West Brom – Liverpool 0:1 (kon.) | Manchester Utd. – Chelsea 2:0 (kon.)
konec
Manchester United
2:0 (1:0)
Chelsea FC
Neděle 16.04.2017, 17:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že tři body zůstaly na Old Trafford se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (18:58:43)
     
    Ze šlágru kola odchází spokojenější Manchester, který vítězí před vlastním publikem 2:0. Nutno říct, že po výkonech obou celků je výsledek zasloužený. The Red Devils byli častěji u balonu a vypracovali si několik nadějných akcí. Dvě z nich dostali domácí za zadá brankáře. Přejděme k výkonu Chelsea, která za devadesát minut nebyla schopna vystřelit do prostoru tří tyči a celkově byla horší.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Chelsea se pokusila o další pas do šestnáctky soupeře, kde opět vládne David de Gea. Domácí brankář ještě ušetří pár cenných vteřin a je jasné, že tři body zůstanou na Old Trafford.
     
    90+3
    Za ohromného potlesku ve stoje opustil hru Ashley Young, který předal kapitánskou pásku střídajícímu Michaelu Carrickovi.
     
    90+3
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Timothy Fosu-Mensah.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby. To je také čas, který Chelsea zbývá na to, aby s výsledkem něco udělala.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Zlatan Ibrahimović (Manchester United).
    90. Cesc Fàbregas (CHE)
     
    90
    Žlutou kartu dostává Cesc Fàbregas (Chelsea FC).
     
    90
    Hrát se chvíli nebude, jelikož na zeleném pažitu zůstal ležet jeden z domácích hráčů. Toho poslal k zemi Cesc Fàbregas, jenž do souboje přispěchal pozdě, čímž fauloval švédskou hvězdu.
     
    88
    Střídající Ruben Loftus-Cheek dlouho v šestnáctce vymýšlel, jak dostat balon na lépe postaveného spoluhráče. Ovšem dříve k němu přispěchal druhý z bránících hráčů, jenž soupeře odzbrojil.
     
    87
    Závěrečný tlak hostujícího celku zatím nepřichází. Chelsea je sice u balonu, ale také je daleko od branky domácího celku. Uvidíme, zda si The Blues připíše alespoň čestný zásah.
     
    86
    Další nadějná akce The Bluea. Eden Hazard vymyslel přihrávku za obránce, ale u balonu byl první Marcos Rojo. Domácí zadák byl rychlejší nežli Diego Costa a celou akci přerušil.
     
    85
    Gary Cahill si musel pomoci faulem, když si před míč dal tělo Zlatan Ibrahimović. Hra je tedy opět přerušená, což vyhovuje domácímu celku. Ovšem jejích centr do vápna hosté v pohodě odvrátili.
     
    83
    Po dvojím střídání už Chelsea vhodila aut do hry. K míči se dostal Pedro, jehož přetažený centr zamířil na zadní tyč, kde nebyl žádný z hráčů v modrém dresu.
     
    83
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Kurt Zouma, přichází Ruben Loftus-Cheek.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Zlatan Ibrahimović.
     
    82
    Z lavice náhradníků vstal Zlatan Ibrahimović, jenž v dalším přerušení přijde do hry. Švédská hvězda si vysloužila ohromný potlesk.

    Michal Luxa

    Branky: 7. Rashford (A. Herrera), 49. A. Herrera (Young)

    Karty:   73. A. Herrera (MAN), 75. Rojo (MAN), 90+1. Ibrahimović (MAN) – 33. D. Costa (CHE), 48. Cahill (CHE), 90. Fàbregas (CHE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:20.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Rojo, Darmian – Fellaini, A. Herrera, P. Pogba – Lingard (60. Carrick), Rashford (83. Ibrahimović), Young (C) (90+3. Fosu-Mensah).
    Náhradníci: Romero – Ibrahimović, Carrick, Blind, Mchitarjan, Shaw, Fosu-Mensah.

    Chelsea FC: Begović – K. Zouma (83. Loftus-Cheek), Luiz, Cahill (C) – Moses (54. Fàbregas), Kanté, Matić (66. Willian), Azpilicueta – Pedro, E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Eduardo – Fàbregas, Aké, Loftus-Cheek, Willian, Batshuayi, Terry.

    Rozhodčí: Madley – Beswick, Kirkup
    ocianews.com