Lotyšsko – Bělorusko 3:2 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
2:3 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 21.04.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Baráž o extraligu • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u právě vrcholící baráže o extraligu 2017, že které zbývají odehrát poslední dvě kola. V jedenáctém pokračování prolínací soutěže nastoupí domácí HC Dukla Jihlava proti HC Energii Karlovy Vary. Jihlavští hokejisté mají aktuálně 19 bodů a jsou na čele tabulky, zatímco Energetici získali 14 bodů a zaobírají třetí pozici pouze vinou horšího skóre proti Pardubicím. Již v tomto utkání se může rozhodnout o prvním z kvarteta barážistů, který si zajistí v příští sezoně účast v extralize. Druhé klání tohoto barážového kola se odehraje v Českých Budějovicích, kde místní Motor nastoupí proti Pardubicím. Oba zápasy začínají shodně v 17:30 hodin.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavští hokejisté rozjeli letošní baráž výborně. Vyhráli totiž všech prvních pět zápasů, když nejprve porazila Energii na jejím ledě 4:3 a poté vyhrála čtyřikrát za sebou za dva body. Následovaly ale dvě porážky, v Pardubicích 1:3 a v Karlových Varech 0:3. Dukla se ale znovu zvedla a nepoložilo jí ani to, že na domácím ledě během prvních šesti minut třetí třetiny přišla o vedení 3:0. Jihlava totiž nakonec zdolala Pardubice 4:3 na nájezdy a poté předvedla další dvě vítězství proti Motoru, nejprve 5:1 doma a poté 3:2 v Budvar aréně. Červenožlutí jsou tak po deseti kolech v nejlepší barážové pozici, když vedou tabulku s devatenácti body.

    Poslední zápasy Dukly:
    Motor – Dukla 2:3
    Dukla – Motor 5:1
    Dukla – Pardubice 4:3 sn.
    Karlovy Vary – Dukla 3:0
    Pardubice – Dukla 3:1.
    Pozvánka k utkání na FB Dukly Jihlava
     
    HC Energie Karlovy Vary:
    Hokejisté z města, které je proslaveno lázněmi a Grandhotelem Pupp, si během letošní baráže prošli již dvěma horkými chvilkami. První z nich přišla v polovině prolínací části, když Energie v šestém kole prohrála doma s Motorem a měla tak na svém kontě jen sedm získaných bodů. Vzápětí ale doma porazila Jihlavu a znovu se vrátila do boje o udržení se. Deváté kolo přineslo domácí porážku Karlových Varů 3:5 od Pardubic a bylo jasné, že pokud chce Energie myslet na záchranu, musí na ledě Dynama vyhrát. Ačkoliv Pardubičtí po první třetině vedli, ve druhém dějství Karlovarští vyrovnali a nakonec zvítězili 2:1. Na třetím místě tak mají stejně bodů jako Dynamo – třináct – ale při rovnosti bodů ze vzájemných zápasů mají oproti soupeře horší skóre (12:13).

    Poslední zápasy Karlových Varů:
    Pardubice – Karlovy Vary 1:2
    Karlovy Vary – Pardubice 3:5
    Motor – Karlovy Vary 2:1 pr.
    Karlovy Vary – Dukla 3:0
    Karlovy Vary – Motor 1:2.
    Pozvánka k utkání na FB Karlových Varů
     
    Horácký zimní stadion vyprodán:
    Jedno se dá očekávat naprosto jasně. kapacita jihlavského stadionu bude dnes zaplněna do posledního místečka a utkání bude přihlížet 6500 diváků. V den zápasu probíhal od 11 do 13 hodin předprodej, po kterém je jasné, že je možné zakoupit posledních cca 150 vstupenek. Pokladna Infocentra Horáckého zimního stadionu opět otevře dvě hodiny před zápasem, tj. v 15:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Dobrovolný – Jiránek, J. Skořepa, Anděl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Důras (A), R. Hubáček, Diviš – Čermák, Březina, Jícha.

    HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Závorka) – Sičák (A), M. Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, Tomáš Dvořák, Weinhold – V. Tomeček, Tuominen, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý (C), Vachovec (A) – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, M. Zadražil, Dušek.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Gebauer, Lederer.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Úvodní buly vyhráli domácí, ovšem zatím mají puk spíše před svojí klecí.
     
    00:36
    Také Energetici poprvé získali kotouč a budou jej zpoza vlastní klece vyvážet na druhou stranu.
     
    00:56
    To se jim ale napoprvé nepovedlo a vzápětí ani napodruhé, je pískáno zakázané uvolnění hostí.
     
    01:09
    Vachovec úspěšně protečoval puk k pravé tyči Svobody, který měl proti sobě dva hráče – soupeře a svého beka, přesto za brankou dokázal kotouč rozehrát.
     
    01:55
    Hosté znovu neúspěšně nahodili kotouč za branku Svobody, ovšem vzápětí se nevydařil útok ani jihlavským hokejistům. U puku jsou Karlovarští.
     
    02:27
    Půža musel hrát, o zakázané uvolnění se nejedná.
     
    02:42
    Na levý kruh si najel Antonín Dušek a zkusil střelu na vzdálenějši tyč nad beton Svobody, který úspěšně zasáhl lapačkou.
     
    03:03
    Je pravda, že Energie je v úvodu více aktivnějším týmem. Nyní po vyhraném buly zkusil překvapit Svobodu z nulového uhlu zřejmě Dávid Gríger, ovšem jihlavský muž v brance si prostor u bližší tyče pokryl a poté klec za jeho zády opustila své místo, takže je povolán ledař, aby jí dal zpět do kolíků.
     
    03:22
    Seman zkoušel na své obranné modré poslat puk na střed neutrální zóny pro rozjetého Čachotského, ovšem do přihrávky stačil vložit hůl obránce Baldajev a puk zblokovat.
     
    03:59
    Sledujeme spíše taktickou vyčkávanou, kotouč je opět za brankou Energie, která ho jde rozehrát.
     
    04:16
    Nyní je touš zase za klecí Svobody, takže se to hezky střídá.
     
    04:30
    Půža zkusil přihrávku středem přes modrou, kde byl Flek. Sebral puk, na nic nečekal a hned vypálil na levou stranu Svobody, který opět zakročil dobře lapačkou.
     
    04:52
    Jiránek nejenže za brankou získal kotouč, ale bleskově se s ním pohnul k Honzíkově levé tyči, kam také zkusil zakončit, ovšem gólman hostí si vše bezpečně pokryl.
     
    05:15
    Tomeček se po pravé straně dostal blíže k brance. Zkusil to bekhendem, který Svoboda vyrazil před svojí volnou část své branky, kde byl Šidlík s Čachotským, takže se hosté k dorážce nedostali, ač to opticky vypadalo slibně.
     
    06:01
    Nejsem si zcela jist, zda od modré pálil z první obránce Marek Baránek, každopádně to byla rána jako z děla, která prošla těsně vedle levé tyčky Svobody.
     
    06:28
    Hru přerušuje první komerční přestávka zápasu.
     
    06:31
    Vyhrát buly proti Václavu Skuhravému je úkol hodný mistra, jelikož kapitán Energie je v této herní činnosti prakticky nepřekonatelný. Nyní šel po buly kotouč ihned na modrou pro obránce hostí, byl ale příliš prudký a Karlovy Vary tak jdou z útočného pásma.
     
    06:52
    A jejich další pokus o útok končí zakázaným uvolněním.
     
    07:13
    Ve vlastním obranném pásmu na levé straně se Beránek vyhnul Čachotskému a nabral rychlost. Zkusil poté jemné nahození z vrcholu pravého kruhu, po kterém sáhl Svoboda lapačkou.
     
    07:39
    Dundáčkova střela z první vypadla u levé tyče Honzíkovi z lapačky, ovšem Hubáček neměl příliš prostoru, aby dorazil kotouč do branky.
     
    08:05
    Březina zavážel puk po pravé straně a už si to mířil na svůj oblíbený pravý kruh, ovšem Jíchovi se nepodařilo před modrou zabrzdit včas a je z toho ofsajd.
     
    08:29
    Jícha se sice u pravého kruhu nechal při souboji o puk přebruslit Duškem, ale poté útočníkovi hostí znepříjemňoval za brankou pokus o přihrávku.
     
    08:55
    Ačkoliv Dušek přihrál na své spoluhráče a hosté tak zůstali u puku, Svoboda kryje nahození po ledě v lapačce. Bude se tak jako tak vhazovat po jeho levé straně, jelikož domácí zahráli vysokou holí.
     
    09:16
    Tomeček zkusil z pravého úhlu střílenou přihrávku podél brankoviště. Svoboda lehce zasáhl, ovšem puk se od sudího odrazil před jeho svatyni, kde ale byl Tomáš Kaláb a vyvezl touš na druhou stranu.
     
    09:39
    Domácí měli střeleckou příležitost, když Čachotský na pravém kruhu oklamal soupeře a zkusil vypálit na vzdálenější tyč, kterou ale minul. Poté se Energie osvobozuje na zakázané uvolnění.
     
    10:02
    Polovina první třetiny je za námi a žádnou gólovou šanci jsme zatím neviděli. Hraje se hodně opatrně.
     
    10:06
    Domácí vyhráli buly na Dundáčka, který byl přesně na středu modré. Zkusil pořádný nápřah, ovšem o metr netrefil prostor u pravé tyče Honzíka.
     
    10:22
    Petr Šidlík trošku vystrašil domácí fanoušky, když po vyhraném buly posílal puk bekhendem za branku o mantinel, ovšem trefil přesně boční síť. Ale vlastně si sám nahrál, protože za Svobodovou klecí sbírá odražený puk.
     
    11:13
    Semanova lajna zkouší napadat hosty při rozehrávce u jejich branky, ti ale puk úspěšně uhájili.
     
    11:42
    Další střelecký pokus z levého kruhu, přesně z jeho středu pálil na vzdálenější tyčku Tomáš Rachůnek, nicméně lapačka Miroslava Svobody byla opět na místě.
     
    12:06
    No pozor, tohle byla první velká šance hostí. Prakticky před branku dostal přihrávku Vojtěch Tomeček, který zakončoval z první, ovšem Svoboda i s částečnou pomocí svého obránce vytěsnil kotouč za branku.
     
    13:05
    Šidlík zavezl puk přes útočnou modrou. Sice si zcela nerozuměl s Jiránkem, ale i tak Dukla zůstala u puku. Celá situace byla zakončena nahozením Szathmáryho od modré, které kryje Honzík na své hrudi.
     
    13:05
    Hned poté následuje znovu komerční přestávka.
     
    13:21
    První zajímavá příležitost také na domácí straně. Kajínek dostal prakticky na střed útočného pásma kotouč, který ihned poslal k levé straně Honzíka. Ten zasáhl betonem a s rychlou dorážkou přispěchal Seman, ovšem kotouč mu v rozhodující chvíli poskočil mezi brusle a Čachotského pokus už byl z velkého úhlu.
     
    13:43
    První vyloučení zápasu vidíme na straně Karlových Varů. V obranném pásmu totiž zahrál Antonín Dušek vysokou holí a jde ven.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    14:03
    Hosté se hned po buly osvobozují. Následně se domácí snaží usadit v pásmu soupeře.
     
    14:21
    Což se jim nyní také podařilo.
     
    14:43
    Šidlíkovu ránu z první ztečoval bruslí Rachůnek, ovšem Dukla se dostala za brankou k odraženému puku. Nedlouho poté se ale hosté osvobozují.
     
    15:05
    Svoboda ukryl skákavý puk na maličký okamžik v lapačce, odkud ho vyklepal a dal na spoluhráče.
     
    15:43
    Skořepa zkoušel na pravém kruhu kombinovat a najít poté vhodnou přihrávkou spoluhráče nebo se zbavit soupeře, což se mu ale nepodařilo. Energie je vzápětí v plném počtu.
     
    16:18
    Následuje zakázané uvolnění karlovarské Energie.
     
    16:57
    Jihlavská pětice byla hodně rozháraná, protože část hráčů měla vystřídáno a další část potřebovala jíž z ledu. Proto se puk od Kajínka dostal do středního pásma a domácí se zformovali.
     
    17:26
    Čachotský si najel na střed pásma a zkusil zakončení na lapačku Honzíka, která zakročila včas.
     
    17:46
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Prakticky v totožný okamžik, co Pardubice otevřely skóre v Českých Budějovicích, se prosazuje také Energie. Obránce Harant poslal výbornou dlouhou přihrávku – fotbalovou terminologií uličku – na MATĚJE ZADRAŽILA, jenž si nabruslil před Svobodu, zkusil na něj kličku a poté zakončil k jeho levé tyči. Asistence: Tomáš Harant, Marek Baránek.
    17:46 Matěj ZADRAŽIL - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:40
    Hosté mají kotouč opět ve své moci a zkouší znovu útočit, ovšem krátce po vstřelené brance znovu Svobodu neohrozili.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta úvodního dějství.
     
    19:18
    Honzík raději pokryl nahození Jiránka, jelikož se před něj blížil tento vysoký hráč Dukly spolu se Skořepou.
     
    19:23
    Andělovi na pravém kruhu přeskočil kotouč hokejku, proto nemohl střílet.
     
    19:42
    Po levé straně si blíže k brance najel Dávid Gríger, který zkusil bekhendové zakončení na bližší tyč. Tento prostor ale Svoboda doslova ucpal.
     
    19:58
    Na středu obranného pásma Dukly poskakoval puk z hokejky na hokejku, až se ho ujal Kohout a zkusil hned zakončovat. Domácí ale srazili touš do ochranné sítě nad branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce a byla hodně opatrná. Nejprve přinesla jednu velkou šanci na každé straně, nejprve mohli skórovat hosté, poté domácí. V osmnácté minutě se už ale skóre měnilo, když Matěj Zadražil dostal hezký puk do jízdy, nabruslil si před Svobodu a zakončil kolem jeho levého betonu přesně k tyči. – 0:1.
    Foto z první třetiny od Tomáše Buksy
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
    Zatím jediný střelec tohoto střetnutí.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    43 vteřin druhé třetiny stačilo domácím k tomu, aby srovnali stav zápasu. Zeman přenechal puk az branou pro TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO, jenž udělal dva tři kroky směrem k Honzíkově svatyni a propasíroval kotouč za jeho záda. Jelikož je krátce poté hlášeno, že se o Zemanovu asistenci nejednalo, patrně si puk srazili hosté sami do branky. Bez asistence.
    20:43 Tomáš ČACHOTSKÝ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:18
    Tomáš Dvořák vyslal tvrdou ránu od modré, na kterou Svoboda přes hradbu těl asi příliš neviděl, nicméně stihl jí schovat do lapačky.
     
    21:33
    Jihlavská rozehrávka z vlastního obranného pásma končí zakázaným uvolněním.
     
    21:40
    Zakázané uvolnění Dukly je pískáno i nyní.
     
    22:02
    Červenožlutá pětice si svůj pobyt na ledě nedobrovolně prodloužila a sledovala, jak od modré pálil Marek Baránek. Jeho rána skončila na jistém Svobodovi, jenž jí vyrazil za vlastní klec.
     
    22:26
    Prakticky hned z protiútoku zkusil štěstí z levého kruhu Adam Zeman. Jeho střelu na vzdálenější tyč nadzvedl Honzík do ochranné sítě.
     
    23:32
    Nápřah Šidlíka od modré zastavil obětavým zákrokem jeden z hráčů Energie, poté puk po další ráně jednoho z jihlavských zadáků projel brankovištěm a těsně vedle pravé tyčky.
     
    24:14
    Domácí se dokázali ubránit dílčímu přečíslení soupeře a ihned zaútočit. Jiránek střílel ze středu pásma a kotouč byl sražen před Honzíka, kde na něj nedosáhl Skořepa ani Anděl. Oba dva by byli v dobré střelecké pozici.
     
    24:56
    Nyní naopak kombinují před jihlavskou brankou hosté. V pravém rohu si převzal kotouč obránce Tomáš Harant a po hezké přihrávce na první gól svého týmu ukázal další útočné sklony, když si povyjel na druhou stranu. Zkusil zakončení z ostrého úhlu a Svoboda na poslední chvíli zastavil puk pod betony.
     
    25:38
    Dlouhá přihrávka Šidlíka na útočnou modrou pro Zemana měla oči, nicméně domácímu útočníkovi kotouč uskočil od hole. Puk tak mají hosté, jelikož obránce Baldajev jej sklepl ze vzduchu k sobě.
     
    26:29
    Na Rohanovo nahození od modré nemohl Svoboda vůbec vidět, jelikož před ním byla pořádná kolona hráčů. Přes ní nepřešel ani puk, ovšem odrazil se před branku. To už ho domácí gólman dobře viděl a pokryl Skuhravého dorážku.
     
    26:29
    Následuje komerční přestávka.
     
    26:50
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se podruhé v dnešním utkání dostává do vedení. Po střele Sičáka od modré a Flekově teči zapomněli domácí hráči na DÁVIDA GRÍGERA, jenž byl sám před Svobodou, dostal se ke kotouči a u pravé tyče jej poslal bekhendem nad vyrážečku jihlavského muže v masce. Asistence: Jakub Flek, Vladimír Sičák.
    26:50 Dávid GRÍGER - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:05
    Jihlavskou nedůslednost v rozehrávce málem potrestal Antonín Dušek, který pálil ze středu útočného pásma na pravou tyčku. Svoboda dokázal zakročit betonem.
     
    28:17
    Jiránek si v pravém rohu za brankou kryl kotouč a od hokejky soupeře šel na zem. Pokračuje se dále ve hře a Energie získala touš zpět na svoje hole.
     
    28:50
    Anděl zkoušel z levé strany protlačit puk mezi kruhy, kde viděl najíždějícího spoluhráče, nicméně Martin Rohan byl pozorný a pas srazil.
     
    29:38
    Čachotský se Zemanem neuspěli v kombinaci, proto se hosté dostali do situace dva na dva. V ní na modré přenechal Gríger kotouč pro Jakuba Fleka, jehož ránu zastavil Svoboda mezi betony.
     
    30:19
    Jihlavští mají kotouč za brankou, ovšem ani nyní se nedokázali přes poctivou defenzívu Energetiků dostat do útočného pásma.
     
    30:52
    Hubáčkovi ve středním pásmu uskočil kotouč od hokejky, takže ho převzal Rachůnek. Útočník hostí si najel na vrchol pravého kruhu a zkusil střelu na vzdálenější tyč, kterou ale do brankového prostoru neusměrnil.
     
    31:27
    Jihlavský útok končí ofsajdem.
     
    31:46
    Baránková rána od modré byla sražena před branku Svobody, který nemusel nakonec zakročit, jelikož kotouč šel znovu mimo tři tyče.
     
    31:59
    V závaru před brankou se urodil faul Davida Kajínka, který zahákoval soupeře a také Energie si zahraje první přesilovou hru zápasu.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    32:11
    Sičákova střela z pravého kruhu neprošla přes jednoho z hráčů Energie na branku.
     
    32:20
    Hra byla přerušena pro postavení útočícího hráče hostí v brankovišti.
     
    32:55
    Hosté se formují v útočném pásmu, ovšem nakonec se vlastní nepřesností vyhnali ven z prostoru před Svobodou.
     
    33:26
    Domácí se úspěšně osvobozují a posílají kotouč až k Davidu Honzíkovi.
     
    33:46
    Dvořákův nápřah od modré tečoval mezi kruhy jeden z hráčů Dukly do ochranné sítě nad brankou.
     
    33:51
    Další rána hostí od modré po tom, co se kotouč dostal opětovně k Tomáši Dvořákovi. Tentokrát bych řekl, že dokázal zakročit Svoboda a vyrazit kotouč pravým betonem do sítě nad svojí klec.
     
    33:59
    Jihlavští hokejisté hrají v plném počtu.
     
    34:23
    Jiránek stačil za brankou soupeře udržet puk proti dvěma hráčům Energie, vybruslit si k k levé tyči soupeře a předložit touš na Semana, který k němu měl o trochu dále, než by potřeboval, a z velkého úhlu již Honzíka překonat nedokázal.
     
    34:23
    Hned poté přichází na řadu komerční přestávka.
     
    35:02
    Seman, Zeman a postupně Čachotský kombinovali v rohu za brankou Honzíka. Následně poslední jmenovaný předal touš na modrou pro Půžu, jehož střelu vyrazil Honzík před sebe ke svým spoluhráčům.
     
    35:39
    Předbrankový závar měl dílčího vítěze se jménem David Honzík, poté hosté za pomocí důrazu dokázali dostat kotouč ke svému brankáři.
     
    36:39
    Hosté se dokázali držet před brankou Svobody. Zaprvé dobrou prací na puku, zadruhé měli ze střídačky do útočného pásma blíže a mohli se prostřídávat. Nyní se ke střele z levé strany modré dostal obránce Rohan, ovšem jihlavský gólman srazil kotouč za svojí klec.
     
    37:37
    Tlak Karlových Varů ukončil ránou od modré Martin Rohan. Gólmanovi Miroslavu Svobodovi kotouč vypadl před branku, kde po něm strážce jihlavské svatyně rychle sáhl a schoval do lapačky.
     
    37:50
    Skuhravého rána od modré se dostala před branku na hokejku Michala Vachovce, který teč usměrnil těsně vedle levé tyčky.
     
    37:59
    Václav Skuhravý v útočném pásmu na pravém kruhu podrazil soupeře a jde za tento prohřešek na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    38:23
    Hosté se hned po buly osvobozují.
     
    38:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hned vzápětí zavezli kotouč do útočného pásma a JIŘÍ ŘÍHA ukázal, proč je aktuálně historicky nejlepším střelcem základní části WSM Ligy během jedné sezony. Dostal dobrou přihrávku od Semana a z první propálil Honzíka, který toho asi také moc neviděl. Asistence: Filip Seman. Tomáš Čachotský.
    38:32 Jiří ŘÍHA - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:56
    Nedlouho poté musel po střele jednoho z hráčů hostí z pravého kruhu zasahovat Svoboda. A to více než pozorně.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:05
    Vojtěch Tomeček zavezl puk středem do pásma a ihned po přejetí modré tvrdě vypálil, nicméně mířil vedle pravé tyče Svobody.
     
    39:20
    Hned vzápětí nemůže pokračovat útok Dukly, jelikož sudí pískají správně ofsajd.
     
    39:34
    Davida Kajínka vyzval do rychlostního souboje o vyhozený puk Ondřej Beránek. Ač jej karlovarský útočník dojel v pravém rohu za brankou dříve, obránce Dukly jej šikovným defenzívním manévrem dostal do své moci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce. Vstoupila do ní lépe Jihlava, když hned v první minutě vyrovnal Tomáš Čachotský. Nerozhodný stav trval šest minut, jelikož Energie se dostala do dílčího tlaku, který nakonec dokázal zužitkovat dorážkou Dávid Gríger, jenž zůstal sám před Svobodou a bekhendem jej překonal. Minutu a půl před odchodem do kabin ale srovnal stav Jiří Říha, když v přesilovce od modré propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Po zakázaném uvolnění hostí se hra stěhuje před Davida Honzíka.
     
    40:39
    Karlovarští zdárně bojují o kotouč v rohu za brankou Dukly. Celá akce byla zakončena střelou Baránka z vrcholu levého kruhu, kterou Svoboda zneškodnil vleže a schoval puk pod sebou.
     
    41:16
    Václav Skuhravý nabral ve vlastním pásmu rychlost a přes střední část kluziště se dostal po pravé straně až před branku. Zkusil bekhend na bližší tyč, kde byla Svobodova lapačka.
     
    41:32
    Skořepa vyhodil kotouč do středního pásma, kde periferně viděl najíždějícího Anděla, ovšem ten měl přes Baldajeva ke kotouči hodně daleko.
     
    41:51
    Hned po buly napřáhl od modré hodně tvrdě a také hodně nebezpečně obránce Rohan, jelikož Svoboda na nic neviděl. Puk nakonec prošel vedle jeho pravé tyče.
     
    42:13
    Tak tohle bylo vyložené ostřelování domácí klece od modré. Karlovarští obránci pálili jak diví, nejprve Sičák, poté Rohan, ovšem oba dva znovu nedokázali usměrnit kotouč mezi tři tyče. Bylo to ale hodně těsné.
     
    42:31
    Jihlavští mohou nabrat nějaké ty síly po zakázaném uvolnění Energie.
     
    42:46
    Vyhrané buly hostí na pravé straně přišlo přesně na hůl Tomáše Rachůnka, který bleskově vypálil na vzdálenější tyč. Svoboda zde pohotově zakročil pravým betonem.
     
    43:25
    Útok Dukle nevyšel, je totiž pískán ofsajd.
     
    43:49
    Jiránek sice díky své velké postavě dostal po pravé straně puk do útočného pásma, ale přesila dvou hráčů na něj nyní byla moc složitým úkolem.
     
    44:21
    V levém rohu za brankou Dukly nejprve Seman nadzvedl hůl Beránkovi a zbavil ho puku. V souboji dvou loňských spoluhráčů z Jihlavy mu poté karlovarský forvard oplatil stejnou mincí.
     
    45:40
    Opět sledujeme spíše opatrný hokej. Je to pochopitelné, jelikož ani jeden z týmů nechce udělat osudovou chybu.
     
    46:02
    Hra se po zakázaném uvolnění Dukly stěhuje před Miroslava Svobodu.
     
    46:14
    Sičák střílel od modré a o zadní mantinel nahrál puk před branku na Rachůnka s Tomečkem. Ti jej zblízka nedokázali doklepnout za Svobodova záda.
     
    46:36
    Energii uskočil kotouč na modré do středního pásma a je pískán ofsajd. Hra bude navázána po komerční přestávce.
     
    46:56
    Baránek zkoušel ze středního pásma nahodit kotouč zpátky ke Svobodovi, ovšem puk zblokoval Důras a kus černé gumy se stal suvenýrem jednoho z diváků nad střídačkami ve vyprodaných ochozech.
     
    47:22
    Jihlavská rozehrávka opět nebyla zrovna nejpřesnější. Na modré ukořistil puk Jakub Flek, párkrát s ním zamíchal a dostal se ke střele z levé strany, kterou domácí zblokovali do ochranné sítě.
     
    47:29
    Hosté sice nedlouho po buly dostali v závaru před brankou kotouč za Svobodova záda, ale ten nemůže být uznán, protože sudí ještě před tím signalizoval postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    47:46
    Domácí začínají bránit obranné pásmo, ale na tyhle věci je dvanáct a čtvrt minuty před koncem ještě hodně moc času. To by se Dukle nemuselo vyplatit.
     
    48:30
    Sičákovo nahození ze středního pásma pokryl Svoboda levým betonem a srazil puk do pravého rohu za svojí klec.
     
    48:52
    Jihlavští hokejisté se vydali na ofenzívní výlet, ovšem dlouho se před Honzíkem nezdrželi.
     
    48:55
    Nyní se tam ale vracejí, jelikož je pískáno zakázané uvolnění Karlových Varů.
     
    49:20
    Ačkoliv se Anděl za brankou snažil forčekovat a zbavit soupeře puku, nepodařilo se mu to a hosté jej vyvážejí od své klece.
     
    49:50
    Zakázané uvolnění je pískáno také na druhé straně.
     
    50:19
    Domácí se nyní brání, protože Energie drží kotouč před Svobodou. Ale brání se úspěšně, jelikož Seman na levé straně u modré prostrčil puk do středního pásma.
     
    50:50
    Kohoutovu střelu přesně ze středu levého kruhu na vzdálenější tyč má Svoboda v lapačce.
     
    51:01
    Šidlík poslal vysokým obloučkem puk do útočného pásma na Skořepu, který k němu měl oproti karlovarskému hráči o poznání dále.
     
    51:31
    Karlovarští se dostali do přečíslení čtyři na tři, při kterém střílel znovu z levé strany Vojtěch Tomeček. Kotouč ale přizvedl jeden z jeho spoluhráčů do rohu za brankou.
     
    52:05
    Jihlavský útok končí ofsajdem, po přerušení hry přichází na řadu komerční přestávka.
     
    52:12
    Navýšená kapacita Horáckého zimního stadionu je podobně jako při minulém utkání proti Motoru vyprodána do posledního místečka – 6500 diváků.
     
    52:24
    Beránkova střela z kruhů projela vedle levé tyče Svobody, tohle byla hodně zajímavá příležitost karlovarských hokejistů.
     
    53:29
    Z levé strany od modré to zkusil Tomáš Dvořák, avšak jeho pokus byl ztečován domácími hráči do ochranné sítě nad branku.
     
    53:40
    Szathmáry sice mohl po levé straně zaútočit, ale nekomplikoval si situaci a posunul touš do útočného pásma. Hned poté se jel zformovat zpět.
     
    54:25
    Čachotský udržel kotouč na modré a přihrál na pravý kruh pro Kalába, jehož rána z první neprošla přes jednoho z hráčů soupeře.
     
    54:35
    Seman dostal přihrávku před branku, kde pálil zblízka z první, ovšem Honzík předvedl výborný zákrok a udržel svému týmu vyrovnaný stav.
     
    55:23
    Na levé straně dostal puk v rychlosti jedoucí Zadražil, který si povyjel na levý kruh a vypálil na bližší tyč. Svoboda schoval kotouč kdesi na hrudi.
     
    55:30
    Šidlík zkusil vyhodit puk ven z obranného pásma, ovšem nikdo jej netečoval, takže je z toho zakázané uvolnění Dukly.
     
    55:48
    Diviš koupil střelu od modré, kterou vyslal Dujsík. Od domácího útočníka sice puk projel do středního pásma, avšak ten s bolestivou grimasou odjíždí na střídačku.
     
    56:24
    Energie mohla jít potřetí v utkání do vedení. Skákavý kruh propadl mezi dvěma obránci Dukly mezi kruhy k Beránkovi, jenž se v tísni řítil na Svobodu, ovšem kotouč pod jeho betony neprotlačil. Jihlavský muž v masce má kotouč v lapačce.
     
    56:40
    Kotouč se nyní chová jako horká brambora, která přeskakuje hokejky hráčů obou týmů, jak se jí zachce. Nyní se o tom aktéři zápasu několikrát přesvědčili.
     
    57:26
    Rachůnek zkoušel dát puk zpoza klece před Svobodu na útočníka Tuominena, který se k němu ale nedostal. Když hosté poté vystřelili od modré, zkoušel finský forvard teč, leč se k ní nedostal.
     
    58:00
    Zemanovu nedobrou rozehrávku o mantinel hosté sice zachytili, ale nedokázali toho využít. Poté šel domácí útok Čachotský, Seman, Zeman do situace tři na jednoho, ovšem první jmenovaný nedostal puk pod Honzíka a Seman jej nevyšťoural.
     
    58:26
    Anděl sahal u pravé tyče Honzíka po dorážce, měl před sebou část volné branky, ovšem nadvakrát kotouč na hokejku nenabral.
     
    58:36
    Akci Energie zastavuje ofsajd.
     
    59:06
    54 vteřin před koncem si Energie vybojovala buly před Miroslavem Svobodou, který u své pravé tyče raději nadvakrát pokryl kotouč.
     
    59:06
    Karlovy Vary si vyžádaly oddechový čas, do konce základní hrací doby zbývá 53,1 vteřiny.
     
    59:06
    Oddechový čas je u konce a Energie to za stavu 2:2 zkusí bez gólmana Davida Honzíka v šesti.
     
    59:08
    Buly vyhráli nakonec domácí a mají kotouč za brankou.
     
    59:17
    Seman napodruhé vyhodil kotouč do středního pásma.
     
    59:26
    David Honzík se bude muset vrátit před svojí svatyni, jelikož se jeho spoluhráči na ledě dopustili zakázaného uvolnění.
     
    59:30
    Energie vyhrála buly a Honzík jde opět ven z branky.
     
    59:44
    Miroslav Svoboda po tlaku Energie před brankou upadl a pokud přes tu vřavu, co tady panuje, dobře slyším, je pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    59:58
    Závěr na infarkt. Tři hosté byli proti jednomu domácímu hráči sami před brankou, ale prostě puk za čáru nedotlačili. DÁMY A PÁNOVÉ, DUKLE BOD STAČÍ K TOMU, ABY PO DVANÁCTI LETECH BYLA ZNOVU EXTRALIGOVÁ.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí třetina je u konce. Jihlava v čele s výborným Miroslavem Svobodou plnila své defenzívní povinnosti stoprocentně a vyprodaným Horáckým zimním stadionem zní, že je Dukla zase extraligová. Myslím si, že prodloužení bude pro domácí jen oslavnou formalitou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:35
    Jihlavští se nyní hokejem baví a je to Energie, která se tlačí ke gólu.
     
    60:43
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Rachůnek dal puk na DÁVIDA GRÍGERA, který si najel před Svobodu a střelou mezi betony jej překonal. Dukle tento gól nevadí, je totiž zpátky v extralize a Energie nadále živí naději na záchranu. Asistence: Tomáš Rachůnek.
     
    Konec zápasu.
     
    V Jihlavě propuká obrovská euforie, zatímco Karlovarští i přes výhru v prodloužení smutní. Ačkoliv jim vítězný gól vystřelil po 43 vteřinách prodloužení útočník Dávid Gríger a dal tak svůj druhý gól v utkání, Energie před posledním kolem baráže ztrácí bod na Pardubice, které dnes vyhráli 3:1 v Českých Budějovicích.
     
    Poslední kolo baráže:
    Pardubice – Dukla Jihlava
    Karlovy Vary – České Budějovice

    Tabulka baráže před posledním kolem:
    Dukla 20 bodů (postupující)
    Pardubice 17 bodů
    Karlovy Vary 16 bodů
    Motor 13 bodů
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava prohrála doma nad Energií Karlovy Vary 2:3 v prodloužení, avšak získaný bod stačí Dukle k návratu do extraligy po dvanácti letech, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (22:36:24)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 21. Čachotský, 39. J. Říha (F. Seman, Čachotský) – 18. M. Zadražil (Harant, Baránek), 27. Gríger (Flek, Sičák), 61. Gríger (T. Rachůnek)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Dobrovolný – Jiránek, J. Skořepa, Anděl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Důras (A), R. Hubáček, Diviš – Čermák, Březina, Jícha.
    HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Závorka) – Sičák (A), M. Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, Tomáš Dvořák, Weinhold – V. Tomeček, Tuominen, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý (C), Vachovec (A) – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, M. Zadražil, Dušek.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Gebauer, Lederer

    Diváci: 6500
    thejrc.org