Jablonec – Zlín 2:0 (kon.) | Sparta – Brno 3:2 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:2 (2:1)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 09.04.2017, 17:30 • Generali Arena • ePojisteni.cz liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Spartě zařídil rychlé vedení Michal Kadlec, když se prosadil po standardní situaci ne nepodobné té, z jaké v závěru úvodní půlhodiny pak vyrovnal Jan Polák. Po sérii nevyužitých příležitostí na obou stranách pak do šaten šli nakonec spokojeněji sparťané, když se v souboji s brankářem Melichárkem nadvakrát prosadil David Lafata.

    A byl to právě sparťanský kapitán, kdo se prosadil i v úvodu druhého poločasu, pomohla mu k tomu ale parádní individuální akce Josefa Šurala a následný faul Taščiho, který Lafata potrestal ze značky penaltového bodu. Ukrajinec Tašči se ale za nedlouho dokázal prosadit na opačné straně, když Ashirův centr dopravil do sítě a protože se i přes další šance v závěrečné půlhodině už skóre nezměnilo, uzavřel jej na 3:2. (19:29:44)
     
    V závěrečném utkání třiadvacátého ligového kola sparťané porážejí Zbrojovku Brno 3:2, když vítězí v nesmírně zajímavé bitvě plné výrazných šancí na obou stranách.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    V úvodu dodatečného období vidí žlutou kartu brněnský brankář Melichárek za verbální gesta směrem k arbitrovi dnešního zápasu.
     
    90
    Rozhodčí Jílek oddaluje závěrečný hvizd o dvě nastavené minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Přichystal, přichází Petr Rybička.
     
    90
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tiémoko Konaté, přichází Martin Nový.

    Konaté měl v úvodu jarní části značně komplikovaný vztah se sparťanskými fanoušky, ti jej dnes vyprovází ze hřiště hlasitým potleskem.
     
    89
    Ladislav Krejčí se marně pokusil probít po útočné polovině, v závěru svého snažení se provinil útočným faulem a je pískáno proti Brnu.
     
    87
    Další útočnou snahu Konatého zakončil Matěj Hybš velmi nepovedenou přihrávkou přímo na kopačku Sedláka.
     
    86
    Sparťané poté okamžitě vystřelili do rychlého brejku, po Konatého zajímavé individuální akci ale byl Šuralovi odmáván těsný ofsajd.
     
    85
    Po opětovném Zavadilově centru už hosté výrazně zahrozili! To když se odraženého míče zmocnil naprosto osamocený Řezníček, ten však nezvládl první dotyk s míčem, dostal se do bezprostřední blízkosti Koubka a už jej prostřelit nedokázal.
     
    85
    Zavadilův centr je sražen za sparťanskou branku, brněnský středopolař si tak situaci zopakuje z nedaleké pozice.
     
    84
    Hybš vytěsnil Přichystala na pravém křídle až k rohovému praporku, poté ale soupeře přidržel a Přichystal tak v tísni vybojoval standardní situaci pro Zbrojovku.
    83. Konaté netrefil branku
     
    83
    A další šance pro Spartu! Rudí dostali velké množství prostoru na pravém křídle, po souhře se Zahustelem Šuralův střílený centr Kijanskas odrazil jen ke Konatému, ten ale tísněn Pavlíkem míjí brněnskou branku.
     
    82
    Nepřesná souhra Jablonského s Přichystalem, první jmenovaný se neúspěšně pokusil vysunout svého spoluhráče po levém křídle.
    81. Marečkovu nepříjemnou střelu Melichárek vyrazil
     
    81
    Blízko pojištění domácího vedení byl Mareček, jenž převzal Konatého přihrávku a poté z dvaceti metrů mířil pod břevno brněnské branky, ovšem Melichárek výborným zákrokem stačil míč vyškrábnout nad svoji svatyni!
     
    80
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Šural, přichází Jan Sedlák.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 6. Michal Kadlec (Mario Holek), 40. Lafata (Karavajev), 54. Lafata (pen.) – 30. Polák (Pavlík), 58. Tašči (Ashiru)

    Karty:   18. Michal Kadlec (SPA), 36. Mareček (SPA), 40. Sáček (SPA), 42. Lafata (SPA) – 42. Zavadil (BNO), 65. Jakub Šural (BNO), 90+1. Melichárek (BNO)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 11:10. Střely mimo: 6:8. Rohy: 7:8. Fauly: 12:14.
    AC Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Mario Holek, Michal Kadlec, Hybš – Josef Šural, Sáček, Mareček, Konaté (90. Nový) – Pulkrab (72. Zahustel), Lafata (C).
    Náhradníci: Bičík – Vatajelu, Nový, Zahustel, Ch. Frýdek, Holzer.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural (80. Sedlák), Pavlík, Kijanskas, T. Jablonský – Zavadil (C), Polák (75. Krejčí) – Ashiru, Tašči, Přichystal (90. Rybička) – Řezníček.
    Náhradníci: Veselý – Vraštil, R. Buchta, Sedlák, Rybička, Lutonský, Krejčí.

    Rozhodčí: Jílek – Dobrovolný, Myška

    Diváci: 8 997
    thejrc.org