Lotyšsko – Finsko 2:7 (kon.) | Bělorusko – Švédsko 2:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 16.04.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Baráž o extraligu • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava vyhrála nad Motorem České Budějovice i posedmé v sezoně, když soupeře porazila 5:1, se s Vámi loučí a hezký nedělní večer přeje Tomáš Lysý. (21:30:55)
     
    Jihlavští hokejisté si ve třetí třetině nejenže pohlídali dvoubrankový náskok z úvodní části hry, ale ještě ho dokázali znásobit. Hned na začátku třetiny využil půlenou přesilovku Petr Šidlík a stejný hráč se trefil i o deset minut později v jednapadesáté minutě. Hned vzápětí sice Motor jediným dnešním gólem snížil, když se z dorážky prosadil Filip Vlček, jenže Dukla nepřipustila žádné komplikace a Adam Zeman po hezké přihrávce Semana upravil na konečných 5:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Jiránkův pokus z vrcholu levého kruhu dokázali hosté zblokovat.
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá minuta.
     
    58:20
    Domácí střídačka si vyžádala oddechový čas.
     
    58:20
    Po hvizdu sudího si ještě něco hodně důrazně vyříkávali domácí bek Šimon Szathmáry a hostující forvard Michal Chovan, který byl před Svobodou nejvíce aktivní. Dochází zároveň k potyčce obou hráčů, kteří jdou ven vzájemně na dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    58:20
    Hosté zkouší zatlačit na Svobodu, jak to jde. Domácí gólman ale odolává i přes to, že je v jeho brankovišti několik hráčů. Hlavně soupeře. Proto je hra přerušena.
     
    57:59
    Jihlavští jsou v plném počtu.
     
    57:45
    Nyní už jsou hosté nebezpečnější a kombinují v pásmu. Vráblík ale nedostal kotouč přes val hráčů až na branku. Čachotský jej ale těsně nevyhodil.
     
    56:59
    První českobudějovická minuta v přesilové hře se dá charakterizovat asi takto – Dukla čtyřikrát vyhodila kotouč.
     
    55:59
    Další vyloučení, se kterými se nyní roztrhl pytel. Tomáš Jiránek jde ven za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    55:08
    Hosté hrají v plném počtu, toto oslabení úspěšně přestáli.
     
    54:49
    Jiří Říha si najel blíže ke kruhům, kam dostal puk, a svým nápřahem mířil těsně vedle pravé tyčky.
     
    54:22
    Jihlavští nyní hrají naprosto na pohodu, mají čtyřbrankový náskok a míří k druhé tříbodové výhře v baráži. A páté celkově.
     
    53:08
    V témže čase dostává Jakub Babka dvě minuty za další zákrok vysokou holí.

    Na vyloučení: 2-4.
    53:08 Adam ZEMAN - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Miroslav Svoboda prchal z branky, protože za jeho klecí došlo k dalšímu faulu hostujícího hráče. Jihlava tak hrála v kratičké výhodě šest na čtyři, kterou také využila. Po kombinaci, jenž by se určitě neztratila ve Zlaté helmě. Seman naservíroval kotouč u pravé tyče podél brankoviště na ADAMA ZEMANA, který se u druhé tyče nemýlil. Tady byl David Gába naprosto bezmocný. Asistence: Filip Seman.
     
    52:15
    Šance pro domácí, kteří si zahrají přesilovou hru. Tomáš Vak v šavlované u mantinelu poblíže své střídačky zahrál proti soupeři vysokou holí a jde ven.

    Na vyloučení: 2-3.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 12. Půža (J. Skořepa), 18. R. Hubáček (Důras), 41. Šidlík (Čachotský, Zeman), 51. Šidlík (J. Skořepa), 54. Zeman (F. Seman) – 52. Vlček (Mucha, Heřman)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Váňa – Jiránek, J. Skořepa, Jergl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Důras (A), Hubáček, Diviš – Čermák, Jícha, Anděl.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (51. Gába) – F. Novák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík, Žovinec – Čermák (A), Pajič, Chovan – Heřman, Vlček, Fronk – Dostálek, Vak, Hřebejk (A) – Babka, Škoda, Šulek – J. Bárta.

    Rozhodčí: Čech, Hribik – Barvíř, Blümel

    Diváci: 6500
    thejrc.org