Finsko – Švédsko 1:5 (kon.) | Česko – Rusko 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Finsko
1:5 (0:3, 1:2, 0:0)
Švédsko
Neděle 16.04.2017, 14:00 • Hodonín • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Utkání sledovalo 103 diváků. (17:26:32)
     
    To je z tohohle utkání ode mně vše a já se budu těšit opět v 18:00 na zápase Česko – Rusko.
     
    Statistiky celého utkání:

    Střely na branku: 33:27
    Vyloučení: 5:6
    Využití: 0:1
    V oslabení: 0:1
    Zásahy brankářů: 22:32
     
    Nejlepšími hráči jsou vyhlášení:

    Z týmu Finska: Ville Heinola

    Z týmu Švédska: Måns Krämer
     
    Je tady konec. Až páté utkání na turnaji v Hodoníně se rozhodlo už v základní hrací době. Čtyři utkání před tím muselo rozhodovat prodloužení nebo samostatné nájezdy. Švédové byli po celou dobu utkání lehce lepším celkem a po zásluze berou z utkání tři body. Finský výběr moc nepodrželi brankáři a i když měli více střel tak v bráně Švédska stál pozorný Wallstedt.
     
    Konec zápasu.
     
    57:44
    Broberg místo střely od modré zvolil ještě přihrávku na svého spoluhráče Gunlera, které to z levého kruhu zkoušel z první tvrdou střelou. Taponen se musel hodně natahovat aby střelu vyrazil. Tohle byl dobrý zákrok finského brankáře.
     
    56:50
    Více se hraje před brankou Wallstedta, ale k nějakému většímu ohrožení zatím nedošlo. Finové se ještě snaží něco udělat s výsledkem utkání.
     
    54:30
    Nechybělo mnoho a Taponen mohl lovit ze sítě další kotouč. Carlzon Kivelä těsně před Taponenem tečoval střelu svého spoluhráče a nechybělo opravdu mnoho aby puk zaplul až do sítě.
     
    53:44
    Střelu z pravého kruhu Puistoly Wallstedt bez problémů vyráží do rohu kluziště.
     
    53:08
    Finsko v plném počtu.
     
    52:56
    Až teď se podařilo Švédům se usadit před Taponenem, ale to už je skoro konec přesilové hry.
     
    51:52
    Finové jsou ve čtyřech aktivnější než v pěti hráčích. Teď to zkoušel z dobré pozice Saarela. Jeho pokus byl sice sražený, ale Švédská obranná hra v přesilové hře je velmi špatná a pouští Finsko do dobrých možností.
     
    51:08
    Vyloučení v týmu Finsko (Aaltonen – 2 min., podražení).
     
    49:16
    Finsko v plném počtu.
     
    48:42
    Další dobrá akce Finů v oslabení. Saarela poslal puk do jízdy Puistolovi, který trefil rameno Wallstedta. Stačilo málo a Finové mohli skórovat.
     
    47:35
    První Aaltonenův pokus nemohl Wallstedta nějak ohrozit, ale následná dorážka opět Aaltonena už ano. Kotouč jen těsně minul pravou tyč.
     
    47:16
    Vyloučení v týmu Finsko (Intonen – 2 min., podražení).
     
    46:50
    Střelu od modré, kterou vyslal Loponen se ještě těsně před Wallstedtem snažil tečovat Oksanen, ale marně. Wallstedt střelu vyrazil.

    Adam Krátký

    Branky a nahrávky: 30. Holtinkoski – 3. Söderström (Holtz), 7. Krämer (Sundsvik), 15. Björnfot, 29. Bjerselius (Raymond), 36. Persson (Gunler, Björnfot)


    Finsko: Keinänen (7. Taponen) – Holtinkoski, Loponen, Hatakka, Tuomisto, Koskenkorva, Heinola, Oksanen – Aaltonen, Nikkanen (C), Kallionkieli – Puistola, Saarela (A), Petman – Miettinen, Lundell (A), Räty – Myllylä, Intonen, Valkeejärvi – Pärssinen.

    Trenér: Mika Marttila

    Švédsko: Wallstedt (Kolén) – Björnfot (A), Söderström, Krämer, Broberg, Hedström, Lyckåsen, Lundqvist – Larsson, Bjerselius (C), Holtz – Raymond, Costmar (A), Holmström – Persson, Sundsvik, Gunler – Söderlund, Karlström, Carlzon Kivelä – Grönhagen.

    Trenér: Magnus Hävelid

    Rozhodčí: Daniel Pražák – Jakub Frodl, Josef Špůr

    Diváci: 103
    thejrc.org