Washington – Toronto 2:1 (po pr.) | Ottawa – Boston 2:3 (po pr.) | Minnesota – St. Louis 3:4 (po pr.)
po prodl.
Ottawa Senators
2:3 (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0, 0:1) Stav série: 3:2
Boston Bruins
Sobota 22.04.2017, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    90:19 Sean KURALY - 2:3
     
    90:19
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tahle série bude ještě pokračovat! Nečekaným hrdinou Bostonu se stává mladíček SEAN KURALY, který svým druhým dnešním zásahem rozhoduje zápas! David Backes vyhrál buly na Charlieho McAvoye, který od modré okamžitě vystřelil. Anderson puk vyrazil jen ke Kuralymu a ten nasměroval svou dorážku do odkryté klece – 2:3. Asistence: David Backes a Charlie McAvoy.
     
    90:15
    Hostující první řada přitlačila soupeře. Ottawu uklidňuje Craig Anderson, který sáhl lapačkou proti střele Brada Marchanda! Pěkný zákrok.
     
    89:00
    Ryan Dzingel je v pořádku. Byl to právě on, kdo vysunul Kyla Turrise, který tváří v tvář Raskovi neskóroval! Gólman Bostonu pokryl bekhendovou kličku domácího centra.
     
    87:30
    Tohle bylo zajímavé! Schaller vystřelil z mezikruží bekhendem a Sean Kuraly se dostal k dorážce! Ottawu podržel výborným zákrokem Craig Anderson.
     
    82:55
    Výborná práce důrazného Ryana Dzingela! Tuukka Rask ale uhájil svou brankovou čáru.
     
    80:36
    Pozor! Patrice Bergeron natlačil na tyčku hostující branky Marka Stona a rozhodčí to posoudili jako nedovolené bránění. Bruins jdou v úvodu druhé části nastavení do čtyř!
    75:21 Takhle domácí tým spasil Ryan Dzingel, jenž na brankové čáře zastoupil již překonaného brankáře Andersona.

     
    75:21
    To je neskutečné! Charlie McAvoy nahrál před úplně odkrytou branku Davidu Backesovi, který to měl do prázdné. Puk sice netrefil čistě, přesto ho ale mezi tyče nasměroval. Domácí ale spasil Ryan Dzingel, jenž kotouč pár centimetrů před brankovou čarou zastavil a nahrnul ho pod Andersona! Rozhodčí se opět jeli přesvědčit k videu, zda puk náhodou čáru nepřešel, ale tentokrát nebylo moc, co řešit.
     
    75:11
    Prodloužení pokračuje a rozhodnout mohli domácí! Přečíslení 3 na 1 však nedokázal zakončit Pageau, který kotouč promáchl!
    74:25 Neuznaný gól Noela Acciariho.
     
    74:25
    Canadian Tire Centre vybuchla nadšením! Gól totiž neplatí a prodloužení bude pokračovat! Guy Boucher si může za svou challenge gratulovat.
     
    74:25
    Tak gól by platil, ale domácí kouč Boucher ještě využívá challenge a reklamuje nedovolené bránění brankáři! Je pravdou, že Kuraly po svém zakončení do Andersona narazil a teprve poté Acciari dorážel. Navíc i střelec gólu stál v momentě dorážky už v brankovišti...
     
    74:25
    Hosté se radují z gólu, ale rozhodčí se půjdou poradit k videu! Únik Seana Kuralyho ještě pokryl Anderson, ale puk zůstal ležet před jeho betony a Noel Acciari ho dorazil za brankovou čáru. Otázkou ale je, zda již před tím nebyla hra přerušena!
     
    68:45
    Chyba obránce McAvoye mohla hostům ukončit sezónu! Mladému obránci Medvědů sebral puk Burrows, který ho předal na osu Derickovi Brassardovi. Rask se však stačil proti jeho ráně z první přesunout!
     
    66:47
    Pageau odstavil od puku mnohem urostlejšího Cháru a připravil tak střeleckou pozici pro Viktora Stålberga. Ten Raska pořádně protáhl střelou na vzdálenější tyčku, ale finský gólman stačil zakročit pravým betonem!
     
    62:21
    Clarke MacArthur zasáhl holí do obličeje Colina Millera a tohle se samozřejmě musí pískat! Boston bude hrát v přesilovku a to je v prodloužení vždy velká šance.
     
    61:29
    Poprvé v prodloužení zahrozili Sens! Střelu Kyla Turrise vyrazil Rask na osu hřiště odkud pálil Mark Stone. Hostující gólman se ale rychle srovnal zpět do brankářské pozice a zakročil lapačkou!
     
    57:32
    Kouč Bruins Bruce Cassidy jen nevěřícně kroutí hlavou! Hosté totiž hráli v šesti a jdou opět do oslabení. Velká chyba při střídání!
     
    55:53
    Bobby Ryan prostrčil puk za obranu na Mika Hoffmana, který ale tváří v tvář Raskovi minul branku! Nutno dodat, že měl málo času a puk mu navíc skákal.
     
    54:52
    A tohle může být pro Bruins velký problém! Dominicovi Mooreovi se při vyhození postavil puk na hranu a hostující forvard ho poslal do hlediště. Je z toho tedy trest za zdržování hry a po reklamní přestávce začne přesilovka Senators.
     
    52:16
    Domácí hrozí z rychlých protiútoků! Dericka Brassarda teď vychytal Rask.
    50:46 Po střele Hoffmana měl Tuukka Rask velké štěstí, že puk neskončil v jeho svatyni.

     
    50:46
    Hostě měli obrovské štěstí! Mark Stone našel rozjetého Mika Hoffmana, který z levé strany vystřelil. Puk Raskovi propadl mezi betonem a lapačkou a proskákal jen kousek vedle tyčky!
     
    50:14
    Vstoupili jsme do druhé poloviny třetí třetiny. Od modré vyslal tvrdou ránu Erik Karlsson a Tuukka Rask vůbec netušil, kde má kotouč. Nakonec se objevil někde pod jeho betony a hosté si tak mohou oddechnout. Další reklamní pauza.
     
    44:53
    Také Bruins teď zahrozili! Rychlý protiútok vyřešil Backes nahrávkou na Kuralyho. Anderson se však rychle přesunul a hostující hráč už neměl kudy dostat kotouč za jeho záda.
    44:15 Dvě nadějné příležitosti domácího týmu.
     
    44:15
    Další šance Senátorů! Zdeno Chára ztratil za vlastní brankou kotouč a z toho mohl těžit Alexandre Burrows. Z bekhendu ho ale nedokázal zamést za Raska.
     
    43:36
    A důležitý gól mohli vstřelit domácí! Střela Marka Stona z pravého kruhu skončila na břevně!
     
    39:08
    Senators mohli jít opět do vedení! Kyle Turris dojel puk po vlastní vyražené střele, ale bekhendem ho nedopravil za Tuukku Raska. Ten svůj tým podržel!
    37:05 Sean KURALY - 2:2
     
    37:05
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté vyrovnávají! Byla to poměrně kuriózní trefa, ze které se raduje SEAN KURALY, jenž si s pukem vyjel zpoza branky a odrazem o obránce Widemana překonal Andersona, který už nestačil přitlačit beton ke své pravé tyčce. Asistence: David Backes a Joe Morrow.
     
    35:20
    Čtvrtá řada Ottawy je dnes velmi nebezpečná! Zack Smith se prosmýkl do útočného pásma podél levého mantinelu a následně našel najíždějícího obránce Codyho Ceciho. Jeho střela zřejmě olízla tyčku!
     
    32:40
    MacArthur nabil na pravý kruh Eriku Karlssonovi, který jen těsně minul!
     
    31:57
    Domácí předvedli pěknou kombinaci, kterou zakončoval z pravého kruhu Erik Karlsson. Ten ale přestřelil. Vzápětí Noel Acciari nešťastně vyhodil puk až do hlediště a Senátoři si zahrají přesilovku.
    28:40 David PASTRŇÁK - 2:1
     
    28:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté se z ničeho nic vracejí zpět dohry! Brad Marchand zavezl puk za branku, rychle ji obkroužil a bekhendem se zřejmě snažil zakončovat. Místo toho však našel na zadní tyčce připravenou hokejku DAVIDA PASTRŇÁKA, který zametl puk do odkryté klece – 2:1. Asistence: Brad Marchand a Patrice Bergeron.
     
    26:48
    Hráči čtvrtého útoku Senators teď vyšachovali obranu soupeře! Zack Smith předkládal kotouč Clarkovi MacArthurovi už před odkrytou branku, ale jeho spoluhráč nedokázal skórovat!
     
    24:56
    Střelu Cháry tečoval bránící hráč a kotouč přelétl přes Andersona a naštěstí pro domácí i přes břevno jeho branky! Přesilovka Bruins je již minulostí.
     
    22:54
    Domácích bylo na ledě šest a Boston tak dostává šanci snížit v přesilové hře. Trest za příliš mnoho hráčů odsedí Bobby Ryan.
    20:30 Jean-Gabriel PAGEAU - 2:0
     
    20:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí se prosazují po 30 sekundách druhé třetiny a odskakují soupeři na dvoubrankový rozdíl! Bruins opět inkasují ze samostatného nájezdu. Jejich obraně tentokrát pláchl JEAN-GABRIEL PAGEAU, který zamířil mezi betony Tuukky Raska. Asistence: Viktor Stålberg a Alexandre Burrows.
     
    David Krejčí utrpěl po střetu s Widemanem zranění v dolní části těla a do dnešního zápasu již nezasáhne.
     
    15:18
    Máme tu oboustranné vyloučení. David Pastrňák sekl Jeana-Gabriela Pageaua, který ho na oplátku krosčekoval. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    11:29
    A mohlo to být o dva góly! Domácí se vrhli dopředu hned po buly ve středovém kruhu a Jean-Gabriel Pageau se dostal do velké šance. Zblízka však Raska bekhendem nepřekonal.
    11:19 Mark STONE - 1:0
     
    11:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení! Mark Hoffman přiťukl puk za obranu na MARKA STONA, který ho přebral na hranici ofsajdu a najížděl sám na branku Bostonu. Před Raskem zvolil bekhendovou kličku a zvedl kotouč mimo dosah natahujícího se hostujícího gólmana. Asistence: Mike Hoffman a Derick Brassard.
    06:57 Výborný zákrok Andersona, který dokázal zareagovat na teč Davida Krejčího.
     
    06:57
    Hosté se ale rychle dostali do útočného pásma a byla z toho dokonce velká šance! Nabídku Bergerona tečoval do protipohybu Andersona David Krejčí a jen díky výbornému zákroku domácího gólmana stále platí nerozhodný stav.
     
    06:38
    Je tu vyloučení na domácí straně! Marc Methot podrazil Davida Pastrňáka a uvidíme tedy přesilovku Bostonu.
     
    03:13
    Domácí si zahrají přesilovku! Brad Marchand zastavil Kellyho nedovoleným způsobem a je vyloučen za nedovolené bránění.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 12. Mark Stone (Hoffman, Brassard), 21. Pageau (Stålberg, Burrows) – 29. Pastrňák (Marchand, Bergeron), 38. Kuraly (Backes, Morrow), 91. Kuraly (Backes, McAvoy)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – E. Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf (A), Ch. Wideman, Harpur – Burrows, Turris (A), Dzingel – B. Ryan, Brassard, Stålberg – Mark Stone, Pageau, Hoffman – Z. Smith, Kelly, MacArthur.
    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), K. Miller, Morrow, C. Miller, Liles – Backes, Bergeron (A), Marchand – Pastrňák, Krejčí (A), Stafford – Acciari, Riley Nash, D. Moore – Schaller, Kuraly, Vatrano.

    Rozhodčí: Lee, Sutherland – Heyer, Gibbons

    Diváci: 19209
    Ottawa 4 2 Boston
    #1 Čtvrtek 13.04.2017 • 01:12
    Ottawa - Boston 1:2
    #2 Sobota 15.04.2017 • 21:20
    Ottawa - Boston 4:3 po prodl.
    #3 Úterý 18.04.2017 • 01:10
    Boston - Ottawa 3:4 po prodl.
    #4 Čtvrtek 20.04.2017 • 01:30
    Boston - Ottawa 0:1
    #5 Sobota 22.04.2017 • 01:30
    Ottawa - Boston 2:3 po prodl.
    #6 Neděle 23.04.2017 • 21:20
    Boston - Ottawa 2:3 po prodl.
    thejrc.org