Pittsburgh – Columbus 5:2 (kon.) | Montreal – NY Rangers 2:3 (po pr.) | Nashville – Chicago 4:1 (kon.)
Edmonton – San Jose 4:3 (po pr.)
konec
Nashville Predators
4:1 (0:0, 1:0, 3:1) Stav série: 4:0
Chicago Blackhawks
Pátek 21.04.2017, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • Play-off NHL • Čtvrtfinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    Mattias Ekholm byl zřejmě hráčem, který ještě mohl vstřelit gól, jeho rána ale skončila na brankové konstrukci! Preds ovšem vedou 4:1!
     
    58:41
    Nick Schmaltz dostal dvě minuty za sekání a Nashville zakončí dnešní utkání a celou sérii v přesilové hře!
    58:12 Viktor ARVIDSSON - 4:1
     
    58:12
    Nashville právě vstřelil branku!
    VIKTOR ARVIDSSON se po přihrávce Filipa Forsberga z pravé strany středního pásma řítil sám na bránu a z blízkosti skóroval do prázdné klece! Bridgestone Arena počtvrté propuká obrovskou radostí a každému je jasné, že Nashville již dnes postoupí do semifinále Západní konference! Bridgestone Arena v Nashvillu je na nohou. Asistence: Filip Forsberg a P. K. Subban.
     
    57:21
    Corey Crawford vystartoval na střídačku a Blackhawks se pokouší o zázrak při hře bez brankáře!
    54:42 Jonathan TOEWS - 3:1
     
    54:42
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Artěmij Panarin přihrál do levého kruhu pro vhazování JONATHANOVI TOEWSOVI, který si srovnal puk a krásnou střelou zápěstím v přesilové hře vymetl bližší levý horní roh brány – 3:1! Asistence: Artěmij Panarin a Patrick Kane.
     
    54:17
    Brian Campbell od modré čáry přihrál ze středu útočné pásma doleva, kde Marián Hossa z vrcholu kruhu pro vhazování mířil krásnou střelou ke vzdálenější pravé tyči, Pekka Rinne puk ale levým betonem dokázal vyrazit mimo!
     
    52:34
    Cotlon Sissons dostal dvě plus dvě minuty za vysokou hůl a první přesilová hra Blackhakws potrvá dlouhé 4 minuty.
    50:21 Roman JOSI - 3:0
     
    50:21
    Nashville právě vstřelil branku!
    Austin Watson našel v blízkosti pravé tyče kolmou přihrávkou od hrazení Coltona Sissonse, který mohl pálit, ještě puk ale posunul doleva, kde ROMAN JOSI z blízkosti skóroval do prázdné brány! Chicago je na dně a prohrává 3:0! Asistence: Colton Sissons a Austin Watson.
     
    49:51
    Brian Campbell napřáhl v levém kruhu k prudké střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Pekka Rinne ale puk ukryl v lapačce!
     
    49:45
    Blackhakws měli obrovskou šanci, jenže Ryan Hartman před pár okamžiky pálil z blízkosti vedle vzdálenější pravé tyče!
    48:52 Colton SISSONS - 2:0
     
    48:52
    Nashville právě vstřelil branku!
    COLTON SISSONS si najel mezi kruhy pro vhazování na přihrávku Viktora Arvidssona z levého křídla a napřáhl ke krásné střele zápěstím, která mířila do levého horního rohu brány, nakonec se ale od horní tyče odrazila do zad Coreyho Crawforda! Brankář Chicaga neměl tušení, kde puk je, a pravou rukou si ho srazil do brány! Nashville vede nad Chicagem 2:0. Yes Sir! Asistence: Viktor Arvidsson a Ryan Ellis.
     
    46:28
    Pekka Rinne vystartoval ze své brány, aby na vrcholu pravého kruhu pro vhazování před jedním z hráčů Chicaga odpálil puk holí s pomocí ochranného skla do bezpečí!
     
    45:45
    Duncan Keith pálil na levém křídle ihned po vhazování vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány a vzápětí mohl skórovat v blízkosti levé tyče po krásné kolmé přihrávce Patrick Kane, jenže mezi betony Pekka Rinneho nepřekonal! Brankář Nashvillu si připsal 25 zákrok a přerušil hru.
    42:53 Pekka Rinne si pochutnal na střele Jonathana Toewse.
     
    42:53
    Jonathan Toews na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele zápěstím, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Pekka Rinne předvedl úžasný samafor, po kterém puk lapil do lapačky! Standing ovation!
     
    40:33
    Viktor Arvidsson po pravé straně obranného pásma vyvážel puk a Duncan Keith ho ostrým hitem sestřelil! Obránce Chicaga do něj vrazil jako rozzuřený býk. To byla rána!
    37:26 Crawford rozbil krásnou kombinaci Fialy s Johansenem!
     
    37:26
    Kevin Fiala nabral na levém křídle rychlost a po pěkné výměně puku s Ryanem Johansen najíždějícím mezi kruhy pro vhazování, si jel před bránu, kde se pokusil o bekhendový blafák, jenže Corey Crawford proti němu skvěle vyjel z brány a vsedě mu puk dokázal vyrazit!
     
    36:08
    Chicago mělo obrovskou šanci, když se dostalo před bránou a poté na pravém křídle téměř z nulového úhlu ke střele, Pekka Rinne už byl překonaný, na čáře ho ale zachránil Filip Forsberg!
     
    35:15
    Richard Pánik na pravém křídle nabral rychlost a po zavezení puku do útočného pásma se snažil prodrat před bránu, jenže ve své snaze neuspěl. Kotouč mu sjel z hole a v blízkosti pravé tyče do něj klepl bekhendem Dennis Rasmussen, Corey Crawford byl ale připraven a puk ukryl v náručí!
     
    34:31
    Mike Fisher, kapitán Nashvillu, na pravé straně pěkně vypálil zápěstím a jeho střela mířila ke vzdálenější levé tyči, Corey Crawford ale jeho pokus vyrazil špičkou pravého betonu!
    29:41 Roman JOSI - 1:0
     
    29:41
    Nashville právě vstřelil branku!
    ROMAN JOSI si srovnal na pravém křídle puk na hůl a od hrazení napřáhl ke krásné táhlé střele zápěstím, která mezi nohama clonících hráčů Blackhawks a betony Coreyho Crawforda zamířila ke vzdálenější levé tyči! Nashville krátce po reklamní přestávce udeřil a vede nad Hawks 1:0! Asistence: Ryan Ellis a Ryan Johansen.
     
    29:36
    Bridgestone Arena výrazně ožila a fanoušci skandují: "Let's go Preds, let's go Preds!" Fantastická atmosféra.
     
    29:07
    Puk zůstal ve hře a obrovský tlak Predators pokračoval. Z pravého křídla opět přišlo prudké nahození na přední tyč, které znovu skvěle tečoval P.A. Parenteau, jenže Corey Crawford byl i tentokrát na svém místě a puk dokázal vyrazit mimo!
     
    28:57
    Pontus Åberg po skvělém pokrytí puku bekhendem rychle objel bránu a na pravém křídle z otočky vypálil z ostrého úhlu, Corey Crawford ale puk dokázal vyrazit, stejně jako následné dorážky P.A. Parenteaua, který se snažil kotouč zasunout za jeho záda!
     
    25:21
    Michal Kempný na levém křídle nabral dobrou rychlost a v blízkosti levé tyče se ocitl ve velké šanci, jenže jeho následná střela z úhlu a blízkosti rozvlnila pouze boční síť!
     
    23:40
    Filip Forsberg se postaral o první střelu Predators ve druhé třetině, když z pravého kruhu pro vhazování mířil mezi betony Coreyho Crawforda, brankář Chicaga šel ale rychle do kolen a puk na přední tyči ukryl ve své výstroji!
    21:22 Marián Hossa, Tanner Kero ani Arťom Anisimov se neprosadili! Predators přečkali obrovský závar před bránou.
     
    21:22
    Marián Hossa předvedl v pravém kruhu pro vhazování krásnou otočku a poté napřáhl ke střele zápěstím, kterou na přední tyči zablokoval jeho spoluhráč Tanner Kero. Tanner Kero vzápětí pohotově z ostrého úhlu v blízkosti pravé tyče vypálil bekhendem, jenže mezi betony Pekka Rinneho překonat nedokázal, stejně jako vzápětí vehementně dorážející Arťom Anisimov! Všichni hráči Nashvillu se poté vrhli před svou bránu, aby volný puk zalehli!
     
    19:57
    Artěmij Panarin se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, Pekka Rinneho ale z ostrého úhlu propálit nedokázal!
     
    16:24
    Richard Pánik bojoval za bránou vleže o puk, jenže holí podrazil Ryana Ellise a usedl na trestnou lavici. Druhá přesilová hra pro Predators, kteří první v úvodu zápasu využít nedokázali.
    13:29 Auston Watson nebezpečně tečoval střelu Zolnierczyka.
     
    13:29
    Corey Crawford se vydal za bránu, kde po zastavení nahození Predators rozehrál bekhendem. Jeho spoluhráči ale z levého rohu špatně rozehráli a na vrcholu mezikruží pálil z otočky Harry Zolnierczyk, jehož střela po ledě sice mířila vedle pravé tyče, jenže těsně před ní puk skvěle tečoval Austin Watson a brankář Chicaga musel zasahovat! Puk ale ukryl v náručí.
     
    11:43
    Jeden z hráčů Blackhakws rychle objel bránu, v blízkosti pravé tyče se mu ale puk za záda Pekka Rinneho z otočky zasunout nepodařilo a na opačné straně měl šanci Colton Sissons, který v blízkosti levé tyče pálil bekhendem, Corey Crawford byl ovšem také na místě a puk ukryl v náručí!
    00:45 Corey Crawford v úvodu zápasu předvedl úžasný zákrok!
     
    00:45
    Predators ve středu útočného pásma vypálili prudce od modré čáry a po odrazu puku od mantinelu za bránou se v blízkosti pravé tyče ocitl v obrovské šanci Viktor Arvidsson, který bez přípravy pálil k přední tyči, jenže Corey Crawford k ní dokázal včas dostat svůj levý beton, kterým puk fantasticky vyrazil!
     
    00:24
    Kevin Fiala se po kolmé přihrávce řítil po levé straně do samostatného úniku a po překřížení prostoru mezi kruhy pro vhazování byl zezadu zahákován Duncanem Keithem, který dostal po pouhých 24 sekundách dvě minuty za hákování.
     
    Tomáš Jurčo nakonec do zápasu nezasáhne a máme jasno. Chicago půjde do duelu o přežití se sedmi obránci. Utkání v Bridgestone Areně začne za okamžik. Predators usilují o hladký postup.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 30. Josi (Ellis, Johansen), 49. Sissons (Arvidsson, Ellis), 51. Josi (Sissons, Watson), 59. Arvidsson (Forsberg, P. K. Subban) – 55. Toews (Panarin, P. Kane)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (A), Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Järnkrok, Neal (A) – Åberg, Sissons, Parenteau – Zolnierczyk, Fisher (C), Watson.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, Kempný, Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk, Oduya – Schmaltz, Toews (C), Hossa – Panarin, Anisimov, P. Kane – Rasmussen, Krüger, Pánik – Hartman, Kero.

    Rozhodčí: Dan O'Rourke, Jean Hebert. Čároví: Derek Amell, Trent Knorr

    Diváci: 17326
    Nashville 4 0 Chicago
    #1 Pátek 14.04.2017 • 02:00
    Chicago - Nashville 0:1
    #2 Neděle 16.04.2017 • 02:00
    Chicago - Nashville 0:5
    #3 Úterý 18.04.2017 • 03:30
    Nashville - Chicago 3:2 po prodl.
    #4 Pátek 21.04.2017 • 02:00
    Nashville - Chicago 4:1
    thejrc.org