Nice – Nancy 3:1 (kon.) | Montpellier – Lorient 2:0 (kon.) | Rennes – Lille 2:0 (kon.)
Guingamp – Toulouse 2:1 (kon.) | Méty – Caen 2:2 (kon.) | Monaco – Dijon 2:1 (kon.)
konec
EA Guingamp
2:1 (0:0)
Toulouse FC
Sobota 15.04.2017, 20:00 • Stade du Roudourou (Guingamp) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:59:38)
     
    Sledovali jsme opravdu napínavé utkání, z něhož si připisují tři body do tabulky hráči Guingampu. Domácí byli v zápase aktivnější a dostali se po zásluze do dvoubrankového vedení. Ovšem hostům se podařilo z pokutového kopu ještě snížil. V závěru duelu se očekával tlak v podání Toulouse, ale ten nepřišel, a tak tři body zůstali v domácím prostředí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    K přímému kopu se postavil zatím jediný autor hostující branky. Ovšem jeho pokus zamířil jen vedle bližší tyče. Andy Delort okamžitě schoval hlavu do dresu a už ví, že se nic zásadního nestane.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Baissama Sankoh (EA Guingamp), jenž poslal k zemi soupeře. Toulouse bude rozhrávat standardní situaci šestadvacet metrů od brány.
     
    90+3
    Ovšem tlak hostů je u konce, když si faulem pomohl Yann Bodiger. To jsou další cenné vteřinky pro domácí mužstvo, které zatím pohodlně brání hubené vedení.
     
    90+2
    Tak snad nyní se Toulouse nedechne k závěrečnému tlaku. Hostující hráči totiž kombinují v blízkosti šestnáctky soupeře a hledají do ní cestu.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuta nad rámec normální hrací doby.
     
    90+1
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Alexandre Mendy, přichází Sloan Privat.
    90. Alban Lafont si vybral slabší moment v utkání
     
    90
    Tak to byl moment, který si hostující brankář za rámeček nedá! Domácí vyslali pokus zpoza šestnáctky, který mířil na gólmana. Ovšem Alban Lafont střelu podcenil a ten mu propadl mezi nohami. Pro Toulouse bylo jediné štěstí, že se zakončení od nohy odrazilo mimo prostor tří tyčí.
     
    89
    Na trávníku zůstal ležet jeden z domácích hráčů, kterému se na nohy nechce. Hlavní rozhodčí hru přerušuje a povolává na zelený pažit lékařskou pomoc.
     
    87
    Na Guingampu je vidět, že už nikam rozhodně spěchat nebude a místo centru sledujeme kombinační hru. Na pravé straně dostal prostor Yannis Salibur, jenž zakončení dal razanci, ale přesnost nikoliv. Domácí hráč místo brankáře ohrozil diváky za bránou.
     
    86
    Čekal bych, že se bude Toulouse nadechovat k závěrečnému tlaku. Ovšem opak je pravdou a domácí hrají před šestnáctkou soupeře, kde opět vybojovali roh.
     
    85
    Standardní situaci rozehrál opět Yannis Salibur, jenž chtěl překvapit brankáře. Jeho pokus ze strany mířil do branky, ale Alban Lafont jej vyrazil na rohový kop.
     
    84
    Guingamp bude rozehrávat další standardní situaci v okolí pokutového území soupeře. Faulován byl Alexandre Mendy, jenž patří k nejaktivnějším hráčům na hřišti.
     
    82
    Tak to už by chtěly oba celky těch penalt trochu moc! Dalším pádem skončil souboj v šestnáctce, ale opět tomu domácí hráč dost přidal. Hlavní sudí přerušuje hru a jde domluvit oběma trenérům.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Issa Diop (Toulouse FC), jenž předvedl ukázkovou kravatu, která ovšem patří do jiného sportu než je fotbal. Faulovaným hráčem byl Alexandre Mendy, jenž si před soupeře dal zkušeně tělo.
     
    80
    Ze hry musel odejít aktivní Moustapha Diallo, který se v předchozí velké šanci zranil. Ofenzivní hráč totiž po střele zůstal bezvládně ležet na mokrém zeleném pažitu.

    Michal Luxa

    Branky: 53. Briand (pen.), 62. A. Mendy (Didot) – 68. Delort (pen.)

    Karty:   76. Blas (GUG), 90+4. Sankoh (GUG) – 24. Doumbia (TOU), 81. Diop (TOU)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 10:5. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:19.
    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Sorbon, Sankoh, Marçal De Oliveira – Salibur, Diallo (79. Deaux), Didot – Regis Coco (72. Blas), A. Mendy (90+1. Privat), Briand (C).
    Náhradníci: Placide – Lévêque, Deaux, Privat, De Pauw, Blas, Giresse.

    Toulouse FC: Lafont – Amian Adou, Diop, Jullien, Moubandje – Doumbia (68. Bodiger), Jean – Toivonen (72. Somália), Trejo, Braithwaite (C) (66. Bodiger) – Delort.
    Náhradníci: Goicoechea – Yago, Somália, Sylla, Blin, Bodiger.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne
    thejrc.org