Švýcarsko – Lotyšsko 4:0 (kon.) | Česko – Bělorusko 7:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Lotyšsko
Pátek 14.04.2017, 19:35 • Aréna Poprad, Poprad • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (21:47:49)
     
    Švýcarsko i ve třetí třetině potvrdilo, že je na ledě lepším mužstvem, a do turnaje vstoupilo tou správnou nohou. Lotyšsko nemělo prakticky žádnou šanci. A vítězství jejího soupeře je zcela zasloužené. Už bude mít opravdu hodně složitou úlohu postoupit do čtvrtfinále.

    Střely na branku ve 3. třetině: 12:10
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Smons vypálil z dálky, ale neúspěšně. Pořád je to v koncovce ze strany Lotyšů obrovský zmar.
     
    58:55
    Rozhodčí nyní byli nekompromisní. Egle byl v brankovišti až příliš dlouhou dobu. A tak se hra kvůli postavení útočícího hráče před brankářem Zaettou stěhuje do středního pásma.
     
    58:34
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:34
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Axel Simic – 2 min., podražení).
     
    58:24
    Barandun vystřelil z levého kruhu a jeho zakončení se zprvu nezdálo býti nebezpečné. To by však Rauza nesměl předvést takto nejistý zákrok. Naštěstí pro Lotyšsko dopadlo vše dobře.
     
    58:00
    Zahlášeny byly poslední dvě minuty tohoto střetnutí.
     
    56:59
    Ostrá pumelice od modré čáry! Byl to snad Smirnovs, kdo jí vyslal těsně po vyhraném vhazování. Nicméně Zaetta zase kryl. Alespoň jeden vstřelený gól, to by bylo asi největší přání Lotyšska.
     
    56:49
    Švýcarská hra je nyní nesourodá a plá drobných chyb. Což vlastně potvrdil i nynější icing. Každopádně je to jeho jen jedna z mála slabých chvilek.
     
    55:48
    Lotyšsko v posledních minutách zmáčklo soupeře v jeho pásmu. Rozhodně se musí mít Zaetta na pozoru. Zatím si však se všemi střeleckými pokusy protivníka poradil.
     
    54:25
    Petrigovi se nyní nepodařilo dostihnout tohle nahození, a tak Švýcarsko přišlo o pásmo. Každopádně situaci mělo zcela pod kontrolou. K Zaettovi se nikdo nechtěný nedostal.
     
    53:47
    Hosté v plném počtu.
     
    53:32
    Geisserovi vlastně nezbývalo nic jiného, než vystřelit od modré čáry, a tak také učinil. Nakonec se puk ocitl jen v ochranné síti. Lotyšsko zatím brání tohle oslabení velmi solidně.
     
    52:35
    Rauza vytasil parádní zákrok, za který byl odměněn potleskem diváků. Možná jen škoda, že jich během pátečního večera dorazilo asi vůbec nejméně ze všech dosavadních utkání na šampionátu.
     
    52:04
    Le Coultre vyslal ostrou pumelici od modré čáry! Rauza si ale vedl podle očekávání. A s pomocí svého betonu nakonec lapačkou přikryl touš tak, jak potřeboval.
     
    51:47
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Ilja Žulevs – 2 min., držení protihráče).
     
    50:19
    Petrig se prodíral po levé straně do slibné šance. Byl ovšem nakonec velmi dobře a hlavně čistě ubráněn. A nakonec tedy jen objel branku bez toho, aby zakončoval.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 3. Eggenberger (Müller, Hischier), 14. Kurashev (Sigrist, Matewa), 28. Sigrist (Le Coultre), 44. Eggenberger


    Švýcarsko: Zaetta (Trudel) – Geisser (C), Gross, Le Coultre, Matewa, Barandun, Berni, Schüpbach – Eggenberger, Hischier, Müller (A) – Döpfner, Leuenberger, Petrig – Weibel (A), Kurashev, Simic – Patry, Sigrist, Kohler – Riat.
    Lotyšsko: Voris (21. Rauza) – Karkls, Smons, Kostjuks, Žulevs, Krollis, Bergmanis, Barkans (C), Udris – Gegeris, Smirnovs (A), Paškausks – Egle (A), Berzinš, Sičevs – Opelts, Vjaters, Petrovs – Lapiks, Builis, Jašunovs.

    Rozhodčí: Kulev (RUS), Piragič (CRO) – Ondráček (CZE), Yletyinen (SWE)
    ocianews.com