Lotyšsko – Finsko 2:7 (kon.) | Bělorusko – Švédsko 2:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 16.04.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Baráž o extraligu • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:20
    Po hvizdu sudího si ještě něco hodně důrazně vyříkávali domácí bek Šimon Szathmáry a hostující forvard Michal Chovan, který byl před Svobodou nejvíce aktivní. Dochází zároveň k potyčce obou hráčů, kteří jdou ven vzájemně na dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    55:59
    Další vyloučení, se kterými se nyní roztrhl pytel. Tomáš Jiránek jde ven za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    54:49
    Jiří Říha si najel blíže ke kruhům, kam dostal puk, a svým nápřahem mířil těsně vedle pravé tyčky.
     
    53:08
    V témže čase dostává Jakub Babka dvě minuty za další zákrok vysokou holí.

    Na vyloučení: 2-4.
    53:08 Adam ZEMAN - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Miroslav Svoboda prchal z branky, protože za jeho klecí došlo k dalšímu faulu hostujícího hráče. Jihlava tak hrála v kratičké výhodě šest na čtyři, kterou také využila. Po kombinaci, jenž by se určitě neztratila ve Zlaté helmě. Seman naservíroval kotouč u pravé tyče podél brankoviště na ADAMA ZEMANA, který se u druhé tyče nemýlil. Tady byl David Gába naprosto bezmocný. Asistence: Filip Seman.
     
    52:15
    Šance pro domácí, kteří si zahrají přesilovou hru. Tomáš Vak v šavlované u mantinelu poblíže své střídačky zahrál proti soupeři vysokou holí a jde ven.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    52:03
    Kapacita stadionu byla navýšena na 6500 diváků a dnes zde není jediné volné místečko – vyprodáno. Počtvrté z pěti domácích barážkových utkání Dukly.
    51:48 Filip VLČEK - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Aktivita hostí slaví úspěch v podobě jejich prvního gólu v dnešním utkání. Mucha si po Heřmanově přihrávce vybruslil kolem levého kruhu a vystřelil. Svoboda puk vyrazil před sebe, protože přes dva hráče vůbec neviděl, a FILIP VLČEK jej zblízka rychlou dorážkou usměrnil do sítě. Asistence: Ján Mucha, Martin Heřman.
     
    50:52
    Střídání v týmu ČEZ Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Petr Kváča, přichází David Gába.
    50:52 Petr ŠIDLÍK - 4:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští se v první třetině trefili dvakrát a to samé je k vidění i ve třetině třetí. Góly prostě dneska padají zatím jen do sítě Petra Kváči a také do branky, která je směrem k Vysoké škole polytechnické Jihlava. Skořepa dal po své střele kotouč na modrou pro PETRA ŠIDLÍKA, který čistým průstřelem vyhnal gólmana hostí z branky. Asistence: Josef Skořepa.
     
    50:02
    Z prakticky totožného místa to zkoušel Ján Mucha a nyní se již jednalo o nebezpečnější ránu. Svoboda toho moc neviděl a puk šel těsně nad ledem. Ovšem domácí gólman si připsal úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    46:19
    Pokud jsem nyní dobře viděl, tak se střela Heřmana z levého kruhu otřela o jednu z domácích holí a skončila na břevně Svobodovy branky, odkud se odrazila za domácí svatyni.
    40:21 Petr ŠIDLÍK - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    40:21
    Dukla právě vstřelila branku!
    Půlená přesilovka přišla domácím vhod. V kabině si odpočinuli a zřejmě namysleli taktiku, jak se následně prosadit. Vyšlo to dokonale, neboť PETR ŠIDLÍK od modré zamířil zcela přesně po tom, co jej do střelecké pozice vyzval kapitán Čachotský. Asistence: Tomáš Čachotský, Adam Zeman.
     
    38:48
    V levém rohu za domácí klecí si Michal Chovan pomohl faulem, když soupeři přizvedl hokejku hákováním. A to před zrakem sudího, který jej hned posílá ven.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    34:23
    Tlak Motoru pokračuje. Pýcha nejprve pálil z levého kruhu jen do bočního oblouku branky. Poté měl obrovskou šanci zřejmě Ondřej Šulek, který sám z kruhů mířil jen do levé spojnice nad Svobodovo rameno. Následně zkoušel střelu z pravého kruhu Pavlin, aby do ní Hubáček nastavil své tělo a zblokoval jí do ochranné sítě.
     
    33:27
    Svoboda nyní neviděl zhola nic a ani nemohl, protože před ním bylo několik hráčů a nahození Fillmana se otřelo o nějakou hokejku. Puk následně proskočil těsně vedle pravé tyčky domácí klece.
     
    31:08
    Co vyhodili, Motor šel rázem do situace dva na jednoho. Fronk našel ideálním pasem z levé strany před brankou Martina Heřmana, který ale ve velké šanci ztroskotal na levém betonu Miroslava Svobody a neuspěl ani s dorážkou, na kterou neměl moc prostoru.
     
    27:35
    Při návratu vyloučeného Zemana na led nabral na levé straně přihrávku hodně rozjetý Jiří Fronk. Nabruslil si na levý kruh a vypálil na vzdálenější tyč. Jeho střela šla nebezpečně kousek nad ledem, což je pro gólmana vždy nepříjemné, ovšem Miroslav Svoboda nastavil lapačku přesně.
     
    26:50
    Dělovka Mitche Fillmana z vrcholu pravého kruhu prošla jen těsně vedle bližší tyče domácí klece. Poté to obránce hostí zkoušel střílenou přihrávkou na vzdálenější tyč, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    25:31
    Hned poté si hosté zahraní první celou přesilovou hru, když Adam Zeman v rohu za brankou poslal na hrazení Roka Pajiče. Šance pro hosty na kontaktní gól.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    23:43
    Velký závar před brankou Kváči mohl vyřešit Seman, který se jal puku, udělal otočku kolem své osy a vystřelil. Jeho pokus po ledě prošel těsně vedle levé tyče hostující klece.
     
    18:47
    Krátce po buly v útočném pásmu přichází vyloučení i na druhé straně. Přesilovka Dukly trvala jen chvíli, neboť Tomáš Čachotský se v rohu za brankou provinil hákováním.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    18:25
    Jihlavští vyváželi puk po levé straně ven z pásma, když si u modré počkal Filip Novák na Aleše Jergla a skolil jej na mantinel. Dostává za to dvě minuty za napadení a domácí hráč odjíždí rovnou do kabin.

    Na vyloučení: 0-1.
    17:13 Radek HUBÁČEK - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    17:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Gól je po domluvě videorozhodčího s hlavním uznán. Hubáček přejel přes modrou a v situaci dva na jednoho dal touš na levý kruh pro Důrase. Jihlavský forvard ostřel vypálil, avšak Kváča puk neudržel a ten vypadl před jeho klec. RADEK HUBÁČEK se jej snažil dorazit do sítě, což se mu povedlo přesně v okamžiku, kdy byl atakován soupeřem a zajel do brankoviště. Sudí ukázal hned, že branka platí, a po domluvě s kolegou u videa toto rozhodnutí stvrdil. Asistence: Michal Důras.
     
    12:18
    Martin Heřman je hodně aktivní. Před modrou se chopil puku a projel s ním prakticky až ke Svobodovi, kde mu jej ale čistě vypíchl jeden z hráčů Dukly.
    11:04 Václav PŮŽA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se dostává do vedení. Skořepa vyhrál buly na pravé straně na modrou pro VÁCLAVA PŮŽU, který vypálil od modré a prostřelil Kváču. Gólman hostí měl před sebou snad pět šest hráčů a myslím si, že na puk vůbec neviděl. Pro jihlavského obránce jde o první gól i první bod v sezoně. Asistence: Josef Skořepa.
     
    00:24
    Domácí měli první slibnou šanci, když si mezi kruhy sjel Skořepa a dostal puk. Mířil k pravé tyči, kde byl připravený beton Kváči.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 12. Půža (J. Skořepa), 18. R. Hubáček (Důras), 41. Šidlík (Čachotský, Zeman), 51. Šidlík (J. Skořepa), 54. Zeman (F. Seman) – 52. Vlček (Mucha, Heřman)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Váňa – Jiránek, J. Skořepa, Jergl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Důras (A), Hubáček, Diviš – Čermák, Jícha, Anděl.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (51. Gába) – F. Novák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík, Žovinec – Čermák (A), Pajič, Chovan – Heřman, Vlček, Fronk – Dostálek, Vak, Hřebejk (A) – Babka, Škoda, Šulek – J. Bárta.

    Rozhodčí: Čech, Hribik – Barvíř, Blümel

    Diváci: 6500
    thejrc.org