Karviná – Teplice 3:2 (kon.) | Č. Budějovice – Bohemians 1905 1:2 (kon.) | Příbram – Jablonec 1:0 (kon.)
Plzeň – Sparta 2:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (1:1)
AC Sparta Praha
Pondělí 24.04.2017, 15:00 • Luční • Juniorská liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké odpoledne! Juniorská fotbalová liga má dnes na programu duel Plzně se Spartou. Utkání v Luční ulici začíná v 15:00 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    Plzeň
    Domácí junioři jsou podle sázkových kanceláří outsiderem dnešního souboje. Západočeši poslali v průběhu letošní sezony na hostování do Českých Budějovic aktuálně nejlepšího střelce soutěže Lukáše Matějku (12 branek).

    Jedná se o mladíka, který ještě loni nastupoval za plzeňský dorost, stejně jako většina hráčů Viktorie (mezi další patří například Novák, Teršl, Skála, Debellis, Kopřiva).

    Uvidíme, jestli trenér Zděnek Psotka sáhne pro pomoc do řad dorostu Plzně. Naposledy v zápase v posledním Třinci (0:1) oblékli dres plzeňské juniorky třeba Šampalík, Suchý, Rychnovský, Kadar či kapitán U19 Vacovský).
     
    Sparta
    To Pražané naposledy doma porazili Jihlavu 3:0. Do hry zasáhli Vatajelu či Budínský. Jinak v dresu pražského celku pravidelně nastupují například Surmaj, Cabadaj, Sváta, což jsou borci, kteří hráli v letošní sezoně druhou futsalovou ligu za Mělník. Tedy za mužstvo, jež postoupilo do CHANCE ligy.

    V dresu Sparty se také na jaře objevoval Konaté. Muž, který rozděluje sparťanské fanoušky jako nikdo jiný. Konaté nechtěl hrát za Spartu a zažádal o přestup do Steauy Bukurešť, jenže v hlavním městě jej nechali hrát za juniorku, ale zmiňovaný fotbalista nastupuje také za "A" tým.

    Pražané jsou favoritem zápasu, v tabulce Juniorské ligy jim patří třetí pozice se ztrátou jednoho bodu na druhé Brno a sedmi bodů na vedoucí Boleslav. Nejlepším střelcem sparťanské U21 je právě Konaté s devíti zásahy na svém kontě.
     
    Vzájemný zápas v letošní sezoně
    Sparta a Plzeň se utkaly letos v říjnu v hlavním městě, kde byli úspěšnější rudí. Zásluhu na tom měli svými góly Pulkrab (2) a Konaté (3), tedy stabilní hráči sparťanského áčka. Divoký zápas nabídl poločasovou remízu 3:3.
     
    Delegace
    Hlavním rozhodčím dnešního zápasu bude Jan Váňa. Jedná se o sudího, který rozhodoval v týdnu utkání Fotbalové národní ligy Dynamo České Budějovice – Baník Ostrava (2:2). Na lajnách budou poté pobíhat jeho asistenti Jakub Hrabovský a Zdeněk Arnošt.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Sváček (C) – Matějů, Vacovský, Hlavatý, Baránek, Kopřiva, Vukajlovič, Rychnovský, Havel, Mudra, Chrien
    Náhradníci: Luhový – Teršl, Novák, Suchý, Debellis, Skála

    AC Sparta Praha: Vorel – Pavlík, Nový, Holzer, Cabadaj – Havelka, Zahustel, Císařovský, Matoušek (C), Čermák – Špaček
    Náhradníci: Pecháček – Novotný, Sváta, Moravec, Palečko, Eichler, Wala

    Rozhodčí: Váňa – Hrabovský, Arnošt.
     
    Karviná porazila Teplice doma 3:2, a tak je Sparta před soubojem s Plzní čtvrtá.
     
    Dá se očekávat, že před zápasem Plzně se Spartou proběhne minuta ticha za zesnulého Františka Rajtorala. Bývalý obránce západočeského mužstva spáchal o víkendu sebevraždu.
     
    S plzeňskou juniorkou v týdnu trénoval Václav Pilař, který včera zasáhl do utkání "A" mužstev Sparta – Plzeň na Letné. Účastník EURO 2012 nehrál dvě ligové sezony.
     
    Plzeň si nevede špatně na jaře. Oproti podzimu se domácí hráči zlepšili a vyhráli třeba v Liberci 1:0. Tam byli horším mužstvem, ale tři body putovali na západ Čech.
     
    Koučem západočeského celku je Zdeněk Psotka. Muž, který při svém nástupu do Plzně jasně říkal, že chce, aby za áčko Viktorie hrálo více odchovanců. Jedná se o bývalého kouče Sigmy Olomouc.
     
    Vše se již chystá k nástupu základních jedenáctek obou celků na hrací plochu. V Plzni je slunečno, příjemné počasí.
     
    Plzeň nastoupí v klasické červenomodré kombinaci dresů. V brance plzeňského mužstva bude Dominik Sváček. Gólman, který již nakoukl do plzeňského áčka.
     
    Na hostující straně například Ondřej Zahustel, bývalý hráč Mladé Boleslavi anebo Daniel Holzer, fotbalista se zkušenostmi s Baníku Ostrava.
     
    Pražské mužstvo obléklo bílé dresy, přičemž gólman Vorel bude oblečen ve žlutém.
     
    Ještě se zdraví kapitáni obou mužstev, tedy Sváček (PLZ) a Matoušek (SPA).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávkou domácího fotbalisty bylo zahájeno utkání Juniorské ligy Plzeň – Sparta. Západočeši zleva doprava.
     
    1
    A prakticky ihned spustilo hostující mužstvo zajímavý presink, Matoušek sice nezískal míč při napadání, ale Sváček neměl klid na rozehrávku.
     
    1
    Matějů mohl zariskovat průnikem po pravé straně, ale bývalý hráč Příbrami zklidnil hru, nakonec si zahrál také Sváček, ale míč momentálně drží Sparta na své polovině.
     
    2
    Rychnovský byl na pozici záložníka celkem pasivní, co se týče presinku, do kombinace hostujících hráčů se zapojil také nohama Vorel, ale Sparta nevystřelila na Sváčka.
     
    2
    Nicméně balon se opět vrátil k Vorlovi, následně Matějů se vytáhl z pevné plzeňské obrany, ale výsledkem toho byl faul na Císařovského.
     
    3
    Nic zásadního se před Sváčkem nestalo, domácí brankář bude vykopávat a vypadá to, že nebude potřebovat své obránce při rozehrávce.
     
    4
    Sváček našel pouze hlavu soupeře za středovým kruhem, míče se dotkl hlavou ještě jeden z domácích hráčů, posléze pravý bek dobře pracoval tělem a zřejmě Hlavatého nepustil k balonu.
     
    5
    Plzeň má k dispozici volný přímý kop z vlastní poloviny, pro míč si z pozice útočníka seběhl také Chrien, ale domácím fotbalistům nevyšla akce po pravé straně, která byla typická pro svou zbrklost, avšak ne přímočarost.
     
    5
    Také tým Michala Horňáka zkoušel překonat plzeňskou defenzivu po pravé straně, ale západočeští hráči budou vhazovat.
     
    6
    Čermák dobře napadal rozehrávku soupeře, Matějů měl ryze defenzivní úmysly a chtěl se z pozice pravého beka vytáhnout na pozici pravého záložníka, ale nakonec se musel vrátit na pozici krajního obránce.
     
    6
    Jednoduše se dostala Sparta k finální fázi své akce, ale přišlo mi, že stoper Západočechů byl strašně nedůrazný, takže se musel do hry zapojit Sváček, následně Holzer centroval z levé strany, ale brankář Plzně byl bez práce.
     
    7
    Úvod utkání je typický pro svojí opatrnost. Ani Sváček, ani Vorel zatím nemuseli zasahovat, což se ovšem může nyní změnit, protože Plzeň je v blízkosti hostujícího vápna.
     
    8
    Matějů se zapojil do akce domácích fotbalistů po pravé straně. Tenhle obránce Plzně je vytížený mnohem více než levý krajní bek Západočechů.
     
    9
    Celkem jednoduše to vypadalo, ale o to hůře skončilo. Sparťanský záložník měl zřejmě nahrát po své levé noze, ale vtom překvapil své spoluhráče přihrávkou, která skončila vedle pravé tyče domácí branky.
     
    9
    Matějů zpracoval míč prsama, ale Rychnovský vepředu nic nevymyslel, zatím nic zásadního se na obou stranách nestalo. Nyní je u míče Holzer.
     
    10
    Myšlenka dobrá, ale provedení horší. Holzer si chtěl v rychlosti narazit míč s Císařovským, ale Císařovský dal až příliš velkou razanci své přihrávce, a tak bude Sváček vykopávat.
     
    11
    Výkop plzeňského brankáře dopadl na hranici poloviny hřiště, míč šel od jednoho z hostů do zámezí, kde si míč bere Matějů a bude vhazovat z pravé strany.
     
    11
    Západočeši byli nejistí, co se týče prvního doteku s míčem, ale pražští soupeři zapsali pouze zablokovanou střelu, a tak mohl tvořit hru tým z Plzně, jehož akce skončila po faulu zezadu, kdy Špaček poslal k zemi Baránka.
     
    12
    Dva hráči Plzně stáli u balonu na pravé straně zhruba třicet metrů od hostující branky, byli to Rychnovský, který centroval pravou nohou, ale Sparta ihned odvrátila míč pryč ze šestnáctky.
     
    13
    Sparta chtěla svojí finální fázi sehrát přes Holzera na levé straně, ale Matějů to udělal výborně tělem, hrál čistě v souboji se soupeřem a navíc mu pomocnou ruku podal Sváček.
     
    14
    Sparta uspěchala situaci zhruba pětatřicet metrů od branky Sváčka, a tak je to momentálně Plzeň, kdo kombinuje na vlastní polovině, konkrétně Hlavatý nahrává stoperovi Západočechů, nakonec si pro míč sbíhá Chrien.
     
    15
    Velice dobře pracoval pravý bek Sparty, když nepustil svého soupeře k ničemu, následně jej prostě napálil, z čehož plyne, že hosté budou vhazovat.
     
    16
    Aleš Matějů byl tím, kdo přihrával na pozici záložníka po své levé noze jednomu spoluhráči a ten vsadil na razanci, Vorel vytasil zákrok rukama po střele k levé tyči, ale tomuhle nechybělo mnoho.
     
    16
    Sparta chtěla překonat Plzeň akcí po pravé straně, ale po kolmé přihrávce je tady ofsajd.
     
    17
    Rychlý ťukec domácích fotbalistů je přerušen poté, co si sice zahrál Chrien, ale od Císařovského šel míč do autu.
     
    18
    Opatrnost symbolizuje prvních osmnáct minut zápasu mezi Plzní a Spartou. Nyní jsme viděli jednoduché přenesení hry na Rychnovského, jenž zhruba dvacet metrů od branky Vorla si navedl míč na levou nohu a střílel do levého horního rohu hostující branky, míč šel ovšem mimo tři tyče.
     
    18
    Obě mužstva dělají celkem dost chyb, Plzeň drží zřejmě více míč a hraje se tím pádem více na polovině Sparty.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Havel (FC Viktoria Plzeň).
     
    19
    Nicméně Sváček a Vorel mají jedno společné – nemají za sebou žádný těžký zákrok. Ani jedno z mužstev snad ani zatím nevystřelilo na branku.
     
    20
    A nezměnila to ani akce plzeňského mužstva po pravé straně, kdy velice důležitým hráčem byl Rychnovský, ale Vorel nemusel zasahovat.
     
    20
    Císařovský dlouhou kolmicí našel spoluhráče na pravé straně, Sváček musel z branky, chtěl pomoci svým spoluhráčům. Tato akce vypadala zajímavě, ale tím, že se nikdo z hostujících hráčů nedostal k míči ve vápně, tak z toho ani nemohla být první branka zápasu.
     
    21
    Faul zezadu na levého záložníka plzeňského mužstva přerušil akci Západočechů, Sparta už byla poté za balonem a Chrien nedosáhl na hrací předmět po přenesení hry na pravou stranu.
     
    22
    Sparta dobře bránila pozičně, dobře přistupovala k hráčům Plzně, a tak z toho nebyla žádná světová střela plzeňského hráče z dvaceti metrů.
     
    23
    Matějů svedl zajímavý souboj s Císařovským. Když by sudí Váňa odpískal faul sparťanského hráče, tak by si to určitě obhájil, ale to nestalo. Bylo tam držení hostující devítky, ale Matějů se spíše více zajímal o faul než o hru.
     
    24
    A právě nyní Císařovský nezachytil křižnou přihrávku na pozici levého záložníka, takže domácí budou vhazovat.
     
    25
    Holzer bude vhazovat, protože západočeské mužstvo nepřešlo snad ani polovinu hřiště při akci po pravé straně.
     
    25
    Sudí Váňa nechal hru plynout po faulu na jednoho z hostujících hráčů, ale nebylo z toho nic složitého pro Dominika Sváčka, který bude vykopávat.
     
    26
    Vše podstatné dirigoval Hlavatý na pozici středního záložníka, ale Sparta nepustila soupeře k ničemu, respektive Plzeň nevymyslela nic na levé straně.
     
    26
    Jeden z hostujících fotbalistů zůstal ležet na hrací ploše, Sváček zakopl míč do autu, a tak se dá čekat, že Sparta pouze vrátí míč Plzni.
     
    27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dominik Sváček se poté zapojil do plzeňské kombinace na polovině západočeského mužstva, ale právě on svým nepřesným výkopem pravou nohou našel nohu Aleše Čermáka, Sparta posléze jednoduše vyřešila finální fázi své akce, byla rychlá, přimočará a hlavně ONDŘEJ ZAHUSTEL poslal míč k levé tyči v době, kdy už byl ve vápně soupeře a šel sám na plzeňského brankáře, takže 0:1!
    27. Ondřej ZAHUSTEL - 0:1
     
    30
    První vážnější akce zápasu končí brankou, Plzeň může srovnat akcí, která začíná přihrávkou Hlavatého na pravou stranu na Matějů.
     
    30
    Celkem solidní presink Císařovského vytáhl Matějů až na polovinu Plzně a to byl základ toho proč Sparta získala balon, tedy především díky dobrému napadání rozehrávky Viktorie.
     
    31
    Matějů na Rychnovského, ten po své levici na Hlavatého. To byla další akce Plzně po pravé straně, ale právě Hlavatý centrem na zadní tyč nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, takže kontr Sparty je tady!
     
    32
    Při kontru po levé straně se balonu dotkl třeba Holzer, ale hostující mužstvo nakonec zapsal útočný faul. Protiútok domácího celku zastavil ofsajd.
     
    33
    Nový jakožto stoper Sparty byl tím, kdo zahájil akci Sparty. Pražané už jsou na polovině Plzně.
     
    33
    Plzeň se sice bez větších potíží ubránila, ale Sparta byla výborná po ztrátě míče, a tak si zahrál také Vorel.
     
    34
    Sparta hraje výborně v obraně, Holzer momentálně z pozice levého záložníka balon k Vorlovi.
     
    34
    A zase Plzeň nic nevymyslí pozitivního směrem dopředu, je tady kombinace sparťanské obranné čtyřky s brankářem Vorelem.
     
    35
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tohle je srovnání z první vážnější šance Plzně v zápase. Jeden z domácích hráčů nahrál ze středu na pravou stranu Rychnovskému, proti kterému vyběhl Vorel, brankář Sparty šel do souboje důrazně a chtěl soupeři ukrást míč zpod nohou, nakonec Viktoria byla koncentrovaná a nemyslela na to, že rozhodčí mohl odpískat pokutový kop, a tak MICHAL HLAVATÝ dorazil míč do branky Sparty!
    35. Michal HLAVATÝ - 1:1
     
    37
    Císařovský se sice nedostal k balonu po autovém vhazování z levé strany, ale byl důrazný v souboji s Rychnovským. Momentálně Plzeň kombinuje na vlastní polovině.
     
    38
    Ale už je u míče Sparta, zahraje si také Vorel, pro kterého je to zápas, ve kterém si zatím sparťanský brankář nesáhl na balon.
     
    38
    Jeden z hostujících hráčů centroval z pravé strany na hranici penalty, kde se ovšem k zakončení hlavou nedostal jeho spoluhráč. Následovat bude výkop Sváčka.
     
    39
    Míč se opět vrací k plzeňskému brankáři, následně ovšem Sparta dobře zhustila prostor a bude to Císařovský, kdo bude vhazovat z poloviny hřiště.
     
    39
    Ani Sparta nepředvedla nic většího směrem dopředu, Matějů si z pozice pravého beka pomůže přihrávkou ke Sváčkovi.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Moravec (AC Sparta Praha).
     
    41
    Dominik Sváček vykopl míč, po sérii hlavičkových soubojů nevyprodukovalo domácí mužstvo žádnou střelu na branku Vojtěcha Vorla, který bude vykopávat.
     
    41
    Teď nefunguje ani jednomu z mužstev přechodová fáze. Nicméně, hraje se celkem v tempu.
     
    42
    Plzeňský stoper si musí pomoci přihrávkou k brankáři Sváčkovi, nakonec je tady akce Západočechů po levé straně, která nijak nerozvinula tohle utkání.
     
    43
    Vorel vyhodil míč na Holzera, který neměl kudy projít po levé straně, a tak si pomohl přihrávkou na Císařovského, akci Sparty přerušil následně ofsajd.
     
    44
    Je tady šlapák jednoho z hostujících hráčů na polovině domácího mužstva, Plzeň bude mít k dispozici přímý kop.
     
    44
    Sparta dobře zhustila prostor při plzeňské akci po pravé straně a zejména díky tomuto faktoru zatím domácí tým nevystřelil, což platí také poté, co Aleš Matějů nedosáhl na kolmici svého spoluhráče.
     
    45
    Tři hráči Plzně si nerozuměli, a tak Hlavatý ztratil míč, což ovšem nebyla jeho vina, hru při kontru Sparty po levé straně tvoří Špaček.
     
    45
    Plzeň dobře přečetla úmysl Sparty, kdy hosté chtěli překvapit hru, překvapit soupeře.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas nepotěšil fanoušky defenzivního fotbalu, protože padly dvě branky. Ale nepotěšil ani příznivce kvalitní kopané. Víceméně, dvě šance = dva góly. To je rovnice, která platí pro úvodní dějství.

    Nejprve šla do vedení Sparta, když celé akce začala chybou Sváčka a skončila rychlou souhrou Pražanů zakončenou brankou Zahustela.

    Plzeň srovnala, když jeden z domácích hráčů hezky přenesl hru na pravou stranu, kde Rychnovský sice neuspěl v souboji tváří v tvář s gólmanem Vorlem, ale dorážející Hlavatý zajistil Viktorii svojí úvodní trefu v zápase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rozehrávkou Špačka začala druhá půle, Sparta u míče.
     
    46
    Spartě se nepovedl jednoduchý nákop, ale z pravé strany bude vhazovat Pavlík.
     
    46
    Těžiště hry se přesunulo na polovinu pražského týmu, ale Plzeň je na tom dobře pozičně a zatím nic zásadního jsme neviděli, takže ani zákrok Sváčka.
     
    47
    Pravý bek Plzně vystoupil proti soupeři, je z toho faul, ale nikoliv žlutá karta.
     
    47
    Cabadaj chtěl začít pozitivním způsobem sparťanskou akci, ale stoper Sparty nebyl vůbec důležitý zatím.
     
    48
    Do kombinace hostů se zapojil také Vorel, ale Plzeň je u balonu v úvodních sekundách druhého dějství zcela minimálně.
     
    49
    Strašně nedůrazný byl levý bek Plzně, který podcenil situaci. Dle všeho se jednalo Vukajloviče, ale ke štěstí plzeňského mužstva to nepotrestal Zahustel centrem z pravé strany.
     
    50
    Sváček hledal svým výkopem Havla na pozici levého záložníka, ale tohle Sparta přečetla zela v pohodě, a tak je tady akce hostů po levés traně.
     
    50
    Zase jednoduše řešená akce Sparty, nakonec přenesení křížem na pravou stranu na Zahustela, ale pomezní sudí zdvihl praporek nad hlavu.
     
    51
    Strašně nejistá byla Plzeň při práci s míčem, při držení balonu, z čehož plynula ztráta a nakonec i faul Mudry na polovině hřiště zezadu.
     
    52
    Jeden z domácích hráčů se dokázal na levé straně uvolnit a chtěl přelobovat Vorla pokusem na vzdálenější tyč, ale míč skončil vedle pravé tyče.
     
    52
    Rychlá souhra dvou hráčů Plzně a střela na přední tyč znamená rohový kop pro domácí hráče.
     
    53
    Dva hráči Plzně stáli u balonu, nakonec to vzal na sebe jeden z domácích hráčů levou nohou, ale Sparta bez problémů odvrátila balon ze šestnáctky, načež kontr zakončený Zahustelovým centrem z pravé strany nepřinesl zákrok Sváčka.
     
    54
    Nicméně také ve druhém poločase zatím nic většího před oběma brankami se nestalo. Aktivní je třeba hostující Zahustel, míč drží více Sparta.
     
    55
    Plzeň si dobře pokryla aut Pavlíka, který šel poté pozdě do souboje s levým bekem domácích, zkrátka špatně presoval.
     
    56
    Sváček nechtěl riskovat, a tak si pomohl přihrávkou na svého beka, u míče je momentálně na polovině hřiště na levé straně Chrien.
     
    56
    Sledujeme vyrovnaný zápas, ve kterém ani Sparta, ani Plzeň nemají větší převahu.
     
    57
    Teď domácím fotbalistům nevyšla akce po pravé straně, na chvíli byl u balonu na pozici pravého beka Pavlík, ale Plzeň byla důrazná při presinku.
     
    57
    Tím pádem outsider zápasu získal balon, ale jeho akci přerušil ofsajd.
     
    58
    Vorel sice hledal na pravé straně svým výkopem Zahustela, jenže ten prohrál souboj s bekem Plzně, a tak jde dopředu Chrien po levé straně.
     
    59
    Akci domácího mužstva přerušil na pár sekund hvizd sudího Váni po faulu při přechodu do útoku. Je z toho přímý kop, který si vezme na starost Rychnovský.
     
    59
    Rychnovského centr levačkou měl asi skončit na penaltě, ale to vůbec neplatilo, protože tenhle centr neměl délku.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Vacovský (FC Viktoria Plzeň).
     
    60
    Vorel vykopl míč a snažil se o to, aby akce Sparty pokračovala přes levého záložníka, ale balon končí v autu.
     
    61
    Po autovém vhazování domácích hráčů z pravé strany se do hry zapojil také Sváček, ale Plzeň ztratila míč na polovině hřiště.
     
    62
    Pavlík chtěl zrychlit hru přihrávkou po pravé straně na Zahustela, ale toho domácí hráči dobře pokryli, kontr Plzně šel přes levou stranu a centr, kdy odražený míč si našel jeden z domácích hráčů, ale střelou doprostřed branky nezakončil vůbec přesně tento útok.
     
    63
    To samé platilo o centru Pavlíka z pravé strany, kdy míč snadno chytil Sváček.
     
    63
    Plzeň se zkouší prosadit po levé straně, už je na polovině Sparty, a tak bude vhazovat Vukajlovič.
     
    64
    Zase je to dějství hry, ve kterém nejsou zaměstnáni brankáři obou mužstev. Sváček s Vorlem se do hry zapojí maximálně tak při rozehrávce svých týmů.
     
    65
    Celá akce Plzně začala u Hlavatého, který na pozici středního záložníka nahrával na pravou stranu, kde ovšem jeho spoluhráči ani neodcentrovali.
     
    65
    Ale u balonu už je Sparta, Vorel bude hledat svým výkopem spoluhráče na levé straně.
     
    66
    To se mu povedlo. Plzeň na chvíli zbrzdila akci Sparty, která musela vhazovat a nakonec se na malou chvíli dostala k balonu.
     
    66
    Chrien krásnou kolmicí mezi obránci Sparty našel spoluhráče na pravé straně, ale ten neuspěl se svým pokusem. Co uvidíme při kontru hostů?
     
    67
    Uvidíme rychlou první fázi akce a nakonec zablokovanou střelu jednoho z hostů.
     
    67
    Dominik Sváček podržel Plzeň. Jeden z hostů střílel z dvaceti metrů z levé strany křížem na zadní tyč, ale brankář Plzně míč vyrazil, následně bylo před brankou Západočechů rušno, ale přišel útočný faul Sparty.
     
    68
    Martin Chrien se dostal k balonu, avšak nikoliv k zakončení v době, kdy těžiště plzeňské akce byl na pravé straně, u míče je tedy Sparta.
     
    69
    Ale u míče nebylo dlouho, vše skončilo ofsajdem pražského mužstva, míč si bere Sváček.
     
    70
    Sváčkův výkop našel spoluhráče, ale míč se posléze vrátil jako bumerang k brankáři Plzně.
     
    71
    Plzeň to zkoušela po levé straně, ale Debellis ani neodcentroval. Nyní už ale vidíme autové vhazování hostů z poloviny hřiště.
     
    71
    Následně jsme sledovali individuální akci Chriena, který si chtěl z levé strany navést míč na pravou nohu, ale Sparta dobře pracovala pozičně v obraně, a tak musel domácí hráč zbrzdit akci, následně jeden z domácích hráčů střílel z dvaceti metrů, ale obrana hostů jeho pokus zablokovala.
     
    73
    Pavlík se Zahustelem byli na začátku hostující akce po pravé straně, k míči se dostal také Moravec, ale nakonec z toho byl nepřesný centr z levé strany.
     
    73
    Spartě hrubě nevyšla akce po pravé straně, Plzeň se na zisk míče ani nenadřela, a tak bude domácí tým vhazovat.
     
    74
    Debellis se sice po autu nedostal k balonu, ale byl to Kopřiva, kdo mohl tvořit hru, avšak Viktoria ztratila balon a přišel faul na jednoho z hostů.
     
    74
    Nicméně tenhle přímý kop byl zahrávaný pravou nohou a byl také hodně nepřesný. Sparta ovšem zůstává u balonu a na polovině Plzně.
     
    75
    Akce Sparty byla v první fázi rychlá, ale Plzeň se ubránila při centru hostů z pravé strany na přední tyč.
     
    76
    Kontr Plzně je zastavený po pár sekundách faulem hráče Sparty, a tak bude Sváček zahrávat přímý kop.
     
    76
    Přímý kop sice našel spoluhráče, ale Plzeň se ani nemohla pořádně dostat ke střele, a tak je u míče soupeř.
     
    76
    Chrien se snažil o aktivní napadání, o aktivní presink, ae míč zatím nezískal.
     
    77
    Přechodovou fázi Sparty při akci po pravé straně zastavil Debellis faulem na Pavlíka, kdy Debellis byl hodně důrazný. Míč si bere Holzer.
     
    77
    Holzerův centr levou nohou na zadní tyč skončil v náruči Sváčka, akci Plzně táhne Chrien.
     
    78
    Ale Plzeň musela zbrzdit svojí akci, nakonec nedosáhl na balon jeden z hráčů Viktorie, akce Sparty začne od Vorla.
     
    79
    Po přihrávce křížem dosáhl na míč na pravé straně Pavlík, ale zároveň přetáhl svůj centr na zadní tyč, takže už míč měl na chvíli plzeňský celek.
     
    79
    Jeden z domácích hráčů zůstává ležet na polovině Sparty, dle všeho je to Martin Debellis.
     
    80
    Vše je v pořádku. Debellis může pokračovat v zápase, hra se bude odvíjet od Zahustela na pozici pravého záložníka.
     
    80
    Chrien to kolmicí na pravou stranu z pozice středního záložníka myslel zajímavě, avšak tohle nepochopili jeho spoluhráči.
     
    81
    Dle všeho Vacovský byl hodně nejistý při prvním doteku s balonem, ale Sparta toho nevyužila, Plzeň se v útočné fázi neprosadila centrem z pravé strany na zadní tyč.
     
    82
    Domácí Debellis se stáhl do obrany, zatímco Zahustel se snaží podruhé prosadit v dnešním zápase.
     
    82
    Sparta více drží míč, ale těch těžkých zákroků Sváčka ve druhém poločase moc nebylo. Remíza odpovídá tomu, co se děje na hřišti.
     
    83
    Třeba nyní, když chtěl Pavlík tvořit hru na pravé straně na pozici beka a třeba i zrychlit akci Sparty, tak Plzeň dobře zhustila prostor a zkrátka tam nemohl bek hostů jak přihrát svému spoluhráči.
     
    84
    Plzeň se dostala k míči, po faulu na Skálu bude přímý kop kopat Hlavatý.
     
    84
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň jde poprvé v zápase do vedení! Hlavatý centroval levou nohou na penaltu, kde míč vyboxoval Vorel, avšak k odraženému míči se dostal MARTIN RYCHNOVSKÝ, jehož rána levačkou z nějakých pětadvaceti metrů do pravé poloviny hostující branky znamená, že Viktoria vede 2:1!
    84. Martin RYCHNOVSKÝ - 2:1
     
    85
    Plzeň zdvojila jednoho z hráčů Sparty, nakonec bude domácí tým mít k dispozici výkop Dominika Sváčka!
     
    87
    Faul Plzně na polovině Sparty, takže míč si bere Vorel a vše se stěhuje před Sváčka.
     
    87
    Plzeň se ubránila a na pár sekundy získala balon. míč ovšem opět nakopává Vorel.
     
    87
    Rychlý brejk Plzně po pravé straně znamená pouze zakončení vedle pravé tyče. Dá se očekávat nápor Sparty a zjednodušení hry hostů v posledních minutách duelu.
     
    88
    Po hlavičkovém souboji na polovině Plzně šel míč od Zahustela do zámezí, takže Viktoria bude vhazovat a bude to Vukajlovič, kdo uvede míč do hry.
     
    89
    Vukajlovič našel spoluhráče svým autem, ale Chrien byl zbrklý a pouze odevzdal míč hostům.
     
    89
    Teď už se vše odvíjí pouze od nákopů Vorla, ale je to prostě bez střel z pohledu Sparty na branku Sváčka.
     
    90
    Teď navíc útočný faul jednoho z hostujících hráčů. Dominik Sváček nikam nepospíchá.
     
    90+1
    Plzeň se nedostala ke střele při akci po levé straně a následně jeden z domácích hráčů fauloval zhruba pětatřicet metrů od branky Sváčka, do vápna Viktorie jde také Vorel.
     
    90+1
    Plzeň se ubránila, Sparta se nedostala k zakončení.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Plzeň poráží Spartu v Juniorské lize 2:1. Tenhle zápas nabídl ve druhém poločase větší držení míče pražského týmu, ale mužstvu trenéra Horňáka chyběla lehkost ve finální fázi. Sváček měl před sebou vynikající obranu.

    Rozhodnutí přišlo po přímém kopu Hlavatého, k odraženému míči se dostal Rychnovský, jenž jej z pětatřiceti metrů napálil do pravé poloviny hostující branky!

    Domácí hráči tak ukazují, jak mají jaro daleko lepší než podzim a berou z tohohle souboje tři body!
     
    Pro dnešek je to vše, děkujeme za pozornost a hezký zbytek dne! (17:18:19)

    Vít Muzikář

    Branky: 35. Hlavatý, 84. Rychnovský – 27. Zahustel

    Karty:   19. Havel (PLZ), 60. Vacovský (PLZ) – 40. Moravec (SPA)


    FC Viktoria Plzeň: Sváček (C) – Matějů, Vacovský, Hlavatý, Baránek (68. Teršl), Kopřiva (89. Novák), Vukajlovič, Rychnovský (87. Skála), Havel (59. Debellis), Mudra (74. Suchý), Chrien
    Náhradníci: Luhový – Teršl, Novák, Suchý, Debellis, Skála

    AC Sparta Praha: Vorel – Pavlík, Nový, Holzer, Cabadaj – Havelka (17. Moravec), Zahustel, Císařovský (69. Novotný), Matoušek (C), Čermák (47. Palečko) – Špaček
    Náhradníci: Pecháček – Novotný, Sváta, Moravec, Palečko, Eichler, Wala

    Rozhodčí: Váňa – Hrabovský, Arnošt

    Diváci: 150
    thejrc.org