PSG – Montpellier 2:0 (kon.) | Lorient – Méty 5:1 (kon.) | Bordeaux – Bastia 2:0 (kon.)
Lille – Guingamp 3:0 (kon.) | Dijon – Angers 3:2 (kon.) | Caen – Nantes 0:2 (kon.)
konec
Lille OSC
3:0 (2:0)
EA Guingamp
Sobota 22.04.2017, 20:00 • Stade Pierre-Mauroy (Villeneuve d'Ascq) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u některého z dalších přenosů. (21:51:16)
     
    Sledovali jsme dva různé poločasy, ale zaslouženě dnes zvítězilo Lille. V první poločase byli domácí jasně lepší, ale v tom druhém se soustředili na bránění výsledku a vydávali se do rychlých protiútoků. Naopak Guingamp byl téměř v celém utkání směrem dopředu neviditelný. Když už se hosté dostali do vyložené šance, tak jim chybělo více štěstí nebo lepší přesnost zakončení.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    k postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Guingampu se málem podařilo snížit! Na centr z levé strany si naskočil Jimmy Briand, jehož hlavička z malého vápna zamířila jen těsně nad branku.
     
    88
    Pravidlem, když nevíš co s míčem, tak vystřel se prezentoval Ibrahim Amadou. Ovšem jeho pokus z velké dálky byl přizvednutý nad branku, a tak Lille bude kopat rohový kop.
     
    87
    Domácí příznivci už oslavují skvělou výhru nad dnešním soupeřem a musíme přiznat, že tři body zůstanou na tomto stadionu právem.
     
    85
    Alexandre Mendy může být rád, že neviděl jednu z karet. Hostující střídající hráč se totiž loktem ohnal po soupeři, kterého trefil do obličeje.
     
    84
    Po pěkné patičce od spoluhráče se k míči dostal Naïm Sliti, jenž byl v prvním momentu zastaven spíše zápasnicky. Hlavní rozhodčí ukazuje, že celý moment byl v pořádku.
     
    83
    Lille hraje daleko od vlastní branky a navíc vybojovalo další standardní situaci. Volný kop poslal do vápna Naïm Sliti, ale jeho centr vyboxoval Karl-Johan Johnsson.
     
    81
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Marko Baša, přichází Gabriel dos Santos Magalhães.
     
    80
    Utkání pomalu, ale jistě míří ke svému konci. Přihrávku do vápna dostal Alexandre Mendy, který se pokusil o centr, ale trefil ruku Miguela da Silvy Rochy. Hlavní rozhodčí ukazuje, že pohyb rukou byl v přirozeném pohybu, a tak pokutový kop nenařídí.
     
    79
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Marcus Regis Coco, přichází Thibault Giresse.
     
    78
    K rozehrání volného kopu se postavil Naïm Sliti, jenž hledal Édera. Ovšem nejvýše se do vzduchu dostal Karl-Johan Johnsson, jenž je opět hrdinou okamžiku.
     
    77
    Domácí stále kontrolují hru, když kombinují na polovině soupeře. Lille už nemá kam spěchat ba naopak. Navíc hráči v červených dresech donutili soupeře k faulu.
     
    76
    Lille zastavilo další útok soupeře s vydává se samo do útoku. Ovšem přenesení hry bylo nepřesné.
     
    75
    Na zeleném pažitu sledujeme poměrně hluchou část zápasu, a tak musíme zmínit diváckou kulisu. Atmosféra na stadionu je úžasná a domácí příznivci zpívají jeden chorál za druhým.
     
    73
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Ricardo Kishna, přichází Naïm Sliti.

    Michal Luxa

    Branky: 10. de Préville (Lopes), 35. de Préville (pen.), 66. Éder

    Karty:   16. Bodmer (GUG), 34. Kerbrat (GUG)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 9:1. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 13:11.
    Lille OSC: Maignan – Corchia, Baša (81. dos Santos Magalhães), Alonso Mujica, Béria (C) – Amadou, Xeka da Silva Rocha – Lopes (67. Bissouma), Kishna (73. Sliti), de Préville – Éder.
    Náhradníci: Butez – dos Santos Magalhães, El Ghazi, Bauthéac, Bissouma, Sliti, Terrier.

    EA Guingamp: Johnsson – Martins Pereira, Kerbrat (C), Sankoh, Marçal De Oliveira – Bodmer, Deaux – Regis Coco (79. Giresse), Salibur (64. A. Mendy), Blas – Privat (64. Briand).
    Náhradníci: Placide – Ikoko, A. Mendy, De Pauw, Sorbon, Briand, Giresse.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore
    ocianews.com