Classic – SB Pro 5:2 (kon.) | Classic – EräViikingit 9:6 (kon.)
konec
SCC Classic
5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
SB Pro
Sobota 22.04.2017, 12:00 • Hartwall Arena, Helsinky, Finsko (kapacita: 13 349 míst) • Salibandyliiga • Superfinále
     
    Ode mě je to z dnešního finského Superfinále vše, muži svůj zápas v Hartwall Areně odstartují v 15:45. Přeji hezký zbytek florbalem nabité soboty. (14:14:38)
    Letošní mistryně finské Salibandyliigy

     
    Po zklamaných hráčkách SB si jdou pro medaile i florbalistky Classicu. Za chvíli přijde na řadu i předání poháru.
     
    Střely na branku celkově: Classic – 22, SB Pro – 19
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Classic – 6, SB Pro – 8
     
    Třetí třetina už byla pouze formalita, neboť hráčky Classicu si její vývoj prakticky jen mimo jedné branky SB Pro pohlídaly a za celou sezónu, v které ani jednou neprohrály, si pohár bez sebemenších pochyb zaslouží! SB Pro i s Denisou Ratajovou letos na svého soupeře ani v tomto zápase nestačilo, ovšem hlavně v první třetině předvedlo sympatický výkon. Česká krajanka ukázala svým výkonem, že místo v první obranné formaci finského vicemistra ji zaslouženě patří.
     
    Ženský tým SCC Classic se stává poosmé v historii mistrem finská Salibandyliigy!!
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    SB Pro vydatně tlačí, ale prozatím to k ničemu významnému nevede. Classic je napasované před svým brankovištěm a nikoho k ní nepouští. Naposledy pálila Kujalaová jen nad.
     
    58:06
    Laitinenová ještě zabraňuje asi konečnému rozhodnutí o tomto zápase, když ránu do prázdné branky Eliisy Alankové zastavuje těsně před brankovou čárou. Clasisic si bere time-out.
     
    57:01
    SB Pro hraje už pár sekund v šesti! Siltanenová totiž pádila, co to šlo, na střídačku!
     
    56:22
    SB Pro si bere time-out!
     
    56:22
    SB Pro opravdu v těchto chvílích cítí, že není daleko od snížení. Kujalaová však mířila svým pokusem jen těsně vedle. Následně se přerušuje hra, neboť branka Loisaové se pod tlakem několika florbalistek převrhla.
     
    55:03
    Ratajová se ukazuje opravdu ve výborné formě! Naposledy totiž zastavila dorážku Classicu těsně před brankovou čárou, čímž ještě na chvíli dává naději svému týmu na vyrovnání.
     
    54:27
    Westerlundová zůstala ležet v rohu hřištěm neboť před malou chvilkou obdržela zásah hokejkou do obličeje od Elly Alankové, která nezvládla zkrotit svůj došvih. Po malém ošetření míří s ledovým obkladem na střídačku.
     
    53:29
    Ratajová pálila po rychlém breaku pouze do bránící Suominové, SB pokračuje však u nadále v náporu
     
    52:44
    SB se daří postupně dostávat na dostřel Classicu, florbalistky vedoucího týmu tak začínají opticky lehce panikařit.
     
    51:47
    Classic se v těchto chvílích dostal z menšího sevření svého soupeře a už znovu kombinuje na útočné polovině. Dva poslední pokusy o střelu však skončily díky dobrému postavení defenzivních pilířů SB mimo branku.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 14. Alanková (Sippiläinenová), 31. Alanková (Rantalaová), 34. Sipiläinenová (Alanková), 40. Suomelaová (Pöllänenová), 41. Pöllänenová (Luomaniemiová) – 10. Kujalaová (Laitinenová), 50. Kujalaová (Ratajová)


    SCC Classic: Loisaová (Linnoinenová) – Sipiläinenová, Kalliová, Nieminenová, Suominenová, Suomealová, Uotilaová, Arkkilaová – Alanková Eliisa, Alanková Ella, Rantalaová – Pöllänenová, Luomaniemiová, Kauppilaová – Kekkonenová, Salonenová, Alilalová – Woivalinová, Ruokostenpohjaová
    SB Pro: Siltanenová (Moilanenová) – Laitinenová, Ratajová, Raatevaaraová, Lehmusvuoriová, Rissanenová, Lindhová, Räsänenová – Kujalaová K., Lirkkiová, Kujalaová E. – Hietamäkiová M., Westerlundová, Hietamäkiová L. – Markelinová, Itänenová, Leminenová – Sotalaová, Martikainenová

    Rozhodčí: Henrik Snellman, Juhani Kirves

    Diváci: 5587
    thejrc.org