Angers – Monaco 0:1 (kon.) | Nancy – Rennes 3:0 (kon.) | Bordeaux – Méty 3:0 (kon.)
Lyon – Lorient 1:4 (kon.) | Dijon – Bastia 1:2 (kon.) | Caen – Montpellier 0:2 (kon.)
konec
Olympique Lyon
1:4 (1:1)
FC Lorient
Sobota 08.04.2017, 20:00 • Parc Olympique Lyonnais • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Ligue 1 má na programu další kolo a my budeme sledovat duel mezi Lyonem a Lorientem, kdy jasným favoritem tohoto zápasu je domácí celek.
     
    Olympique Lyon hraje v posledních týdnech velmi dobře. Na svém kontě má zatím 54 bodů a v tabulce se nachází na čtvrté pozici, tedy pozici, která zaručuje předkolo Evropské ligy. Vypadá to, že Lyon na čtvrté příčce skončí, protože na třetí místo ztrácí už třináct bodů a na čtvrtou pozici má k dobru bodů sedm.
     
    FC Lorient je na tom o poznání hůře. Hosté zatím získali jen 28 bodů a v tabulce jsou na předposledním míste, když na nesestupové místo ztrácí pouze jeden bod. Z posledních dvou kol vybojoval Lorient plný počet šestí bodů, když porazil Nancy a naposledy i Caen, takže hosté bojují.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Lorient – Lyon 1:0
    Lorient – Lyon 1:3
    Lyon – Lorient 0:0
    Lorient – Lyon 1:1
    Lyon – Lorient 4:0
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Jallet, Mammana, Yanga-Mbiwa, Rafael – Ferri, Gonalons (C), Tolisso – Cornet, Fékir, Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – A. Lacazette, Ghezzal, Darder, Valbuena, Tousart, Rybus.

    FC Lorient: Lecomte – Moreira, Peybernes, Ciani (C), Le Goff – Mvuemba, Lautoa – Moukandjo, S. Marveaux, Waris – Aliadiére.
    Náhradníci: Delecroix – Z. Touré, Cafú, Jeannot, Wakaso, Cabot, Koffi.

    Rozhodčí: Rainvile – Hebrard, Pages (všichni Francie).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas dvaatřicátého kola tam může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující fotbalisté rozehráli první poločas dnešního zápasu ze středového kruhu. Míče se ale ujímají domácí.
     
    3
    Na levé straně vhodil míč zpoza postranní lajny do hry Le Goff. Následně se ale hosté nedostali ani do pokutového území.
     
    4
    Maxwel Cornet se prodíral do šestnáctky, ale těsně před ním mu ukopl balon hostující kapitán Ciani. Ten ve spolupráci s Lecomtem ukončil celou akci Lyonu.
     
    5
    Na levé straně to zkusila bývalá hvězda Manchesteru United Rafael. Neporadil si však s rozběhnutým Moreirou a přichází o balon.
     
    6
    Znovu v kombinaci Rafael. Tentokrát našel Depaye, ale ani jeho počínání nedospělo až ke střele. Opatrný začátek zápasu z obou stran.
     
    7
    Memphis Depay nabral dobrou rychlost na levém kraji, proti němu byl jen jeden obránce, který ho však dostatečně zbrzdil a nakonec i obral o míč.
     
    8
    Lorient se zatím příliš nedostává k míči. Nyní měl ale jedinečnou šanci rozehrát akci u levé postranní lajny Le Goff. Nebyl však s pasem na Warise přesný.
     
    9
    Hostující hráči se budou muset spoléhat na rychlé brejky. Jeden takový mohl předvést Aliadiére, který se dostal do sprinterského souboje s Mammanem. Prohrál.
     
    10
    Přesně po deseti minutách zápasu přišel na řadu první rohový kop. Lyon však nabídnutou pozici nevyužil. Stále však pokračuje ve své útočné akci. Nakonec pálil po odskočení od obránce Depay, ale netrefil balon čistě.
     
    11
    Depay je dnes při chuti. Znovu měl míč na levé straně, tentokrát s ním došel až do vápna. Kličkou do hřiště si vytvořil prostor pro střelu, ale ta je zblokovaná.
     
    12
    Hostující celek je přikován na vlastní polovině. Lyon kombinuje dlouhé minuty na útočné straně, ale zatím se nemůže dostat do šance.
     
    12
    Až nyní se hostům podařilo odkopnout balon od své branky. Na útočné polovině dokonce dokázal získal balon Aliadiére, který pozdržel soupeře a navíc vybojoval faul za který je Rafael odměněn žlutou kartou.
     
    13
    Po faulu měli hosté k dispozici volný přímý kop, ale Lyon ho dokázal lehce zblokovat. Anthony Lopes však ještě musel zasahovat po nečekané střele Warise.
     
    15
    Rafael chtěl odčinit své předcházející zaváhání, ale jeho centr z levého kraje je zblokován. Navíc se ještě odrazil do Brazilce v dresu Lyonu a nebude z toho tak ani rohový kop.
     
    16
    Rafael kombinoval s Depayem na levé straně, poté přišla nečekaná nahrávka do středu, kde byl připravený ke střele Fékir, ale Lecomte předvedl fantastický zákrok.
    16. Benjamin Lecomte zachránil svůj tým zákrokem proti střele Nabila Fékira
     
    17
    Lyon zůstává na polovině hostujícího týmu. Nyní se snažil něco vymyslet Ferri, ale ani po jeho přihrávce se nedostal ke střele Maxwel Cornet.
     
    18
    Lorient to dnes bude mít moc těžké. V úvodu zápasu se téměř vůbec nedostává k míči.
     
    20
    Podél pravé lajny se rozeběhl Christophe Jallet. Jeho centr byl sražený na rohový kop. Pro centr od rohového praporku si došel pro balon Lecomte.
     
    21
    Úvodní dvacetiminutovka vyznívá jasně pro domácí celek. Lyon to však nedokáže potvrdit i vstřelenou brankou. Nyní ale na druhé straně zahrozil Waris nepřesnou střelou.
     
    22
    Depay chce hodně míč pro sebe, ale tentokrát to přehnal. Jeho centr z levé strany končí bez doteku hráčů daleko za brankou.
     
    23
    Také z druhé strany přichází centr do pokutového území Lorientu. Ferri však napálil pasem jen stojícího Le Goffa.
     
    24
    Kombinace Lyonu skončila až u Fékira, který ale proti přesile ztratil balon. Lorient však jen odkopl míč na polovinu Lyonu a už se znovu připravuje na další kontr.
     
    25
    Po dlouhé době se také Lorient dostal k míči na delší čas. Ve středu pole je navíc faulován Peybernes a tak mohou hosté rozehrát svou útočnou akci až z poloviny trávníku.
     
    26
    Corentin Tolisso dnes zatím není příliš vidět. Na levé straně má totiž Depaye, který je naopak velmi aktivní směrem dopředu. Nyní ale právě Tolisso našel rozběhnutého Rafaela. Ten ale už nestihl balon zastavit na trávníku.
     
    27
    Z ničeho nic se musel Lopes natahovat za míčem. Jérémie Aliadiére se opřel do balonu z velké dálky a jen těsně minul břevno domácí branky.
    27. Aliadiére pálil těsně nad břevno
     
    28
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon se přece jen prosazuje ještě v první půlhodině hry. Vše vzniklo na levé straně, kde si uvolnil Memphis Depay, přesně přihrál do středu CORENTINU TOLISSOVI, který napálil míč z hranice vápna míč k pravé tyči. Benjamin Lecomte se tentokrát natahoval marně.
    28. Corentin TOLISSO - 1:0
     
    30
    A už to mohlo být o dvě branky. Na pravé straně se uvolnil proti obránci Ferri. Přešel až do pozice pro centr, ale nyní se Depay z vyložené šance do branky netrefil.
     
    32
    Lyon pokračuje v aktivní hře i po první brance zápasu. Naopak ještě úvodní gól domácí nakopl a chtějí ještě v prvním poločase zápas rozhodnout.
     
    33
    Lorient se snaží hru stabilizovat, ale to se mu příliš nedaří. Depay vybojoval míč ještě na útočné polovině a po jeho přihrávce pálil střelec první branky Tolisso. Lecomte stačil zasáhnout.
     
    34
    Po rohovém kopu se dostal balon na kopačku Fékira, který ale ze střední vzdálenosti netrefil branku.
     
    35
    Majeed Waris si chtěl vybojovat faul na útočné polovině, ale rozhodčí nechává pokračovat ve hře. Nakonec je z toho ale rohový kop pro Lorient po zblokovaném centru Moukandja.
     
    36
    Anthony Lopes si přišel po dlouhé době pro zákrok. Bez potíží vyboxoval míč mimo šestnáctku.
     
    37
    Nyní je ale už faulován Fékir, který byl v dobrém náběhu. Po rychlé rozehrávce ale Lyon ztrácí balon. Do útoku tak může jít hostující celek.
     
    38
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Lorient se oklepal z tlaku kolem vstřelené branky a nyní se pokouší také o přechod do útočné fáze.
     
    39
    Už to vypadalo, že se hosté dostanou k balonu u půlící lajny, ale Marveaux musel před napadajícím soupeřem odkopnout balon os své kopačky do autu.
     
    40
    Střelec první branky Corentin Tolisson nyní chtěl vytvořit šanci pro Fékira. Ten je ale sestřelen před vápnem. Lautoa je za to potrestán žlutou kartou.
     
    41
    K míči se postavil Nabil Fékir a Memphis Depay. Právě Fékir použil svou levačku k rozehrání, ale přes zeď branku netrefil.
     
    42
    Lyon chce ještě před koncem poločasu přidat druhou branku. Po rohovém kopu k tomu měl ale hodně daleko Tolisso. Domácí zůstávají u míče a pokračují v tlaku.
     
    43
    Lorient právě vstřelil branku!
    Tak to nikdo nečekal. Do poločasu je vyrovnáno. MAJEED WARIS získal míč na útočné polovině, narazil si s Aliadiérem, který mu vytvořil trochu prostoru na levé straně. Jeho střela ale byla fantastická, že na ní nemohl reagovat zásahem ani Anthony Lopes.
    43. Majeed WARIS - 1:1
     
    44
    Fékir musel zastavovat rozběhnutého Warise a je za to potrestán žlutou kartou. Lyon je pod tlakem v úplném závěru poločasu.
     
    45
    Mvuemba posílal míč do vápna z místa přestupku. Nakonec z nedobré pozici zakončoval Moukandjo, ale i tak musel Lopes předvést povedený zákrok u levé tyče.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Překvapivá remíza po prvním poločase. Lyon byl jednoznačně lepším týmem, to potvrdit i vedoucí brankou Corentin Tolisso, ale v úplném závěru už domácí podcenili soupeře a ten z ničeho nic udeřil. Po zcela výjimečné šanci dokázal vyrovnat Majeed Waris střelou na zadní tyč. Bylo to snad jediná nebezpečná situace před Anthony Lopesem v první půli. Lyon ale rozhodně nebude chtít proti sestupem ohroženým Lorientem ztratit důležité body v boji o čtvrté místo v tabulce.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Jérémie Aliadiére, přichází Benjamin Jeannot.
     
    46
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Mathieu Peybernes, přichází Zargo Touré.
     
    47
    Lyon měl k dispozici rozehrávku druhého poločasu. A už si to žene do útoku. Na pravé straně si vyměňoval míč Ferri s Cornetem. Poté přišel jen zblokovaný centr.
     
    48
    Domácí ale zůstali u míče a pokračuje obléhání hostující branky. Nyní ale mohl jít do brejku střídající Jeannot, ale dlouhý pas nezpracoval přesně.
     
    49
    Depay už je znovu u míče. Tento nizozemský ofenzivní fotbalista je dnes všude. Teď ale ztrácí balon nepřesnou přihrávkou.
     
    49
    Lorient právě vstřelil branku!
    Právě Depay ztratil balon a Lorient šel do rychlého protiútoku. Po rychlém postupu do vápna se ještě Waris neprosadil, ale míč se odrazil přesně na nohu dobíhajícího SYLVAINA MARVEAUXE, který měl před sebou prázdnou branku a tu také trefuje. Lorient jde do vedení!
    49. Sylvain MARVEAUX - 1:2
     
    51
    Lyon je zaskočen vedení soupeře. Domácí celek ovládá hru téměř celou dobu zápasu, ale na rychlé kontry si nedává dostatečný pozor.
     
    52
    Na pravé straně se otevřel prostor k centru Ferrimu. Domácí záložník ale nedokázal centrovat přes obránce, který mu odrazil balon zpět do středu hřiště.
     
    54
    Znovu šli hosté v dostatečném počtu do rychlého útoku. Tentokrát ale Jeannot nedokázal situace přetavit ve střelu.
     
    55
    Rafael posunul míč na rozběhnutého Depaye. Ten došel až do pokutového území, ale z podél brankové lajny už nedokázal obejít soupeře.
     
    56
    Domácí fotbalisté jsou najednou mimo hru. Snaží se dostat do útoku, ale kombinace po druhé obdržené brance vázne.
     
    57
    Nyní si ale nepočínal nejobratněji ve vlastní šestnáctce Ciani, který hlavičkoval jen za sebe, kde už ale na balon čekal Cornet. Jeho střela je ale hodně nepřesná.
     
    58
    Velmi rychlou rozehrávku předvedli domácí hráči po faulu ve středu pole. Ferri měl dost času na přesný centr, ale znovu mu do pasu skočil obránce.
     
    59
    Ferrimu se na pravé straně nedaří. Znovu měl míč na kopačce, ale opět svým centrem našel jen reklamy za brankou.
     
    60
    Po hodině hry vede na stadionu čtvrtého týmu Ligue 1 Lorient o jednu branku. Lyon je aktivnější směrem dopředu, ale s obranou soupeře si zatím neví příliš rady.
     
    61
    Domácí tým se nemůže dostat do tlaku na polovině soupeře. Naopak Lorient se dostal z nejhoršího a už se i dostane do postupného útoku.
     
    62
    Velká šance Lyonu nekončí brankou. Hned pětice domácích byla v pokutovém území po centru Jalleta v dobrém postavení. Fékir ještě hledal hlavou připraveného Corneta, ale jeho střela končí na břevnu.
     
    63
    Fékir byl lehce přidržen před pokutovým územím Lorientu, ale hlavní rozhodčí sporný zákrok pouští a pokračuje se ve hře.
     
    64
    Moukandjo předvedl velmi rychlé nohy. Za nakopnutým míčem šel přes soupeře, který jen ve skluzu musel poslat balon za postranní lajnu.
     
    65
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxwel Cornet, přichází Mathieu Valbuena.
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jordan Ferri, přichází Alexandre Lacazette.
     
    66
    Po posílení směrem dopředu se Lyon dostal do menšího tlaku. Právě střídající Valbuena byl u míče, ale ani zkušený ofenzivní fotbalista nedokázal překonat obranu Lorientu.
     
    67
    Majeed Waris si našel nakopnutý balon na útočnou polovinu. Následně ale prohrál souboj s Mammanou a ztrácí míč v nadějné pozici.
     
    68
    Zdá se, že Valbuena dokázal oživit hru Lyonu směrem dopředu. Nyní byl znovu u míčem, našel Tolissa, ale ten ve stoprocentní šanci napálil jen brankáře.
     
    70
    U středového kruhu se ocitl na zemi Moukandjo, který byl složen faulem Tolissa. Lorient se tak může vydat na útočnou polovinu trávníku.
     
    71
    A byla z toho dokonce střela. Benjamin Jeannot se obtočil kolem obránce, ale poté již nedokázal přesně zamířit na branku.
     
    72
    Už to vypadalo na vyrovnání. Valbuena poslal přesný centr z volného přímého kopu, ale po hlavičce k tyči je pískán ofsajd. Lacazette se tak nemůže radovat z vyrovnávají branky.
     
    73
    Další nepříjemný pas do vápna posílal Gonalons. Těsně před dobíhajícím Depayem stačil míč ze země sebrat Lecomte.
     
    74
    Lorient právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné. Lyonu se podařilo zatlačit soupeře na dlouhé sekundy do jeho pokutového území. Poté ale přišel nepřesný centr a hosté šli do rychlého kontru. Po pravé straně zatáhl balon až do pozice pro centr Moreira. S přehledem našel přesně naběhnutého BENJAMINA MOUKANDJA, který už z velké blízkosti dokázal umístit míč do sítě.
    74. Benjamin MOUKANDJO - 1:3
     
    75
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Wesley Lautoa, přichází Alhassan Wakaso.
     
    77
    Lyon je ještě více zaskočen než po druhé inkasované brance. Domácí celek drží míč na kopačkách, ale nemůže se dostat do vyložené šance.
     
    78
    Lacazette sice běžel za míčem do pokutového území, ale skvělou práci předvedl Le Goff, který pohlídal balon a ten končí za brankovou lajnou. Hosté budou rozehrávat.
     
    80
    Nyní už ani Lyon nedrží balon. Naopak Lorient je v naprostém klidu a dokonce musel Tolisso faulovat Warise a hosté budou rozehrávat z pětatřiceti metrů od branky Lyonu.
     
    81
    A mohl přijít také čtvrtý gól v domácí brance. Lyon nedůsledně bránil Moukandja, který si pohrál s Rafaelem. Poté ale zastavil ránu Lopes.
     
    82
    Lorient právě vstřelil branku!
    Lyon je na kolenou. Anthony Lopes namazal z rozehrávky přesně na nohu BENJAMINA MOUKANDJA, který měl před sebou podobně jako při třetím gólu naprosto opuštěnou branku.
    82. Benjamin MOUKANDJO - 1:4
     
    83
    Mammana již neudržel vztek v sobě. Z blízka si to vyříkal s rozhodčím, který ho ale odměňuje žlutou kartou.
     
    84
    Lyon se nezmůže ani na závěrečný tlak. Lorient s přehledem kontroluje hru. Navíc nyní bude rozehrávat rohový kop Waris.
     
    85
    Alexandre Lacazette to ještě zkusil. Po jeho akci se dostal do zakončení Depay, který naprosto zmizel ve druhém poločase z trávníku. Lecomte ale chytá.
     
    87
    Jakoby podklouznutí Depaye při změně směru podtrhovalo trápení Lyonu v dnešním zápasu. Lorient se tak zadarmo dostává k míči.
     
    88
    Nabil Fékir byl faulován na třiceti metrech od hostující branky a to je šance pro Valbuenu pro nebezpečný centr do vápna.
     
    89
    Opravdu to byl Mathieu Valbuena, který poslal míč do vápna, ale Benjamin Lecomte si došel pro balon do klubka hráčů a na druhý pokus sevřel míč v rukavicích.
     
    90
    Opět trápící se Depay v zakončení. Balon však trefil jen špičkou kopačky a jeho střela končí daleko od hostující branky.
     
    90+1
    Tentokrát to zkusil zpoza vápna Valbuena, ale ani zkušený fotbalista nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Benjamin Lecomte pouští balon vedle branky.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Lorient uštědřil Lyonu na jeho stadionu tvrdý direkt. V boji o záchranu si tak hostující celek připisuje důležité tři body a navazuje tak za výhry z předchozích dvou kol z Nancy a s Caen.

    Po úvodní brance Corentina Tolissa z úvodní půlhodiny nic nenapovídalo tomu, že by měl mít favorit zápasu potíže. Už ale v závěru poločasu přišla nečekaná rána pro Lyon, který z ničeho nic inkasoval po rychlém protiútoku. Majeed Waris dopravil míč do sítě domácího celku. Druhý poločas začal tak jak skončil. Hosté se vydali do rychlého brejku a ten zakončil Sylvain Marveaux. Poté přišla chvíli Benjamina Moukandja, který naprosto potupil domácí hráče dvěma góly. Jeho druhý a celkové čtvrtý gól Lorientu se rozhodně nedá za rámeček Anthony Lopes, který doslova namazal soupeře míč při rozehrávce a poté už nedokázal šanci v brance zmařit. Lyon tak ztrácí tři body v boji o čtvrté místo, které zaručuje evropské poháry pro příští ročník.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (21:56:04)

    Vít Schück

    Branky: 28. Tolisso (Depay) – 43. Waris (Aliadiére), 49. S. Marveaux, 74. Moukandjo (Moreira), 82. Moukandjo

    Karty:   12. Rafael (LYO), 44. Fékir (LYO), 83. Mammana (LYO) – 40. Lautoa (LOR)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Jallet, Mammana, Yanga-Mbiwa, Rafael – Ferri (65. A. Lacazette), Gonalons (C), Tolisso – Cornet (65. Valbuena), Fékir, Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – A. Lacazette, Ghezzal, Darder, Valbuena, Tousart, Rybus.

    FC Lorient: Lecomte – Moreira, Peybernes (46. Z. Touré), Ciani (C), Le Goff – Mvuemba, Lautoa (75. Wakaso) – Moukandjo, S. Marveaux, Waris – Aliadiére (46. Jeannot).
    Náhradníci: Delecroix – Z. Touré, Cafú, Jeannot, Wakaso, Cabot, Koffi.

    Rozhodčí: Rainvile – Hebrard, Pages (všichni Francie)
    ocianews.com