Slovensko – Finsko 3:2 (kon.)
konec
Slovensko
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Finsko
sk Pátek 21.04.2017, 17:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • Euro Ice Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: Vladimír Dravecký
    Fínsko: Joonas Kemppainen (19:27:36)
     
    Slovensko dokázalo vo svojom poslednom domácom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta zdolať Fínsko 3:2. Podarilo sa nám to vďaka gólom Libora Hudáčka, Lukáša Cingeľa a Dávida Skokana, ale aj vďaka niekoľkým spoľahlivým zákrokom Jána Laca, ktorý dlho držal dvojgólový náskok svojho tímu. Aj napriek tomu ale teraz myšlienky fanúšikov smerujú k Liborovi Hudáčkovi, ktorý v poslednej minúte nekontrolovateľne padol hlavou na mantinel a z ľadu ho záchranári museli odniesť na nosidlách. Pevne veríme, že bude náš kľúčový útočník v poriadku.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Tím záchranárov odviezol Libora Hudáčka z ľadovej plochy na spomínaných nosidlách, diváci pri tom stáli a tlieskali. Pevne veríme, že Libor bude v poriadku.
     
    59:38
    Libor Hudáček je v opatere tímového lekára, ale stále sa nehýbe. Určite bude potrebovať fixáciu a z ľadu odíde na nosidlách.
     
    59:38
    Libor Hudáček zakopol o ležiaceho fínskeho hráča a nekontrolovateľne padol hlavou priamo na mantinel. Náš útočník ostáva nehybne ležať na ľadovej ploche.
     
    59:38
    Fíni sa naozaj snažia. Aaltonen prudko vystrelil, ale Cingeľ puk vytečoval na ochrannú sieť a hru prerušil.
     
    59:01
    Palola to spoza bránky skúšal prihrávkou do najnebezpečnejšieho priestoru, ale ten Slovensko výborne pokrylo.
     
    58:41
    Laco vyrazil strelu súpera, ale následne hru prerušil. Fínsky tréner si okamžite vyžiadal oddychový čas, hráči Suomi budú chcieť pokračovať v ofenzívnom tlaku.
     
    58:23
    Ortio vykorčuľoval na striedačku a Fínsko to skúsi so šiestimi korčuliarmi.
     
    57:39
    Obranca Dallasu, Julius Honka, to teraz od pravého mantinelu skúsil aj strelecky, ale Laco puk podržal v lapačke. Základná hracia doba sa chýli ku koncu.
     
    57:10
    Honka teraz opäť pomiešal puk a skúsil o prihrávkou Junttilovi, ale ten pred Lacom neuspel. Slovensko sa pozorne bráni.
     
    56:19
    Fíni nás natlačili k mantinelu v rohu klziska prei Lacovi. Aréna Ondrej Nepelu si hlasným skandovaním pýta ďalší gól vo fínskej sieti.
     
    55:40
    Predviedli sme rýchly prechod do pásma, na konci ktorého strieľal Čajkovský, ale Skokan nedokázal tečovať. Ortrio teda pohotovo zakročil.
     
    55:24
    Útočník Junttila to skúsil individuálnym prienikom a strelou spoza obrancu. Laco našťastie všetko videl a zneškodnil.
     
    54:54
    Fínsko pozbieralo puk vo svojej obrannej tretine a bude zakladať útočnú akciu. Hokejisti Suomi sa určite pokúsia o vyrovnanie.
     
    54:03
    Po góle je Slovensko oveľa aktívnejšie a mohol z toho byť ďalší presný zásah! Kudrna po rýchlom prechode bekhendom posunul pred bránku na Libora Hudáčka, ktorý do prihrávky vložil hokejku, ale puk skončil iba na betónoch fínskeho brankára.
     
    53:53
    Slovensko sa dopustilo zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa preto bude po ľavici Laca.
     
    53:40
    Slovensko dalo gól!
    Opäť sa ujímame vedenia! Dravecký potiahol puk do pásma po pravej strane, následne ale zvolil prihrávku na ľavú polovicu útočnej tretiny a tam si už nakorčuľoval DÁVID SKOKAN. Ten zvolil okamžité zakončenie presne za presúvajúceho sa Ortria. Asistencia: Vladimír Dravecký.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 16. L. Hudáček (Mikuš), 26. Cingeľ (Kudrna), 54. Skokan (Dravecký) – 40. Palola (Kemppainen, Aaltinen), 45. Kemppainen (Junttila, Jormakka)


    Slovensko: Laco (Janus) – Čajkovský, Graňák, Gernát, Mikuš, Čerešňák, Švarný, Šedivý, Kozák – Dravecký, Suja, Skokan – L. Hudáček, Cingeľ, Kudrna – Hovorka, Lušňák, Bakoš – Vandas, Preisinger, Hrnka
    Finsko: Ortio (Metsola) – Honka, Ohtamaa, Lajunen, Vittasmäki, Virtanen, Kivistö, Järvinen – Palola, Aaltonen, Erkinjuntti – Jormakka, Kemppainen, Junttila – Anttila, Pihlström, Manninen – Ojamäki, Sallinen, Huhtala

    Rozhodčí: Baluška, D. Konc – Šefčík, Tvrdoň

    Diváci: 5586
    thejrc.org