Česko – Norsko 6:3 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 1:2 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
3:7 (0:2, 1:4, 2:1)
VHK ROBE Vsetín
Čtvrtek 13.04.2017, 18:00 • Městský zimní stadion, Jablonec nad Nisou • Kvalifikace o Chance ligu • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den. Polovina dubna je téměř tady a je jasné, že hokejová sezóna již končí. Alespoň pro příznivce českého hokeje. Vyznavači toho mezinárodního si teprve na své přijdou v květnu. Ve čtvrtek večer budeme společně sledovat poslední zápas kvalifikace o 1. ligu. Do Jablonce nad Nisou přijede favorit celé skupiny, legendární Vsetín.
     
    Půjde o hodně, Vsetín potřebuje tři body
    Vsetín před posledním zápasem kvalifikace zaostává za svým hlavním konkurentem z Havlíčkova Brodu v boji o postup do 1. ligy o tři body. Přeci jen jsou na tom ale Valaši dobře. Pokud v Jablonci vyhrají za tři body, což se od nich, jakožto od jednoznačného favorita tohoto zápasu, čeká, postoupí pravděpodobně do WSM ligy. Vsetín má bilanci vzájemných zápasů s Havlíčkovým Brodem 1:1. V případě tříbodové výhry Vsetína nebude rozhodovat ani skóre ze vzájemných duelů, jelikož i to je vyrovnané (5:5). V tomto případě však bude Vsetínu stačit k postupu tříbodová výhra o jednu branku.

    Jablonečtí hokejisté naopak postoupit nemohou, v kvalifikaci totiž zatím neuhráli ani jeden bod. Zda se domácím podaří v posledním duelu překvapit, nebo legendární Vsetín zažije návrat do profesionálního hokeje, napoví čtvrteční večer. V Jablonci nad Nisou se očekává vyprodaný stadion. Ten má kapacitu zhruba 1 200 diváků, pro vsetínské fanoušky bylo vyčleněno 300 lístků. Dá se však očekávat, že příznivců Valachů dorazí ještě více a ti si následně budou kupovat i vstupenky na ostatní místa zimního stadionu.
     
    Ve čtvrtek večer půjde skutečně o hodně, v Jablonci nad Nisou se totiž budou velice pravděpodobně přepisovat dějiny. Jenže jak známo, Vlci umí překvapit, a proto nečekejme až tak jednoduchý průběh zápasu.
     
    Podle sázkových kanceláří je jednoznačným favoritem na výhru VHK ROBE Vsetín, na jehož výhru je extrémně nízký kurz (1.1).
     
    Rozhodčí
    Rozhodující utkání budou řídit zkušení rozhodčí z různých koutů republiky. Tím by měla být zajištěna jejich maximální nestranost. Jako hlavní sudí přijedou do Jablonce nad Nisou Petr Přikryl z Brodku u Prostějova a Matěj Sýkora z Plzně. Na čarách budou Miroslav Šimáň z Plzně a Štefan Belko z Prahy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Pulec, Žalud, Čechura, Pavlů (A), Pilař, Hubáček – Tondr, Bříška (C), Havlas – Homolka, Demel, Babec – Zeman, Brokeš, Frk – Švík

    VHK ROBE Vsetín: Hromada (Šurý) – Jeník, Čech (A), Jánáček, Ostrčil, Stuchlík, Mojžíš (C), Hryciow – Pokorný, Šilhavý, Vávra, Zúbek, Kolařík (A), Kajaba, Hrazdira, Finsterle, Čuřík, Vítek, Daněk, Hořanský, Kucharczyk

    Rozhodčí: Přikryl, Sýkora – Beneš, Šimáň.
     
    Delegátem tohoto utkání je Stanislav Gottwald z Liberce. Na ledě probíhá rozbruslení, tribuny jsou již více než půl hodiny před začátkem naplněné.
     
    Jablonec nad Nisou ve čtvrtek večer pořádně ožil. Již několik kilometrů před městem je několik aut policistů, ve městě jsou pak desítky policistů, a to jak městských, tak státních. Přímo před stadionem jsou členové Antikonfliktního týmu. Přímo na stadionu byla pak několikanásobně navýšena pořadatelská služba a každý, kdo chce do arény vstoupit, musí projít prohlídkou. Přímo u ledu se pak tísní také hasiči. Parkovací místa v okolí stadionu byla již několik hodin před utkáním beznadějně plná.
     
    Rozbruslení je už u konce, stadion je s největší pravděpodobností vyprodaný. Podle oficiálního webu Vlků je jeho kapacita 1 200 diváků, některé zdroje však uvádějí i číslo o tři stovky vyšší.
    Pohled na vyprodaný kotel Vsetína.

     
    Rozhodčí již přicházejí na led, kde je i slečna, jež zazpívá státní hymnu České republiky. Poté, co píseň Kde domov můj dozní, bude vhozeno poslední zahajovací buly zápasu v rámci kvalifikace o WSM ligu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Domácí nahodili puk do útočného pásma, kde se k němu dostali hosté.
     
    00:22
    Radim Kucharczyk trefil z pravého kruhu tyč.
     
    00:54
    Kamil Bříška, kapitán domácích, chtěl přejít do pásma a alespoň vystřelit. Bleskově se k němu však sjelo několik vsetínských hráčů.
     
    01:24
    Jiří Stejskal přerušil hru, bude se vhazovat v levém kruhu.
     
    01:40
    Vsetín si vytvořil menší skrumáž před jabloneckou brankou, ale nikdo z hráčů v žlutozelených dresech nedotlačil puk mezi tři tyče.
     
    02:24
    Hned po buly pálil jeden z hostujících hráčů, puk šel těsně vedle levé tyče.
     
    02:44
    Po Mojžíšově střele od modré čáry zvládl vyrazit brankář puk.
     
    02:57
    Vojtěch Havlas si najel podél levého mantinelu před Michala Šurého, který puk chytil.
     
    03:26
    Dobré střídání první formace domácích a hned několik střel kapitána Kamila Bříšky. Vlci brankáři často stínili, ale ani to nestačilo k překonání vsetínského gólmana.
     
    04:31
    Vsetín je stále hodně aktivní směrem dopředu, Vlci se marně snaží dostat z obranného pásma.
     
    05:03
    Velký tlak Valachů pokračoval, ale Vsetínští nebyli tak důrazní, aby při skrumáži sklepli puk za brankáře Stejskala.
     
    05:29
    Puk skončil mimo hrací plochu, i tentokrát se bude vhazovat po pravé ruce Jiřího Stejskala. Michal Šurý se na druhé straně nudí, a tak se snaží alespoň bruslit kolem brány.
     
    05:48
    Tlak Vsetína stále pokračuje, vypadá to jako by se hrála přesilová hra. Vlky však i tentokrát podržel brankář, který po jedné ze střel chytil puk do lapačky.
     
    06:17
    Hra Valachů byla tak rychlá, že jí nestačil ani jeden z hlavních rozhodčích, který v rohu u branky upadl. Dominance hostujícího celku trvá.
     
    06:36
    Z pravého kruhu vypálil František Zúbek, jenže Jiřího Stejskala nepřekonal.
     
    07:27
    Po několika minutách ztratil Vsetín útočné pásmo, do útoku se vrhají Vlci. Ti jsou přitom z 2. ligy Západ zvyklí téměř pořád útočit a málo bránit, tentokrát musejí však dělat opak.
     
    08:20
    Gólová šance Vojtěcha Havlase, jenže proti jeho střele se Michal Šurý stačil zázračně rychle přesunout. I jablonečtí hokejisté ukázali, že si dokáží vytvořit tlak.
     
    09:05
    Vlci vyhodili kotouč, ale o icing se nejednalo. Na první zakázané uvolnění tohoto utkání tedy stále čekáme. Hra se téměř nepřerušuje a hraje se plynule. To musí diváky bavit.
     
    09:39
    Tomáš Vávra už mířil k levé tyči, jenže střela mu nesedla. Skóre je tedy pořád bezbrankové.
     
    10:25
    Jiří Stejskal přerušil hru, oba celky střídají.
     
    10:25
    Chvíli se nehrálo. Jeden z čárových sudí měl totiž něco s výstrojí, nejspíš s bruslí, takže musel vyhledat pomoc domácího kustoda.
     
    10:32
    Jakub Čuřík byl nejvíc vidět při závaru u jablonecké brány a puk nejspíš po jedné ze střel rozezněl břevno, jenže hlavní rozhodčí pohotově rozpažil.
     
    11:10
    Kamil Bříška zavezl puk do útočného pásma a čekal na zpětnou přihrávku, jenže Vsetínští jej zahnali do rohu kluziště.
     
    11:33
    Znovu aktivní Vojtěch Havlas. Někdejší útočník mládežnických celků Liberce tentokrát mířil mezi Šurého betony. Havlas byl však nejspíš málo důrazný, protože gólman zvládl puk udržet.
     
    12:13
    Po Čuříkově střele od modré chtěli Valaši tečovat puk do brány, jenže to jim o kousek nevyšlo.
     
    12:49
    Jeden z Vlků skončil na zemi, jenže to nevedlo k tomu, aby hlavní rozhodčí poprvé v zápase vylučovali.
     
    12:55
    Vsetín právě vstřelil branku!
    ROBE Vsetín se raduje z úvodního gólu zápasu. Z blízkosti překonal Jiřího Stejskala důrazný LUKÁŠ FINSTERLE, který se prosadil poté, co domácí gólman vyrazil puk přímo před něj. Asistence: František Zúbek, Dominik Pokorný.
    12:55 Lukáš FINSTERLE - 0:1
     
    13:30
    Vlky jako by inkasovaný gól povzbudil. Ti jsou totiž již několik sekund v útočném pásmu a střílejí na Michala Šurého.
     
    14:28
    Před přijíždějícím Adamem Hořanským přikryl Jiří Stejskal puk.
     
    14:39
    Obrovská šance hrajícího trenéra Tomáše Demela. Někdejší útočník Vsetína však nedokázal z blízkosti překonat Michala Šurého.
     
    15:33
    Výborně hrající Vlci si vynutili faul, jenže se bude stejně hrát čtyři na čtyři. Radim Kucharczyk (VSE) dostal menší trest za podražení, avšak Lukáš Tondr (JBL) byl vykázán na dvě minuty za nafilmovaný pád.
     
    16:14
    Hraje se častěji před Jiřím Stejskalem, který musel přerušit hru po jedné ze střel na jeho branku.
     
    16:34
    Veliká šance Reného Kajaby, který však ani na několikrát nepřekonal Jiřího Stejskala.
     
    16:53
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Po neúspěšných Kajabových pokusech se ujal kotouče VOJTĚCH ŠILHAVÝ, který někudy kolem pravé tyče dostal kotouč za Stejskalova záda. Asistence: René Kajaba.
    16:53 Vojtěch ŠILHAVÝ - 0:2
     
    17:33
    Obě mužstva hrají v plném počtu.
     
    17:35
    David Vítek (VSE) byl vykázán na dvě minuty za podražení.
     
    17:40
    Vlci mají tlak a střílejí, jenže zatím všechny jejich pokusy Valaši zblokovali.
     
    17:59
    Radim Kucharczyk jel po chybě Jablonce úplně sám na bránu, jenže se svým samostatným nájezdem si neporadil tak, aby z toho byl další gól. Kucharczyk totiž přestřelil brankovou konstrukci.
     
    18:45
    Těžko říct, co víc by už domácí mohli chtít. Tomáš Demel mířil na úplně prázdnou branku, jenže k údivu publika nezakončil přesně. Jablonečtí hokejisté se prozatím trápí v koncovce, přitom velkých šancí měli skutečně mnoho.
     
    19:23
    Domácím se nedaří znovu usadit v pásmu.
     
    19:35
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    Na začátku byli Valaši možná i trochu nervózní. Nedařilo se jim totiž prosazovat z četných šancí. Jenže nakonec se dvakrát trefili a vedou. I Vlci několikrát zahrozili, avšak po několika velkých šancích nedokázali potěšit své fanoušky snižovacím gólem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Vsetínští hráči jsou aktivní a krouží kolem jablonecké branky.
     
    20:58
    Lukáš Finsterle (VSE) vyhodil kotouč mimo led. Za to musel odjet na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    21:11
    I v oslabení se drží Valaši před brankou Jablonce nad Nisou.
     
    21:19
    Vsetín bude hrát nejspíš minutu a 39 sekund ve třech. Menší trest za podražení dostal František Zúbek (VSE).
     
    21:22
    Domácí vyhráli buly a přihrávají si, zatím však nestřílejí.
     
    21:38
    Vsetínští hráči vystihli rozehrávku Vlků.
     
    21:53
    Valaši se osvobodili vyhozením kotouče až k Jiřímu Stejskalovi.
     
    22:14
    Vsetín velice dobře brání. Hokejistům Jablonce nad Nisou se téměř nedaří střílet. Pokud už vystřelí, není to tak důrazné.
     
    22:34
    Vsetín znovu vyhodil puk.
     
    22:48
    Dvojnásobná přesilovka Vlků nevypadá moc dobře.
     
    22:58
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    23:15
    Domácí jsou před Michalem Šurým, stále však bez gólového efektu.
     
    23:19
    Hosté v plném počtu.
     
    23:53
    Lukáš Finsterle (VSE) si vyřizoval nějaké účty s Davidem Homolkou (JBL). Oba hráči dostali dvě minuty za hrubost.
     
    24:13
    Hokejisté legendárního vsetínského klubu stále útočí a k ničemu Vlky nepouštějí.
     
    24:23
    Zakázané uvolnění Jablonce nad Nisou.
     
    25:15
    Zajímavá příležitost Vojtěcha Šilhavého, který pálil z levého kruhu na branku, ale Jiří Stejskal vytěsnil puk lapačkou. O několik sekund později zkoušel tentýž hráč procpat puk pod betony, ani to mu však nevyšlo.
     
    25:44
    Ještě devět sekund se bude hrát čtyři na čtyři. Vhazuje se před jabloneckým brankářem.
     
    25:50
    Za krosček byl na dvě minuty vykázán Radek Hubáček (JBL).
     
    25:53
    Vsetín hraje v pěti, Jablonec nad Nisou ve čtyřech.
     
    26:58
    Velká šance Jana Kolaříka, který už mířil do brány, jenže Jiří Stejskal na poslední chvíli zachytil puk lapačkou. Kolařík byl možná až příliš důrazný a gólu chtivý, proto se na obranu brankáře na něj vrhl jeden z Vlků a svalil jej k zemi. Vylučovat se nebude.
     
    27:14
    Přesilovka vsetínského týmu pokračuje. Valaši jsou velice aktivní a střílejí, domácí však stále drží Jiří Stejskal.
     
    27:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    RADIM OSTRČIL vypálil z levého kruhu a mohl se radovat z dalšího gólu, který s největší pravděpodobností nasměroval Vsetín do WSM ligy. Puk totiž zapadl do levého horního rohu Stejskalovy brány. Asistence: Lukáš Finsterle.
    27:43 Radim OSTRČIL - 0:3
     
    28:14
    Tlak hostujícího týmu je pořád znatelný, domácím se nedaří vstřelit alespoň jednu branku.
     
    29:07
    Střelu Tomáše Čechury vyrazil Michal Šurý pryč.
     
    30:08
    Vsetín právě vstřelil branku!
    V polovině klání přichází čtvrtý gól Vsetína. Z prostoru mezi kruhy tečoval puk do odkryté branky RADIM OSTRČIL, který přidal další gól. Asistence: Radim Kucharczyk.
    30:08 Radim OSTRČIL - 0:4
     
    31:08
    Vsetín právě vstřelil branku!
    To se již začíná měnit v exhibici Vsetína. MICHAL HRYCIOW objel branku a nasměroval puk kolem pravé tyče za Stejskalova záda. Asistence: František Zúbek.
    31:08 Michal HRYCIOW - 0:5
     
    31:27
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valašský hokejový klub se raduje z šesté branky v síti Jablonce nad Nisou. Po střele ŠTĚPÁNA JENÍKA propadl Jiřímu Stejskalovi puk do branky. Asistence: Jakub Čuřík.
    31:27 Štěpán JENÍK - 0:6
     
    31:27
    Jiří Stejskal, jindy velká opora Jablonce nad Nisou, odjel střídat. Nahradil jej Martin Bouška.
     
    32:19
    Vsetín má velký tlak, Vlkům se stále nedaří výrazněji ohrozit Michala Šurého.
     
    33:02
    Vlci právě vstřelili branku!
    Poprvé v tomto utkání se mohou radovat i jablonečtí fanoušci. Vlci snížili na 1:6. KAMIL BŘÍŠKA tvrdě vypálil z levého kruhu a donutil Michala Šurého inkasovat. Asistence: Marek Frk.
    33:02 Kamil BŘÍŠKA - 1:6
     
    33:33
    Domácí jako by měli nový impuls, protože mnohem častěji střílejí na bránu Vsetína.
     
    34:11
    Po Čuříkově střele přerušil Martin Bouška hru.
     
    34:42
    Obrovská šance Reného Kajaby, jenž jel sám na domácího gólmana a chtěl ho překonat blafákem. Úmysly vsetínského útočníka však domácí brankář vyčetl a následně si vyloužil pochvalu od svých příznivců.
     
    34:57
    Na zimním stadionu v Jablonci nad Nisou panuje skvělá hokejová atmosféra. Vyprodaná aréna sleduje poslední utkání obou celků v sezóně, které vyvrcholí v postup Vsetína do 1. ligy. K tomu zbývá už jen 25 minut hry.
     
    35:33
    Domácí hráč byl vykázán z vhazování, to se musí opakovat. Je to v obranném pásmu Vlků.
     
    35:59
    Zakázané uvolnění na straně Vsetína. Hráči v žlutozelených dresech tedy nemohou vystřídat.
     
    36:51
    Hraje se ve středním pásmu, je znát, že Vsetín už nepotřebuje být až tolik aktivní.
     
    37:14
    Z pravého kruhu vystřelil Lukáš Finsterle, ale prostor u tyče si Martin Bouška ohlídal.
     
    37:23
    V dobré šanci byl i Jakub Čuřík, který pálil z mezikruží. I tohoto vsetínského hráče vychytal jablonecký střídající brankář.
     
    38:30
    Po vzájemné potyčce se ještě vylučuje. Dvě minuty za krosček dostal Tomáš Demel (JBL) a Michal Stuchlík (VSE) má 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    38:37
    Hraje se pět na čtyři, chvíli po vhazování se Vsetín osvobodil.
     
    39:16
    Domácí Vlci se drží před Michalem Šurým. Podruhé jej však zatím nepřekonali.
     
    39:51
    Třetina se dohrává, domácí nemají moc velký tlak.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:47.
     
    Ve druhé třetině Vsetín stvrdil svůj postup do WSM ligy. Valaši ovládli toto dějství 4:1, nejvíc branek vstřelili v jeho polovině. Domácí dokonce ve 32. minutě vystřídali brankáře. Zápas se bude dohrávat za několik minut.
     
    Čeká se až skončí přestávka. Všichni jsou již připravení.
     
    Ihned po skončení zápasu bude Vsetínu předán pohár pro vítěze 2. ligy. Buďte proto s námi až do konce a sledujte s námi tento emotivní okamžik.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Domácí ještě dohrávají zbytek přesilové hry.
     
    40:30
    Hosté v plném počtu.
     
    42:11
    Vsetín je před brankářem Jablonce a střílí.
     
    42:26
    Zakázané uvolnění jabloneckých hráčů.
     
    42:30
    Od modré čáry vypálil Pavel Mojžíš, jenže to nebylo moc přesné.
     
    43:39
    Znovu aktivní Pavel Mojžíš. Tentokrát se opřel do kotouče v pravém kruhu, ale Martin Bouška měl dobrý výhled a puk chytil.
     
    45:08
    Do útočného pásma se po nějakém čase dostali Vlci, jenže k výraznější šanci je Valaši nepustili.
     
    45:28
    Zakázané uvolnění jabloneckých hokejistů.
     
    45:39
    Mojžíšova střela od modré čáry nebyla přesná.
     
    47:15
    Velká šance Josefa Daňka. Vsetínský útočník měl na holi gól, jenže puk nezvládl nasměrovat do horní části Bouškovy branky, kde by se na něj bývalo našlo místo.
     
    47:54
    Z pravého kruhu zkusil uspět Tomáš Vávra. Puk však Martin Bouška srazil do ochranné sítě.
     
    49:35
    Za hru vysokou holí dostal dvouminutový trest Vojtěch Havlas (JBL).
     
    49:43
    Vlkům se podařilo vyhodit kotouč.
     
    50:44
    Tato přesilovka Vsetína je zatím nejslabší v tomto utkání. Není se však čemu divit při pohledu na skóre zápasu.
     
    51:12
    Velká skrumáž před Martinem Bouškou gólem neskončila. Vlkům se podařilo dostat ke kotouči a vyhodit jej.
     
    51:35
    Domácí v plném počtu.
     
    51:39
    Vsetín právě vstřelil branku!
    S návratem vyloučeného Vojtěcha Havlase se podařilo TOMÁŠI VÁVROVI poprvé v zápase překonat střídajícího Martina Boušku. Ten po jeho střele z mezikruží nezvládl chytit kotouč. Bez asistence.
    51:39 Tomáš VÁVRA - 1:7
     
    52:12
    Jablonec byl chvíli před Michalem Šurým, ale nic moc z toho nevzešlo.
     
    53:23
    Vlci právě vstřelili branku!
    Obrovská paráda v podání VOJTĚCHA HAVLASE. Mladý útočník jel sám na gólmana, nenechal se rozhodit, překonal jej a pak nasměroval pohledným blafákem puk za jeho záda, když nepatrně puk zvedl. Asistence: Kamil Bříška.
     
    54:03
    Zakázané uvolnění, kterého se dopustili vsetínští hráči.
     
    55:58
    Duel se dohrává, puk je v posledních sekundách ve středním pásmu. Na trestných lavicích už mezitím je připraven pohár pro vítěze 2. ligy.
     
    56:45
    Rozhodčí bude vylučovat. Osobní trest do konce utkání za nesportovní chování dostal Kamil Brokeš (JBL), který byl vulgární na rozhodčí.
     
    57:17
    Vlci právě vstřelili branku!
    Domácí přeci jen ještě snižují. Opět se tak stalo po souhře dvou stejných hráčů. Po střele, která přišla relativně z blízka, se prosadil VOJTĚCH HAVLAS. Asistence: Kamil Bříška.
     
    58:51
    Brankář Jablonce ještě jednou přerušil hru.
    Vsetín dostane za několik okamžiků pohár pro vítěze 2. ligy.

     
    59:22
    Vsetínský kotel skanduje čím dál víc, za malou chvíli oslaví návrat Vsetína do profesionálního hokeje.
     
    59:48
    Po závaru u své branky přerušil Martin Bouška hru. Z kotle hostů se mezitím ozývá: "mistři"
     
    Konec zápasu.
     
    Na straně žlutozelených hráčů propuká obrovská. Před kotlem fanoušků se radují z vítězství ve 2. lize a postupu do 1. ligy. To Vsetínu zajistila čtvrteční výhra na ledě Jablonce nad Nisou.
    VIDEO: Hokejisté Vsetína oslavují titul a postup do WSM Ligy!
     
    I přes přísná bezpečnostní opatření se podařilo fanouškům Vsetína propašovat do arény pyrotechniku, kterou odpalují v kotli. Jsou zde však přítomní hasiči.
     
    Pohár pro vítěze 2. ligy si od viceprezidenta ČSLH Miloslava Šeby a primátora Jablonce nad Nisou Petra Beitla vyzvedl vsetínský kapitán Mojžíš.
    VIDEO: Mojžíš společně se spoluhráči zvedá a oslavuje titul!
     
    Miloslav Šeba si vzal slovo a přeje Vsetínu mnoho štěstí, gratuluje také k vítězství a postupu. Následně byl předán pohár.
     
    Viceprezident ČSLH pogratuloval také týmu Jablonce nad Nisou. Podle Šeby odvedli jablonečtí hráči skvělou práci. Pogratuloval také primátorovi města.
     
    Slovo si vzal také primátor Jablonce nad Nisou Petr Beitl. I on pogratuloval oběma týmům. Ty si nyní podávají ruce. Vsetínští hráči jsou s pohárem nad hlavami.
     
    Jablonečtí hráči si užili děkovačku se svými fanoušky, těm nejvěrnějším hodili také své dresy, které si svlékli. Jablonec prožil další úspěšnou sezónu, oproti Vsetínu však Vlci neměli ambici postoupit do vyšší soutěže.
     
    Děkovačka Vsetína stále trvá. Na led pronikli k hráčům i někteří fanoušci, kteří se dostali přes pracovníky bezpečnostní služby.
     
    Je jisté že oslavy vsetínských hráčů i fanoušků budou velice dlouhé a cesta do Vsetína bude trvat hodně, nejspíš opravdu hodně dlouho. Po deseti letech se totiž do Vsetína vrací profesionální hokej.
     
    V Jablonci nad Nisou to zkrátka ve čtvrtek večer stálo za to. Natřískaný zimní stadion viděl postup Valašského hokejového klubu do 1. ligy. Stadion je stále plný a divákům se nechce jej opouštět. Divácká kulisa je zde na severu Čech skutečně výborná.
     
    To už je z tohoto on-line přenosu vše. Přeji pěkný večer a opět v květnu se těším u hokeje na počtenou. (20:28:37)

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 34. Bříška (Frk), 54. Havlas (Bříška), 58. Havlas (Bříška) – 13. Finsterle (Zúbek, Pokorný), 17. Šilhavý (Kajaba), 28. Ostrčil (Finsterle), 31. Ostrčil (Kucharczyk), 32. Hryciow (Zúbek), 32. Jeník (Čuřík), 52. Vávra


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (32. Bouška) – Pulec, Žalud, Čechura, Pavlů (A), Pilař, Hubáček – Tondr, Bříška (C), Havlas – Homolka, Demel, Babec – Zeman, Brokeš, Frk – Švík
    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Hromada) – Jeník, Čech (A), Jánáček, Ostrčil, Stuchlík, Mojžíš (C), Hryciow – Pokorný, Šilhavý, Vávra, Zúbek, Kolařík (A), Kajaba, Hrazdira, Finsterle, Čuřík, Vítek, Daněk, Hořanský, Kucharczyk

    Rozhodčí: Přikryl, Sýkora – Beneš, Šimáň

    Diváci: 1 200 (vyprodáno)
    thejrc.org