Bělorusko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Finsko – Česko 6:5 (po pr.) | Kanada – Švédsko 3:7 (kon.)
Rusko – Slovensko 3:2 (po pr.) | USA – Švýcarsko 4:2 (kon.)
konec
Kanada
3:7 (0:1, 2:3, 1:3)
Švédsko
Čtvrtek 20.04.2017, 15:38 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Mistrovství světa do 18 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:52:55)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Kanada: MacKenzie Entwistle
    Švédsko: Oliwer Fjellström
     
    Kanada v tomhle čtvrtfinále hrála špatně a po právu se Švédskem prohrála. Seveřané byli lepší prakticky ve všech oblastech hry, vsítili branku vždy v důležitý okamžik, a zaslouženě postoupili do bojů o medaile. Tam narazí na někoho z dvojice USA a Švýcarsko.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Isac Lundeström, autor posledního gólu tohoto utkání, nahodil puk dopředu, aby mohl vystřídat. Utkání se už dohrává pouze z povinnosti.
     
    58:55
    Ještě jeden zákrok si připsal brankář Scott. Ten ale na tom nejpodstatnějším, tedy na kanadském konci na turnaji, ovšem nic nezmění.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty tohoto střetnutí.
     
    57:53
    Oddechový čas pro hosty.
    57:53 Isac LUNDESTRÖM - 3:7
     
    57:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kanada odvolala brankáře, což se jí ve finále nevyplatilo. Protože ISAC LUNDESTRÖM ukradl puk ve vlastním pásmu a poslal do od vlastní modré čáry přes celé kluziště do odkryté brány. Snadná práce pro švédského forvarda. Bez asistence.
     
    57:33
    Jack Studnicka zamíchal s pukem v útočném pásmu, vypálil a s jeho pokusem si Ahman musel poradit. Kanada jinak hraje bez brankáře.
     
    56:53
    Isaac Ratcliffe hledal kapitána Jareta Andersona-Dolana za brankou. Jenže spolupráce první kanadské lajny dnes prostě hodně skřípe- Švédové zase přistupovali ke svým protihráčům velmi dobře.
     
    55:57
    Kyle Olson špatně vystřelil z levé strany. Jeho pokus skončil vysoko nad Ahmanovou bránou. Švédský gólman v žádném případě nemusel zasahovat.
     
    55:20
    Kanada by musela předvést opravdu heroický výkon, aby tohle střetnutí ještě dostalo do prodloužení. Švédsko si v tuhle chvíli pohodlný náskok bez problémů hlídá.
     
    54:07
    Oddechový čas pro domácí.
    54:07 Maxime COMTOIS - 3:6
     
    54:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rozhodčí byl u švédské branky velice blízko na to, aby rozhodl, že puk opravdu skončil za brankovou čárou. Kanaďané se natlačili před brankoviště Ahmana a MAXIME COMTOIS dotlačil touš za brankovou čáru. Ještě bylo použité video, to ale jen potvrdilo kanadský gól. Bez asistence.
     
    53:46
    Ty Smith si nepočínal nejlépe během tohoto zakládání útoku. Nakonec Kanaďané přišli o pásmo.
     
    53:01
    Isaac Ratcliffe nyní nezpracoval puk na modré čáře. Tenhle prostor má Kanada prostě velmi dobře pohlídaný. Švédsko soupeřovy ataky zastavuje vlastně hned v zárodku.
    Marken.cz

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 22. M. Strome, 35. Entwistle (Brook), 55. Comtois – 20. Zetterlund, 31. Bäck (Hugg, Zetterlund), 34. Olofsson (Lundeström), 40. Hugg (Liljegren, Brännström), 45. Olofsson, 49. Brännström (Elvenes), 58. Lundeström


    Kanada: Scott (McGrath) – Brook, Smith, Mitchell, McIsaac, Chainey, Woo, Noël – Mattheos, Comtois, Glass – Anderson-Dolan, Olson, M. Strome – Ratcliffe, Studnicka, Entwistle – Schnarr, Thomas, Dellandrea – Hawel.
    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Själin, Brännström, Walfridsson, Liljegren, Ginning, Boqvist – Bäck, Hugg, Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Elvenes, Peterson, Sylvegard – Gustafsson, Johansson, Miketinac – Fjellström.

    Rozhodčí: DiPietro (SUI), Thomson (USA) – Hagerström (SWE), Vyleta (SVK)

    Diváci: 2259
    thejrc.org