Schalke – Wolfsburg 4:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Mönchengladbach 2:3 (kon.) | Hamburg – Hoffenheim 2:1 (kon.)
Freiburg – Mohuč 1:0 (kon.) | RB Lipsko – Leverkusen 1:0 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
4:1 (2:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 08.04.2017, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Příjemné odpoledne všem fanynkám a fanouškům německého fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Bundesligy. Společně se dnes podíváme na duel mezi FC Schalke 04 a VfL Wolfsburg. Duel startuje v 15:30.
     
    VfL Wolfsburg

    Wolfsburg zatím nezažívá moc povedenou sezónu. Vlci odehráli dvacet sedm duelů a nasbírali jen třicet bodů. Se záchranou by už Wolfsburg neměl mít problémy, ale před sezónou se od něj určitě čekalo více. Na hřištích soupeřů ale patří mezi nejlepší celky v lize. V minulém kole prohrál doma 0:1 s Freiburgem.
     
    FC Schalke 04

    Ani domácí Schalke na tom v letošní sezóně není nejlépe. Po dvaceti sedmi bodech má jen třicet čtyři bodů a je na dvanácté pozici před Wolfsburgem. Schalke se alespoň daří v Evropské lize, kde postoupilo do čtvrtfinále. Ve Veltins aréně naposledy padlo v lednu s Frankfurtem. V minulém kole ale schytalo výprask 3:0 na půdě Brém.
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se spolu naposledy střetli v listopadu. Schalke vyhrálo ve Wolfsburgu 1:0 zásluhou Goretzky.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Höwedes, Nastasić, Kolašinac – Goretzka, Bentaleb – D. Caligiuri, Meyer, Choupo-Moting – Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Geis, Schöpf, Coke, Badstuber, Huntelaar, Avdijaj.

    VfL Wolfsburg: Casteels – S. Jung, Knoche, Gustavo, Horn – Bazoer, Guilavogui – Didavi, Arnold, Mallı – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grün – Wollscheid, Vieirinha, Gerhardt, Błaszczykowski, Mayoral, Seguin..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Schalke bude hrát v modrém, zatímco Wolfsburg přijel v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Schalke se nikam nežene a domácí zadáci kombinují na své polovině. Do kombinace se zapojuje také brankář.
     
    2
    Max Meyer předvedl parádní postup středem hrací plochy a byl faulován na hranici pokutového území. Arnold navíc vidí žlutou kartu.
     
    3
    Exekuce přímého kopu se ujal Max Meyer. Domácí záložník vyslal prudkou střelu, kterou hostující obrana přizvedla na rohový kop.
     
    4
    Max Meyer poslal také centr od rohového praporku. Jeho centr ale nenašel nikoho v modrém dresu a obrana Wolfsburgu situaci ustála.
     
    5
    Mario Gómez táhl akci hostujícího celku středem hrací plochy, nicméně hosté se daleko nedostali. Obrana Schalke akci Wolfsburgu zastavila nedovoleným zákrokem.
     
    6
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Schalke se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Max Meyer dostal přihrávku do středu hřiště, rozběhl GUIDA BURGSTALLERA a domácí útočník propálil bezmocného Casteelse!
    6. Guido BURGSTALLER - 1:0
     
    8
    Schalke je po vstřelení úvodní branky dnešního utkání na koni. Domácí fotbalisté se drží u míče a soupeře k němu vůbec nepouštějí.
     
    9
    Sead Kolašinac vybojoval míč na levé straně hřiště a chystal se odcentrovat. Obránce Jung se mu ale postavil do cesty zablokoval centr na roh.
     
    10
    Max Meyer se ujal exekuce rohového kopu. Brankář Casteels vystartoval z brankové čáry, jenže jeho zásah nebyl zrovna jistý. Obrana Wolfsburgu ale situaci nakonec ustála.
     
    11
    Rozehrávku Schalke na polovině hřiště diriguje stoper Matija Nastasić. Bývalý obránce Manchesteru City ale nikam nespěchá.
     
    12
    Daniel Didavi chtěl vyvézt míč po pravé straně. Jeho postup ale zastavil Sead Kolašinac, který jej zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    13
    Daniel Didavi se krásnou patičkou zbavil obránce na pravé straně a vyslal prudký centr na malé vápno. Jeho pobídku ale odvrátil pozorný Nastasić.
     
    14
    Wolfsburg zahrával přímý kop. Yunus Mallı poslal krátký centr na bližší tyč, kde si hledal místo Knoche, ale obrana Schalke znovu zasáhla.
     
    15
    Guido Burgstaller si narazil míč s Meyer, vlétl do pokutového území a poslal přihrávku pod sebe. Do míče se opřel Eric Choupo-Moting, ale jeho střela končí v rukavicích brankáře.
     
    16
    Goretzka chtěl překvapit obranu Wolfsburgu dlouhým obloučkem, ale nikdo v modrém dresu na jeho pobídku nedosáhl. Koen Casteels si došel pro balón.
     
    17
    Eric Choupo-Moting oklamal rychlou kličkou na levé straně poněkud statického Junga, jenže jeho následný centr našel jen hlavu připraveného Gustava.
     
    18
    Mohlo být vyrovnáno! Domácí obrana nedokázala dostat míč pryč z předbrankového prostoru, Goméz hlavou posunul míč na zadní tyč, jenže Yunus Mallı minul branku!
    18. Šance Wolfsburgu na vyrovnání
     
    19
    Goretzka hledal spoluhráče z útoku, nicméně Guido Burgstaller měl k míči o pořádný kus dále než obránci hostujícího celku.
     
    20
    Max Meyer dostal přihrávku do pokutového území, krásně si míč zpracoval a pohotově zkoušel odcentrovat na zadní tyč. Svou pobídkou ale nenašel nikoho v modrém.
     
    21
    Bentaleb spěchal za prudkou přihrávkou mezi hostující obránce, avšak brankář Casteels vystartoval ven z branky a stačil míč odkopnout do zámezí.
     
    22
    Horn operoval s míčem na levé straně hřiště. Arnold po něm zkoušel najít centrem do šestnáctky Goméze, ale Benedikt Höwedes odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    23
    Yunus Mallı vyslal oblouček do pokutového území. Za míčem spěchal Mario Gómez, ale Nastasić jej k míči nepustil a Ralf Fährmann jej následně schoval do rukavic.
     
    24
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Schalke zvyšuje svůj náskok na 2:0! Eric Choupo-Moting dostal přihrávku od Meyera, zkoušel centrovat na malé vápno, ale obrana Wolfsburgu míč zblokovala. Míč se ale dostal k LEONU GORETZKOVI, jež propálil vše, co mu stálo v cestě!
    24. Leon GORETZKA - 2:0
     
    26
    Wolfsburg měl k dispozici přímý kop z dobré pozice. Jeho rozehrávky se chopil Arnold, jehož ránu zastavila čtyřčlenná zeď na hranici pokutového území.
     
    27
    A domácí se ihned vydali do protiútoku! Sead Kolašinac potáhl míč vpřed po levé straně a pokusil se vyslat do úniku Choupo-Motinga. Casteels byl ale pozorný.
     
    28
    Mario Gómez si na malém vápně naskočil na povedený centr z pravé strany. Hostující hvězda si však neseřídila mířidla a jeho hlavička skončila daleko od branky.
     
    29
    Didavi roztáhl hru na levou stranu, kde byl volný Horn. Hostující obránce odcentroval z levé strany, ale Goméz se tentokrát nedostal k zakončení.
     
    30
    Max Meyer obdržel přihrávku z pravé strany do pokutového území a pohotově zakončil. Rána mu však nesedla a Casteels si připsal pohodový zákrok.
     
    31
    Luiz Gustavo si v pokutovém území našel cestičku k dlouhému míči z autového vhazování. Jeho zakončení mu ale nesedlo a míč skončil vysoko nad břevnem.
     
    32
    Jannes-Kilian Horn znovu podpořil ofenzívu Wolfsburgu náběhem po levé straně hrací plochy. Krajní obránce hostujícího celku nyní odcentroval opravdu nepřesně.
     
    33
    Mario Gómez zkusil štěstí střelou z voleje z hranice pokutového území. Zakončení se mu ale příliš nepovedlo a pomalá rána skončila na boční síti.
     
    34
    Leon Goretzka poslal centr z pravé strany, jenže v pokutovém území nebyl nikdo v modrém dresu a brankář Casteels měl snadnou práci.
     
    35
    Mario Goméz přenechal míč Didavimu, který se do míče opřel z první a jeho rána skončila vysoko nad břevnem! Wolfsburg zahodil obrovskou šanci!
    35. Didaviho zahozená možnost
     
    36
    Guido Burgstaller se hlásil o přihrávku do pokutového území, avšak centr z pravé strany jej přelétl o dobrých pět metrů. Wolfsburg bude rozehrávat.
     
    37
    Luiz Gustavo si znovu dělal prostor k zakončení v pokutovém území, ale brazilský stoper ve službách Wolfsburgu se tentokrát dopustil faulu.
     
    38
    Jung měl spoustu času a prostoru na pravé straně, a přesto poslal opravdu nepovedený centr. Jeho přihrávka prolétla až do zámezí.
     
    39
    Hosté se v posledních minutách tlačí do útoku a nyní si vybojovali standardní situaci. Nedovoleného zákroku se dopustil Meyer.
     
    40
    Exekuce přímého kopu se ujal Arnold. Krásným centrem na zadní tyč našel Gustava, který se ve výskoku dopustil nedovoleného zákroku.
     
    41
    Eric Choupo-Moting prodloužil hlavou vysokou přihrávku na polovinu soupeře, ale k míči se nakonec dostal jen stoper Knoche.
     
    42
    Mario Gómez sprintoval do pokutového území Schalke za dlouhou přihrávkou, jenže Ralf Fährmann vystartoval na hranici šestnáctky a došel si pro míč.
     
    43
    Luiz Gustavo znovu hledal rozběhnutého Goméze, nicméně Ralf Fährmann si křikl na obránce, aby mu míč pustil a schoval jej v rukavicích.
     
    44
    Sead Kolašinac fauloval na levé straně dobře se pohybujícího Junga. Wolfsburg bude v samotném závěru prvního poločasu zahrávat přímý kop.
     
    45
    Exekuce přímého kopu se ujal Arnold, jehož prudký centr na zadní tyč nezasáhl nikdo v bílém dresu a balón proskákal do zámezí.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Goméz znovu sprintoval za prudkou přihrávkou za obranu, jenže tentokrát nemohl pokračovat kvůli ofsajdu! Schalke už první půli dohraje bez problémů.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí a do kabin odcházejí spokojenější domácí fotbalisté! Už v šesté minutě totiž otevřel skóre Guido Burgstaller ! Wolfsburg se poté dostával více do hry, jenže Malli zamířil mimo tři tyče. O pár minut později dotáhli domácí do konce rychlý protiútok, na jehož konci stála gólová střela Leona Goretzky! Wolfsburg mohl snížit, jenže Dadavi ve vyložené pozici napálil míč vysoko nad břevno!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Sebastian Jung, přichází Jakub Błaszczykowski.
     
    47
    Jakub Błaszczykowski se ihned zapojil do útočné akce hostujícího celku. Polský reprezentant ale nedohnal prudkou přihrávku.
     
    48
    Hra je přerušena. Na trávníku totiž zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, který se drží za levou nohu. Podle všeho ale bude pokračovat.
     
    49
    Schalke právě vstřelilo branku!
    A další branka domácího celku! Schalke zaútočilo po levé straně. Eric Choupo-Moting poslal prudký centr do šestnáctky, který propadl až na značku pokutového kopu a DANIEL CALIGIURI z první skóroval proti svému bývalému celku!
    49. Daniel CALIGIURI - 3:0
     
    51
    Wolfsburg navíc musí chvíli pokračovat jen v deseti lidech na hřišti. Jeden z hostujících zadáků si totiž poranil nohu a musí být ošetřován.
     
    52
    Domácí navíc pokračují ve vysokém tempu. Eric Choupo-Moting našel volného Meyera, ale Jakub Błaszczykowski akci Schalke zastavil faulem.
     
    53
    Guido Burgstaller napadal rozehrávku hostujícího brankáře. Koen Casteels váhal s odkopem a nakonec si musel hodně pospíšit.
     
    54
    Jakub Błaszczykowski se rychlou kličkou zbavil obránce na pravé straně. Hostující záložník poté hledal Goméza, ale domácí obrana znovu zasáhla.
     
    55
    Wolfsburgu se dnes vůbec nedaří. Horn obdržel přihrávku na levou stranu, ale míč mu proklouzl do zámezí. Domácí fanoušci se mezitím skvěle baví.
     
    56
    Eric Choupo-Moting dohnal prudkou přihrávku do pokutového území, ale obránce Gustavo k němu včas přistoupil a tělem jej vytlačil za hranici šestnáctky.
     
    57
    Ralf Fährmann si počkal, až k němu dojdou napadající fotbalisté Wolfsburgu a poté rozehrál na pravou stranu. Schalke už nikam nespěchá a užívá si vedení.
     
    58
    Jakub Błaszczykowski připravil o míč statického Nastasiće, který jej okamžitě fauloval a vidí žlutou kartu!
     
    59
    Exekuce přímého kopu se ujal Arnold, který našel Bazoera, jež si míč nachystal na střelu a pravačkou jej poslal vysoko nad břevno domácí branky.
     
    60
    A další zakončení hostujícího celku! Záložník Arnold obdržel přihrávku na levou stranu, ale jeho pokus prolétl dobré tři metry vedle branky.
     
    61
    Goméz sice upadl na hranici pokutového území, ale přesto se i v nefotbalové pozici pokoušel udržet míč na kopačkách. Přesila obránců jej o něj obrala.
     
    62
    Eric Choupo-Moting poslal oblouček na levou stranu, kde míč vybojoval Sead Kolašinac, ale Choupo-Moting poté nedokázal odcentrovat.
     
    63
    Schalke ale vybojovalo alespoň rohový kop. Max Meyer poslal centr na malé vápno, kde se znažil zakončit Eric Choupo-Moting, ale obrana míč srazila na další roh.
     
    64
    Tempo hry v posledních minutách hodně opadlo. Domácí fotbalisté sice hrají s míčem na kopačkách, ale nikdo v modrém se nesnaží zakončit.
     
    65
    Také hosté zahrávali standardní situaci. Exekuce se ujal Maximilian Arnold, jehož utažená střela z úctyhodné vzdálenosti prolétla nad břevnem.
     
    66
    Hra je znovu přerušena. Na trávníku nyní zůstává sedět Eric Choupo-Moting a podle všeho to vypadá, že domácí záložník bude muset střídat.
     
    67
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Eric Choupo-Moting, přichází Alessandro Schöpf.
     
    68
    Obrovská šance hostujícího celku! Bazoer dostal přihrávku do pokutového území, ale jeho ránu zablokoval obránce. Do odraženého míče se opřel Didavi, ale ani on nepropálil domácího obránce!
     
    69
    Mario Gómez si v pokutovém území brousil zuby na prudký centr z levé strany, jenže Sead Kolašinac před ním přizvedl balón na rohový kop.
     
    70
    Bazoer poslal dlouhou přihrávku do pokutového území, jenže míč přilétl jen do míst, kde nebyl nikdo v bílém dresu. Ralf Fährmann schoval míč do rukavic.
     
    71
    Gustavo poslal krásný centr do pokutového území. Josuha Guilavogui se snažil zakončovat hlavou, ale při své rybičce fauloval jednoho z obránců.
     
    72
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Sead Kolašinac, přichází Coke.
     
    73
    Guido Burgstaller se krásně prosmýkl do pokutového území a do jeho centr se opřel Leon Goretzka! Střelec druhé branky parádní ránou orazítkoval břevno!
    73. Goretzkova rána do břevna
     
    74
    Max Meyer z následného rohového kopu poslal centr na přední tyč. Na míč si naskočil Benedikt Höwedes, jehož oblouček prolétl nad břevnem.
     
    75
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Daniel Didavi, přichází Vieirinha.
     
    76
    Alessandro Schöpf na levé straně hřiště fauloval Blaszczykowského. Polský fotbalista sice zůstal ležet s bolestivou grimasou, ale už je na nohou.
     
    77
    Jakub Błaszczykowski poslal parádní centr z pravé strany na malé vápno, kde si na něj naskočil Goméz, ale jeho hlavička ze záklonu nenadělala domácímu brankáři starosti.
     
    78
    Schalke právě vstřelilo branku!
    A je to 4:0! Domácí proměnili dnešní duel v exhibici! Thilo Kehrer vlétl do pokutového území, poslal míč na jeho hranici, kde se s balónem otočil GUIDO BURGSTALLER a pěknou střelou po zemi propálil hostujícího brankáře!
    78. Guido BURGSTALLER - 4:0
     
    79
    A pozor! Nastasić fauloval na hranici pokutového území a rozhodčí Brandt nařídil pokutový kop!
     
    80
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil MARIO GOMÉZ, který nezaváhal a prudkou střelou pod břevno překonal domácího brankáře!
     
    81
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Mario Gómez, přichází Borja Mayoral.
     
    82
    Max Meyer táhl rychlý protiútok domácího celku po levé straně jenže Arnold se stačil vrátit a přesně načasovaným skluzem vybojoval míč.
     
    83
    Burgstaller si navedl míč na levačku a poslal prudkou střelu těsně nad zemí. Jeho pokus ale zablokoval pozorný obránce Gustavo.
     
    84
    Wolfsburg se dostal pod tlak domácího celku a Borja Mayoral musel odkopnout míč až na polovinu Schalke. Duel se už jen dohrává.
     
    85
    Vieirinha poslal prudkou přihrávku za domácí obranu, kam si naběhl Jakub Błaszczykowski, jenže akce Wolfsburgu nemohla kvůli ofsajdu pokračovat.
     
    86
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Guido Burgstaller, přichází Klaas-Jan Huntelaar.
     
    87
    Bazoer fauloval na polovině hřiště Goretzku. Na hráčích Wolfsburgu jde vidět frustrace.
     
    88
    Jannes-Kilian Horn se vydal na průnik po levé straně, obhodil si obránce a upadl. Hlavní rozhodčí měl celou situaci jako na dlani a rozhodl se nepískat.
     
    89
    Vieirinha poslal dlouhý aut, do kterého se opřel osamocený Bazoer a jeho parádní dělovka z voleje prosvištěla kolem zadní tyče!
     
    90
    Dnešní zápas se už pouze dohrává. Domácí fanoušci si užívají vysokého vedení svého celku a na tribunách se rozjely oslavy.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Horn zůstává ležet na polovině hostujícího celku a zdá se, že dnes už se žádné šance nedočkáme. Hosté ještě budou rozehrávat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Schalke předvedlo jeden z nejlepších výkonů v sezóně a zvítězilo vysoko 4:1! Domácí vlétli do utkání hodně aktivně a už v šesté minutě otevřel skóre Guido Burgstaller ! Wolfsburg se poté chystal k náporu, ale Leon Goretzka přidal druhou branku! Hned po přestávce se navíc trefil Daniel Caligiuri a bylo hotovo! Poté se hra hodně uklidnila a až v 78. minutě přidal svou druhou branku Guido Burgstaller ! O minutu později ale Matija Nastasić fauloval v pokutovém území a Mario Gómez z penalty uzavřel gólový účet dnešního duelu!
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 1:9. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:9.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:25:07)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 6. Burgstaller (Meyer), 24. Goretzka, 49. D. Caligiuri (Choupo-Moting), 78. Burgstaller (Kehrer) – 80. Mario Gómez (pen.)

    Karty:   58. Nastasić (SCH) – 2. Arnold (WOF), 87. Bazoer (WOF)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 1:9. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:9.
    FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Höwedes, Nastasić, Kolašinac (72. Coke) – Goretzka, Bentaleb – D. Caligiuri, Meyer, Choupo-Moting (67. Schöpf) – Burgstaller (86. Huntelaar).
    Náhradníci: Nübel – Geis, Schöpf, Coke, Badstuber, Huntelaar, Avdijaj.

    VfL Wolfsburg: Casteels – S. Jung (46. Błaszczykowski), Knoche, Gustavo, Horn – Bazoer, Guilavogui – Didavi (75. Vieirinha), Arnold, Mallı – Mario Gómez (81. Mayoral).
    Náhradníci: Grün – Wollscheid, Vieirinha, Gerhardt, Błaszczykowski, Mayoral, Seguin.
    thejrc.org