Leganés – Espanyol 0:1 (kon.) | Valencia – Sevilla 0:0 (kon.) | Real Betis – Eibar 2:0 (kon.)
Granada – Celta Vigo 0:3 (kon.)
konec
Real Betis
2:0 (1:0)
SD Eibar
Neděle 16.04.2017, 18:30Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji pěkný zbytek svátečního večera. U sledování dalších on-line přenosů na počtenou! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (20:25:02)

     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:18.
     
    Utkání je u konce! Real Betis doma předvedli kompaktní výkon, vstřelil dvě branky a porazil Eibar 2:0!

    Domácí celek vstupoval do druhé půle s jednobrankovým náskokem, který si dobře strážil a přežil také nějaké větší šance soupeře, aby minutu před koncem utekl střídající Dani Ceballos, který přesnou střelou ke vzdálenější tyči definitivně pojistil výhru domácích!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí si závěr utkání užívají a drží míč na svých kopačkách na útočné polovině.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
    89. Dani CEBALLOS - 2:0
     
    89
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, domácí přidávají druhou branku! Skvělý protiútok začal už na obranné polovině, přesně na půlce přebral míč střídající DANIEL CEBALLOS, který si navedl míč na pravačku a poté chytrou přízemní střelou zamířil přesně ke vzdálenější tyči – 2:0!
     
    89
    León na hranici brankové čáry zachytil dlouhý nákop, ale Navarro jej skvěle zakřižoval a odvrátil míč.
     
    88
    Navíc nyní vybojovali míč, vyvezli jej na útočnou polovinu a Durmisi si došel pro faulu. Real teď s rozehrávkou rozhodně pospíchat nebude.
     
    87
    Eibar už nemá nač čekat a musí vrhnout všechny síly do útoku, ovšem domácí se i v závěru utkání skvěle pohybují a napadají rozehrávku soupeře.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Kike García (SD Eibar).
     
    84
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Rubén Pardo, přichází Petros.
     
    83
    A další útočnou akci Eibaru po dlouhém nákopu zastavil faul jednoho z hostů na brankáře Adána.
     
    82
    Po celé situaci zůstal ve vápně navíc ležet jeden z domácích obránců, ale nejednalo se o nic vážného.
     
    81
    Po jeho rozehrání se dostal k hlavičce chvíli nepokrytý Ander Capa, ale jeho hlavička skončila o dobrý metr vedle pravé tyče.
     
    81
    Rohový kop pro hostující celek.
     
    80
    Ruben Pardo na polovině hřiště hasil rodící se brejk soupeřem jen za cenu faulu, odměnou mu jest žlutá karta.
     
    79
    Nakonec hosté rozehráli nakrátko, přes celou šířku útočné poloviny se dostal míč k Leónovi, který hledal ve vápně Inuje, ale ten se provinil faulem.
     
    78
    Eibar už vrhá téměř všechny své síly do útoku. Navíc nyní přišel na levé straně hřiště faul, a tak hosté budou moci vyrukovat do šestnáctky.
     
    77
    Ale málem se dočkali domácí, když Navarro křižnou přihrávkou hledal za obranou Alegriu, jenž však nedokázal zpracovat míč.
     
    76
    Domácí se nyní ale možná trochu zbytečně zatahují, což je samozřejmě vodou na mlýn pro soupeře, který tak může rozjet svou kombinaci.
     
    74
    Pomalu se rozbíhá závěrečná čtvrthodina celého duelu a hosté se musejí více a více tlačit dopředu, což se jim zatím příliš nedaří.
     
    73
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Joaquín, přichází Ryan Donk.
     
    71
    Následoval rohový kop domácích, z nějž se však celek v pruhovaném prosadit nedokázal, a tak domácí dokázali míč odvrátit.
    70. Tutovka Gálveze!
     
    70
    Tutovka hostů! Přímý kop obrana domácích odvrátila, ale poté se do míče opřel jeden z hostů jehož střílenou přihrávku zachytil zcela volný Gálvez, jehož vychytal fantasticky domácí brankář Adán!
     
    69
    Domácí stoper Pezzella nastavil svému soupeři na polovině hřiště stoličku a je další hráčem se žlutou kartou.
     
    69
    Dnešní utkání sleduje 30 331 diváků!
     
    68
    Domácí jej za účelem ušetření času rozehráli nakrátko, poté přišel centr z těžké pozice a opět byl zablokován. Další roh.
     
    67
    Další rohový kop pro domácí Betis.
    Momentka Joaquína!

     
    65
    Lejuene zcela zbytečně zajel do soupeře na polovině hřiště a je po zásluze oceněn žlutou kartou.
     
    65
    León se uvolnil na středu útočné poloviny, navedl si míč na pravačku a prudce vypálil, ovšem Adán byl připraven a jeho ránu k tyči pohotově vyrazil!
     
    64
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Gonzalo Escalante, přichází Cristian Rivera.
     
    63
    Nakonec se po druhém rohovém kopu v krátkém sledu dostal do zakončení Pardo, ale rána z vápna mu vůbec nesedla a poslal míč vysoko nad.
     
    62
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Jonas Martin, přichází Dani Ceballos.
     
    61
    Ten byl výrazně přetažený, a domácí se po ně k zakončení nedostali, ale po zmatcích v obraně dostanou ještě jednu možnost.
     
    60
    A nakonec přesně po hodině hry odcentroval zleva Joaquín, ale jeho pas byl sražen na rohový kop.
     
    59
    Betis nyní strávil na útočné polovině dobré tři minuty, jenže k větší šanci se nedostal. Jeho kombinace ale trvá i nadále.
     
    58
    Domácí nyní znovu rychle rozkombinovali svého soupeře, ale poté přišla naprosto zbytečná nepřesná přihrávka, po níž skončil míč v autu.
     
    57
    Už to vypadalo, že se Joaquín vydá sám na branku po průnikové přihrávce, ale Rodríguez naprosto skvěle vyběhl a ukryl míč ve svém náručí.
     
    56
    Eibar se opět tlačí na polovinu soupeře, ale obrana domácího celku dnes zatím funguje na jedničku a hosté se dostávají do šancí jen stěží.
     
    54
    Druhý poločas je zatím plný ostrých soubojů a skluzů, rozhodčí se však zatím ani jednou nerozhodl vytasit ze své kapsičky žlutou kartu.
     
    53
    Na opačné straně si na dlouhý míč zaběhl na pravé straně střídající Inuj, ale v těžké pozici odcentroval jen do zámezí.
     
    52
    Rozehrávky se nakonec ujal Durmisi, který prudce zatočil míč přes hostující zeď, ale jeho pokus zamířil o centimetry nad břevno branky hostů!
     
    51
    Jeden z domácích fotbalistů byl nyní navíc faulován kousek před vápnem a Joaquín už se chystá k rozehrávce další standardní situace z velmi dobré pozice.
     
    51
    Pezzella byl nakonec v doprovodu lékařů odveden po svých za postranní čáru, ale zdá, že se do hry po drobném ošetření vrátí.
     
    50
    Na hřišti už je lékařský tým domácích a brzy snad budeme vědět více.
     
    49
    Ne trávníku zůstává v bolestech ležet po nebezpečné srážce ve vápně domácí stoper Pezzella, s nímž to na první pohled nevypadá příliš dobře.
     
    48
    Jenže domácí jejich rozehrávku vystihli a vypadalo to na rychlý brejk, ale nakonec se na pravé straně Brašanac provinil faulem.
     
    47
    Druhý poločas načali rozehrávkou hosté, kteří se zatím pomalu usazují na polovině svého soupeře a určitě by rádi co nejdřív vyrovnali.
     
    46
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Bébé, přichází Takaši Inuj.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Real vede po první půli 1:0!

     
    První poločas je za námi a do kabin odcházejí spokojenější domácí, kteří se prosadili hned po minutě hry, když si na centr z pravé strany naskočil Jonas Martin, jenž hlavou nasměroval míč přesně k tyči. Yoel si na míč sáhl, ale jeho cestě do branky nezabránil. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Po centru z pravé strany se dostal k hlavičce hostující Bébé, který výrazně předskočil svého soupeře, ale nakonec poslal balón jen do rukavic Adána.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty nad rámec prvního poločasu!
     
    44
    A po další standardní situaci domácích z levé strany hlavičkoval Pezzella, jenž však, bohužel pro domácí, prodloužil hlavou míč jen o centimetry vedle levé tyče branky Eibaru!
    43. Joaquínův přímý kop
     
    43
    A nakonec z toho byla obrovská šance domácích, protože Joaquin umně zatočil míč přes zeď a Yoel míč na poslední chvíli vyboxoval z brankové čáry!
     
    42
    Capa, který už byl oceněn žlutou kartou, nyní mohl být klidně vyloučen, když na levé straně poslal k zemi Alegria, ale nestalo se tak. Domácí rozehrají zajímavou standardní situaci.
     
    41
    Centr od rohové zástavky měl nejspíš najít v šestnáctce Bébého, ten se však k zakončení neprosadil a domácí opět míč rezolutně odkopli.
     
    40
    A po přenesení hry doleva byl zakřižován Luna, který vybojoval pro svůj celek rohový kop.
     
    39
    Na druhé straně se dopředu po pravé straně vydal Eibar, ale León proti dvojnásobné přesile neuspěl, nicméně získal alespoň autové vhazování.
     
    37
    Další brejk domácích táhl Joaquin, který si skvěle odstavil beka az pravé strany se hnal sám na branku, jenže nakonec se mu balón zamotal pod nohy a jeho přízemní centr pod sebe ukořistil v rukavicích Rodríguez.
     
    36
    Centr ze standardní situace mířil na zadní tyč, ale tam byla obrana Eibaru připravena a nedopustila žádné ohrožení branky.
     
    35
    Nakonec ale Betis vysvobodil svým dlouhým sprintem s míčem Joaquin, kterého stáhl k zemi Capa, jenž je dalším hráčem oceněným žlutou kartou.
     
    34
    Hosté stupňují svou pomyslný tlak a deset minut před první přestávkou jsou znovu nastěhováni na polovině Realu, který je opět hodně zatažen v defenzívě.
    33. Leónova rána
     
    33
    Sotva jsem to dořekl a hned mohlo být vyrovnáno! Malého okénka v obraně využil León, který si kolem beka navedl míč na pravačku, ale jeho přízemní křižná rána těsně minula vzdálenější tyč branky Betisu!
     
    32
    Eibar se nyní usadil na polovině soupeře a číhal na svou šanci. Ta však zatím nepřišla, protože domácí si plní své defenzivní úkoly zatím na jedničku a brání velmi spolehlivě.
     
    31
    León své zaváhání mohl napravit, ale střídající Gálvez mu dal pas hodně nepřesně a hostující křídelník, ačkoliv dělal, co mohl, na míč nedosáhl.
     
    30
    Stačila jedna puštěná přihrávka středem hřiště a už to vypadalo, že Enrich s Leónem půjdou sami na branku, nicméně druhému jmenovanému byl odpískán ofsajd.
     
    29
    Hosté jsou ale i přes mnoho nepřesností v rozehrávce stále aktivnější, zatímco domácí po vstřelené brance doslova spí.
     
    28
    Eibaru se v posledních minutách kombinačně směrem dopředu vůbec nedaří, zábleskem mohla být akce Kikeho, ale ten skákavý míč nezpracoval.
     
    27
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Iván Ramis, přichází Alejandro Gálvez.
     
    25
    Adán musel z branky, aby alespoň míč vyboxoval, což se mu také povedlo. Do odraženého míče se z první dobré opřel Bébé, ale jeho volej skončil nad brankou.
     
    24
    Rohový kop pro hostující Eibar.
    Radost domácích hráčů po první vstřelené brance.

     
    23
    Nakonec to byl signál, po němž León odcentroval v plném běhu z levé strany, nicméně jeho pas byl ještě na hranici vápna odvrácen.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Bruno González (Real Betis).
     
    22
    Hra pokračovala jen velmi malou chvíli, než ji přerušil další faul, po němž bude León z levé strany zahrávat další standardní situaci.
     
    21
    Autor první branky Martin na polovině hřiště zbytečně dohrál svého soupeře, do nějž ostře zajel, a je první karetním hříšníkem zápasu.
     
    20
    Je za námi dvacet minut, Eibar pomyslně vyrovnal hru, ale co se gólů týče, tak stále ztrácí jednu branku.
     
    19
    Ale jejich postup směrem dopředu byl ukončen velmi rychlé poté, co fauloval po špatném zpracování Luna. U míče opět Real.
     
    18
    Pardo získal míč na středu hřiště a po pravé straně vyslal dopředu Navarra, jemuž ale centr tentokrát nevyšel, a tak se hosté pohodlně ubránili.
     
    16
    A Sergio Enrich se po dalším centru z pravé strany dostal opět k hlavičce, nicméně tento svůj pokus poslal daleko od branky soupeře.
     
    15
    Na centr si nakonec naběhl Enrich, který hlavičkoval velmi nebezpečně, ale nakonec svůj pokus namířil jen kousek vedle pravé tyče!
     
    15
    Avšak hosté ve své aktivitě pokračovali, znovu získali míč a k dispozici budou mít další rohový kop.
     
    14
    Rohový kop byl rozehrán nakrátko a jeden z hostů chtěl rychle nacentrovat z první do vápna, ale jeho pas byl zablokován.
     
    13
    Rohový kop pro hostující celek po dobrém obranném skluzu Pezzelly.
     
    12
    Domácí si nyní na obranné polovině hodně pohrávali s rozehrávkou, jenže hosté své napadání přerušili, a tak Adán pohodlně odkopl míč na polovinu hřiště.
     
    10
    Dlouhý nákop z hloubi vlastní poloviny vyslal směrem dopředu Pezzella, žádný z jeho kolegů ale této pobídky nevyužil, a tak si opět zahraje Yoel.
     
    9
    Ale ani ta neměla dlouhého trvání, neboť se Kike na levé straně hřiště provinil faulem, a u míče tak bude opět Betis.
     
    8
    Nakonec jej domácí poněkud pohodlně odvrátili, nicméně jej vrátili jen na polovinu hřiště, kde Eibar rozjíždí další akci směrem dopředu.
     
    7
    Tosca při snaze o skluz u pravé postranní čáry zahrál rukou, čehož si všiml také hlavní sudí, a hosté budou zahrávat volný přímý kop.
     
    6
    Real nakonec dokázal odkopnout míč zpět na polovinu hostů, zahraje si také brankář Rodríguez, který pomůže svému celku s rozehrávkou.
     
    5
    A Eibar je znovu nastěhován na polovině svého soupeře, nicméně domácí v úvodu velmi rychle přistupují k protihráčům a nenechávají mu prostor k jakékoliv kombinaci.
     
    4
    Z celé akce rezultovala střela Escalanteho z hranice vápna, hostující záložník však svůj pokus poslal jen vysoko nad branku.
     
    3
    Hosté se pokoušejí o rychlé vyrovnání a jsou nyní usazeni na polovině svého soupeře, který však v úvodu zatím dobře brání.
    2. Jonas MARTIN - 1:0
     
    2
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Šokující úvod, domácí jdou ze své první pořádné akce do vedení! Navarro dostal přihrávku od pravé postranní čáry, rychle zasekl, nechal si přeběhnout beka a poté odcentroval přesně na hlavu JONASE MARTINA, který prudkou hlavičkou nasměroval balón přesně k levé tyči – 1:0!
     
    1
    Domácí uvedli míč do hry a ihned poslali míč dopředu, ovšem ten skončil v autu a hostující celek bude vhazovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí nastupují v tradičních zeleno-bílých dresech, hosté se oděli červeno-modré kombinace.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Adán – R. Navarro, Pezzella, Bruno González, Tosca, Durmisi – Brašanac, Pardo, Martin – Joaquín (C), Alegría.
    Náhradníci: D. Giménez – Á. Martínez, Figueras, D. Ceballos, Cejudo, Donk, Petros.

    SD Eibar: Y. Rodríguez – Capa, Ramis, Lejeune, Luna – León, Escalante, Dani García (C), Bébé – Kike García, Enrich.
    Náhradníci: Riesgo – Rivera, Inuj, Juncà, dos Santos, Gálvez, Adrián González.

    Rozhodčí: Antonio Mateu Lahoz.
    Rozcvička je za námi, za chvíli jdeme na věc!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Hosté přicestovali na stadion v dobré náladě
     
    SD Eibar

    To hosté jsou příjemným překvapením celé sezóny a v tabulce jim patří skvělé 8. místo se ziskem 50 bodů za čtrnáct výher, osm remíz a devět porážek. Na pohárové příčky ztrácejí navíc jen tři body, a tak jsou stále ve hře o účast v některé z evropských soutěžích v příští sezóně.

    V posledním ligovém zápase Eibar navíc dokázal vyloupit domácí stánek Celty Vigo, kde neinkasoval a zvítězil 2:0!

    Nejlepší střelci
    Pedro León – 11 branek
    Sergio Enrich – 10 branek
    Adrián González – 9 branek
    Šatna domácích byla na dnešní klání skvěle připravena!

     
    Real Betis

    Domácí celek se nachází na 16. místě se ziskem 31 bodů za osm výher, sedm remíz a šestnáct porážek. Na sestupové vody drží náskok pouhých devíti bodů, a tak se nejspíš bude strachovat o udržení až do konce celé sezóny.

    V posledním ligovém utkání navíc Betis tvrdě narazil na půdě Las Palmas, kde padl vysoko 1:4 a odjel domů bez bodu

    Nejlepší střelci
    Rubén Castro – 10 branek
    Tonny Sanabria – 4 branky
    Alex Alegría – 3 branky
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky španělské fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola LaLigy představí před vlastním publikem Real Betis, na jehož půdu zavítá SD Eibar.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Daniel Kinc

    Branky: 2. Martin (R. Navarro), 89. D. Ceballos (Alegría)

    Karty:   21. Martin (RBE), 23. Bruno González (RBE), 69. Pezzella (RBE), 80. Pardo (RBE) – 35. Capa (EIB), 65. Lejeune (EIB), 85. Kike García (EIB)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:18.
    Real Betis: Adán – R. Navarro, Pezzella, Bruno González, Tosca, Durmisi – Brašanac, Pardo (84. Petros), Martin (62. D. Ceballos) – Joaquín (C) (73. Donk), Alegría.
    Náhradníci: D. Giménez – Á. Martínez, Figueras, D. Ceballos, Cejudo, Donk, Petros.

    SD Eibar: Y. Rodríguez – Capa, Ramis (27. Gálvez), Lejeune, Luna – León, Escalante (64. Rivera), Dani García (C), Bébé (46. Inuj) – Kike García, Enrich.
    Náhradníci: Riesgo – Rivera, Inuj, Juncà, dos Santos, Gálvez, Adrián González.

    Rozhodčí: Antonio Mateu Lahoz
    thejrc.org