Brno – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Hr. Králové – Liberec 0:1 (kon.) | Teplice – Karviná 1:0 (kon.)
Bohemians 1905 – Zlín 0:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:1 (0:1)
FC Slovan Liberec
Sobota 22.04.2017, 17:00 • Všesportovní stadion Malšovice • ePojisteni.cz liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný den všem fanouškům české nejvyšší soutěže! Zachraňující se Hradec Králové přivítá na svém hřišti severočeský Liberec, který je z nejhoršího venku. Utkání startuje v 17:00!
     
    FC HRADEC KRÁLOVÉ (14.)
    24 zápasů, 21 bodů


    Votroky čeká ještě celkem dlouhá sezóna. Sice po páteční prohře Jihlavy zůstal hradecký celek v zóně zajišťující záchranu, nemuselo by to trvat ovšem dlouho. Černobílí mají aktuálně jednadvacet bodů, Jihlava má o bod méně. Příbram s osmnácti body hraje v Jablonci. Hradečtí naposledy prohráli 0:4 se Slavií.
     
    FC SLOVAN LIBEREC (11.)
    24 zápasů, 26 bodů


    Celek z Podještědí je z nejhoršího venku. Svěřenci trenéra Trpišovského vyhráli dvakrát v řadě na domácí půdě, čímž si zajistili body důležité pro odpíchnutí se ode dna ligové tabulky. Naposledy si Liberec poradil po výsledku 3:1 s Duklou Praha. V případě výhry se může Liberec bodově dotáhnout na Karvinou či Slovácko.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    23.10.2016, U Nisy, Liberec
    FC Slovan Liberec 2:0 FC Hradec Králové

    69. Bartl (Ševčík), 79. Bartl (Ševčík)

    FC Slovan Liberec: Dúbravka – Coufal, Hovorka, Latka, Bartošák (68. Sýkora) – Breite – Bartl (86. Karafiát), Folprecht, Vůch – Marković, Komličenko (46. Ševčík).

    FC Hradec Králové: Ottmar – Holeš, Polom, Plašil, Mudra (78. Trubač) – Janoušek, Schwarz – Krátký (78. Pázler), Vlkanova, Malinský – P. Černý (83. Chleboun).

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 15:4. Rohy: 10:6.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar – Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra – Janoušek – Martan, M. Černý, Trubač, Malinský – P. Černý (C).
    Náhradníci: Lindr – Chleboun, Žondra, Schwarz, Pázler, Jirsák, Plašil.

    FC Slovan Liberec: Dúbravka – Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr – Souček – Ekpai, Ševčík, Breite, Vůch – Baroš (C).
    Náhradníci: Hladký – Kouřil, Bartošák, Graiciar, Voltr, Obročník, Šulc.

    Rozhodčí: Příhoda – Peřina, Hájek..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Krásný den všem fanouškům českého fotbalu! Za pár minutek startuje utkání mezi domácím Hradcem Králové a hosty z Liberce. Přeji příjemnou podívanou!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Milan Baroš rozehrál utkání pětadvacátého kola. U míče jsou tedy jako první fotbalisté z Podještědí. Ti dnes nastupují v klasických modrých dresech.
     
    2
    Hodně riskantně hrál malou domů Ondřej Kúdela. Ten po centru Ladislava Martana tělem zpracovával pro svého brankáře, míč ale zamířil vedle něj. Do branky se ke štěstí libereckých ale nedostal.
     
    3
    Následovala přihrávka za obranu, kterou se pokoušel dostihnout Milan Černý. Zkušený středopolař byl ovšem nalezen pouze v ofsajdovém postavení. Odkopávat se bude od branky Martina Dúbravky.
     
    4
    Ve středu hřiště se píská faul. U postranní čáry se nachází Ubong Moses Ekpai. Liberečtí fotbalisté tak budou rozehrávat standardní situaci přesně z poloviny hrací plochy.
     
    5
    Po přihrávce na branku Radima Ottmara musel domácí brankář rychle odkopávat. Tlak na míč totiž vyvíjel nebezpečně napadající liberecký hráč.
     
    7
    Domácí celek delší dobu kombinoval. Nakonec byla jejich snaha přetavena v rohový kop. Ten bude zahráván po pravici slovenského brankáře.
     
    8
    Rohový kop se ale Votrokům nevydařil. Míč se dostal téměř na polovinu hřiště, kde se do míče opřel obránce Marek Krátký. Jeho dělovka ale skončila vysoko nad brankou Martina Dúbravky.
     
    9
    Následně Jiří Janoušek fauloval pár metrů před vápnem hostujícího Petra Ševčíka. Slovan tak bude zahrávat první standardní situace v utkání.
     
    10
    A nevypadalo to vůbec špatně. Míč vletěl do malého vápna, kde bylo hned několik fotbalistů v modrém. Ani jeden se ale do volného míče netrefil, ten byl následně odkopnut do autu.
    10. Vůch poslal luxusní centr do vápna, Hradečtí odvrátili jen tak tak.
     
    11
    Následoval rohový kop z pravé strany, do kterého se hlavou opíral Tomáš Souček. Jeho pokus ovšem nebyl nebezpečný, následně míč skončil jen vedle branky.
     
    12
    Do vápna Hradce Králové přiletěl další míč. Milan Baroš byl hledán někde na hranici malého vápna, bývalý reprezentační kanonýr byl ovšem skvěle hlídán.
     
    13
    Ladislav Martan se na druhé straně pokoušel doběhnout míč, který mu byl servírován. Přihrávka podél pravé lajny ale byla moc dlouhá. Vhazovat tak budou hosté.
     
    14
    Kombinace domácího celku byla zakončena centrem do vápna. Ten byl odvrácen a do střelecké pozice se dostal Tomáš Malinský. Jeho střela levačkou ale byla slabá a skončila jen vedle branky.
     
    16
    Hodně rychlý protiútok domácího celku. Ladislav Martan dával míč do běhu Marku Krátkému, jenž z hranice vápna centroval na zadní tyč. Nikdo v bílém ale na tomto místě nestál.
     
    17
    Nyní byl Tomáš Malinský střelecky přesnější. Jeho dalekonosná rána mířila do středu branky, jenž se ale objevil připravený slovenský brankář.
    17. S Malinského ranou si Dúbravka poradil.
     
    18
    Milan Kerbr následně dostal u levé lajny krásnou přihrávku od Milana Baroše. Následně centroval do malého vápna, ale ani nyní se zde nikdo v modrém neprosadil.
     
    18
    Na druhé straně musel přerušovat akci bývalých teplických hráčů Egon Vůch. Do vápna se totiž po pravé straně hnal Marek Krátký, rohový kop pro černobílé.
     
    19
    První rohový kop sice Hradci nevyšel, Milan Černý ale bude mít k dispozici ještě jeden pokus. Zároveň se hra blíží ke dvaceti uplynulým minutám.
     
    20
    Následoval průnik podél levé lajny. Jeden z domácích ovšem neprošel kolem dobře bránícího Ekpaie, pokračovat se tak bude vhazováním Slovanu.
     
    22
    Po tvrdém zákroku na útočné polovině zůstal na hřišti ležet Radim Breite. Ten tak vybojoval pro svůj celek druhý přímý kop v tomto utkání. Ten první byl celkem nebezpečný.
     
    23
    I nyní byl vzruch před brankou Radima Ottmara. Po centru Egona Vůcha se před brankou pokoušel zakončit Ondřej Kúdela, místo míče ale zblízka trefil aktuálně ošetřujícího brankáře.
    23. Kúdelu ve velké šanci vychytal Ottmar, odnesl to kopancem do hlavy.
     
    24
    Radim Ottmar bude v pořádku, nyní sportovním gestem vrátil míč až k brance Martina Dúbravky. Od svého brankáře tak budou vymýšlet nějakou akci fotbalisté Liberce.
     
    25
    Ve středu hřiště byl následně faulován Pavel Černý. Toho si rukou přidržel Tomáše Souček. Rozehrávat tak budou černobílí, jenž dnes potřebují získat tři body.
     
    26
    Na druhé straně přeletěl Pavla Černého hostující Ekpai a následně nedopadl úplně nejlépe. Odkopávat nyní budou fotbalisté Liberce.
     
    27
    Hosté se pokoušeli nějak napadat rozehrávku domácích Votroků. Místo toho ale byl jeden z hráčů zasažen, odkopávat se tak bude od branky Ottmara.
     
    28
    Hodně aktivní byli nyní domácí. Jiří Janoušek naběhl po levé straně a z úhlu zakončoval. Martin Dúbravka ovšem jeho pokus vyrazil, k dorážce se nikdo v bílém nedostal.
    28. Martanův ostrý centr Dúbravka vyrazil, Janouškovi sebral šanci Souček.
     
    30
    Hradečtí kombinují na vlastní polovině. Máme za sebou první třetinu utkání a zatím jsme moc pohledných fotbalových akcí neviděli.
     
    31
    Další únik domácích fotbalistů po levé straně. Jeden z domácích hráčů dával míč na lépe postaveného Malinského, bránící hráči ovšem míč odvrátili na roh.
     
    33
    Z rohového kopu nic nebylo a následoval hned útok Liberce. Ten byl lehce pozastaven faulem, ale hned po centru se do vápna dostal Milan Baroš, který byl následně povalen. Rozhodčí Příhoda ale penaltu neodpískal!
    33. Baroš chtěl penaltu, Příhoda nezapískal.
     
    34
    Hra pokračuje kombinační hrou domácího celku, do které je zapojen i brankář Ottmar. Ten si v jedné situaci dokonce poradil s napadajícím útočníkem.
     
    35
    Petr Ševčík hodně zajímavě postupoval do zakončení a nakonec byl na něj odpískán faul. Další standardní situace libereckých z celkem dobré pozice.
     
    36
    K ničemu ovšem nedošlo. Snažení ovšem pokračovalo a individuálně to zkoušel Egon Vůch, jeho střela po zemi ale nebyla vůbec nebezpečná.
     
    38
    V další kombinaci se na zemi objevil Milan Kerbr. Hosté tak budou rozehrávat standardní situaci, spíše to ale vypadá na rozehru nakrátko.
     
    39
    Liberečtí se následně prodrali až do vápna, tam byla ale jejich kombinační hra ukončena. Bránící hráči Hradce odkopli míč daleko od branky Radima Ottmara.
     
    40
    Následně Radim Ottmar odkopával od své branky, výkop se mu ovšem vůbec nepovedl. Egon Vůch se pokoušel trefit odkrytou branku, místo toho jí ovšem vysoce přestřelil.
     
    41
    Pomalu a jistě se blíží konec prvního poločasu, který moc fotbalové krásy nenabídl. Oba celky ovšem hrají o důležité body a na krásu asi nehrají.
     
    42
    Marek Krátký to následně zkoušel pár metrů před vápnem individuálně. Viděl Dúbravku venku z brány, a tak se jej pokoušel přehodit. Míč ale skončil pouze na síti za brankou.
     
    43
    Hodně rychle chtěl rozehrát aktivní obránce Krátký. Místo toho aby poslal hráče do úniku, nahrál bránícím hráčům Liberce. Lehký zisk pro defenzivu Slovanu.
     
    45
    Po neúspěšné akci domácího celku následoval protiútok Liberce. Ekpai hledal svým centrem Baroše, těsně před ním ale odehrál míč bránící hráč. Radim Breite následně vysoko přestřelil branku.
     
    45+1
    Nyní si již Milan Baroš pro penaltu došel! V první nastavené minutě se hnal do vápna, kde jej stáhl za ruku bránící hráč. Po diskuzi rozhodčích bylo razantně ukázáno na pokutový puntík.
     
    45+2
    Lukáš Hůlka navíc za souboj s Milanem Barošem inkasuje žlutou kartu, vůbec první v tomto utkání.
     
    45+2
    Liberec právě vstřelil branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil MILAN KERBR, jemuž se placírkou povedlo trefit odlišný směr, než kam skákal Radim Ottmar. Liberečtí jdou tak na konci prvního poločasu do jednobrankového vedení.
    45+2. Milan KERBR - 0:1
     
    45+3
    Domácí fotbalisté se hned pokoušeli dostat do zakončení, ale centr za obranu byl přetažený a skončil pouze v zámezí. Po výkopu Dúbravky bude ukončen první poločas.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas utkání pětadvacátého kola mezi Hradcem Králové a Libercem. Sledovali jsme utkání bez nějakých šancí, jediná branka tak padla až v nastaveném čase. Milan Baroš vybojoval penaltu a Milan Kerbr jí proměnil. Stav po pětačtyřiceti minutách je 1:0 pro Slovan.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Ubong Moses Ekpai, přichází Radek Voltr.
     
    47
    Hosté jsou i na začátku druhého poločasu celkem aktivní. Zatím se jim ovšem nepovedlo vymyslet akci, která by je poslala do lepšího vedení.
     
    48
    Poprvé něco vymysleli také domácí. Centrovaný míč z levé strany letěl do vápna, nakonec ale skončil jen v rukavicích připraveného Dúvravky.
     
    49
    Velká šance Liberce! Marek Krátký upadl a Egon Vůch mu uzmul míč. Rychlonohý fotbalista se následně vydal do vápna, branku ale střelou na zadní tyč trestuhodně minul!
    49. Krátký upadl a pustil do tutovky Vůcha. Ten ale netrefil bránu.
     
    50
    Domácí celek je v rozehrávce hodně nepřesný a hodně zmatkuje. Liberec se v pohodě dostává k míči a do nějakých lepších pozic.
     
    51
    Nyní si domácí obrana přihrává téměř na polovině hřiště. Z této pozice se pokusí vymyslet nějakou akci, která by je vrátila do utkání.
     
    52
    Až nyní Votroci vymysleli zajímavou akci. Po pravé straně unikl jeden z domácích, jenž následně centroval do malého vápna. Tomáš Malinský se zde ale nedokázal prosadit, stačilo ideálně nastavit kopačku.
     
    53
    Milan Baroš se opět vydal do vápna, kde následně upadl. Faulovaným ale nyní nebyl on, ale domácí Lukáš Hůlka. Odkopávat se tak bude od branky Ottmara.
     
    54
    Penaltu chtěli nyní domácí. Milan Černý se pokoušel dělat kličku a následně upadl. Rozhodčí Příhoda ale správně neodpískal druhý pokutový kop.
    54. Milan Černý filmoval, Příhoda mu to nespolkl a penaltu nezapískal.
     
    56
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Jan Pázler.
     
    57
    Jan Mikula dostal přihrávku od Milana Baroše a podél pravé strany postupoval. Ve vápně nikoho v modrém neviděl, a tak centroval přímo do branky. Radim Ottmar si ale s jeho centrem poradil.
     
    59
    Opět hráli na útočné polovině Liberečtí, kteří se ale provinili faulem. Následně Petr Ševčík dostal žlutou kartu za bránění rozehry domácího celku.
     
    60
    Následoval rohový kop Hradce, který ovšem zakončen nebyl. Hned poté zakončoval z hranice vápna Ladislav Martan, ten ale trefil pouze bránící hráče před sebou.
     
    61
    Za tvrdý zákrok na levé straně je potrestán další žlutou kartou záložník Liberce Egon Vůch. Následně bude Hradec rozehrávat slibnou standardku.
     
    62
    Votrokům přímý kop nevyšel a následoval protiútok Liberce. Ten ukončil Tomáš Malinský, který na polovině hřiště fauloval Milana Baroše.
     
    63
    Rozhodčí Radek Příhoda to má nyní těžké, téměř každé jeho rozhodnutí je hodnoceno domácím publikem. Liberec rozehrává standardku z poloviny hřiště.
     
    64
    Nesportovní gesto nyní předvedl domácí Tomáš Malinský. Ten po faulu Ševčíka, který se mu nezdál, udělal něco naprosto neskutečného. Hostujícího hráče kopl do nohy.
     
    65
    Ale pozor, on červenou kartu vyfasoval i Petr Ševčík. Rozhodčí Příhoda mu hned po poslání Malinského do sprch ukázal druhou žlutou kartu v utkání.
    65. Malinský nakopl do ležícího Ševčíka, oba dostali červenou.
     
    67
    Pokračuje se tedy v deseti na obou stranách. Hradecký tým se stále snaží něco vymýšlet, moc se jim ale směrem do útoku nedaří.
     
    68
    Jan Mikula parádně bojoval v souboji s Mudrou a vybojoval aut z pravé strany. Slovan se tak i nadále drží v blízkosti domácí branky.
     
    69
    A jeden z hráčů si nyní dokonce naběhl až do vápna, tam se mu následně nepovedlo gólově zakončit, ale modří budou kopat rohový kop.
     
    70
    Pokračovalo se domácí akcí. Martin Nosek to tvrdě zkoušel z více jak pětadvaceti metrů, svým pokusem ovšem trefil prvního bránícího hráče před sebou.
     
    72
    Černobílí kličkovali před vápnem, ale ani to jim nevyšlo. Míč nakonec skončil v autu, rozehrávat budou fotbalisté v modrých dresech.
     
    73
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Ladislav Martan, přichází Libor Žondra.
     
    74
    Jan Pázler se dostal k míči ve vápně a pozici ještě vylepšoval centrem k levé tyči. Zde se pokoušel k hlavičce dostat Jan Mudra, odpískán mu byl ovšem ve vzdušném souboji faul.
     
    75
    Poslední čtvrthodina pro domácí celek, který bude chtít bezesporu utkání otočit a odskočit Jihlavě a Příbrami. Uvidíme, zda se jim to povede.
     
    76
    Milan Baroš unikal ze své poloviny až do vápna. Celou dobu měl po své levici spoluhráče, ani jednou mu ovšem nepřihrál. Sám do zakončení následně neprošel.
     
    77
    A další protiútok Slovanu. Radim Breite unikal a posouval v posledním momentě míč na Jana Mikulu. Ten ve skluzu Ottmara ovšem nepřekonal!
    77. Mikulovu střelu Ottmar vyrazil málem pod nohy volnému Barošovi.
     
    78
    Následoval hned útok Votroků, ale ten ničím nebezpečný nebyl. Odkopávat se tak bude od branky Martina Dúbravky, který logicky nikam nespěchá.
     
    79
    A další útočný faul domácího celku. Po střídání hradeckých bude pokračovat odkop z hloubi liberecké poloviny. Konec utkání se blíží.
     
    80
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Janoušek, přichází Petr Schwarz.
     
    81
    Míč do šestnáctky nyní dostal Radek Voltr, před kterým ale stáli pozorní bránící hráči. Hostující fotbalista alespoň vybojoval rohový kop.
     
    82
    Na konci dvaaosmdesáté minuty si počínal nedovoleně těsně před vápnem Radima Ottmara Milan Baroš. Ten bude za pár chvilek střídán.
     
    83
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Milan Baroš, přichází Martin Graiciar.
     
    84
    Pro domácí celek opravdu moc času nezbývá. Hrají se poslední minutky a stále nepřichází nějaký tlak, který by Votrokům zajistil alespoň bod.
     
    85
    A po nákopu na útočnou polovinu se bude zase hra přelévat na druhou stranu. Libor Žondra si totiž počínal ve vzdušném souboji hodně agresivně.
     
    86
    Jan Mudra byl nyní v akci, která měla skončit brankou na 1:1. Objevil se sám před Dúbravkou, na poslední chvíli ovšem zakročil bránící Voltr. Bude z toho pouze rohový kop!
    86. Ve velké šanci se zjevil Mudra, Liberec zachránil Voltr.
     
    86
    Martin Graiciar se hned vydal do útočného výpadu a povalen byl Markem Krátkým. Domácí obránce vidí žlutou kartu a Liberec bude kopat standardní situaci.
     
    87
    Přímý kop byl zahrán přímo na branku, míč se nesl vzduchem celkem slušně, nakonec ale skončil jen vedle pravé tyčky. Kopat se bude od branky Ottmara.
     
    89
    Hosté se parádně brání a domácí nemohou najít recept, jak se dostat přes obranu severočeského celku. Ten navíc bude ještě jednou střídat.
     
    89
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Egon Vůch, přichází Martin Kouřil.
     
    90
    Následoval další útočný faul Hradce Králové. Martin Dúbravka tak bude odkopávat z obranné poloviny Liberce. Nad rámec utkání budou nastaveny tři minuty.
     
    90+2
    V druhé nastavené minutě přišel první centr do vápna. Jan Mudra se k němu dostal a z otočky zakončoval, trefil ovšem jen bránícího hráče před sebou.
     
    90+3
    Na hranici vápna se dostal ke střele Jan Pázler. Jeho levačka sice nebyla přesná, hradečtí budou ovšem kopat ještě jeden rohový kop.
     
    90+4
    Ani poslední centr do vápna Liberce nebyl úspěšný. Slovan se dostal k míči a hned jej poslal až do středu hrací plochy, je hotovo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání pětadvacátého kola mezi Hradcem Králové a Libercem je u konce. Hosté vítězí díky brance Milana Kerbra z penalty, která přišla ve druhé minutě nastavení prvního poločasu. Ve zbytku druhého poločasu byli aktivnější hosté, druhou branku ovšem nepřidali. Mrzet je to ale nemusí, z Hradce Králové si odvážejí plný bodový zisk.
     
    Ode mě je to pro dnešní den vše. Děkuji za pozornost a u české fotbalové ligy zase někdy nashledanou. (18:59:08)

    David Panuška

    Branky: 45+2. Kerbr (pen.)

    Karty:   45+2. Hůlka (HKR), 86. Krátký (HKR) – 59. Ševčík (LIB), 61. Vůch (LIB)   65. Ševčík (LIB)   64. Malinský (HKR)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 8:3.
    FC Hradec Králové: Ottmar – Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra – Janoušek (80. Schwarz) – Martan (73. Žondra), M. Černý, Trubač, Malinský – P. Černý (C) (56. Pázler).
    Náhradníci: Lindr – Chleboun, Žondra, Schwarz, Pázler, Jirsák, Plašil.

    FC Slovan Liberec: Dúbravka – Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr – Souček – Ekpai (46. Voltr), Ševčík, Breite, Vůch (89. Kouřil) – Baroš (C) (83. Graiciar).
    Náhradníci: Hladký – Kouřil, Bartošák, Graiciar, Voltr, Obročník, Šulc.

    Rozhodčí: Příhoda – Peřina, Hájek.
    thejrc.org