdánlivě ztracený míč a ještě vybojoval roh.
     
    49
    Z rohu sice vznikl drobný závar, ale k ohrožení branky nakonec nedošlo.
     
    50
    Rohový kop také pro Slavii. Barákův centr poslal za čáru Eismann.
     
    50
    Centr neprošel pořes bílou hradbu na malém vápně. Ta posílá míč daleko a hosté musí začít až od vlastní branky.
     
    51
    Karviná sice chvilku pobyla na útočné polovině, ale už hrají zase Sešívaní.
     
    52
    Budínský obešel Ngadea, který mu nechal v cestě nohu. Trestný kop z pravé strany poblíž rohu šestnáctky.
     
    53
    Budínský zakroutil parádní míč do chumlu hráčů, první střela byla zablokována, Wágnrerova dorážka sice skončila v síti, ale správně je máván ofsajd.
    53. Wágnerův gól nebyl pro ofsajd uznán.
     
    54
    Moravec sice nasadil protihráči jesličky, ale Panák poté nepřehodil stopera.
     
    55
    Barák v jasné šanci, ale jeho rána po zemi trefila jednoho z obránců! Následně byla zablokována také střela Floa.
     
    56
    Laštůvka v další situaci zachránil míč ještě na hřišti, takže hosté nebudou mít rohový kop.
     
    57
    Drobně nepřehledná situace před Laštůvkou, míč končí za brankovou čárou a rozhopdčí ukazuje odkop do branky.
     
    58
    Jovanović se vydal na výlet jako křídlo, ale byl podle rozhodčích čistě zastaven, což se publiku nelíbí.
     
    59
    Dva ostré zákroky domácích. Po prvním byla výhoda, po druhém už je přerušeno a Eismann dostává žlutou kartu.
     
    59
    Centr z trestného kopu odvrátila hradba obránců srovnaná na penaltě.
     
    60
    Deli si všiml sprintujícího Floa a posílal mu míč, ale Flo toto neměl šanci stihnout na hřišti.
     
    61
    Skvělá Budínského přihrávka Panákovi, ale ten nedokázal ani vystřelit, ani si srovnat míč tak, aby obešel posledního obránce.
     
    61
    Vzápětí velmi dobrý obranný zákrok na domácí straně.
     
    62
    Eismann vyslal po křídle Kalabišku, jeho centr byl sražen do autu.
     
    63
    Pěkná akce po ose Mešanović, Zmrhal, Flo. Posledně jmenovaný centroval od brankové čáry, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    64
    Opět Flo v náběhu a následném centru, ani teď nebyl úspěšný.
     
    65
    Wágner zahnal Kalabišku až do rohu, ale přesto přišel přesný centr na Panáka, jehož hlavičku zneškodnil Pavlenka.
    65. Pavlenka si poradil s Panákovou hlavičkou.
     
    66
    Vzápětí na druhé straně byl v šanci Zmrhal, ale jeho zakončení bylo slabé. Laštůvka neměl žádné potíže.
     
    67
    Fanoušci Slavie své výborné fandění opakovaně podporují pyrotechnikou.
     
    67
    První střídání Karviné. Panáka nahrazuje Dressler.
     
    67
    Ve stejnýá moment střídá také Slavia, ta podruhé. Zmrhala nahrazuje Mingazov.
     
    68
    Postupně dvbě výhody na straně Karviné, akci zakončuje Janečka nepřesnou střelou z dálky.
     
    69
    Centr z levé strany byl odvrácen jen na půlkruh, kde si shodil míč z prsou do běhu Frydrych a následně pálil jen těsně nad!
    69. Frydrychova střela gólem neskončila.
     
    70
    Výborný Laštůvka vyráží na roh parádní střelu do protipohybu z levačky Ščuka!
    70. Laštůvka se vytáhl proti Ščukově střele.
     
    71
    Rohový kop již nebezpečí nepřinesl. Laštůvka uklidňuje hru.
     
    72
    Slavia tlačí, potřebuje vyhrát. Ale obrana domácích zatím drží. Pro tento centr si došel Laštůvka.
     
    73
    Flo drobně zavadil o Budínského a zastavil možný brejk.
     
    74
    Dlouhý nákop na Dresslera, Slezané vhazují.
     
    74
    Z autu vznikl dobrý centr na zadní tyč, ale číhající hráč byl pohlídán. Karviná ještě zůstala u míče, ale pas Košťála zastavoval Kalabiška až za postranní čárou.
     
    75
    Velmi ostrý faul na Eismanna v podání Ščuka. Zcela zasloužene vidí žlutou kartu.
     
    76
    Po odrazu sprintoval za míčem do křídla Mešanović, ale Laštůvka tam byl dříve. Jeho odkop však nebyl zrovna povedený, šel do autu.
     
    77
    Budínský odstavil Baráka od míče a zakládá domácí útok.
     
    77
    Moravec si však neporozuměl s Janečkou a Slavia může hrát.
     
    Utkání sleduje 4830 diváků, je vyprodáno.
     
    78
    Budínský srazil přihrávku z pravé strany na rohový kop.
     
    79
    Z rohu se nic neurodilo.
    79. Lüftnerova hlavička po rohovém kopu mířila vedle branky.
     
    79
    Košťál dostává za faul žlutou kartu a Slavia jde kopat standardku.
     
    79
    Slavia právě vstřelila branku!
    MURIS MEŠANOVIĆ je znovu hrdinou! Barák centroval, Tecl mu přiťukl míč a Mešanović zády k brance dokázal patou trefit síť! Slavia opět vede!
    79. Muris MEŠANOVIĆ - 1:2
     
    81
    Karviná reaguje druhým střídáním. Janečka dolů, do útoku jde Jurčo.
     
    83
    Na poslední chvíli přišel záchranný skluz v podání jednoho z domácích. Rohový kop.
    83. Po skluzu Jovanoviće proti Barákovi se penalta nepískala.
     
    84
    Poslední sřídání Slavie. Mešanoviće nahrazuje Škoda.
     
    84
    Střídání probíhalo velmi dlouho, ale kartza za zdržování nepřišla. Roh byl rozehrán nakrátko a vůbec k ničemu to nevedlo.
     
    85
    Slavia se zatáhla do obrany a Karviná se snaží o tlak. Vytěžila z toho rohový kop.
     
    86
    Moravcův centr odhlavičkoval Deli, následnou Šislerovu ránu nepustila k brance hradba těl.
     
    87
    Faul na Dresslerana pravém křídle. Míč si staví Eismann.
     
    88
    Z nepovedené standardky se rodil brejk Slavie, který zhatila nepřesná přihrávka.
     
    89
    Nadějná akce Slezanů, ale bude se pouze vhazovat.
     
    89
    Budínského dlouhý nákop vyboxoval na penaltě Pavlenka, který u toho zboural jednoho z vlastních hráčů. Ten zůstal ležet, hra je přerušena a ležící hráč je ošetřován.
     
    90
    Ošetřovaným hráčem je Lüftner. Dostal ránu do hlavy. Již je na nohou a je odváděn za branku.
     
    90
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90+1
    Již se hraje, na konci 91. minuty se Lüftner vrací do hry.
     
    90+1
    Pavlenka tak dlouho váhal s rozehrávkou, až dostal žlutou kartu.
     
    90+2
    Karviná je příliš nervózní a nedokáže dát přesný míč.
     
    90+3
    Po Barákově akci se dostal k zakončení zpoza vápna Ngadeu, ale nesedlo mu to.
     
    90+4
    Dressler se hnal za míčem, ale Pavlenka byl u něj dříve a přikryl ho.
     
    90+4
    Dvě karty pro Slavii za faul a následné kecy. Jednu má Barák.
     
    90+4
    A druhou Mingazov.
     
    90+5
    Na standsardku běžel do vápna také Laštůvka, ale centr doletěl pouze na půlkruh, kde ho Slávisté zastavili a poslali zpět na půlku. Tam došlo k ještě jednomu faulu, ale po Šislerově rozehrání rozhodčí ukončuje zápas.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas nabídl také zajímavou podívanou, ale šancí již tolik nebylo. První měli domácí po standardce Budínského, ale Wágner dorážel z ofsajdu. Na druhé straně odpovídal Barák, ale jeho rána byla zablokována. Po chvíli se dostal k hlavičce Panák, následně už měli šance hlavně Slávisté. Frydrych přestřelil, Ščukovu střelu do protipohybu parádně vyrazil Laštůvka. Až v 80. minutě se prosadil znovu Mešanović, uspěl zblízka zakončením patou zády k brance. Karviná se ve zbytku času nezmohla ani na pořádný tlak a tak Slavia důležité vítězství ubránila.
     
    Statistiky celého zápasu

    Držení míče: 42%-58%
    Střely na branku: 3-8
    Střely mimo: 5-5
    Rohové kopy: 4-8
    Ofsajdy: 2-1
    Fauly: 11-14
    Žluté karty: 3-4
     
    Slavia se důležitým vítězstvím udržela v jednobodovém závězu za vedoucí Plzní. Karviná prohrála potřetí za sebou a klesla na deváté místo.
     
    Z Karviné je to vše, děkuji za pozornost. (22:23:06)

    Libor Štěpán

    Branky: 36. Wágner (pen.) – 12. Mešanović (Lüftner), 79. Mešanović (Tecl)

    Karty:   13. Jovanović (KAR), 59. Eismann (KAR), 79. Košťál (KAR) – 75. Ščuk (SLA), 90+1. Pavlenka (SLA), 90+4. Barák (SLA), 90+4. Mingazov (SLA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:14.
    MFK Karviná: Laštůvka – Jan Moravec, Košťál, Jovanović, Eismann (C) – Šisler, Janečka (81. Jurčo) – Budínský, Panák (67. Dressler), Kalabiška – Wágner.
    Náhradníci: Pindroch – Puchel, Smrž, Weber, Hošek, Dressler, Jurčo.

    SK Slavia Praha: Pavlenka – Frydrych (C), Lüftner, Deli, Flo – Ngadeu – Sýkora (46. Tecl), Ščuk, Barák, Zmrhal (67. Mingazov) – Mešanović (84. Milan Škoda).
    Náhradníci: Kovář – Mingazov, Van Buren, Tecl, Bořil, Bílek, Milan Škoda.

    Rozhodčí: Orel – Koval, Kubr

    Diváci: 4830
    thejrc.org