Washington – Toronto 2:1 (po pr.) | Ottawa – Boston 2:3 (po pr.) | Minnesota – St. Louis 3:4 (po pr.)
po prodl.
Washington Capitals
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0) Stav série: 3:2
Toronto Maple Leafs
Sobota 22.04.2017, 01:00 • Verizon Center, Washington • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:04 Justin WILLIAMS - 2:1
     
    61:04
    Washington právě vstřelil branku!
    Marcus Johansson přihrál zpoza brány do pravého kruhu Jevgenijovi Kuzněcovovi, který krásnou zpětnou diagonální přihrávkou z úhlu poslal puk do mezikruží, kam si najel JUSTIN WILLIAMS a mezi betony parádní střelou překonal Frederika Andersena! První střela prodloužení skončila gólem Caps! Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Marcus Johansson.
     
    59:41
    Justin Williams se po přihrávce svého spoluhráče zpoza brány ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže mezi betony fantastického Frederika Andersena nepropálil!
     
    57:55
    Capitals napřáhli na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke krásné střele, která mířila přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Frederik Andersen ji ale vyrážečkou vyrazil!
     
    55:43
    Capitals na pravém křídle ihned po vhazování vypálili od hrazení a Frederik Andersen puk vykopl pravým betonem, zatímco následnou dorážku vyrážečkou! Na opačné straně zasahoval také Braden Holtby, nahození Nazema Kadriho od modré čáry se ale stalo jeho snadnou kořistí a puk ukryl v lapačce.
     
    53:23
    Nate Schmidt si z levého křídla krásně sjel před bránu, jeho bekhendová střela ale vzápětí skončila mimo.
     
    50:51
    Capitals napřáhli na vrcholu mezikruží ke krásné střele, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Frederik Andersen ji ale dokázal vyrazit!
    49:02 Braden Holtby málem doplatil na špatnou rozehrávku.
     
    49:02
    Braden Holtby vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození Maple Leafs. Jenže špatně rozehrál a Tyler Bozak z pravého rohu našel krásnou zadovkou Jamese van Riemsdyka, který si rychle sjel před bránu, jenže mezi betony brankáře Caps nepřekonal! Hra přerušena.
     
    47:36
    Tom Wilson dostal dvě minuty za vysokou hůl a v utkání už byl vyloučen počtvrté! Není to pro něj dobrý zápas.
     
    47:25
    John Carlson napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem, která se od přední tyče odrazila zpět do hry! Washington šel málem do vedení!
     
    43:20
    Alexandr Ovečkin na modré čáře napřáhl v oslabení ke tvrdé střele s příklepem, která letěla těsně nad ledem, a Frederik Andersen dokázal po dobrém zákroku puk zasednout!
     
    42:25
    T.J. Oshie si chtěl v pravém kruhu pro vhazování prohodit Jakea Gardinera, který dostal dvě minuty za vysokou hůl.
     
    39:34
    Alexandr Ovečkin je hodně naštvaný a nechce se mu odejít na trestnou lavici poté, co v pravém kruhu pro vhazování zbytečně fauloval krosčekem Nazema Kadriho. Nakonec byl ale vyloučen Matt Niskanen za sekání a poté za Tom Wilson nesportovní chování, stejně jako na opačné straně útočník Nazem Kadri.
     
    37:59
    T. J. Oshie středem zavezl puk do útočného pásma a poté si sjel doprava, kde na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele zápěstím, která byla na přední tyči tečována Nicklasem Bäckströmem, Frederik Andersen ji ale zřejmě pravým betonem dokázal vyrazit!
     
    33:48
    Kasperi Kapanen ve středním pásku nabral rychlost a Jay Beagle ho zezadu zahákoval. Jednoznačný faul.
    31:36 Holtby v rychlém sledu vytáhl dva fantastické zákroky!
     
    31:36
    Jeden z hráčů Maple Leafs se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže Braden Holtby dokázal jeho pokus vyrazit levým betonem a poté si poradil i s jeho dorážkou!
     
    29:13
    Tom Wilson dostal dvě minuty za podražení a Maple Leafs mají k dispozici první přesilovou hru. Dokáží ji využít?
     
    28:28
    Tom Wilson se po krásné přihrávce z levého křídla a ostrého úhlu ocitl na vzdálenější pravé tyči v obrovské šanci, jenže Frederik Andersen ho dokázal po fantastickém přesunu vychytat, když puk vyrazil a poté lapačkou dopravil do bezpečí!
    28:16 Burakovsky pálil mimo, Martin na opačné straně do tyče!
     
    28:16
    André Burakovsky se krásně protáhl v blízkosti modré čáry kolem jednoho z hráčů Maple Leafs a v blízkosti levé tyče mohl skórovat, jenže bránu minul, zatímco Matt Martin na opačné straně z levého kruhu pro vhazování krásnou střelou mířící do vzdálenějšího pravého rohu brány orazítkoval horní tyč, od které se puk odrazil do ochranné sítě!
     
    27:07
    William Nylander na vrcholu mezikruží napřáhl k prudké střele zápěstím, kterou Braden Holtby vyrazil skvěle levým betonem, a jeho spoluhráči poté vyhodili puk na zakázané uvolnění!
    26:00 Auston MATTHEWS - 1:1
     
    26:00
    Toronto právě vstřelilo branku!
    William Nylander si zpoza brány vyjel do levého kruhu, ve kterém se otočil s pukem a vypálil. Jeho střela zápěstím po ledě byla zablokována, před bránou si ale puk rychle hodil na forhend AUSTON MATTHEWS a nad pravým betonem ležícího Bradena Holtbyho zamířil k levé tyči! Asistence: William Nylander a Zach Hyman.
    24:20 Ovečkin mohl skórovat, Andersen ale zasáhl maskou!
     
    24:20
    T. J. Oshie z levého rohu útočného pásma poslal před bránu skvělou přihrávku, do které vložil na přední tyči hůl Alexandr Ovečkin! Kotouč poté mířil pod horní tyč, jenže Frederik Andersen ho dokázal maskou vyrazit mimo!
     
    22:01
    Connor Carrick a Tom Wilson se do sebe pustili ve středním pásmu, kde se atakovali krosčeky, a dostali trest za nesportovní chování.
    18:15 T. J. OSHIE - 1:0
     
    18:15
    Washington právě vstřelil branku!
    Nicklas Bäckström se po přihrávce Kevina Shattenkirka od modré čáry na vrcholu pravého kruhu pro vhazování pomazlil s pukem a poté krásnou střelou zápěstím orazítkoval horní tyč, od které se puk odrazil k levé tyči, kde T. J. OSHIE pohodlně dorazil puk po ledě bekhendem do odkryté brány! Washington využil přesilovou hru a vede doma nad Torontem 1:0! Asistence: Nicklas Bäckström a Kevin Shattenkirk.
     
    17:32
    Alexandr Ovečkin po faulu Nazema Kadriho zůstal ležet na břiše na ledové ploše a poté musel zamířit na ošetřovnu!
     
    17:32
    Nazem Kadri ve středním pásmu před boxem časoměřičů sestřelil Alexe Ovečkina a dostal dvě minuty za podražení.
    16:21 Frederik Andersen ukradl gól Jevgenijovi Kuzněcovovi!
     
    16:21
    Jevgenij Kuzněcov se po přihrávce Nicklase Bäckströma zpoza brány ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci a dobře pálil do odkryté části brány, jenže Frederik Andersen předvedl spektakulární zákrok, když po úžasném rozštěpu ukryl puk v lapačce!
     
    14:18
    Brian Boyle dostal těsně před reklamní přestávkou dvě minuty za hákování a Washington si zahraje první přesilovou hru. Lars Eller se chystal v blízkosti levé tyče pálit a byl zezadu jasně faulován.
    13:22 Alex Ovečkin tvrdým hitem sestřelil Jakea Gardinera.
     
    13:22
    Alexandr Ovečkin na levém křídle nabral rychlost a po objetí brány a neúspěšném forčekingu tvrdým hitem sestřelil Jakea Gardinera, který schytal v pravém rohu pořádnou ránu, rychle se ale zvedl.
    00:21 Holtby dokázal zakročit po přečíslení Maple Leafs 2 na 1!
     
    00:21
    Connor Brown vyrazil po pravém křídle do přečíslení dva na jednoho a po krásném potažení puku k pravé tyči předložil puk ze druhé vlny najíždějícímu Leovi Komarovi, který bez přípravy vypálil, jenže v blízkosti levé tyče našel pouze lapačku Bradena Holtbyho!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 19. Oshie (Bäckström, Shattenkirk), 62. Williams (Kuzněcov, Ma. Johansson) – 26. Matthews (W. Nylander, Hyman)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Schmidt, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Shattenkirk – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – Ma. Johansson, Kuzněcov, Williams – Burakovsky, Eller, T. Wilson – Winnik, Beagle, Connolly. Hlavní trenér: Barry Trotz.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hunwick, Rielly (A), Gardiner, N. Zajcev, Marinčin, C. Carrick – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Marner – Komarov (A), Kadri, Co. Brown – Hyman, Matthews, W. Nylander – M. Martin, Boyle, Kapanen. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Brian Pochmara. Čároví: Scott Cherrey, Bryan Pancich

    Diváci: 18506
    Washington 4 2 Toronto
    #1 Pátek 14.04.2017 • 01:10
    Washington - Toronto 3:2 po prodl.
    #2 Neděle 16.04.2017 • 01:05
    Washington - Toronto 3:4 po prodl.
    #3 Úterý 18.04.2017 • 01:00
    Toronto - Washington 4:3 po prodl.
    #4 Čtvrtek 20.04.2017 • 01:00
    Toronto - Washington 4:5
    #5 Sobota 22.04.2017 • 01:00
    Washington - Toronto 2:1 po prodl.
    #6 Pondělí 24.04.2017 • 01:00
    Toronto - Washington 1:2 po prodl.
    thejrc.org