Lotyšsko – Finsko 2:7 (kon.) | Bělorusko – Švédsko 2:3 (kon.)
konec
Bělorusko
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Švédsko
Neděle 16.04.2017, 19:38 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (21:54:19)
     
    Celkem Švédové vyprodukovali 52 střeleckých pokusů, ale až do poslední chvíle je trápil muž zápasu Grišenko. Ten inkasoval rozhodující branku jen pár sekund před koncem. Bělorusko bylo blízko toužebné remíze, nakonec však muselo zklamaně odejít z hrací plochy. Favorit tohoto střetnutí nakonec uspěl.
     
    Konec zápasu.
    59:48 Emil BEMSTRÖM - 2:3
     
    59:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Pouhých dvanáct sekund dělilo Bělorusko od senzace. Grišenko si sáhl na dno svých sil, přesto skončil na zemi zcela zklamaný. Hugg dobře stínil při střele Lundeströma, běloruský gólman stačil touš vyrazit jen k EMILOVI BEMSTRÖMOVI, jenž už našel správnou cestu do brankové sítě. Asistence: Rickard Hugg, Isac Lundeström.
     
    59:36
    Znovu se pokusil Brännström vypálit z dálky, jenže jeho pokus byl zablokovaný. Švédsko ovšem i nadále drží útočné pásmo.
     
    58:57
    Brännström vypálil! Jeho tečovaná rána ale narazila o zadní mantinel.
     
    58:31
    Bělorusy čeká opravdu hodně krušný závěr této třetiny. Bude totiž dohrávat v oslabení. Na úvod se jim podařilo vyhodit touš do bezpečí.
     
    58:30
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:30
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Arťom Baltruk – 2 min., podražení).
     
    58:06
    Eriksson musel nyní zasahovat. Bělorusko se dostalo do ojedinělé šance, ve slušné pozici v mezikruží se objevil Baltruk, ten ale namířil puk pouze do výstroje svého soupeře. Hra je během krátké chvíle znovu přerušená.
     
    57:50
    Bělorusové se dopustili zakázaného uvolnění. Někteří fanoušci zde ve Spišské Nové Vsi trnou hrůzou, jak to po základní hrací době dopadne. Švédové totiž na ledě v posledních minutách dominují.
     
    57:37
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:37
    Hra přerušená, vhazování se provede před Grišenkem. Celkem už si běloruský gólman připsal 48 úspěšných zákroků.
     
    56:43
    A málem mohlo Bělorusko udeřit! Poté, co Olofsson neuspěl se svým nájezdem, se na druhé straně objevil u tyčky volný Anufrienko. Jenže z blízkosti minul odkrytý prostor Erikssonovy brány. Švédský brankář byl hodně nejistý.
     
    55:48
    Čas se Švédsku hodně krátí. Na to, aby potvrdil roli favorita, nemá ani pět minut. Bělorusko se urputně brání, za velkého přispění Grišenka zatím drží uspokojující nerozhodný stav.
     
    54:36
    Johansson vystřelil ze střední vzdálenosti! Měl před sebou poměrně poměrně hodně prostor. Stopku mu ovšem vystavil Grišenkův beton.
     
    53:50
    Tahle střela Hugga z levé strany nebyla nikterak úspěšná. Grišenko na ní velmi dobře viděl a puk vyrazil svou hokejkou do rohu kluziště.
     
    52:57
    Peterson se propracoval k dorážce po dělovce od modré čáry od Liljergena! Grišenko je ale jako jedna velká zeď, kterou snad ani nelze zbourat. Už 44 střel na branku vyslali Švédové, zatímco Bělorusové jen dvanáct.
    Marken.cz

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 13. Anosov (Filjajev), 34. Baltruk (Pavlenko, Drozdov) – 2. Zetterlund (Gustafsson), 5. Miketinac, 60. Bemström (Hugg, Lundeström)


    Bělorusko: Grišenko (Tolopilo) – Jerjomenko, Gabrus, Nikitin, Boršjov, Savrickij, Gurban, Sapego – Filjajev, Martynov, Kot – Drozdov, Baltruk, Pavlenko – Firsov, Drobyš, Anosov – Anufrienko, Ažgirej.
    Švédsko: Eriksson Ek (Ahman) – Westerlund, Brännström, Boqvist, Walfridsson, Liljegren, Ginning – Hugg, Bemström, Lundeström – Gustafsson, Zetterlund, Olofsson – Miketinac, Peterson, Sylvegard – Bäck, Elvenes, Johansson – Fjellström.

    Rozhodčí: Iwert (GER), Sewell (GBR) – Hagerstrom (FIN), Kupcus (LAT)
    bahis siteleri