Lotyšsko – Bělorusko 3:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 21.04.2017, 17:30 • Budvar aréna (kapacita: 6 421) • Baráž o extraligu • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Martin Heřman potvrzuje pozici nejtrestanějšího hráče Motoru, kterou získal v základní části. V závěrečných sekundách dostává desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    59:33
    Domácí znovu odvolávají Kváču a zkoušejí to v šesti. Už je ale příliš pozdě...
    59:20 Lukáš NAHODIL - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Vítězství Pardubic je potvrzeno! Domácí se nestačili k ničemu dostat a vyhozený puk do útočného pásma Dynama jako první dobruslil LUKÁŠE NAHODIL. Martin Heřman už ho nemohl dostihnout a centr Pardubic pohodlně zakončil do prázdné branky. Asistence: Marek Trončinský.
     
    59:02
    Kváča opustil branku a domácí hrají v šesti.
     
    58:40
    Rolba opustila led a hráči domácího týmu se vrací na ledovou plochu. Plexisklo navíc údajně rozbil frustrovaný domácí kapitán Filip Novák. Zbývá posledních 80 sekund, během kterých musí Motor vstřelit gól. Vhazovat se bude v jeho obranném pásmu.
     
    58:40
    Tak to je neuvěřitelné. České Budějovice sice mají odvolaného brankáře, ale i přesto dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Hrály totiž v sedmi!
     
    57:45
    Motor to zkouší v šesti! Už obléhá branku Růžičky.
     
    56:55
    Tomáš Nouza dostal puk od Čermáka a tohle už si říkalo o vyrovnání! Cestu na branku měl Nouza otevřenou, ale Růžička ho vychytal.
     
    56:27
    Hosté jdou do oslabení. Jan Ščotka je už podruhé vyloučen ve třetí třetině. Tentokrát za podražení.
    55:56 Filip VLČEK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:56
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ještě to bude drama! Zrovna v této pasáži Motor moc netlačil a dává spíše nenápadnou branku. Obránce Fillman z modré čáry nahazoval puk na branku, před níž se dokázal prosadil tečí FILIP VLČEK. Ten je v posledních zápasech jedním z nejlepších hráčů Motoru a odměnu v podobě gólu si zasloužil. Asistence: Mitchell Fillman a Tomáš Nouza.
     
    52:40
    Další skvělá šance Motoru! Štěpán Hřebejk dostal puk za obránce a nasměroval ho pod horní tyčku. V parádní šanci se ale blýskl Martin Růžička, který svírá puk v lapačce. Tohle už je pro domácí trochu nespravedlivé.
     
    51:40
    Fillman posunul puk na Miloslava Čermáka, který byl ve stoprocentní šanci! Nejproduktivnější domácí hráč ale minul branku...
     
    48:45
    Jan Ščotka fauluje a odpyká si menší trest za držení protihráče.
     
    48:16
    Motorákům chybělo jen trochu štěstí a mohli se dostat zpět do zápasu! Tvrdá rána Pavlina od modré čáry se odrazila od Miloslava Čermáka a puk prolétl těsně kolem dezorientovaného Růžičky.
     
    47:20
    Ukázková akce Pardubic, které tleskají dokonce i domácí fanoušci! Tomáš Rolinek zpracoval velice prudký kotouč rybičkou, díky které se natáhl za kotoučem. Poté už mířil sám na Kváču, který ale jeho bekhendový blafák přečetl.
     
    44:43
    Nakonec z toho bude hra čtyři na čtyři, protože Petr Sýkora dostává menší trest za podražení.
     
    44:43
    České Budějovice vstřelily branku, nicméně sudí ji neuznal. Pardubičtí se zřejmě chvíli předtím dopustili faulu, v tom případě ale rozhodčí zastavil hru bezdůvodně.
    43:17 Rastislav ŠPIRKO - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    43:17
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice využívají přesilovou hru a jdou do dvoubrankového vedení! Obránce Schaus vypálil od modré čáry, kotouč se odrazil od mantinelu a za Kváčova záda ho nasměroval Hubáček. Gólman Motoru v tu chvíli nebyl v brankovišti, čehož využil RASTISLAV ŠPIRKO, který uklidil kotouč do odkryté klece. Tohle je pro domácí trochu kruté. Asistence: Petr Hubáček a Nicholas Charles Schaus.
     
    41:33
    Za hru vysokou holí je na 2 + 2 minuty vyloučení obránce domácích Jakub Suchánek. Motor je vyloučený už popáté, Pardubice byly zatím jen jednou.
     
    41:18
    Matěj Beran byl důrazný na brankovišti a málem se mu podařilo procpat puk za Petra Kváču!
     
    35:48
    Krásné přečíslení domácích, kteří si několikrát šikovně vyměnili puk. Nakonec dostal Mitch Fillman puk pod sebe a byl v dobré pozici. Do jeho střely se ale v poslední chvíli vrhnl obránce Dynama!
     
    33:23
    Filip Vlček dostal krásnou přihrávku za obranu a řítil se sám na Růžičku! Obránci Pardubic už ho stíhali, a tak z kruhů vypálil. Jeho střela ale nebyla vůbec přesná. Mířila zřejmě mezi betony, a tento prostor si brankář pohlídal.
     
    28:15
    Pardubice měly pár skvělých příležitostí a vrcholem všeho byla šance Marka Trončinského, jenž dostal puk před odkrytou bránu. Trefil tvrdou přihrávku z první, ale puk se zastavil o brankovou konstrukci!
     
    28:03
    Právě vypršel trest pro Čermáka, ale na trestnou lavici míří další hráč Jihočechů. Žiga Pavlin dnes fauluje už podruhé a dostává menší trest za hru vysokou holí.
     
    26:03
    Přesilovka pro Pardubice. Miloslav Čermák fauloval v útočném pásmu a je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    23:19
    Domácí se trochu zvedli a opět u toho byl Tomáš Nouza, který v minulém zápase po dlouhé absenci hned rozvlnil síť. Tentokrát dorážel puk za Růžičku a řada fanoušků už zvedala ruce! Předčasně.
     
    19:28
    Velmi přísné vyloučení domácího hráče. Tomáš Nouza dohrál na zadním hrazením obránce Pardubic, který spadl, a zkušený forvard dostává dvě minuty za podražení.
     
    17:31
    Pardubice se dostaly do další příležitost a klidně mohly odskočit o další gól. Kváča zachránil domácí tým.
    16:42 David TOMÁŠEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:42
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Naprosto zasloužená branka hostů. Obránce Pavlin rozehrával puk na hráče, který šel střídat, a tak si puk vzaly Pardubice a šly do přečíslení. Bárta s DAVIDEM TOMÁŠKEM snadno přehráli posledního obránce i brankáře. Druhý jmenovaný se trefil nad lapačku Kváči. Asistence: Michal Bárta.
     
    10:50
    Další velká šance Pardubic a v hlavní roli opět Nicholas Charles Schaus! Ten se vrhl do útoku a poslal na Kváču svižnou střelu švihem. Brankáři Motoru puk vypadl a několik sekund se o něj bojovalo v brankovišti. České Budějovice měly štěstí, že se Dynamo nedostalo k dorážce puku za ležícího gólmana.
     
    05:58
    A hned si domácí zahrají také přesilovou hru. Fauloval útočník David Tomášek, jehož sudí vykazuje za držení protihráče.
     
    03:27
    Dynamo vyšachovalo Motor a Nahodil našel před brankou osamoceného Nicholase Charlese Schause! Ten byl naprosto sám před Kváčou, ale ve velké šanci selhal.
     
    03:04
    Pardubice začaly opravdu výborně a hned si zahrají přesilovou hru. Žiga Pavlin zahákoval hostujícího hráče v úniku a jde pykat na dvě minuty.

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 56. Vlček (Fillman, Nouza) – 17. Tomášek (M. Bárta), 44. Špirko (P. Hubáček, Schaus), 60. Nahodil (Trončinský)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Suchánek, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Nouza, Vlček, Heřman – Hřebejk (A), Vak, Rob – Šulek, Babka, Dostálek – J. Bárta.
    HC Dynamo Pardubice: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava (A), Zajíc – P. Sýkora (C), Nahodil, Rolinek (C) – J. Sýkora, Špirko, P. Hubáček – M. Bárta, Tomášek, Beran – Starý, T. Kaut, Panna.

    Rozhodčí: Hodek, Šír – Bláha, Špůr

    Diváci: 6 421 (vyprodáno)
    thejrc.org