Lotyšsko – Bělorusko 3:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 21.04.2017, 17:30 • Budvar aréna (kapacita: 6 421) • Baráž o extraligu • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Poslední utkání v českobudějovické Budvar aréně, které bylo letos už sedmatřicáté, se tedy ponese pro domácí fanoušky v negativních duchu. Hokejisté Motoru totiž nesplnili hlavní sezonní cíl, kterým byl postup do extraligy. Fanoušci však zůstávají v ochozech a loučí se s hráči. Také vyvolávají jméno Josefa Straky, který odešel už zkraje sezony.

    To v táboře soupeře bude nálada o poznání jiná. Pardubice na jihu Čech získaly důležité tři body, které je posouvají blíže k udržení extraligové příslušnosti. Dynamo navíc hraje poslední duel s Jihlavou, která má již extraligu jistou, a nebude tedy mít o co hrát. (20:28:19)
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Martin Heřman potvrzuje pozici nejtrestanějšího hráče Motoru, kterou získal v základní části. V závěrečných sekundách dostává desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    59:36
    Motor je vykázaný z útočného pásma za postavení útočícího hráče v brankovišti. Kváča se zase vrací do své klece.
     
    59:33
    Domácí znovu odvolávají Kváču a zkoušejí to v šesti. Už je ale příliš pozdě...
    59:20 Lukáš NAHODIL - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Vítězství Pardubic je potvrzeno! Domácí se nestačili k ničemu dostat a vyhozený puk do útočného pásma Dynama jako první dobruslil LUKÁŠE NAHODIL. Martin Heřman už ho nemohl dostihnout a centr Pardubic pohodlně zakončil do prázdné branky. Asistence: Marek Trončinský.
     
    59:02
    Kváča opustil branku a domácí hrají v šesti.
     
    58:40
    Rolba opustila led a hráči domácího týmu se vrací na ledovou plochu. Plexisklo navíc údajně rozbil frustrovaný domácí kapitán Filip Novák. Zbývá posledních 80 sekund, během kterých musí Motor vstřelit gól. Vhazovat se bude v jeho obranném pásmu.
     
    58:40
    Mnohem větší komplikace ale právě nastala za brankou Jihočechů. Domácí fanoušci totiž zřejmě rozbili plexisklo za domácí brankou. To si bude žádat dlouhou pauzu na opravu...
     
    58:40
    Tak to je neuvěřitelné. České Budějovice sice mají odvolaného brankáře, ale i přesto dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Hrály totiž v sedmi!
     
    58:27
    Hosté už jsou v pěti, hraje se šest na pět.
     
    57:45
    Motor to zkouší v šesti! Už obléhá branku Růžičky.
     
    56:55
    Tomáš Nouza dostal puk od Čermáka a tohle už si říkalo o vyrovnání! Cestu na branku měl Nouza otevřenou, ale Růžička ho vychytal.
     
    56:27
    Hosté jdou do oslabení. Jan Ščotka je už podruhé vyloučen ve třetí třetině. Tentokrát za podražení.
    55:56 Filip VLČEK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:56
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ještě to bude drama! Zrovna v této pasáži Motor moc netlačil a dává spíše nenápadnou branku. Obránce Fillman z modré čáry nahazoval puk na branku, před níž se dokázal prosadil tečí FILIP VLČEK. Ten je v posledních zápasech jedním z nejlepších hráčů Motoru a odměnu v podobě gólu si zasloužil. Asistence: Mitchell Fillman a Tomáš Nouza.
     
    54:52
    Tak teď byli Pardubičtí podruhé ve slušné šanci na navýšení svého vedení. Střela Davida Tomáška přes obránce byla hodně nebezpečná a Kváča ji jen taktak vyškrábl.

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 56. Vlček (Fillman, Nouza) – 17. Tomášek (M. Bárta), 44. Špirko (P. Hubáček, Schaus), 60. Nahodil (Trončinský)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Suchánek, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Nouza, Vlček, Heřman – Hřebejk (A), Vak, Rob – Šulek, Babka, Dostálek – J. Bárta.
    HC Dynamo Pardubice: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava (A), Zajíc – P. Sýkora (C), Nahodil, Rolinek (C) – J. Sýkora, Špirko, P. Hubáček – M. Bárta, Tomášek, Beran – Starý, T. Kaut, Panna.

    Rozhodčí: Hodek, Šír – Bláha, Špůr

    Diváci: 6 421 (vyprodáno)
    ocianews.com