Boston – Washington 1:3 (kon.) | Los Angeles – Chicago 3:2 (po pr.) | New Jersey – NY Islanders 2:4 (kon.)
Detroit – Montreal 2:3 (po pr.) | Carolina – St. Louis 4:5 (1:2 po s.n.) | Florida – Buffalo 3:0 (kon.)
Toronto – Pittsburgh 5:3 (kon.) | Winnipeg – Nashville 2:1 (kon.) | Dallas – Colorado 4:3 (1:0 po s.n.)
Arizona – Minnesota 1:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 2:3 (kon.) | San Jose – Calgary 3:1 (kon.)
Detroit – New Jersey 4:1 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 4:2 (kon.) | Tampa – Buffalo 4:2 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:3 (1:1, 1:1, 3:1)
Pittsburgh Penguins
Neděle 09.04.2017, 01:15 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Air Canada Centre v Torontu sledovalo 19 561 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (04:04:07)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Toronto Maple Leafs

    Roman Polák 0+1, 3 střely, čas na ledě 18:13

    Pittsburgh Penguins

    Dominik Simon 0+0, 0 střel, čas na ledě 9:55
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Connor Brown (TOR) 1+0
    2. Tyler Bozak (TOR) 1+1
    3. Kasperi Kapanen (TOR) 1+0
     
    Dnešní zápas je u konce a Toronto může slavit postup do play-off. Vstup do utkání sice lépe vyšel Pittsburghu, ale 29 sekund po gólu Phila Kessela se prosadil James van Riemsdyk, jenž tedy bleskově vyrovnal. Ve druhé třetině se do vedení naopak dostali domácí, nicméně ani Tyler Bozak se nemohl radovat dlouho. Ve 28. minutě totiž srovnal Sidney Crosby.

    Díky nešťastnému vlastnímu gólu, jenž byl připsán Jakeu Guentzelovi sice Tučňáci ještě jednou vedli, ale závěr vyšel domácím. Svou první branku v NHL totiž v 55. minutě zaznamenal Kasperi Kapanen, v čase 57:12 šlo Toronto po teči Connora Browna dokonce do vedení a výhru Maple Leafs pak trefou do prázdné brány pečetil Auston Matthews.

    Smutno je tedy v Tampě a v New Yorku, neboť Blesky i Ostrované tímto vítězstvím Toronta definitivně přišly o šanci na vyřazovací boje.

    Střely na bránu

    Toronto Maple Leafs – 30 (9;9;12)
    Pittsburgh Penguins – 18 (4;8;6)
     
    Konec zápasu.
    59:56 Auston MATTHEWS - 5:3
     
    59:56
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Jeden z hostů sice mohl trefit odkrytou část brány, ale proti byl obětavý Polák, který znemožnil vyrovnání. Následně se kotouče chopil AUSTON MATTHEWS, který touš dovezl k červené čáře a posléze skóroval do prázdné brány Pittsburghu. Bez asistence.
     
    59:43
    Další velmi kvalitní zákrok Curtise McElhinneye. Kotouč je za bránou, kde s jedním obráncem bojují dva hostující útočníci.
     
    59:29
    Po vhazování se hosté usazují v útočném pásmu. Zatím se ale nedostali ke střele.
     
    59:12
    Tak to byl famózní zákrok, který Torontu možná zajistil play-off. Přihrávka od mantinelu totiž našla osamoceného Crosbyho, jenž zakončoval z prvního doteku, ale McElhinney se stačil přesunou a zasáhl betonem.
     
    58:39
    Jenže nyní už je puk před McElhinneyem a hosté odvolávají gólmana. V útočném pásmu Pittsburghu je šest hráčů hostujícího celku.
     
    58:19
    Javorové listy nechtějí připustit případný tlak soupeře a pro jistotu kombinují u Fleuryho brány.
    57:12 Connor BROWN - 4:3
     
    57:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Neskutečné! Domácí v závěru třetí třetiny převracejí skóre na svou stranu a z toho určitě nemají radost hokejisté Tampy! Gardinerovo nahození od modré čáry totiž dokázal tečovat CONNOR BROWN, jenž puk usměrnil přesně pod břevno Fleuryho brány. Asistence: Jake Gardiner, Matt Hunwick.
     
    56:35
    Znovu se hraje v pásmu domácího týmu. Ten by ale potřeboval kombinovat u Fleuryho, kde by se mohl pokoušet o rozhodnutí.
     
    56:10
    Curtis McElhinney si nebyl vůbec jistý, ale nakonec kotouč našel mezi betony. Přesně tam mu totiž zamířila střela od modré čáry.
     
    56:05
    Po souboji u McElhinneyovy brány je hra přerušena. Následuje buly napravo od domácího gólmana.
     
    55:48
    Na brankovišti se pohyboval jeden z domácích, nicméně ten se k pořádnému zakončení vlastně ani nedostal.
     
    55:12
    Maple Leafs pochopitelně cítí šanci a znovu se derou do útočného pásma. Defenzíva Pittsburghu však kotouč rychle vrací mezi modré čáry.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 7. J. van Riemsdyk (Bozak, R. Polák), 24. Bozak (W. Nylander, Gardiner), 55. Kapanen (Hunwick, Matthews), 58. Co. Brown (Gardiner, Hunwick), 60. Matthews – 7. Kessel (Cullen, Kühnhackl), 28. Crosby (Guentzel, J. Schultz), 47. Guentzel


    Toronto Maple Leafs: Andersen (23. McElhinney) – Rielly, C. Carrick, Gardiner, N. Zajcev, Hunwick (A), R. Polák – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Marner – Komarov (A), Kadri, Co. Brown – Hyman, Matthews, W. Nylander – M. Martin, Boyle, Kapanen.
    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Jarry) – Cole, J. Schultz, C. Gaunce, Daley (A), Streit, Hainsey – Guentzel, Crosby (C), Sheary – Kühnhackl, Cullen (A), Kessel – S. Wilson, Porter, Tom Sestito – Simon, Rowney, Archibald.

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Dan O'Halloran – David Brisebois, Derek Amell

    Diváci: 19 561
    thejrc.org