Kolín nad Rýnem – Hoffenheim 1:1 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
1:1 (0:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Pátek 21.04.2017, 20:30 • RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnem • Německá Bundesliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (22:26:35)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 9:10.
     
    Třetí tým tabulky Hoffenheim byl lepším týmem i ve druhém poločase, ale do vedení šel překvapivě Kolín. Domácí se prosadili po parádní akci na pravé straně trávníku. Rausch si narazil s Hectorem, který centroval do vápna, kde byl zcela sám Leonardo Bittencourt. Následně se stále hostům nedaří z rostoucího tlaku vyrovnat a tak už se zdálo, že všechny body zůstanou v Kolíně nad Rýnem. V poslední minutě nastavení spasil svůj tým střelou do protipohybu brankáře Horna Kerem Demirbay, který tak určil konečný výsledek zápasu. I tak je to pro tým Pavla Kadeřábka ztráta v boji o přední příčky zajišťující evropské poháry v příštím ročníku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Kerem DEMIRBAY - 1:1
     
    90+4
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Tak to je kruté pro Kolín. První velká šance ještě skončila u Horna. Následně se ale balon dostal zpět do vápna, kde si nejdříve překáželi dva hráči Hoffenheimu. Süle však naprosto přesně přihrál na hranici vápna, kde už čekal KEREM DEMIRBAY a ten střelou do protipohybu Horna srovnává dnešní zápas.
     
    90+3
    Juja Osako chtěl šetřit čas a tak odkopl balon po odpískání z místa přestupku a to se vůbec nelíbilo hlavnímu rozhodčímu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Tak teď to domácí překombinovali. Hned ve třech byli v pokutovém území téměř bez obránců. Antohy Modeste byl již příliš blízko brankáře a tak ještě přihrával pod sebe na nabíhajícího Özcana. ten byl nejdříve zablokován, ale balon se odrazil na kopačku Lehmanna před vápna. Jeho přízemní střela již končí v rukavicích Olivera Baumanna.
     
    90
    Sebastian Rudy byl zezadu atakován, ale pokračovalo se ve hře. Píská se až po faulu Demirbaye. Kolín tak může rozehrát ze středu pole a pošetřit tak další sekundy.
     
    89
    Domácí obránci se již uchylují jen k nekompromisním odkopům od vlastní branky. Nyní jeden takový předvedl Frederik Sorensen.
     
    88
    Při souboji u postranní lajny se svalil na zem hostující Steven Zuber. Následně se však zvedá a chce se ihned i otřesený zapojit do hry.
     
    87
    Hosté již velmi riskují v obraně a nyní se jim to nemuselo vyplatit. Naštěstí pro Hoffenheim se stačil Kevin Vogt vrátit a zamezit šanci soupeře.
     
    86
    Na druhé straně pádil do útoku unavený Anthony Modeste. Francouzský útočník se řítil na branku, ale v nejdůležitější moment podklouzl a jeho střela tak byla velmi slabá.
     
    85
    Hoffenheim se čím dál víc tlačí do útoku. Hned několik hráčů hostů bylo připraveno v šestnáctce soupeře, ale balon se tam nedostal.
     
    83
    Zhruba deset minut pro třetí tým tabulky. Hoffenheim bude bojovat do poledních minut alespoň o bod z dnešního zápasu.
     
    82
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Konstantin Rausch, přichází Marco Höger.
     
    82
    Ale nebezpečí přece jen přišlo. Po prostrčení do vápna mohl nejdříve zakončovat Uth, ale ten byl zablokován. Následně se balon odrazil na kopačku Wagnera, který val před sebou neprostřelil..
     
    81
    Hoffenheimu se dnes standardní situace nedaří. Rohový kop končí jen na hlavě prvního bránícího hráče domácího celku.
     
    80
    Hosté byli v dobrém počtu v pokutovém území. Z pravé strany cpal míč před Horna střídající Rupp, ale jeho pobídka byla zblokovaná na rohový kop.
    79. Osako nedokázal ve velké šanci překonal Baumanna
     
    79
    A už to mohlo být o dvě branky. Skvěle si naběhl na milimetrový pas Juja Osako, ale z úhlu Baumanna nepřekonal.
     
    78
    S dlouhým nákopem do šestnáctky Hoffenheimu si poradil Kevin Vogt. Po jeho práci mohou jít do útoku také favorité dnešního střetnutí.
     
    77
    Domácím se nepodařilo zakončovat hlavou hned po rohovém kopu, ale po faulu Wagnera u středové lajny budou pokračovat v útočení.
     
    76
    Kolín se rozhodně nehodlá bránit až do konce zápasu. Nyní musel být přepravený v obraně Zuber, který jen odhlavičkoval míč na rohový kop.
     
    75
    Modeste měl před sebou dostatek místa, ale na poslední chvíli mu před únikem sebral balon Ermin Bičančič, který tak znovu zachraňuje svůj tým.
     
    74
    Nyní již je jasně, že do dnešního zápasu český reprezentant Pavel Kadeřábek z lavičky nezasáhne. Hoffenheim už třikrát vystřídal.
     
    73
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Jeremy Toljan, přichází Lukas Rupp.
     
    73
    Hlavní rozhodčí dávno odpískal faul ve středu vápna, ale hostující útok pokračoval až do vápna. Nakonec zbytečně pálil mimo Wagner.
     
    72
    Hoffenheim myslí na útok, ale musí si hlídat i zadní vrátka. Modeste chtěl projít do vápna po levé straně, ale do cesty se mu postavil Bičakčič.
     
    71
    Oliver Baumann musel jistit lehkou střelu do středu branky. Hostující brankář si s přehledem pohlídal propagační pokus domácích.
     
    70
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Salih Özcan.
     
    70
    Hned trojice domácích upalovala po zisku míče do útoku. Modeste si nabíhal do vápna, ale míč už se k němu po teči Vogta nedostal.
     
    69
    Navíc nyní přišla i nepřesnost od Demirbaye, který svou přihrávku poslal metr od svého spoluhráče a balon tak končí v zámezí.
     
    67
    Domácí skvěle napadají rozehrávku soupeře. Hostům se tak nedaří rychle přejít do útoku a musí se zdlouhavě prodírat polem.
     
    66
    Mark Uth se rychle zapojit po střídání do hry. Nyní na něj letěl přesný centr, ale hostující útočník byl v záklonu a už nestačil balon poslat mezi tři tyče.
     
    65
    Na pravé straně vhodil míč do hry Steven Zuber. Chvíli po tom se k němu balon vrátil, následně přenesl hru na opačnou stranu, kde měl trochu prostoru Toljan. Jeho nepovedený centr končí jen na domácích kopačkách.
     
    64
    A znovu Wagner v ofsajdu. Tentokrát už z toho nebyla branka, ale i tak ztrácí Hoffenheim balon.
     
    63
    Míč se dostal do domácí sítě! Sandro Wanger si ale při převzetí balonu nepohlídal ofsajdovou pozici. Hlavní rozhodčí branku nemůže uznat.
     
    62
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Adám Szalai, přichází Mark Uth.
     
    61
    Najednou musí hostující celek hodně přidat, aby v bitvě o přední příčky neztratil cenné body.
    59. Leonardo BITTENCOURT - 1:0
     
    59
    Köln právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté kombinací ve středu pole uklidňovali hru, ale z ničeho nic přichází bleskový útok, který končí první brankou zápasu. Na pravé straně si skvěle poradili Rausch a centrující Jonas Hector, který v rozhozené obraně našel osamoceného LEONARDA BITTENCOURTA a ten již neměl problém dostat míč do sítě.
     
    58
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Andrej Kramarić, přichází Nadiem Amiri.
     
    57
    Třetí tým Bundesligy to dnes nemá rozhodně jednoduché. Z pravé strany se cpal do vápna Andrej Kramarić, byl atakován, tak že spadl na zem, ale rozhodčí nechává hru pokračovat.
     
    56
    Mattias Lehmann se zapojil do útočného snažení. Následně ale proti obránci ztrácí balon a musí se vracet do obrany. Vše za něj řeší útočný faul Wagnera.
     
    55
    Na druhé straně zpanikařil Jojić. Měl před sebou dálnici k hostující brance, ale v tu nejnevhodnější chvíli si ukopl balon daleko do nohy.
     
    54
    Zuber vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Ve středu pole se po několika odrazech dostal k balonu Sebastian Rudy. Hostující kapitán chtěl rychle přenést hru až k vápnu, ale pas mu nevyšel.
     
    53
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Dominique Heintz, přichází Neven Subotić.
     
    53
    Juja Osako byl zatažen za dres. Rozhodčí píská faul, ale žlutou kartu hostujícímu hráči neukazuje.
     
    52
    Baumann zvolil rozehrávku do kombinace i když byli hostující hráči v obležení. Hoffenheimští se dokázali dostat z tlaku a nyní už sami posouvají míč k brance soupeře.
     
    51
    Po dlouhé výkonu Horna mohl postupovat na branku Modeste. Jeho počínání ale ještě před šestnáctou eliminoval Kevin Vogt.
     
    50
    Po dlouhém pasu si chtěl obhodil soupeře u lajny Zuber. Míč z jeho kopačky ale končí jen mimo hrací plochu a navíc budou vhazovat domácí.
     
    49
    Oliver Baumann ale příliš nepomohl svému týmu. Jeho rozehrávka šla jen do zámezí. Následně z toho ale domácí hráči nic nevytěžili.
     
    48
    Niklas Süle musel spěchat za nakopnutým balonem. Těsně za ním už startoval do svého oblíbeného náběhu Modeste. Hostující obránce si pomohl kombinací s brankářem.
     
    47
    Do druhého poločase vstupují rozehrávkou ze středového kruhu fotbalisté Hoffenheimu. Balon se však dostal jen k Baumannovi, který musel rozehrát celou akci od své branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:31.
     
    Hlavní rozhodčí nic v prvním poločase nenastavoval a první pětačtyřicetiminutovka končí bezbrankovou remízou. Třetí tým Bundesligy Hoffenheim měl více balon na kopačkách, ale větší příležitost si nevypracoval. Domácí obránci si ve své práci vedli znamenitě a také Timo Horn podržel svůj tým několika přesnými zákroky. Na druhé straně Oliver Baumann nemusel řešit vážnější situaci ve své šestnáctce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Již v nastaveném čase se ocitl na trávníku Kerem Demirbay, který bude muset být ošetřen.
     
    45
    Modeste si hledal prostor při náběhu do vápna, ale dvojice Vogt, Süle francouzského střelce čistě zneškodnila. Třetí nejlepší střelec letošního ročníku Bundesligy si tak bude na další zásah muset počkat.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu rozběhnutý Dominique Heintz. Jeho prudký centr od levé postranní lajny našel na hranici šestnáctky Bittencourta. Ten se ale nedokázal zorientovat a jeho nepřesná střela končí až na tribuně.
     
    43
    V posledních minutách prvního poločasu mají více ze hry domácí fotbalisté. Kolínští se drží více na míči, naopak Hoffenheim se musí strachovat v obraně. Nyní byl ve středu pole sražen k zemi Osako a Kolín bude rozehrávat útočnou akci.
     
    42
    A velmi nebezpečný roh. Na přední tyči bylo hned několik hráčů Kolína, kteří se cpali do zakončení. Míč však končí jen vedle branky.
     
    41
    Leonardo Bittencourt zkoušel přelstít soupeře u rohového praporku. Jedna přešlapovačka mu vyšla, ale po druhé se již bude kopat roh.
     
    40
    Dlouhý aut do vápna mířil na hruď Adáma Szalaie. Ten si sice dokázal míč zpracovat, ale už se neobtočil kolem bránícího Rausche.
     
    39
    Hostující akci vedl po pravé straně Steven Zuber. Právě německý záložník si vypracoval kličkou do středu možnost ke střele. Jeho rána jde jen do náruče Timo Horna.
     
    38
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Aktivnější je zatím Hoffenheim, ale i Kolín si dokázal vypracovat rychlé protiútoky.
     
    37
    Právě Juja Osako si hledal balon centrovaný od rohového praporku. Oliver Baumann byl o hodně výš než domácí útočník.
     
    36
    Modeste to vzal na sebe. Dokázal se dostat ze své poloviny až do vápna soupeře. Poté chytře přenechal balon do druhé vlny japonskému spoluhráči. Ten tečovanou střelou vybojoval rohový kop.
     
    35
    Už už to vypadalo, že se Sandro Wagner dostane lehce za obranu po pravé straně, ale ani on si nedokázal pohlídat ofsajdovou pozici.
     
    34
    Lukas Klünter byl opět v útočném náběhu po pravé straně. Jojić mu šikovně odclonil jednoho bránícího hráče, ale další obránce už na Klüntera stačil.
     
    33
    U středové lajny sroloval v souboji Lehmann Kramariće. Hosté tak mohli pokračovat ve hře po rozehrávce z klidové pozice. Celá akce končí ještě před pokutovým územím.
     
    32
    Ve středu pole chyboval při rozehrávce Tojlan a domácí byli rychle u balonu. Následně byl sražen k zemi Jonas Hector, ale pokračovalo se ve hře. Píská se až po ofsajdu Modesta.
     
    30
    Přesně po půlhodině hry si chtěl vykoledovat pokutový kop Klünter. Naběhl do soupeře v pokutovém území, ale rozhodčí správně píská útočný faul. Diváci si ale myslí své.
     
    29
    Demirbay čaroval s míčem u pokutového území. Poté se balon dostal na levou stranu, kde byl zcela sám Zuber. Jeho zatočený centr do vápna našel Wagnera v souboji. Po jeho doteku ještě pálil patou Szalai, ale Horn chytá slabou střelu do středu branky.
     
    28
    Kolín dokázal na malou chvíli držet balon na útočné polovině, ale nyní už mají balon v moci opět hostující fotbalisté.
     
    27
    Kolín bude spoléhat na rychlé brejky. Nyní šel ale do připravené obrany a neměl šanci. Hosté s přehledem ubránili Osaku i Modesteho.
     
    26
    I nyní kroutil balon do pokutového území Rudy. Domácí obrana je ve vlastním pokutovém území zatím bezchybná. Vynikající práci odvedl Rausch.
     
    25
    Zkrácený rohový kop poslal do vápna Sebastian Rudy. Hostující kapitán našel jen hlavu obránce Sorensena. Následovat bude rohový kop.
     
    24
    Domácí si více a více pomáhali fauly. Nyní jeden takový předvedl před chvíli potrestaný Heintz a nebyl daleko od druhého trestu. Rozhodčí ho ale nechává na trávníku.
     
    23
    Navíc měli hosté velkou příležitost z volného přímého kopu. Kramarić se postavil k míči, ale pětičlennou zeď neprostřelil.
     
    22
    Dominique Heintz musel hasit nedorozumění na domácí straně. Téměř jako poslední obránce zatáhl soupeře za dres a je tak prvním potrestaným.
     
    22
    Timo Horn si našel balon mezi hráči a nenechal tak soupeře hlavičkovat po přesném rohovém kopu.
     
    21
    Pravá straně Hoffenheimu je v úvodu zápasu velmi aktivní. Toljan měl znovu míč na kopačce. Tentokrát od hledal ve středu pole Rudyho. Ten ještě posunul balon na Zubera, který vybojoval rohový kop.
     
    20
    Hosté se natlačili do blízkosti pokutového území soupeře. Rudy hledal přihrávkou na pravou stranu osamoceného Toljana, ale tomu nakonec utekl balon až do zámezí.
     
    18
    Anthony Modeste se pohybuje stále na hranici ofsajdu. Znovu čekal na přihrávku za obranu, ale znovu si nepohlídal pohyb posledního obránce.
     
    17
    Nakonec to vypadá, že Kramarić bude pokračovat ve hře. Je jen lehce otřesený.
    16. Nepříjemný Kramaričův pád při střele z velké dálky
     
    16
    Andrej Kramarić chtěl vypálit z velké dálky, ale při nápřahu podklouzl a nyní to s ním nevypadá vůbec dobře. Hostující záložník se drží za pravou ruku.
     
    15
    Miloš Jojić se provinil proti pravidlům u pravé postranní lajny. Vznikl z toho jen nepřesný centr z klidové pozice od hostujících fotbalistů.
     
    14
    Domácí fotbalisté se vydali až téměř k vápnu soupeře napadat. Míč dokázali získat, ale Modeste čekal na přihrávku tentokrát v ofsajdu.
     
    13
    Hoffenheim začíná mít více míč na kopačkách. Nyní už ale startoval znovu Modeste. Míč se k němu nedostal a ještě navíc sestřelil k zemi bránícího Vogta.
     
    11
    Jeremy Toljan si to namířil od pravé postranní lajny až na opačný konec trávníku. Poté přišel velmi nebezpečný pas do vápna, kde se z ničeho nic zjevil Wagner. Ten byl tak překvapený, že se k němu balon dostal, že nezakončil ve stoprocentní šanci přesně. Horn si připisuje důležitý zákrok.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka je za námi. Oba týmy se snaží rychle po zisku míče přenést hru do útoku, ale ani jeden z brankářů nemusel zasahovat proti střele.
     
    9
    Sandro Wagner si nabíhal na dlouhý aut do pokutového území. Horn si však situaci pohlídal a ještě před důrazným útočníkem Hoffenheimu sebral balon ze země.
     
    8
    Nic nebezpečného se z centru do vápna neudálo. Následoval ještě rohový kop, ale ani ten neohrozil branku Olivera Baumanna.
     
    7
    Francouzský střelec Kolína Anthony Modeste se už už rozbíhal k rychlému protiútoku, ale hosté ho museli zbrzdit jen za cenu faulu. Kolín tak bude rozehrávat volný přímý kop.
     
    6
    Velká šance pro Hoffenheim. Steven Zuber si výborně naběhl na oblouček, který přiletěl do vápna k kopačky Demirbaye. Poté ale nestačil obejít brankáře a dostal se až k brankové lajně. Odkud již nedokázal dostat míč do hry.
     
    5
    Také hosté se na delší čas usadili na útočné polovině. Szalai se hlásil o přihrávku za obranou, ale Sorensen s Heintzem byli připraveni.
     
    4
    Domácí získali míč v blízkosti pokutového území Hoffenhiemu. Hector ještě hledal po lajně Jojiče, ale následná střela z úhlu končí od srbského fotbalisty mimo tři tyče.
     
    3
    Kolín se pustil do útoku po pravé straně. Jojić hledal rozběhnutého Osaku. Před ním ale dokázal poslat míč alespoň za postranní lajnu Vogt.
     
    2
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Hoffenheimští ale rychle vystartovali na útočnou polovinu napadat a balon se tak dostal jen k Hornovi v domácí brance.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třicátého kola tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Klünter, F. Sørensen, Heintz, Rausch – Jojić, Lehmann (C), Hector – Osako, Modeste, Bittencourt.
    Náhradníci: Kessler – Subotić, Maroh, Höger, Rudņevs, Clemens, S. Özcan.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Bičakčić, Vogt, Süle – Toljan, Demirbay, Rudy (C), Kramarić, Zuber – Szalai, Wagner.
    Náhradníci: Stolz – Kadeřábek, Rupp, Polanski, Schwegler, Amiri, Uth.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim (všichni Německo).
     
    Dobrý večer, vítám vás u online přenosu z německé Bundesligy! Na programu je zápas 30. kola, ve kterém změří síly 1. FC Kolín nad Rýnem a TSG 1899 Hoffenheim. Zápasem, jehož začátek je naplánován na 20:30, vás provede Radim Sochor.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Vít Schück

    Branky: 59. Bittencourt (Hector) – 90+4. Demirbay (Süle)

    Karty:   22. Heintz (KLN), 90+3. Osako (KLN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 9:10.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Klünter, F. Sørensen, Heintz (53. Subotić), Rausch (82. Höger) – Jojić, Lehmann (C), Hector – Osako, Modeste, Bittencourt (70. S. Özcan).
    Náhradníci: Kessler – Subotić, Maroh, Höger, Rudņevs, Clemens, S. Özcan.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Bičakčić, Vogt, Süle – Toljan (73. Rupp), Demirbay, Rudy (C), Kramarić (58. Amiri), Zuber – Szalai (62. Uth), Wagner.
    Náhradníci: Stolz – Kadeřábek, Rupp, Polanski, Schwegler, Amiri, Uth.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim (všichni Německo)
    thejrc.org