Losování semifinále Ligy mistrů (kon.) | Losování semifinále Evropské ligy (kon.)
Los semifinále Fed Cupu USA – Česko (kon.)
konec
Losování semifinále Evropské ligy

Pátek 21.04.2017, 13:00Losování soutěží

     
    13:19
    Losování skončilo! (13:18:40)
     
    13:18
    První zápasy jsou naplánovány na 4. 5., odvety se budou hrát o týden později.
     
    13:17
    Vítěz prvního semifinálového zápasu bude ve finále uváděn jako domácí celek.
     
    13:16
    Druhou dvojici tvoří Celta Vigo a Manchester United. Doma bude začínat tým ze Španělska.
     
    13:16
    Soupeřem Ajaxu bude Olympique Lyon.
     
    13:16
    Úvodní míček nese jméno AFC Ajax!
     
    13:15
    Úvodní ceremonie jsou za námi, nyní jdeme losovat. Který tým bude vytažen jako první?
     
    13:11
    Generální sekretář UEFY, Giorgio Marchetti, je již za losovacím pultem, nyní byl přizván Patrik Andersson, který bude pomáhat s losováním.
     
    13:08
    V Nyonu se nyní představují nejlepší čtyři týmy letošního ročníku Evropské ligy, tedy Ajax, Lyon, Manchester United a Celta Vigo.
     
    13:05
    Ke všem přihlížejícím nyní promlouvá Eva Erlandssonová Slorachová, která zastupuje právě město Stockholm a říká, že je skutečně ráda za finále právě v tomto městě.
     
    13:02
    V Nyonu se nyní ukazují záběry ze Stockholmu, kde se bude konat finálový zápas.
     
    13:00
    Losování začalo!

     
    Ajax doma porazil Schalke 2:0 a měl skvěle našlápnuto do odvety, nicméně v ní na tom byl velmi zle. Zápas došel do prodloužení a Ajax v něm hrál pouze v deseti. Navíc ve 101. minutě inkasoval gól na 0:3 a zdálo se, že jeho dny jsou sečteny. Devět minut před koncem prodloužení ale skóroval Viergever, následně přidal další gól Amsterdamu Younes, a tak celek Vaška Černého postoupil po celkovém výsledku 4:3.

    Druhým týmem, který si zařídil postup, je Lyon. Ten čelil Besiktasi a dvojzápas měl ještě před svým začátkem jednu velkou trhlinu, fanoušky. Ti se postarali o posun začátku zápasu, na stadionu bylo po velkých výtržnostech skutečné peklo. Oba zápasy skončily 2:1, rozhodovat tak musely penalty. Prvních dvanáct střelců nezaváhalo, poté ale tři hráči po sobě neproměnili a Lyon měl mečbol, kterého také Gonalons využil. Lyon si tak vybojoval po celkovém výsledku 4:3 postup.

    I třetí dvojzápas doputoval až do prodloužení. Manchester United v prvním zápase na půdě Anderlechtu remizoval 1:1, i když domácí měli pouze jednu střelu na branku. V odvetě byl United lepším týmem, ale nedokázal využívat ložených šancí, a tak se šlo po remíze 1:1 do prodloužení. V něm padl jediný gól, postaral se o něj devatenáctiletý Rashford. Suma sumárum, Man United 3:2 Anderlecht.

    V posledním čtvrtfinálovém klání se představil Genk Kuby Brabce se Celtou Vigo. Jediný dvojzápas, který nedospěl do prodloužení se podařil lépe španělskému týmu, ten v úvodním zápase doma vyhrál 3:2, venku poté udržel remízu 1:1, i když byl tým z Belgie mírně aktivnějším.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Radim Sochor

    Semifinálové dvojice
    Ajax - Lyon
    Celta Vigo - Manchester United
    ocianews.com