W. Brémy – Hamburg 2:1 (kon.) | Darmstadt – Schalke 2:1 (kon.)
konec
Werder Brémy
2:1 (1:1)
Hamburger SV
Neděle 16.04.2017, 15:30 • Weser-Stadion, Bremen • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    V neděli odpoledne je na programu velké severské derby, v němž Werder Brémy přivítá na svém stadionu Hamburk. Výjimečný bundesligový zápas čeká rakouského playmakera Zlatka Junozoviče, který v dresu Werderu nastoupí ke 160. ligovému zápasu.
    VIDEO: FIFA 17 předpověděla výsledek severského derby.
     
    WERDER BRÉMY

    Domácí Werder se nachází ve fantastické formě, když naposledy prohrál v Bundeslize 11. února s Borussií Mönchengladbach a osm ligových zápasů je nyní neporažen. Brémy navíc z posledních osmi zápasů hned šestkrát vyhrály, když vždy po sérii tří výher v řadě remizovaly, naposledy 2:2 na hřišti Frankfurtu.
    FOTO: Severské derby dnes bude mít fantastickou atmosféru.

     
    HAMBURGER SV

    Oba týmy jsou před severským derby namočeny v souboji o záchranu, Hamburk ovšem dělí od sestupové zóny jeden jediný bod a potřebuje získávat body jako sůl. Fotbalisté hostujícího celku naposledy venku porazili Lipsko, poté ale ve třech venkovních zápasech vyšli střelecky naprázdno a inkasovali jedenáct branek. Hned osm gólů Hamburk inkasoval v Allianz Areně proti Bayernu, zatímco na stadionu Dortmundu poté tři. Mezitím ovšem jeho hráči remizovali ve Frankfurtu.
    FOTO: Do Brém přijelo podpořit Hamburger SV 5000 fanoušků.

     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    26.11.16 Hamburger SV – Werder Brémy 2:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Werder Brémy: Wiedwald – Veljković, Sané, N. Moisander – Gebre Selassie, Grillitsch, M. Eggestein, Junuzović (C), Santiago García – Bartels, M. Kruse.
    Náhradníci: Drobný – Bauer, Bargfrede, Kainz, Jóhansson, C. Pizarro, Gnabry.

    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, G. Jung, Mavraj, Ostrzolek – Walace, Sakaj (C) – Hunt, Gregoritsch, Kostić – Holtby.
    Náhradníci: Mickel – Götz, Santos, Waldschmidt, Janjicic, Lasogga, Jatta.

    Rozhodčí: Felix Brych.
    FOTO: Severské derby v Brémách začne již za pár okamžiků!

     
    Fotbalisté obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a po jejich nástupu bude moci dnešní severské derby mezi Werderem Brémy a Hamburgerem SV začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Felix Brych dal právě pokyn k zahájení severského derby, jehož výkop obstaral domácí Max Kruse.
     
    1
    Max Kruse si naběhl do šestnáctky na krásný přízemní centr z pravého křídla a po 40 sekundách mohl poslat Werder Brémy do vedení, jenže jeho střelu pod břevno fantastickým zákrokem Christian Mathenia vyrazil na rohový kop!
     
    2
    Následný rohový kop z pravé strany nadělal v obraně Hamburku menší zmatky, domácí hráči se ale nakonec do zakončení nedostali.
     
    3
    Christian Mathenia předvedl před pár okamžiky fantastický reflexivní zákrok a Hamburk se mohl vydat poprvé směrem vpřed, jenže jeho útočnou akci zastavil útočný faul.
     
    4
    Brémy v úvodu zápasu skvěle brání a snaží se o brzké vstřelení gólu. Santiago García předvedl ve středu hřiště špatnou diagonální přihrávku, po které byl jeden z jeho spoluhráčů sražen k zemi.
     
    5
    Santiago García se z pozice obránce ocitl v prostoru, kde operuje střední záložník a jeho přihrávka byla nepřesná.
     
    6
    Mërgim Mavraj odvedl v obraně skvělou práci, když dlouhý kolmý pas za obranu před jedním z domácích hráčů přihrál brankáři.
     
    6
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Aaron Hunt si na pravé straně hřiště naběhl na kolmou přihrávku a poté posadil nádherný centr na hlavu MICHAELA GREGORITSCHE, který ze značky pokutového kopu zamířil hlavou do levého horního rohu brány! Hamburk přečkal první šanci Brém a zanedlouho se ujal vedení 1:0. Parádní začátek. Asistence: Aaron Hunt.
    6. Michael GREGORITSCH - 0:1
     
    8
    Hamburk se oklepal z úvodního náporu Brém a nyní jsou to jeho fotbalisté, kteří na hřišti dominují a snaží se přidat pojistku.
     
    9
    Jeden z hráčů Hamburku si nabíhal dobře na pravém křídle za obranu Brém, jenže se ocitl v momentě přihrávky v ofsajdu.
     
    10
    Gideon Jung po nepřesné kolmé přihrávce domácích hráčů na pravé straně v klidu vhazoval, jenže Gotoku Sakaj vzápětí fauloval.
     
    11
    Zlatko Junuzović, který dnes nastoupil ke svému 160. bundesligovému zápasu, rozehrál na levé straně v blízkosti půlící čáry standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč posílal dlouhý diagonální centr, který přelétl všechny a skončil v zámezí.
     
    12
    Fin Bartels dobře napadal rozehrávajícího Mërgima Mavraje, který si v roli posledního hráče musel pomoci zpětnou přihrávkou na brankáře Christiana Matheniu.
     
    13
    Fin Bartels si na pravém křídle naběhl na přihrávku ze středu hřiště a poté chtěl poslat diagonální pas za obranu na rozeběhnutého Maxe Kruseho, který by prchal sám na bránu, jenže obránci Hamburku jeho úmysl přečetli.
     
    14
    Oba týmy v obraně hrají až na jednu výjimku na obou stranách v obraně velice solidně a místo nějaké složité rozehrávky si většinou pomáhají zpětnou přihrávkou na brankáře, což je rozhodně lepší, než udělat nějakou katastrofální chybu.
     
    15
    Aaron Hunt operoval tentokrát s míčem na levé straně hřiště, jenže byl dobře pokryt a musel si pomoci zpětnou přihrávkou.
     
    16
    Fin Bartels posílal od pravé postranní čáry směrem do šestnáctky parádní přízemní centr, jenže před nabíhajícím Maxem Krusem míč jeden z hráčů Hamburku odvrátil rybičkou.
     
    16
    Gotoku Sakaj nádhernou kolmou diagonální přihrávkou našel na levé straně šestnáctky rozeběhnutého Filipa Kostiće, jenže Felix Wiedwald mu včasným výběhem snížil střelecký úhel a poté jeho přízemní střelu zřejmě pravou nohou vyrazil!
    FOTO: Fotbalisté Hamburku oslavující úvodní gól derby o sever.

     
    17
    Severské derby začíná nabírat obrátky a Hamburk před pár okamžiky nebyl daleko od toho, aby navýšil své těsné vedení.
     
    18
    Max Kruse na levé straně předvedl skvělý sprint, po kterém pronikl do šestnáctky a zpětnou přihrávkou našel na značce pokutového kopu Floriana Grillitsche, který si po parádní otočce zády k bráně stáhl míč na střelu a jeho následný přízemní diagonální pokus pravačkou zamířil těsně vedle vzdálenější levé tyče!
     
    19
    Na obou stranách jsme byli svědky jedné velké brankové příležitosti a druhý gól je v současné chvíli na Weser Stadionu na spadnutí.
     
    20
    Fin Bartels byl faulován v blízkosti šestnáctky a Werder Brémy bude rozehrávat volný přímý kop z velmi nebezpečné pozice.
     
    21
    U míče je připravený Zlatko Junuzović, který s největší pravděpodobností rozehraje volný přímý kop a zkusí vyrovnat.
     
    22
    Zlatko Junuzović napřáhl z volného přímého kopu k úžasné střele, která přeletěla zeď a od levé tyče se odrazila zpět do hry!
    22. Junuzović mohl oslavit 160. zápas gólem z přímého kopu!
     
    23
    Zkušený rakouský playmaker mohli oslavit 160. utkání v Bundeslize vyrovnávacím gólem, jenže tyč mu zkazila radost.
     
    24
    Hamburk se pokusil odpovědět, jenže jeho snaha na pravém křídle nic kloudného nepřinesla a jeho hráči se navíc vzápětí prezentovali dlouhým nákopem vpřed do území, kde nebyl nikdo.
     
    25
    Aaron Hunt se na pravém křídle tak dlouho otáčel s míčem a motal hlavu jednomu z obránců Werderu, až vymyslel krásnou přihrávku do středu hřiště na Walace, ten ale vzápětí po zpracování míče zvolil místo střely přihrávku doleva, kterou domácí vystihli.
     
    26
    Fin Bartels se po krásné kolmé přihrávce za obranu ocitl na pravé straně šestnáctky za obranou Hamburku ve slibné střelecké pozici, jeho následný pokus pravačkou ale po zemi zamířil o pořádný kus vedle vzdálenější levé tyče.
     
    27
    Domácí záložník si mohl míč ještě popotáhnout směrem k bráně, jenže se se zakončením ukvapil a nesedlo mu.
     
    28
    Gotoku Sakaj si teď zbytečně zahrával s ohněm, když v blízkosti šestnáctky dlouho čekal až k němu přistoupí dva hráči Werderu, a na poslední chvíli se rozhodl pro zpětnou přihrávku na brankáře.
     
    29
    Theodor Gebre Selassie se na pravém křídle dostal k přízemnímu centru, jenže jeho přízemní pas na bližší tyči zastavil Christian Mathenia, který rychle spadl na zem, aby ho zachytil.
     
    30
    Walace fauloval na levé straně vlastní obranné poloviny hřiště a Werder mohl rozehrát standardní situaci, což také udělal, jenže následný centr na vzdálenější levé tyči zamířil pouze do zámezí.
     
    31
    Ze zápasu uplynulo úvodních třicet minut a Hamburk vede v severském derby na hřišti velmi aktivního Werderu těsně 1:0.
     
    32
    Zlatko Junozović ve středu hřiště zbytečně dlouho váhal s přihrávkou a po ztrátě míče musel sáhnout k taktickému faulu, když jednomu z hráčů Hamburku postavil do cesty pravou nohu.
     
    33
    Rakouský záložník dostal žlutou kartu a vzápětí fauloval znovu, čehož mohl využít Gotoku Sakaj, jeho unáhlená střela ze střední vzdálenosti ale nabral špatný směr a zamířila vysoko, vysoko nad. Felix Wiedwald bez práce.
     
    34
    Walace na levé straně obranné poloviny svého týmu ztratil míč, jenže fantasticky zabojoval a hosté mohli vhazovat.
     
    35
    Florian Grillitsch ve středu hřiště přišel do souboje s jedním z protihráčů pozdě a za ostrý skluz viděl žlutou kartu.
     
    36
    Na trávník se začíná snášet hustý déšť. Komu dnes v severském derby přinese štěstí? Lépe je na tom Hamburk.
     
    37
    Werder chtěl založit útok dlouhým kolmým pasem za obranu, jenže ten skončil pouze u brankáře Felixe Wiedwalda.
     
    38
    Matthias Ostrzolek krásně odcentroval z levého křídla a uprostřed šestnáctky si na jeho centr v blízkosti hranice pokutového území naskakoval Michael Gregoritsch. Na míč ovšem těsně nedosáhl a o přibližně půl metru ho přelétl.
     
    39
    Blíží se závěr prvního poločasu a oba týmy se prezentují ofenzivním stylem hry, jako jediný ale zatím skóroval Hamburk, když se po krásné hlavičce prosadil Michael Gregoritsch.
     
    40
    Werder Brémy patří mezi tradiční německé kluby a nyní mohl vyrovnat. Zlatko Junuzović se po krásném centru z levého křídla pohotově opřel do míče, jeho volej pravačkou ale minul levou tyč.
     
    41
    Zlatko Junuzović mohl vyrovnat z volného přímého kopu, jeho střela ale skončila na levé tyči, nyní předvedl pěkný volej, jenže mu úplně nesedl a míč o pořádný kus minul levou tyč.
     
    41
    Werder právě vstřelil branku!
    Werder ve středu hřiště vybojoval míč a vyrazil do rychlého protiútoku. Santiago García si na levé straně naběhl na kolmou přihrávku do běhu a poté fantastickým diagonálním pasem přenesl hru doprava. Fin Bartels poté na pravé straně šestnáctky pravačkou ze vzduchu poslal míč před bránu, kde MAX KRUSE mezi zvednutýma rukama brankáře Christiana Mathenii zamířil hlavou do středu brány! Asistence: Fin Bartels.
    41. Max KRUSE - 1:1
     
    42
    Werder Brémy fantasticky sehrál rychlý protiútok a nutno dodat, že se mu v závěru prvního poločasu podařilo vyrovnat zaslouženě.
     
    43
    Hamburk na pravé straně vybojoval rohový kop, jenže následný centr žádnou škodu v pokutovém území Werderu nenadělal.
     
    44
    Santiago García se rozeběhl podél levé postranní čáry, jenže čistým skluzem ho zastavil Dennis Diekmeier.
     
    45
    Obránce Werderu poté mohl vhazovat, jenže jeho autové vhazování nic kloudného nepřineslo. Míč se vrátil do středu.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Stejně jako po prudkém dešti začalo v Brémách na Weser Stadionu z ničeho nic zářit slunce, v závěru prvního poločasu zazářil Max Kruse, který po bleskově sehraném protiútoku odpověděl na úvodní gól z hlavy Michaela Gregoritsche. Domácí mohli odpovědět dříve, jenže Zlatko Junuzović z volného přímého kopu orazítkoval tyč. Nádherné severské derby. Skóre po prvním poločase: Werder Brémy 1 Hamburger SV 1.
    VIDEO: Pozvánka na dnešní severské derby. Jak dopadne?

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hamburk rozehrál druhý poločas dnešního derby, do kterého oba rivalové vstupují za nerozhodného stavu 1:1 poté, co na gól Michaela Gregoritsche odpověděl domácí Max Kruse.
     
    47
    Matthias Ostrzolek si na levém křídle nabíhal na kolmou přihrávku, jenže na míč nedosáhl a následoval odkop od brány.
     
    47
    Max Kruse si na pravém křídle naběhl na prudkou kolmou diagonální přihrávku a po krásném sprintu od brankové čáry posílal do šestnáctky prudký střílený centr, který minul všechny.
     
    48
    Santiago García kolmým pasem hledal za obranou nabíhajícího Theodora Gebre Selassieho, který dnes nastupuje na pozici pravého záložníka, český reprezentant byl ale pokryt.
     
    49
    Fin Bartels upekl na levé straně na hranici šestnáctky krásnou vánočku, kterou se zbavil jednoho z hráčů Hamburku a už se chystal pravačkou vypálit, druhý protihráč ho ale zastavil.
     
    50
    Brémy stejně jako do prvního i do druhého poločasu nastoupily pořádně zostra, zatím se ale do zakončení nedostaly. Matthias Ostrzolek na opačné straně centroval z levé strany do šestnáctky, jeho přízemní centr byl ale na přední tyči odvrácen.
     
    51
    Hra se v rychlém sledu přenáší ze strany na stranu. Werder vyrazil po levé straně do protiútoku, jenže hráči Hamburku se stačili vrátit ve velkém počtu hráčů za míč a akci zastavili.
     
    52
    Brémy se ocitly na pravé straně své poloviny hřiště pod tlakem, který oslabily zpětnou přihrávkou na Felixe Wiedwalda.
     
    53
    Domácí fotbalisté Werderu Brémy mají fantastickou formu, když během posledních ligových zápasů nepoznali chuť porážky. Šestkrát vyhráli a dvakrát remizovali.
     
    53
    Theodor Gebre Selassie krásně odcentroval z pravého křídla a po jeho zpětném přízemním centru se uprostřed šestnáctky dostal ke střele Florian Grillitsch, který bez přípravy pálil k pravé tyči, Christian Mathenia ale předvedl další úžasný zákrok, když míč vyrazil na rohový kop!
    53. Florian Grillitsch nedokázal propálit Christiana Matheniu!
     
    54
    Werder měl poté k dispozici rohový kop, po jehož rozehrání se dostal na bližší pravé straně šestnáctky ke střele opět Florian Grillitsch, jeho technická střela z otočky ale o pořádný kus minula vzdálenější levý horní roh brány.
     
    55
    Hamburk mohl vyrazit po zisku míče na steč, jenže Niklas Moisander předvedl úžasný obranný skluz.
     
    56
    Matthias Ostrzolek se po rychlém rozehrání standardní situace na krátko a kolmé přihrávce za obranu ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, z ostrého úhlu ale Felixe Wiedwalda nepropálil!
     
    57
    Hamburk mohl po zákroku brankáře Werderu udeřit po rohovém kopu, jenže hostům byl odpískán útočný faul.
     
    58
    Gotoku Sakaj nádherným diagonálním pasem přenesl hru doleva, jenže Filip Kostić nedokázal míč v blízkosti rohového praporku ze vzduchu zpracovat a skončil s ním v zámezí.
     
    59
    Aaron Hunt po sraženém přízemním centru mohl rozehrávat na pravé straně rohový kop, po kterém domácí na přední tyči míč odvrátili a navíc mohli vyrazit do rychlého protiútoku.
     
    60
    Akce Werderu tažená po levém křídle byla zastavena, stejně jako následný útok Hamburku. Filip Kostić se ocitl v ofsajdu.
     
    61
    Ze severského derby uplynula hodina hry a Hamburk připravuje u postranní čáry první střídání.
     
    62
    Werder na pravé straně vybojoval rohový kop a nakonec oba týmy před jeho rozehráním budou střídat.
     
    63
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Michael Gregoritsch, přichází Pierre-Michel Lasogga.
     
    63
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Florian Grillitsch, přichází Florian Kainz.
     
    64
    Matthias Ostrzolek odvedl v obraně skvělou práci, když nebezpečnou střelu Werderu srazil na rohový kop.
     
    65
    Zlatko Junuzović na pravé straně rozehrál rohový kop, který byl na přední tyči hráči Hamburku odvrácen do bezpečí.
    STATISTIKY: Max Kruse v roce 2017 během dvanácti zápasů vstřelil o více než polovinu více gólů, než v roce 2016. (7-3)

     
    66
    Filip Kostić se snažil na levém křídle dostat k centru, jenže se k němu nedostal. Obrana Werderu skvěle zapracovala.
     
    67
    Po autovém vhazování se dostal na levé straně k centru Lewis Holtby, jenže jeho pas byl uprostřed šestnáctky odvrácen.
     
    68
    Hamburk nyní sevřel Brémy na jejich vlastní polovině hřiště, jenže poslední akci na levé straně zastavil ofsajd.
     
    69
    Hosté posílali za obranu dlouhou kolmou přihrávku, která prošla a praporek zůstal dole, jenže jeden z hostujících útočníků měl k němu příliš daleko. Následoval odkop od brány.
     
    70
    Max Kruse mohl rozhodnout dnešní severské derby, když si na levé straně šestnáctky naběhl na kolmou přihrávku a přízemní střelou z úhlu rozvlnil boční síť!
     
    70
    Santiago García se rozeběhl podél levé postranní čáry a v souboji dvou hráčů s číslem 2 ho nepříjemně udeřil loktem do obličeje Dennis Diekmeier, za což viděl žlutou kartu.
     
    71
    Santiago García zůstal ležet u postranní čáry a jeden z lékařů okamžitě signalizoval, že bude potřebovat střídat.
     
    72
    Robert Bauer rychle opustil prostor za bránou, kde se rozcvičoval, aby oblékl na střídačce dres a mohl přijít na hřiště.
     
    73
    Čtvrtá rozhodčí už signalizovala střídání, ještě k němu ale nedošlo. Santiago García je odnášen na nosítkách.
     
    73
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Santiago García, přichází Robert Bauer.
     
    74
    Filip Kostić se snažil uniknout svým strážcům podél levé postranní čáry, jenže Theodor Gebre Selassie ho fauloval.
     
    75
    Matthias Ostrzolek hledal vpředu kolmým pasem od levé postranní čáry Aarona Hunta, míč ale přelétl jeho hlavu a Felix Wiedwald mohl v klidu rozehrávat od brány.
     
    75
    Werder právě vstřelil branku!
    Max Kruse na levé straně šestnáctky našel krásnou kolmou diagonální přihrávkou střídajícího FLORIANA KAINZE, který z ostrého úhlu krásnou přízemní střelou vedle pravé nohy brankáře Christiana Mathenii zamířil k přední levé tyči! Werder Brémy otáčí vývoj severského derby a vede 2:1! Asistence: Max Kruse.
    75. Florian KAINZ - 2:1
     
    76
    A opět v tom měl prsty Max Kruse, který úvodní gól Brémy sám obstaral a na druhý nyní fantasticky přihrál.
     
    77
    Střídající Florian Kainz je zatím hrdinou dnešního derby, když vstřelil vedoucí gól a rozvášnil fanoušky v hledišti.
     
    78
    Hamburk se na levém křídle nedokázal prosadit a jeden z týmů zřejmě připravil další střídání.
     
    79
    Fotbalisté Hamburku tvrdě dohrávají osobní souboje a po jednom z faulů budou domácí zahrávat standardní situaci.
     
    80
    Zlatko Junuzović se postavil na levé straně k rozehrání standardní situaci a jeho následný dlouhý diagonální centr na vzdálenější pravé tyči stáhl do rukavic Christian Mathenia.
     
    81
    Do konce derby zbývá odehrát deset minut a Hamburk už vzadu hraje na hodně velké riziko. Prosadí se domácí znovu?
     
    82
    Hamburk připravil střídání a rovnou dvě. Příliš mnoho času už nezbývá a není na co čekat. Hosté chtějí vyrovnat.
     
    83
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Filip Kostić, přichází Bakery Jatta.
     
    83
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Lewis Holtby, přichází Gian-Luca Waldschmidt.
     
    84
    Hamburk sáhl ke dvojitému střídání a do hry se dostal Bakery Jatta, který si dnes odbývá v Bundeslize debut.
     
    85
    Walace fauloval na levé straně obranné poloviny svého týmu a fanoušci to v hledišti roztleskávají. Werder ale rozehrál standardní situaci nakrátko, aby nepřišel o míč.
    FOTO: Ve Brémách už chtějí konec. Zbývá odehrát pět minut!

     
    86
    Mërgim Mavraj si na pravé straně hřiště v blízkosti vlastní šestnáctky dobře pokryl míč tělem a napadající Zlatko Junuzović ho fauloval. Hamburk s rozehrou nikterak nespěchá.
     
    87
    Fotbalisté Hamburku se chtěli prosadit na levém křídle, jenže jejich akci vzápětí překazil útočný faul.
     
    88
    Theodor Gebre Selassie obstaral na pravé straně autové vhazování a Max Kruse chtěl ušetřit cenné sekundy u rohového praporku, kde míč odvrátil do zámezí Mërgim Mavraj.
     
    89
    Max Kruse rozehrál rohový kop a po odvrácení jeho centru si nekomplikoval situaci ve středu hřiště Fin Bartels, který se rozhodl pro dlouhou zpětnou přihrávku na brankáře.
     
    90
    Pierre-Michel Lasogga posílal do šestnáctky od pravé postranní čáry pěkný centr, jenže uprostřed pokutového území byli připravení pouze hráči Werderu, kteří míč odhlavičkovali do bezpečí. Domácí připravili poslední změnu.
     
    90
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Philipp Bargfrede.
     
    90+1
    Nad rámec severského derby bylo nastaveno 5 minut!
     
    90+1
    Bakery Jatta si na vzdálenější pravé tyči naběhl na krásnou diagonální přihrávku z levého křídla a z blízkosti míč uklidil do brány! Gól ovšem kvůli ofsajdu neplatil.
    90+1. FOTO: Fotbalisté Werderu oslavující gól Floriana Kainze.

     
    90+2
    Fanoušci Hamburku, kterých do Brém přicestovalo 5 tisíc, už oslavovalo vyrovnaní, jenže úplně zbytečně.
     
    90+3
    Walace se nedokázal prosadit na levém křídle a Theodor Gebre Selassie mohl na pravé straně hřiště vhazovat. Po následném autu a pěkném útoku na hranici šestnáctky pěkně zasekl míč Fin Bartels, jeho následná technická střela mířící pod břevno ale skončila pouze v rukavicích Christiana Mathenii.
     
    90+4
    Miloš Veljković sáhl na pravé straně obranné poloviny hřiště k taktickému faulu, za který byl odměněn žlutou kartou.
     
    90+4
    Aaron Hunt rozehrál standardní situaci a v šestnáctce byl i brankář Christian Mathenia, ani jeden z hostů se ale do zakončení nedostal, protože Brémy míč odvrátily.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    VIDEO: Derby je u konce a z vítězství se mohou radovat Brémy!

     
    Max Kruse v závěru prvního poločasu odpověděl na úvodní gól Michaela Gregoritsche a patnáct minut před koncem přihrál na gól střídajícímu Florianovi Kainzemu, který se prosadil přízemní střelou z ostrého úhlu a vystřelil v severském derby Werderu tři body! Konečný výsledek: Werder Brémy 2 Hamburger SV 1. (17:28:10)
    VIDEO: Hrdina Florian Kainz přijímá gratulace od spoluhráčů.

    Tomáš Reiner

    Branky: 41. M. Kruse (Bartels), 75. Kainz (M. Kruse) – 6. Gregoritsch (Hunt)

    Karty:   32. Junuzović (BRM), 35. Grillitsch (BRM), 90+4. Veljković (BRM) – 70. Diekmeier (HAM)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 13:15.
    Werder Brémy: Wiedwald – Veljković, Sané, N. Moisander – Gebre Selassie, Grillitsch (63. Kainz), M. Eggestein, Junuzović (C), Santiago García (73. Bauer) – Bartels, M. Kruse (90. Bargfrede).
    Náhradníci: Drobný – Bauer, Bargfrede, Kainz, Jóhansson, C. Pizarro, Gnabry.

    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, G. Jung, Mavraj, Ostrzolek – Walace, Sakaj (C) – Hunt, Gregoritsch (63. Lasogga), Kostić (83. Jatta) – Holtby (83. Waldschmidt).
    Náhradníci: Mickel – Götz, Santos, Waldschmidt, Janjicic, Lasogga, Jatta.

    Rozhodčí: Felix Brych

    Diváci: 42100
    ocianews.com