Liberec – Teplice 0:0 (kon.) | Č. Budějovice – Jablonec 1:4 (kon.) | Brno – Sparta 4:1 (kon.)
Příbram – Třinec 0:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
4:1 (1:0)
AC Sparta Praha
Pondělí 10.04.2017, 13:00 • MěFS Srbská, Brno • Juniorská liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky fotbalu! Po derby mezi Spartou a Zbrojovkou v seniorské kategorii nás stejný souboj čeká také v Juniorské lize! Před svými fanoušky se představí v tabulce druhá FC Zbrojovka Brno, na jejíž půdu zavítá čtvrtá AC Sparta Praha. Půjde tak o souboj z čela tabulky, v němž se domácí chtějí dotáhnout na vedoucí Mladou Boleslav, zatímco hosté právě na svého dnešního soupeře.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Veselý – Buchta (C), Lutonský, Koláčný, Sedlák, M. Vintr, Rybička, Sedláček, Gáč, O. Vintr, Krejčí.
    Náhradníci: Záleský – Praks, Kříž, Doubravský, Šustr, Černín.

    AC Sparta Praha: Budínský – Pavlík, Penc, Vătăjelu, Nový, Špaček, Ch. Frýdek, Císařovský, Matoušek (C), Holzer, Burda.
    Náhradníci: Vorel – Novotný, Sváta, Palečko, Plechatý, Surmaj, Wala.

    Rozhodčí: Julínek – Antoníček, Podaný.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí nastupují v tradičních červených dresech, hosté se oděli do bílého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí uvedli míč do hry, ale první dlouhý nákop směrem dopředu se neujal, a hra se tak dostala až k brankáři Veselému, který opět rychle rozehrává.
     
    2
    Ani z další akce, která směřovala po levé straně, se domácí se své šance nedočkali, míč skončil v zámezí a brankář Budínský bude vykopávat.
     
    3
    Zbrojovka je v samém úvodu utkání mírně aktivnější, její další postup po levé straně směrem dopředu ale zastavil útočný faul. Sparta vyráží do první útočné akce.
     
    4
    Jenže hra je znovu přerušena, když po tvrdém souboji zůstal na zemi ležet jeden z hostů.
     
    4
    Jedná se o Filipa Císařovského, který se však již postavil na nohy a odešel za postranní čáru na drobné ošetření.
     
    5
    A sparťané se nakonec po rozehrávce dostali dopředu, z levé strany se dostal k ráně Špaček, ale jeho prudký přízemní pokus dokázal brankář Veselý pohotově vyrazit!
     
    6
    Na druhé straně akci Zbrojovky zastavil faul, domácí družina bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.
     
    7
    Žádná šance z něj však nepřišla, Vintrův oblouček směrem na zadní tyč, kam si zabíhali hned dva Brňané, skončil jen v rukavicích brankáře Budínského.
     
    8
    Po nepřesném výkopu sparťanského brankáře se domácí vydali dopředu obratem znovu, nicméně jejich postup po pravé straně zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.
     
    9
    Pražané nejprve dobře kombinovali s míčem na útočné polovině, ale domácí se vydali do brejku, v němž však Rybička na dlouhý balón za obranu nedosáhl.
     
    10
    Rohový kop pro Spartu.
     
    11
    Hosté se z něj sice mírné šance dočkali, když se jeden z nich dostal na zadní tyči k hlavičce, ta však neměla potřebnou razanci a přesnost a skončila daleko od branky.
     
    12
    To Brněnští předvedli rychlou kombinační akci po zemi, na konči níž mohl stát Rybička, který byl však mezi stopery velmi dobře pohlídán a balón, původně směřující do prostoru, skončil v rukavicích Budínského.
     
    13
    Zatím sledujeme jednu velkou taktickou bitvu z obou stran, ani jeden z celků nechce udělat větší chybu. U míče jsou nyní domácí, kteří začínají znovu od branky Veselého.
     
    14
    Z levé strany hřiště centroval z první Lutonský, nicméně jeho pas byl sražen a také na Zbrojovku čeká první rohový kop v zápase.
     
    15
    Ale ani Jihomoravané se z prvního rohu do šance nedostali, centr byl hodně přetažený a Zbrojovka si ani z následné akce nic světoborného nevytvořila.
     
    16
    Hostující fotbalisté se po rychlém nákopu v hojném počtu hnali za obranu, jejich odhodlání však bylo zbytečné, neboť také jim byl odmáván ofsajd.
     
    17
    Na opačné straně předvedli domácí další rychlý ťukec, který tentokrát zakončili prudkou ránou, na níž ale Budínský viděl a míč ukryl ve svém náručí.
     
    18
    Hosté sice vyšli vítězně ze souboje na středu hřiště, poté však dlouhý nákop Pence skončil jen u kopaček připraveného brankáře Veselého.
     
    19
    Obrovská šance domácích! Jeden z brněnských hráčů se krásně protáhl po levé straně do vápna, odkud přihrávkou pod sebe našel Rybičku, jenž pálil po zemi z první, ale brankář Budínský jeho pokus špičkou levé nohy vytáhl z brankové čáry!
     
    20
    Sparta okamžitě otočila hru směrem dopředu a do šance se mohl dostat Burda, ale na dlouhý centr nedosáhl a poté byl hostům odpískán útočný faul.
     
    22
    Zbrojovka těží ze své aktivity na levé straně hřiště a po dalším zblokovaném centru je zde druhý rohový kop během pár minut.
     
    23
    Ani ten ale žádnou šanci nepřinesl, i když mířil podstatně lépe, a to na střed pokutového území, sparťané však zde byli v přesile a odehráli jej do bezpečí.
     
    24
    Nyní však bude muset domácí družina svůj pobyt na útočné polovině ukončit, jeden ze zbrojováků se totiž provinil faulem.
     
    25
    Sparta se po delší době vydala dopředu a nakonec z toho rezultovala pohotová rána Frýdka, nicméně jeho prudká střela byla zablokována.
     
    26
    Rybička se dvakrát v krátkém sledu hnal za dlouhým míčem, ani jednou však na něj nedosáhl, a hosté tak mohou naprosto v klidu rozehrávat.
     
    27
    Brno právě vstřelilo branku!
    Jenže to nestalo a domácí jdou po obrovské chybě obrany v čele s Budínským do vedení! Zbrojovka předvedla vysoký presink a nakonec se míč dostal k Budínskému, kterého Rybička na hranici faulu odzbrojil od míče a před prázdnou brankou se k němu dostal MAREK VINTR, který dal jeden z nejsnazších gólů své kariéry.
    27. Marek VINTR - 1:0
     
    29
    Hra je zatím stále přerušena, neboť se brankář Budínský stále nezvedá z trávníku. Nevypadá to s ním příliš dobře a nejspíš bude muset střídat.
     
    30
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Budínský, přichází Vorel.
     
    31
    Sparťané se už i se svým novým brankářem mezi třemi tyčemi dostali dopředu, centr zleva byl ale zblokovaný, a tak hosté budou muset vzít zavděk jen rohový kop.
     
    32
    Ten směřoval velmi nebezpečně na střed vápna, ale nakonec se z něj hosté ani ve velkém závaru neprosadili a domácí dokázali míč odvrátit.
     
    33
    Pražané jsou ale po úvodním inkasování hodně aktivní a stále usazeni na polovině Brna, zatímco domácí jsou místy možná až moc pasivní.
     
    34
    Nakonec mohlo domácí mužstvo zahrozit z brejku, ale Rybička se mezi stopery opět neprosadil a hosté raději odkopli míč do zámezí.
     
    35
    Dokázali jej ale velmi rychle vybojovat zpět na své kopačky a nyní znovu pohodlně kombinují kolem středového kruhu.
     
    36
    Neplatilo to však dlouho, protože je znovu v rozletu směrem dopředu zastavil ofsajd, a rozhodčí jde zkontrolovat stav jednoho z hostů, který zůstal ležet na zemi ve vápně.
     
    37
    Nejednalo se o nic vážného, a tak domácí rychle rozehráli. Na levé straně se dostali do kombinace a následně také k centru, ale nic z něj nebylo.
     
    37
    Sparťané po zdánlivě nevinném odkopu zamířili dopředu, nakonec také do přečíslení, ale Holzerovu prudkou ránu na bližší tyč jeden z domácích beků obětavě srazil na rohový kop.
     
    38
    Rohový kop se kroutil na zadní tyč, kde však nejrychleji doplachtil brankář Veselý, jenž dokázal míč ukrýt pohodlně ve svém náručí.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá zhruba pět minut, u míče je nyní brankář Veselý, jenž uvede balón zpět do hry odkopem.
     
    41
    Rybička dostal další pěkný míč za obranu, ale byl odzbrojen. Sparta bleskově otočila hru, za dlouhým nákopem se hnal Burda, ale zastavil jej ofsajd.
     
    42
    To na opačné straně byl u pravé postranní čáry faulován Vintr a domácí v závěru půle rozehrají ještě jednu zajímavou standardní situaci.
     
    43
    Centr do šestnáctky to z pohledu domácího celku nebyl vůbec špatný, pro míč si ale velmi pohotově došel brankář Vorel, který jej ukryl ve svých rukavicích.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Sedlák (FC Zbrojovka Brno).
     
    45
    Hosté v samém závěru půle dostali možnost ještě jednoho volného přímého kopu, ale ten rozehráli nakrátko a po rychlé kombinace se k ničemu nedostali.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+1
    Ondřej Vintr dobře centroval z levé strany do šestnáctky, ale Vorel si znovu dobře vytipoval moment výběhu a ukryl prudký míč ve svých rukavicích.
     
    45+2
    Jeden z domácích fotbalistů se nakonec dostal ke střele, ale jeho pokus byl v samém závěru půle hodně nepřesný.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:04.
     
    První poločas je za námi a domácí jsou zatím o gól napřed, když se po necelé půlhodině hry prosadil přesnou dorážkou Marek Vintr. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté uvedli míč do hry a pohodlně kombinují v úvodu druhé půle na vlastní obranné polovině.
     
    47
    Sparta je zatím hodně aktivní a velmi dobře kombinuje, ale Brňané ji v křídelních prostorech nepouštějí k centrům.
     
    48
    Nakonec Pražané přenesli hru doprava, odkud centr přeci jen přišel, nicméně Veselý dobře vyběhl a nadvakrát ukryl míč ve svém náručí.
     
    50
    Do své první větší akce ve druhém poločase vyrazila také brněnská Zbrojovka, ale nakonec její akci zastavil faul.
     
    51
    Ale podobně ihned po rozehrávce dopadli také hostujícího fotbalisté, dlouhý nákop na Špačka zamířil jen do země nikoho a domácí rozehrávají z vlastní poloviny.
     
    52
    Druhý poločas je zatím hodně kouskován zbytečnými fauly, ani jeden z celků se nemůže dostat do pořádné kombinace.
     
    53
    Rohový kop pro hostujícího Spartu.
     
    53
    Pražané sehráli pěkný signál s narážečkou, nicméně centr z hranice šestnáctky byl mírně přetažený, a tak hosté o svou možnost přišli.
     
    54
    Nakonec hosté dostali opakovanou možnost, když z pravé strany zahrávali standardní situaci, nicméně i tentokrát byl centr mírně přetažený a Frýdek jej na zadní tyči ani v pádu nedokázal vrátit zpět před branku.
     
    55
    Na opačné straně se poprvé ve druhé půli připomněl Rybička, který se mohl dostat ke střele, ale nakonec mu míč utekl a hosté po útočném faulu získávají zadarmo míč.
     
    55
    Žlutou kartu dostává M. Vintr (FC Zbrojovka Brno).
     
    56
    Ale jejich akce neměla dlouhého trvání, a tak opět vyrazila dopředu Zbrojovka, a nakonec vypálil z těžké pozice Marek Vintr, jeho pokus však skončil zhruba metr vedle pravé tyče branky Sparty.
     
    57
    Domácí jsou znovu usazeni na polovině hřiště, ale zatím pouze kombinují.
     
    58
    Brno právě vstřelilo branku!
    Ale nakonec se své trefy dočkali a vedou o dvě branky! Po levé straně pronikl jeden z Brňanů do šestnáctky, ale Rybička na jeho prudký přízemní centr nedosáhl. Na hranici vápna však vrátil míč rychle do ohně Sedlák, po jehož přihrávce se dostal k balónu MAREK VINTR, který se proháčkoval přes tři soupeře ke střele a prudkou ranou zamířil přesně k pravé tyči do protipohybu brankáře Vorla – 2:0!
    58. Marek VINTR - 2:0
     
    60
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Holzer, přichází Novotný.
     
    60
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Frýdek, přichází Surmaj.
     
    61
    Domácí se i za dvoubrankového vedení vydali dopředu, ale centr z pravé strany, který měl původně najít Rybičku byl hodně nepřesný, a Vorel bude vykopávat.
     
    62
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají další trefu a přibližují se vítězství! Na krásný dlouhý centr z obranné poloviny si kolem stoperů naběhl nikým nehlídaný PETR RYBIČKA, který utekl všem strážcům a skákající míč z voleje napálil nekompromisní ranou přesně k levé tyči – 3:0!
    62. Petr RYBIČKA - 3:0
     
    64
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se ale nevzdávají a za dvě minuty je sníženo! Po uvolnění na pravé straně se jeden z Pražanů dostal zcela osamocen k přesnému centru, který sice dva jeho spoluhráči na přední tyči minuli, ale i tak se dostal na malé vápno, kde se do něj hlavou opřel MARTIN MATOUŠEK a o zem jej poslal přesně k levé tyči – 3:1!
    64. Martin MATOUŠEK - 3:1
     
    64
    Hosté po rychlém snížení pokračují v aktivním hře směrem dopředu, domácí jsou však na obranné polovině velmi dobře zformovaní.
     
    65
    Sparťany navíc nyní na útočné polovině zastavil faul, domácí si mohou oddechnout a hlavně v poklidu rozehrát.
     
    66
    Zbrojováci ale znovu zaváhali, čehož mohl využít Špaček, jeho centr však nenašel adresáta, a brankář Veselý uvede od své branky míč do hry odkopem.
     
    67
    A znovu to mohlo být o tři branky! Nejprve Vorel skvěle reflexivně vyrazil tečovanou ránu pod břevno a domácí tlak pokračoval. Rybička nejprve pálil uvnitř vápna do obránce a poté jej ve velké šanci vychytal znovu připravený Vorel!
     
    68
    Brno právě vstřelilo branku!
    Čtvrtá branka Zbrojovky je na světě a domácí znovu vedou o tři trefy! Celá akce začala opět na pravé straně, odkud dostal na střed přesnou přihrávku Marek Vintr, který krásně načasoval ideální kolmici na PETRA RYBIČKU, který se neukvapil a vybíhajícího Vorla jednoduše přeloboval na zadní tyč – 4:1!
    68. Petr RYBIČKA - 4:1
     
    69
    S góly se v poslední desetiminutovce roztrhl pytel a domácí jsou znovu nastěhováni na polovině soupeře a chtěj přidat svou pátou trefu.
     
    70
    Ale z brejku se dvacet minut před koncem mohl dočkat snížení hostující celek, nicméně Frýdka nikdo v rychlém průniku po levé straně nepodpořil, a tak je u míče znovu Zbrojovka.
     
    71
    Na zemi zůstal po faulu u levé postranní čáry ležet domácí obránce Sedlák, hra je přerušena.
     
    72
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Pavlík, přichází Sváta.
     
    73
    Hra opět pokračuje, domácí borec je zpět na nohou a Sparta mezitím počtvrté v zápase vystřídala. U míče je nyní brněnský celek.
     
    74
    Domácí se ale vůbec nikam neženou a naopak šetří cenné vteřinky na vlastní obranné polovině.
     
    75
    Nakonec na svou čtvrtou branku v zápase mohl zaútočit Rybička, který se ve vápně rychle otočil s míčem, nicméně jeho pokus obrana Sparty na přední tyči zablokovala.
     
    76
    Rohový kop pro Brno.
     
    76
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Vătăjelu, přichází Plechatý.
     
    77
    Domácí z něj nikterak nezahrozili, hosté navíc míč pohodlně odhlavičkovali a sami se ženou dopředu.
     
    78
    A taky sparťané budou mít k dispozici ještě jeden rohový kop.
     
    79
    Ale ani klubu z hlavního města se nevedlo podle představ, centr byl hodně přetažený.
     
    80
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Sedláček, přichází Praks.
     
    80
    Do konce zbývá zhruba deset minut hracího času a domácí fotbalisté směřují jasně za ziskem tří bodů.
     
    81
    Hosté mohli znovu snížit, když se jeden z nich po levé straně řítil zcela sám na Veselého, ten však skvěle zavřel mezírku mezi nohama a pokus sparťanského hráče vyrazil!
     
    82
    Rybička přišel v souboji jeden na jednoho na pravé straně o míč a poté se ještě s jedním z hostů dostal do křížku, hra je přerušena.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Rybička (FC Zbrojovka Brno).
     
    84
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Koláčný, přichází Černín.
     
    85
    Domácí znovu mohli přejít dopředu, ale na levé straně byl jednomu z hráčů v červeném odpískán faul, a tak u míče bude Sparta.
     
    87
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Lutonský, přichází Doubravský.
     
    87
    Rybička dostal na pravé straně další krásný pas a proti poslednému obránci ještě chtěl rychle zaseknout, ale nakonec mu právě tento bek míč vypíchl a odvrátil jej na rohový kop.
     
    88
    Rohový kop domácí výběr opět v další branku nepřetavil, ale je i nadále u míče a pohodlně šetří cenné vteřinky v kombinaci.
     
    89
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází M. Vintr, přichází Kříž.
     
    90
    V samém závěru zahrávali hosté ještě jeden rohový kop, ale žádné šance se z něj nedočkali a je zde závěr zápasu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Brno ve druhém poločase jasně rozhodlo o své výhře i díky dvěma brankám Petra Rybičky a Marka Vintra si tak druhou příčku v tabulce! Ode mne je to pro dnešek vše, přeji pěkný zbytek dne. (15:18:01)

    Daniel Kinc

    Branky: 27. M. Vintr, 58. M. Vintr, 62. Rybička, 68. Rybička – 64. Matoušek

    Karty:   44. Sedlák (BNO), 55. M. Vintr (BNO), 84. Rybička (BNO)


    FC Zbrojovka Brno: Veselý – Buchta (C), Lutonský (87. Doubravský), Koláčný (84. Černín), Sedlák, M. Vintr (89. Kříž), Rybička, Sedláček (80. Praks), Gáč, O. Vintr, Krejčí.
    Náhradníci: Záleský – Praks, Kříž, Doubravský, Šustr, Černín.

    AC Sparta Praha: Budínský (31. Vorel) – Pavlík (73. Sváta), Penc, Vătăjelu (76. Plechatý), Nový, Špaček, Ch. Frýdek (60. Surmaj), Císařovský, Matoušek (C), Holzer (60. Novotný), Burda.
    Náhradníci: Vorel – Novotný, Sváta, Palečko, Plechatý, Surmaj, Wala.

    Rozhodčí: Julínek – Antoníček, Podaný
    thejrc.org